Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Αγγλίας: Ο πρόωρος τελικός και οι Νότιγχαμ, Γουέστ Χαμ

Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2024 - 09:12

Φουλ δράση στο Κύπελλο Αγγλίας και από το πρόγραμμα του τρίτου γύρου ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Λίβερπουλ, που συγκεντρώνει και όλο το στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Κύπελλο Αγγλίας: Ο πρόωρος τελικός και οι Νότιγχαμ, Γουέστ Χαμ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο τρίτος γύρος στο Κύπελλο Αγγλίας συνεχίζεται, με την παρουσία ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ και της Τσάμπιονσιπ. Οι αγώνες είναι μονοί και σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο, θα ακολουθήσει επαναληπτικός στην έδρα της φιλοξενούμενης. Αν και αυτός λήξει ισόπαλος, τότε θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και αν δεν προκύψει νικητής, η διαδικασία των πέναλτι.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ – ΟΛΝΤΕΡΣΟΤ

Μετά από δύο κολλητές νίκες η Γουέστ Μπρομ παρότι ήταν ανώτερη έφυγε με άδεια χέρια από την έδρα της Σουόνσι (1-0), πλέον βρίσκεται πολύ μακριά από τις θέσεις απευθείας ανόδου της Τσάμπιονσιπ και θα αρκεστεί στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τα πλέι οφ. Μετράει έξι συνεχόμενα under. Η κλήρωση στο κύπελλο ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή και απλώς καλείται να κάνει τα βασικά,. Πάντως έχει σημαντικές απουσίες, στο Κόπα Αφρικα οι Ατζάγι (στόπερ), Ντιαγκανά (εξτρέμ), Ασάντε (φορ), τραυματίες οι μεσοεπιθετικοί Γουάλας, Μάτζα, εξτρέμ Φίλιπς, αμφίβολος ο φορ Ντάικ.

Η Ολντερσοτ πέτυχε μίνι έκπληξη στον προηγούμενο γύρο περνώντας από την έδρα της Στόκπορτ (0-1), βέβαια κάπου εδώ η πορεία της πριν συγκλονιστικού απροόπτου θα ολοκληρωθεί. Στο πιο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος πέρασε χωρίς απώλειες από την έδρα της Γουόκινγκ (2-3), επιτυχία που την διατηρεί στα όρια των θέσεων πλέι οφ αν και ήταν η πρώτη μετά από τρεις αγωνιστικές όπου πήρε μόνο ένα βαθμό. Συνδυασμός γκολ-γκολ και over τα πέντε από τα επτά τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις (16/22 over και 23/29 γκολ-γκολ). Μία αλλά κομβική απουσία, αυτή του τιμωρημένου βασικού μέσου Στόουκς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η κλήρωση χαμογέλασε στη Γουέστ Μπρομ που έχει εύκολο έργο απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται δύο κατηγορίες χαμηλότερα. Στα… πατώματα οι αποδόσεις στον άσο και τα γκολ. Μόνη ενδιαφέρουσα επιλογή το 1 και Over 2,5 (1,60).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Η Γουέστ Χαμ έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με την Μπράιτον μέσα στο Λονδίνο, για να απομακρυνθεί από τις «ευρωπαϊκές» θέσεις της κατάταξης. Πάντως το 0-0 δεν της… κακοπέφτει βάσει της εικόνας, μιας και στο μεγαλύτερο διάστημα δέχτηκε πίεση. No goal τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα σε όλες τις διοργανώσεις. Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Λυών έχει μπει ο Αλγερινός πλέιμεικερ Μπενραχμά. Εκτός πλάνων ο φορ Αντόνιο (2 γκολ) και ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Πακετά (2 γκολ), αμφίβολοι οι μπακ Αγκέρ (1 γκολ), Ζουμά (1 γκολ) και ο επιθετικός Κούντους (6 γκολ).

Σε εντός έδρας ήττα από την Μίλγουολ (0-1) με γκολ στις καθυστερήσεις υποχρεώθηκε την Πρωτοχρονιά η Μπρίστολ Σίτι, μένοντας πιο πίσω στο κυνήγι των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ. Κακή αυτή τη φορά η εμφάνιση, με ελάχιστες ευκαιρίες, πάντως είχε προηγηθεί μίνι αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών (με τρεις νίκες) για την ομάδα του νεοφερμένου κόουτς Μάνινγκ, έχοντας εμφανίσει βελτίωση και θα κυνηγήσει εδώ την έκπληξη αν και η κλήρωση της έβαλε πολύ δύσκολα. Ενισχύθηκε με τον Ιρλανδό επιθετικό Μέρφι. Αμφίβολος ο στόπερ ΜακΚρόρι, συνεχίζουν εκτός οι αμυντικοί Νέισμιθ, Ατκινσον, ο μπακ Ρόμπερτς και ο μέσος Μπενάρους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για την Γουέστ Χαμ, που έχει σημαντικές απουσίες. Παρ’ όλα αυτά παρουσιάζεται σοβαρή αμυντικά και η Μπρίστολ έχει προβληματίσει με τις τελευταίες της εμφανίσεις. Πολύ χαμηλά ο άσος, θα πάμε με το 1 και Over 1,5 (1,65).

ΛΟΥΤΟΝ – ΜΠΟΛΤΟΝ

Η Λούτον… άργησε να ξυπνήσει απέναντι στην Τσέλσι και το.. πουλάκι είχε πετάξει (2-3, σκοράροντας δις στο τελευταίο δεκάλεπτο), παραμένοντας κάτω από την ζώνη υποβιβασμού της Πρέμιερ Λιγκ. Συνδυασμός γκολ-γκολ και over τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα. Ο αρχηγός Τομ Λόκιερ, που πριν από 20 ημέρες υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του ματς με την Μπόρνμουθ, γνωστοποίησε ότι μετά από συνεννόηση με ειδικούς γιατρούς θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει στην ενεργό δράση. Αμφίβολος ο αμυντικός χαφ Νακάμπα, μακροχρόνια τα υπόλοιπα προβλήματα.

Η Μπόλτον έστω και κάπως αγχωτικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπέρτον (1-0), με το τέταρτο διαδοχικό τρίποντο να την διατηρεί στην δεύτερη θέση της Λιγκ1, έχοντας μία από τις καλύτερες άμυνες και επιθέσεις. Πήρε το προβάδισμα με αυτογκόλ στις αρχές της επανάληψης και το υπερασπίστηκε κρατώντας ανέπαφη εστία σε τρίτο σερί 90λεπτο. Συνδυασμός under και no goal τα πέντε από τα επτά τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Παραχώρησε δανεικό στην Ντονκάστερ τον επιθετικό Κάρτι. Εκτός πλάνων του τεχνικού Ιαν Εβατ βρίσκονται οι Τζόνστον (στόπερ), Αϊρνταλ (βασικός μπακ) και Νλουντουλού (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παρ’ όλο που τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες, δεν είναι τόσο μεγάλο φαβορί η Λούτον, που δίνει μεγαλύτερη βάση στο πρωτάθλημα. Συνήθως τα παιχνίδια της είναι ανοικτά και η Μπόλτον βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Goal/Goal (1,87).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ – ΛΙΝΤΣ

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ντέρμπι πανηγύρισε η Πιτέρμπορο (2-3) και διατηρείται κοντά στις θέσεις απευθείας ανόδου της Λιγκ1, με αήττητο εννιά αγωνιστικών (6-3-0). Δέχτηκε γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό, βρήκε γρήγορη απάντηση, έμεινε και πάλι πίσω στο σκορ με την συμπλήρωση μίας ώρας αλλά.. γέλασε τελευταία σκοράροντας δις στο τελευταίο δεκάλεπτο. Over τα εννιά από τα δέκα τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Αμφίβολος ο βασικός γκολκίπερ Μπιλοκάπιτς, δεν υπολογίζονται ο μεσοαμυντικός Φουχς και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Μπλάκμορ.

Μετά από δύο απανωτές εκτός έδρας ήττες η Λιντς την Πρωτοχρονιά νίκησε άνετα την Μπέρμιγχαμ (3-0) και έχει εδραιωθεί στις θέσεις πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ. Τον δρόμο άνοιξε ο -για πρώτη φορά φέτος βασικός- Μπάμφορντ, τα 12 τέρματα έφτασε ο Σάμερβιλ. Κύριο ατού της είναι μία από τις καλύτερες άμυνες της κατηγορίας, παράλληλα είναι και αρκετά παραγωγική. No goal τα πέντε από τα επτά τελευταία ματς πρωταθλήματος. Επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Οξφορντ ο 19χρονος επιθετικός Πέρκινς. Αμφίβολοι ο στόπερ Στρούικ και ο μπακ Εϊλινγκ, νοκ άουτ ο μεσοαμυντικός Σάκλετον και ο στόπερ Ντάλας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι από τα ματς που μπορεί να γίνει η έκπληξη και να αποκλειστεί το φαβορί, αφού η Πιτέρμπορο δεν είναι αμελητέα ποσότητα και θα αγχώσει τη Λιντς. Αμφότερες παίζουν ανοικτά και θα προτιμήσουμε το Goal/Goal (1,60).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε στο ρελαντί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2-0), δεύτερο διαδοχικό τρίποντο μετά την γκέλα κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας μένοντας κοντά στην κορυφή. Είχαν προηγηθεί έξι συνεχόμενα over σε όλες τις διοργανώσεις για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, που πρόσφατα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων νικώντας 4-0 στο τελικό την Φλουμινένσε. Μήλον της έριδος για αρκετές ομάδες της Premier League ο μέσος Φίλιπς. Αντίστροφα μετράει για την επιστροφή του στη δράση ο σούπερ σταρ Χάαλαντ, εκτός πλάνων και οι Στόουνς (αμυντικός μέσος), Ντοκού (εξτρέμ).

Η Χάντερσφιλντ δεν μπόρεσε να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση στην έδρα της Λέστερ (4-1) και παραμένει λίγο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού της Τσάμπιονσιπ. Δέχτηκε γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους και στις αρχές της επανάληψης πετώντας ουσιαστικά «λευκή» πετσέτα, γλιτώνοντας από επιπλέον τέρματα. Επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Μάδεργουελ ο Βορειοϊρλανδός δεξιός μπακ Σπένσερ. Μαζεύτηκαν προβλήματα, παραμένουν αμφίβολοι οι Τζάκσον (μπακ) και Χογκ (μέσος), νοκ άουτ οι αμυντικοί Εντουαρντς, Ράφελς, Πίρσον, Τέρτον και οι Μάξγουελ (γκολκίπερ), Γουόρντ (μεσοεπιθετικός), Μπέρτζονγκ και Χάρατ (φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα έκπληξης εδώ και όλα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις της Σίτι, η οποία ενδεχομένως να μην πατήσει το… γκάζι. Όλες οι αποδόσεις είναι χαμηλές, ξεχωρίζει μόνο το Goal/Goal (2,40).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ – ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Ιδανικά έκλεισε το 2023 η Νότιγχαμ Φόρεστ (που συμπτωματικά στην περσινή διοργάνωση αποκλείστηκε από την Μπλάκπουλ), καθώς πανηγύρισε σπουδαία νίκη σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1) αυξάνοντας κι άλλο την απόσταση από τις τελευταίες θέσεις. Κάνει προσπάθεια να φέρει ξανά από την Παρί Σεν Ζερμέν τον πολύπειρο Κοσταρικανό γκολκίπερ Κέιλορ Νάβας, ενώ έληξε ο δανεισμός του μέσου Σάντος που επέστρεψε στην Τσέλσι. Αμφίβολοι ο μπακ Οριέ και ο στόπερ Φελίπε, δεν υπολογίζονται ο επιθετικός Αβονίγι και ο αμυντικός ΜακΚένα.

Η Μπλάκπουλ επικράτησε 2-0 της Λίνκολν και διατηρείται κοντά στις θέσεις πλέι οφ, έχοντας να επιδείξει την καλύτερη εντός έδρας επίδοση στην Λιγκ1. Προηγήθηκε στο ημίωρο και εξασφαλίστηκε στην εκπνοή, πλέον μετράει τρεις νίκες στα ισάριθμα τελευταία εντός έδρας αλλά και ισάριθμες ήττες στα αντίστοιχα εκτός έδρας. No goal τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα σε όλες τις διοργανώσεις, over τα 10/12 τελευταία ενώ τα 7/9 είχαν σύνολο 2-3 γκολ. Αμφίβολοι οι Πένινγκτον (βασικός στόπερ), Γκάμπριελ (μπακ), Ντούγκαλ (μεσοαμυντικός), Μπίσλει (επιθετικός), νοκ άουτ ο επιθετικός Λέιβερι και οι αναπληρωματικοί Τράστι (μεσοεπιθετικός), Κουάσι (φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Συνηθίζει να κυνηγάει τις διακρίσεις μέσω του Κυπέλλου η Νότιγχαμ Φόρεστ, που έχει αλλάξει εικόνα με τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο στον πάγκο της. Αν κάνει τα βασικά, θα πάρει την πρόκριση απέναντι στη Μπλάκπουλ. Θα πάμε με το 1 και Over 1,5 (1,60).

ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ – ΡΕΞΑΜ

Μετά από τέσσερις απανωτές ήττες η Σριούσμπερι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα για να υποτάξει την Φλίτγουντ (3-1) και βρίσκεται στα μέσα της κατάταξης, έχοντας σημαντική διαφορά τόσο από τις προνομιούχες θέσεις όσο και από την επικίνδυνη ζώνη. Καθάρισε ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο, χωρίς να ρίξει στροφές στην επανάληψη. Παραμένουν αμφίβολοι οι Φλέμινγκ (μπακ) και Γουίντσεστερ (μέσος), νοκ άουτ οι Φλάναγκαν (στόπερ), Νερς (μπακ), Φίνιγκαν (μέσος), Ούντοχ και Φίλιπς (επιθετικοί).

Η Ρέξαμ την Πρωτοχρονιά συνέτριψε με 4-1 την Μπάροου και φιγουράρει πάντα στις θέσεις απευθείας ανόδου. Οι νεοφώτιστοι στην Λιγκ2 Ουαλοί -που όμως λόγω του ποιοτικού έμψυχου υλικού οι εκτιμήσεις από την αρχή της σεζόν τους ήθελαν να διεκδικούν δεύτερη συνεχόμενη άνοδο- δέχτηκαν γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό αλλά στη συνέχεια ισοπέδωσαν έναν αντίπαλο που έτρεχε αήττητο 14 αγωνιστικών. Κύριο ατού της είναι η δεύτερη πιο παραγωγική επίθεση της κατηγορίας, over τα επτά από τα εννιά τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Δύσκολα θα προλάβει ο αμυντικός Χέιντεν, νοκ άουτ οι αμυντικοί Μεντί (2 γκολ), Τάνικλιφ, Χόσανα, Ο’ Κόνελ και ο γκολκίπερ Λέιντον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ρέξαμ είναι το φαβορί της αναμέτρησης, αν και αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία από την Σριούσμπερι. Το ματς φαίνεται ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα και θα ποντάρουμε στο Goal/Goal (1,60).

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Άρσεναλ του Μίκελ Αρτέτα, ήταν στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ πριν τρεις αγωνιστικές, με ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Λίβερπουλ, αλλά από τότε έχασε από Γουέστ Χαμ και Φούλαμ, για να βρεθεί τέταρτη. Πλέον έχει κρατήσει μία ανέπαφη εστία στα τελευταία οκτώ σε όλες τις διοργανώσεις. Μετράει μόνο μία ήττα στα τελευταία οκτώ εντός έδρας ματς Κυπέλλου. Εντός έδρας έχει μόνο μία ήττα όλη τη σεζόν, αλλά ήταν στο τελευταίο παιχνίδι εκεί με τη Γουέστ Χαμ. Εκτός οι Τίμπερ, Τομιγιάσου (μπακ), Πάρτεϊ, Βιέιρα, Ελνένι (μέσοι). Αμφίβολος ο μπακ Ζιντσένκο.

Η Λίβερπουλ του Κλοπ κέρδισε τη Νιούκαστλ και παραμένει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Έχει δώσει 29 επίσημα παιχνίδια και έχει μείνει μία φορά χωρίς γκολ, ενώ σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας και έμεινε χωρίς τέρμα σε ταξίδι προηγούμενη φορά τον Απρίλιο. Ωστόσο, όλες οι φετινές της ήττες σε Αγγλία και Ευρώπη, ήταν μακριά από το γήπεδό της. Εκτός οι αρ. μπακ Τσιμίκας, Ρόμπερτσον, ο μπακ Μάτιπ και οι μέσοι Μπάιτσετιτς, Τιάγκο, Έντο, Σομποσλάι, μαζί με τον αρχισκόρερ Σαλάχ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλο παιχνίδι, του οποίου ο νικητής ενδέχεται να φθάσει μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Σημαντικό τεστ για την Λίβερπουλ, που θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι χωρίς τον Σαλάχ. Ασφαλής επιλογή το Goal/Goal (1,60).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr