Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Πορτογαλίας: Nτέρμπι, προκρίσεις και... φαβορί!

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 - 00:14

Συνεχίζεται η δράση για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Πορτογαλίας, με το παιχνίδι ανάμεσα στη Μπενφίκα και την Μπράγκα να... τραβά το βλέμματα στο σημερινό κουπόνι του στοιχήματος. Νοκ άουτ οι αναμετρήσεις. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και έπειτα πέναλτι.

Κύπελλο Πορτογαλίας: Nτέρμπι, προκρίσεις και... φαβορί!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Πορτογαλίας.

ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ-ΑΜΑΡΑΝΤΕ

Το κύπελλο αποτελεί τη μοναδική εστία διάκρισης για τη Ζιλ Βιθέντε που στο πρωτάθλημα πασχίζει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Το Σάββατο ηττήθηκε με γκολ στο 91’ από τη Φαρένσε και συνέχισε στις χαμηλές πτήσεις, καθώς μετρά μόλις μια νίκη στις εννέα τελευταίες αγωνιστικές και μοιραία αδυνατεί να χτίσει διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη. Under τα πέντε από τα επτά τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ετοιμος ο βασικός μέσος Τίμπα, αναμένεται να επιστρέψει και ο χρήσιμος μέσος Νέτο. Σταθερά εκτός ο επιθετικός Αουρέλιο (3 γκολ), μακροχρόνια απουσιάζει ο επιθετικός Κρίτσουκ.

Την… σταχτοπούτα της διοργάνωσης αποτελεί η άσημη Αμαράντε καθώς αποτελεί την μοναδική εκπρόσωπο της 4ης Κατηγορίας στους “16” του Κυπέλλου. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την… ιδίου βεληνεκούς Παρέδες ενώ νωρίτερα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ακαδέμικα (Γ’ Κατηγορία). Πραγματοποιεί πάντως μια θετική σεζόν, στο πρωτάθλημα τρέφει βάσιμες ελπίδες ανόδου. Παραμένει αήττητη και προέρχεται από νίκη επί της Μάρκο στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ομάδα με περιορισμένες διακρίσεις παρά τα 101 χρόνια ζωής! Έχει κατακτήσει δις το πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας, ενώ μετρά σποραδικές επιτυχίες στο τοπικό πρωτάθλημα του Πόρτο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τελευταία ευκαιρία της Ζιλ Βιθέντε να κάνει κάτι αξιοσημείωτο τη φετινή χρονιά, καθώς η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου θα... σβήσει τις χαμηλές πτήσεις στις οποίες κινείται στο πρωτάθλημα. Από την άλλη η Αμαράντε αποτελεί την έκπληξη της διοργάνωσης και θα παλέψει να παραμείνει. 1/1 (1.91)

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΒΙΖΕΛΑ-ΑΡΟΥΚΑ

Χαμένη στην… μετριότητα είναι φέτος η Βιζέλα που στο κύπελλο θα ψάξει το… κάτι παραπάνω. Στο πρωτάθλημα πασχίζει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και παραμένει εγκλωβισμένη στην επικίνδυνη ζώνη. Την Κυριακή, επέστρεψε στο σκορ και έσωσε τον βαθμό στην έδρα της Εστρέλα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη, μετρά 7/9 under. Ξανά εκτός ο βασικός μέσος Μορέιρα, διεθνής ο αμυντικός Ρασίντ, νέο πρόβλημα ο βασικός μέσος Ζαρντέλ.

Το Κύπελλο αποτελεί βασικό στόχο στην Αρούκα που στο πρωτάθλημα θα αρκεστεί στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία. Εντυπωσίασε στο φινάλε της χρονιάς καθώς “έτρεξε” το καλύτερο φετινό σερί 3-1-0 χωρίς πάντως ανάλογη συνέχεια και στο 2024. Το Σάββατο γνώρισε την ήττα από την “μεγάλη” Μπενφίκα (0-3) στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μετρά πέντε γκολ/γκολ με συνδυαστικό over στα έξι τελευταία εκτός έδρας ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Δεν υπολογίζεται και πάλι ο βασικός στόπερ Φερνάντεζ, εκτός και ο χρήσιμος μέσος Μπουσκέτς., Μακροχρόνια απουσιάζει ο αναπληρωματικός ακραίος αμυντικός Κουαρέσμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη μετρούν οι γηπεδούχοι που αντιμετωπίζουν την Αρούκα, η οποία έχει ως ρεαλιστικό στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αυτό σημαίνει ότι θα... προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της Βιτζέλα και θα την υποχρεώσουν σε ακόμη μια ήττα. Αξίζει το 2 (2.90)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΜΠΡΑΓΚΑ

Η Μπενφίκα πέρασε με χαρακτηριστική άνεση από την έδρα της Αρούκα (0-3), πέμπτη συνεχόμενη νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και διατηρείται σε απόσταση βολής από την κορυφή. Σε εξαιρετική κατάσταση οι «αετοί» του Ολλανδού Ρότζερ Σμιντ, συμπλήρωσαν αήττητο 15 αγωνιστικών (με 12 νίκες) και παράλληλα συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Νέο απόκτημα ο Βραζιλιάνος επιθετικός Μάρκος Λεονάρντο (από Σάντος), ενώ στην Βάσκο Ντα Γκάμα παραχωρήθηκε ο στόπερ Ζοάο Βίκτορ. Αμφίβολος ο χρήσιμος χαφ Ορσνες, νοκ άουτ οι μπακ Μπερνάτ, Μπαχ, ο βασικός εξτρέμ Νέρες και οι αν. Γκόμεζ (αν. γκολκίπερ), Τενγκστέντ (επιθετικός).

Μέσα από την αγκαλιά της έχασε η Μπράγκα τη νίκη απέναντι στην Γκιμαράες (1-1), χάνοντας την ευκαιρία να ανέβει στην τρίτη θέση. Αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, προηγήθηκε στις αρχές της επανάληψης για να ισοφαριστεί στο 98'. Δύσκολη η αποστολή εδώ για την ομάδα του Αρτούρ Ζόρζε, η οποία παίζει σε πολλά ταμπλό καθώς συμμετέχει και στο Γιουρόπα Λιγκ (τον Φεβρουάριο κόντρα στην Κάραμπακ). Σημαντικές απουσίες, στο Κόπα Αφρικα με την Λ.Δ. Κονγκό ο πρώτος σκόρερ Μπάνζα (15 γκολ) και ο βασικός στόπερ Νιακατέ (Mάλι), τραυματίες ο σημαντικός μέσος Μουσράτι και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Πιαθόν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολη αποστολή για την Μπράγκα που αντιμετωπίζει την εξαιρετική Μπενφίκα η οποία μετρά 15 αγωνιστικές αήττητη και ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός από το Κύπελλο θα φαινόταν αποτυχία. Οι "αετοί" είναι εντός σε όλους τους στόχους, ενώ παράλληλα συνεχίζουν και στην Ευρώπη. G/G (1.69).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr