Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Γαλλίας: Προκρίσεις και ρίσκα στη Γαλλία

Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2024 - 01:13

Φουλ δράση στο Κύπελλο Γαλλίας, με τη φάση των "64" να συνεχίζεται με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που τραβούν τα βλέμματα στο σημερινό κουπόνι του στοιχήματος. 

Κύπελλο Γαλλίας: Προκρίσεις και ρίσκα στη Γαλλία

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Γαλλίας.

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ - ΡΕΝ

Γειτονικό ντέρμπι με αντιπαλότητα. Η Γκινγκάμπ δίνει το «παρών» στο πρωτάθλημα της Β' Γαλλίας, στο οποίο έχει υψηλές βλέψεις. Το «-4» από τις θέσεις των πλέι οφ την κρατάει στο κυνήγι σημαντικών στόχων, ωστόσο ολοκλήρωσε το 2023 με δύο κολλητές ήττες από Ανζέ και Κονκαρνό, στις οποίες δεν κατάφερε να σκοράρει. Παράδοξο, καθώς έχει αποκτήσει επιθετική συνέπεια, ενώ και αμυντικά είναι αξιόπιστη κατά κανόνα. Η επανέναρξη του πρωταθλήματος τη βρίσκει στις 13/1 να φιλοξενείται από την Κιβεγί. Αποχώρησε για άλλες πολιτείες ο Κουρτέ (ε. 19/1), το κενό του αναμένεται να καλυφθεί σχετικά εύκολα. Εκτός δράσης τέθηκαν οι Εντούρ (α. 9/0), Λουβαμπό (α. 8/0), Λεμονιέ (α. 11/0), διεθνής ο Νιασέ (2ος τ.).

Η Ρεν παίζει στη μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας και διαγράφει πορεία με πολλές και έντονες διακυμάνσεις. Συνεχίζει στην Ευρώπη (Γιουρόπα Λιγκ), ωστόσο εντός συνόρων έχει ήδη αλλάξει προπονητή, δίχως η πορεία της να διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Η θέση της στο δεύτερο μισό της κατάταξης προκαλεί προβληματισμό, ενώ είχε μίνι σερί 0-1-2 πριν νικήσει την Κλερμόν (3-1 εκτός) στο τελευταίο ματς του 2023. Κατά την επανέναρξη υποδέχεται τη Νις (13/1), ενώ το Κύπελλο είναι στόχος για το κλαμπ της Βρετάνης. Εκτός δράσης τέθηκε ο Βου (α. 7/1), αλλά δεν αναφέρθηκαν έτερα αγωνιστικά προβλήματα. Η λογική υπαγορεύει ότι το τεχνικό τιμ θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμένουμε ντέρμπι από δύο ομάδες με υψηλές βλέψεις στις κατηγορίες τους. Οι γηπεδούχοι στη Β' Γαλλίας έχει μείνει πίσω στην κούρσα της ανόδου και θα ψάξει τη διάκριση μέσω του Κυπέλλου. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρεν που στο πρωτάθλημα εμφανίζεται ασταθής. Χ (3.60)

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΛΑΝΣ - ΜΟΝΑΚΟ

Η Λανς ξεκίνησε την πορεία της στην Α' Γαλλίας με οικτρό απολογισμό 0-1-4, αλλά έκτοτε πάτησε γκάζι και έφτασε στο 7-4-0, για να κλείσει το 2023 με εκτός έδρας ήττα από τη Νις (2-0). Φέτος στο μεταξύ τους ματς η Μονακό επικράτησε 3-0 της Λανς. Βρίσκεται οριακά εκτός ευρωπαϊκών εισιτηρίων, ωστόσο στην ουσία παλεύει ακόμη και για την τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο φέτος δεν τα κατάφερε. Η επανέναρξη του πρωταθλήματος τη βρίσκει να υποδέχεται την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν (14/1). Ο τεχνικός Φρανκ Εζ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Σαμέντ (μ. 17/0), Γκιλαβογκί (ε. 17/2), Μεντί (μ. 6/0) και Ματσάδο (α. 12/3). Σημαντικά κρίνονται τα συγκεκριμένα κενά.

Η Μονακό έχει στόχο το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ (πρώτη τετράδα) και στο πρώτο μισό της σεζόν εμφανίζεται ακόλουθη των εξαγγελιών. Πήρε τρεις στα τέσσερα πιο πρόσφατα, στο τελευταίο πέρασε από την έδρα της Τουλούζ (2-1). Παγιώνεται στην πρώτη τετράδα, σκοράρει κατά ριπάς, ωστόσο για να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα θα πρέπει να βελτιωθεί αισθητά στο ανασταλτικό σκέλος. Κατά την επανέναρξη περιμένει τη Ρεμς στο Πριγκιπάτο (13/1). Ουδείς έχει ξεχάσει το κάζο στο Κύπελλο πέρυσι, ζητείται καλύτερη πορεία. Τιμωρημένος είναι ο Γκολοβίν (μ. 15/5), εκτός δράσης έχουν τεθεί οι Σαλισού (α. 3/0), Γιάκομπς (μ. 15/1), Ντιατά (ε. 16/0) και Σινγκό (μ. 15/1), Καμαρά (μ. 13/0). Μαζεύτηκαν αρκετά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λανς αναμένεται να μπει με το δεξί στο νέο έτος μέσα στο... καυτό γήπεδό της και να φτάσει στη νίκη απέναντι στη Μονακό σε μία άτυπη ρεβάνς του 3-0 θέλοντας έτσι να πάρει την εκδίκησή της για την ήττα στο πρωτάθλημα. Πρόκριση Λανς (1.75)

ΧΑΒΡΗ - ΚΑΕΝ

Γειτονικό ντέρμπι με αντιπαλότητα. Η Χάβρη ξεκίνησε την φετινή πορεία της στη μεγάλη κατηγορία με στόχο την επιβίωση και από τη στιγμή που βρίσκεται στο «+5» από την τελευταία τριάδα, βρίσκεται εντός πλάνου. Βέβαια, η εικόνα της ήταν ακόμη καλύτερη για μεγάλο διάστημα, ωστόσο στο φινάλε του 2023 υπέστη τρεις ήττες σε τέσσερις αγωνιστικές και ο ενθουσιασμός μετριάστηκε. Η βασική αιτία για την κοιλιά που έκανε είναι η έλλειψη συνέπειας στο επιθετικό σκέλος, με το τεχνικό τιμ να ψάχνει λύση και ενίσχυση. Ο τεχνικός Λούκας Ελσνερ δεν υπολογίζει αυτή τη φορά στους Αγιού (ε. 4/0), Τουρέ (μ. 17/0), Μπαγιό (ε. 12/4), Εντιαγέ (μ. 13/0) και Γκρανσίρ (ε. 13/1). Στις 14/1 υποδέχεται τη Λυών.

Η Καέν είχε προβληματική παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου γύρου στη Β' Γαλλίας, ωστόσο ο Δεκέμβριος αποδείχθηκε... μαγικός, καθώς είχε απολογισμό 3-1-0 και αναρριχήθηκε στο μέσο της κατάταξης. Μάλιστα, το «-5» από τις θέσεις των πλέι οφ ανόδου μεταφράζεται στο ότι η προοπτική της επιστροφής στα σαλόνια κάθε άλλο παρά έχει εγκαταλειφθεί. Βέβαια, για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις όποιες πιθανότητες έχει, θα πρέπει να βελτιωθεί στο αμυντικό σκέλος. Στις 13/1 υποδέχεται την Κονκαρνό (επανέναρξη). Εκτός δράσης λόγω διεθνών υποχρεώσεων οι Αμπντί (α. 19/5), Μαντρέα (τ. 18 συμ.), πρόκειται για πολύ σημαντικές απουσίες, ωστόσο δεν έχουν προκύψει απρόοπτα αγωνιστικά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εντός πλάνου η Χάβρη που βρίσκεται στο +5 από την επικίνδυνη ζώ νη με το Κύπελλο να αποτελεί μεγάλη επιτυχία για εκείνη. Η Καέν από την άλλη βρίσκεται στη Β' κατηγορία, με τις εμφανίσεις της μέσα στον Δεκέμβριο να ενθουσιάζουν. Η μεταξύ τους παράδοση μας προϊδεάζει για ένα ματς με γκολ εκατέρωθεν καθώς οι τελευταίοι πέντε αγώνες μεταξύ τους έχουν έρθει όλοι G/G & Over. Εμείς θα πάμε με G/G (2.00)

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr