Ποδόσφαιρο

Α' Ισραήλ: Στήριξη στα φαβορί

Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2024 - 09:24

Τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το κουπόνι του στοιχήματος από την πρώτη κατηγορία του Ισραήλ και τα πονταρίσματα πηγαίνουν στη μεριά των φαβορί.

Α' Ισραήλ: Στήριξη στα φαβορί

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Ισραήλ.

ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΠΕΤΑΧ ΤΙΚΒΑ

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ μπήκε δυνατά στο ματς με τη Χάποελ Πετάχ Τίκβα, κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά, έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 17’, προηγήθηκε στην επόμενη φάση και έκτοτε δεν είχε θέμα να πανηγυρίσει τη νίκη. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 0-2-7, αλλά έκτοτε «γύρισε ο διακόπτης». Πλέον έχει απολογισμό 3-1-0 και παρά το ότι δεν έχει ξεφύγει από τη δύσκολη θέση, με ανάλογη συνέχεια έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι θα τερματίσει στην πρώτη εξάδα. Παραπονέθηκε για ενοχλήσεις ο Άλτμαν (μ. 12/0) και ενδέχεται να απουσιάσει αυτή τη φορά.

Η Μακάμπι Πετάχ Τίκβα ενεπλάκη σε συναρπαστικό ματς στην Ιερουσαλήμ απέναντι στην Μπεϊτάρ. Ισοφάρισε σε 1-1 και 3-2, ωστόσο έμεινε με άδεια χέρια αφού έχασε καλή ευκαιρία στο φινάλε. Βάσει συνολικής απόδοσης, βέβαια, δεν άξιζε τον βαθμό. Πέντε αποτυχίες στα τελευταία έξι ματς, επί της ουσίας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση κυρίως λόγω προβληματικής αμυντικής λειτουργίας. Το θετικό είναι ότι δεν έχει χάσει τις πιθανότητες αναφορικά με το πρώτο μισό της κατάταξης, αν και θα πρέπει να βγάλει βελτίωση. Σταθερά δύο εφεδρικοί εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αήττητη για τέσσερις αγώνες η Χάποελ Ιερουσαλήμ, έχει την ευκαιρία να διευρύνει κι άλλο το σερί της. Απέναντί της η Μακάμπι Πετάχ Τίκβα, που μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες εκτός. Στήριξη στον άσο (2,15).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΝΕΪ ΣΑΚΝΙΝ

Η Χάποελ Τελ Αβίβ παρουσιάστηκε άριστα διαβασμένη στο εντός έδρας ματς με τη Μακάμπι Χάιφα, πρόσεξε κατά κύριο λόγο τα μετόπισθεν και σε ένα ματς που σε ελάχιστα σημεία βρήκε ρυθμό, έμεινε στο 0-0. Δεύτερο διαδοχικό ματς δίχως νίκη (0-1-1), το θετικό είναι ότι παραμένει στην πρώτη εξάδα και θα πρέπει να κάνει τα βασικά για να μην βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Για ομάδα του πρώτου μισού δεν έχει την απαραίτητη συνέπεια στο σκοράρισμα, είναι τομέας στον οποίο σηκώνει βελτίωση. Δεν αναφέρθηκαν αξιοσημείωτα αγωνιστικά κενά.

Η Χάποελ Μπνέι Σακνίν ενεπλάκη σε αμφίρροπο ματς με αντίπαλο τη Μακάμπι Μπνέι Ρέινε, όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα μείνει μέχρι τέλους, αλλά το γκολ του Τάτζι στην τελική ευθεία της αναμέτρησης ήταν αρκετό για τη νίκη. Δεύτερη επιτυχία στα τελευταία τρία, βρίσκεται οριακά εκτός της πρώτης εξάδας, ωστόσο παρουσιάζει βελτίωση το τελευταίο διάστημα και η διοίκηση δείχνει «ζεστή» ώστε να προβεί σε επιλεκτική ενίσχυση του ρόστερ. Θετικό το ότι δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα αγωνιστικά προβλήματα, αν και αυτή τη φορά ενδέχεται να λείψει ο Μπαντάρνα (ε. 12/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπνέι Σακνίν παρουσιάζεται εμφανώς βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα, πανηγυρίζοντας σημαντικά αποτελέσματα. Το σημερινό παιχνίδι όμως αποτελεί υψηλό εμπόδιο. Η νίκη της Χάποελ Τελ Αβίβ σε τιμές διπλασιασμού αξίζει (2,10).

ΑΣΝΤΟΝΤ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Η Ασντόντ ξεκίνησε ιδανικά το ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά, προηγήθηκε με την πρώτη ευκαιρία, αλλά ισοφαρίστηκε άμεσα. Στα μέσα της επανάληψης «στράβωσε» το σενάριο, καθώς δέχθηκε το 2-1 και στο 72’ έμεινε με 10 παίκτες, δεν μπορούσε να βρει λύσεις έκτοτε απέναντι σε έναν σαφώς πιο ποιοτικό αντίπαλο. Τέταρτη διαδοχική αποτυχία, δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τις χαμηλές θέσεις της κατάταξης και υπάρχει γκρίνια στο εσωτερικό της, δίχως να αποκλείονται εξελίξεις σε περίπτωση νέας αποτυχίας. Τιμωρημένος είναι ο Κατάμπ (α. 8/0), δίχως έτερα αξιοσημείωτα κενά.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν έπιασε την καλύτερη δυνατή απόδοση στο εκτός έδρας ματς με τη Χάποελ Χάιφα, ωστόσο ένα γκολ του Νάχμιας σε καίριο σημείο ήταν αρκετό για τη νίκη. Απομακρύνεται από τον ανταγωνισμό, βαδίζει εκ του ασφαλούς προς τον τίτλο, με εντυπωσιακό σερί εννέα νικών. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα και την πιο αποτελεσματική άμυνα. Ο Ιρλανδός τεχνικός Ρόμπι Κιν έδωσε δύο μέρες άδεια στους παίκτες του μεταξύ των δύο πιο πρόσφατων αγωνιστικών, άνεση που προφανώς προκύπτει από τη θέση στην κατάταξη. Εκτός ο Λούκασεν (α. 8/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων και η λογική λέει πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα έχει εύκολο έργο, γι’ αυτό και το διπλό βρίσκεται στα… πατώματα. Για να ανέβει η απόδοση θα πάμε με το 2/2 (1,80).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΧΑΠΟΕΛ ΠΕΤΑΧ ΤΙΚΒΑ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ

Η Χάποελ Πετάχ Τίκβα ήταν χειρότερη από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, αντέδρασε όταν ήταν πλέον αργά και μοιραία έμεινε με άδεια χέρια. Συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, είναι ουραγός με κάκιστη επίθεση και προβληματική αμυντική λειτουργία. Ασορτί και το κλίμα, οπαδοί «έκραξαν» τον γενικό διευθυντή Αβί Γεχέλ και απαίτησαν την απόλυση του τεχνικού Οφέρ Τεσελπέπε. Θεωρείται θέμα ωρών να συμβεί αυτό, με τους Σίλβες και Κορέτσι επικρατέστερους αντικαταστάτες. Αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος ο Μπένι (μ. 12/1), δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα προβλήματα.

Η Μακάμπι Χάιφα ήταν το ακλόνητο φαβορί στο εκτός έδρας ματς με τη Χάποελ Τελ Αβίβ, ωστόσο παρουσίασε αδικαιολόγητο εκνευρισμό στο παιχνίδι της και δεν κατάφερε να... ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα, αρκέστηκε στη «λευκή» ισοπαλία. Πρώτη απώλεια βαθμών έπειτα από τέσσερις διαδοχικές νίκες, η κορυφή ξεφεύγει σε σημαντικό βαθμό και σε αυτό δεν έχει να κάνει η αφαίρεση ενός βαθμού. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα για να απειληθεί από πιο χαμηλά. Σταθερά τρεις παίκτες εκτός δράσης.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα απέναντι στην ουραγό του πρωταθλήματος η Μακάμπι Χάιφα, που θα κερδίσει ακόμη ένα παιχνίδι, επιβεβαιώνοντας την χαμηλή απόδοση του διπλού. Σε καλύτερη τιμή το 2/2 (1,90).

Βαθμολογία -

03/01/2024Ligat Ha'al: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μακάμπι Τελ Αβίβ Μακάμπι Τελ Αβίβ 34 12 11 1 0 27 7 20
2 Μακάμπι Χάιφα Μακάμπι Χάιφα 26 12 8 3 1 25 10 15
3 Χαποέλ Μπερ Σεβά Χαποέλ Μπερ Σεβά 21 14 6 3 5 25 13 12
4 Χάποελ Χάιφα Χάποελ Χάιφα 21 13 6 3 4 15 17 -2
5 Μακάμπι Μπνέι Ρέινε Μακάμπι Μπνέι Ρέινε 20 14 5 5 4 16 13 3
6 Χάποελ Τελ Αβίβ Χάποελ Τελ Αβίβ 19 13 5 4 4 17 14 3
7 Μακάμπι Νετάνια Μακάμπι Νετάνια 18 14 5 3 6 20 19 1
8 Μπνέι Σακνίν Μπνέι Σακνίν 17 13 4 6 3 15 17 -2
9 Μακάμπι Π. Τίκβα Μακάμπι Π. Τίκβα 15 13 4 3 6 19 24 -5
10 Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 14 13 5 3 5 19 18 1
11 Χάποελ Χαντέρα Χάποελ Χαντέρα 13 14 4 1 9 10 25 -15
12 Χάποελ Ιερουσαλήμ Χάποελ Ιερουσαλήμ 12 13 3 3 7 11 18 -7
13 MS Aσχντόντ MS Aσχντόντ 9 13 2 3 8 9 21 -12
14 Χάποελ Πετάχ Τίκβα Χάποελ Πετάχ Τίκβα 9 13 2 3 8 9 21 -12
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr