Ποδόσφαιρο

Α’ Γερμανίας: Επανέναρξη με τα φώτα στη Λειψία

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 - 01:28

Ξανά δράση στη Bundesliga, με έξι αναμετρήσεις για την 17η αγωνιστική.

Α’ Γερμανίας: Επανέναρξη με τα φώτα στη Λειψία

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Γερμανίας.

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Η Αουγκσμπουργκ προερχόταν από τρία σερί ματς χωρίς νίκη πριν τη διακοπή και είχε μόνο μία νίκη σε επτά αγώνες, αλλά με τέσσερις ισοπαλίες, όλες με ακριβές σκορ 1-1. Η ομάδα του Γες Θόρουπ, είναι αήττητη όμως εντός έδρας σε τέσσερα παιχνίδια με τον συγκεκριμένο προπονητή, ενώ πληρώνει πάντα γκολ – γκολ ως γηπεδούχος. Η άμυνα της εξακολουθεί να είναι πρόβλημα, μια και δεν έχει κρατήσει ποτέ ανέπαφη εστία φέτος σε αγώνα πρωταθλήματος. Εκτός οι μπακ Φράμπεργκερ, Όξφορντ και Πέντερσεν (τιμωρημένος).

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο, προέρχεται από δύο σερί νίκες για την Μπουντεσλίγκα και παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, κυνηγώντας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της. Είναι πρώτη στη βαθμολογία, με την καλύτερη άμυνα και τις περισσότερες ανέπαφες εστίες στο πρωτάθλημα (7), ενώ από την άλλη, έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της. Ο Γκριμάλντο έχει επτά γκολ φέτος, τα έξι εκτός έδρας. Τεράστια απώλεια ο αρχισκόρερ Μπόνιφεϊς, εκτός και οι Αρτούρ, Ταπσόμπα, Κοσουνού (μπακ) και Αντλί (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ δύσκολο αν μη τι άλλο το έργο της Αουγκσμπουργκ κόντρα στην πιο “καυτή” ευρωπαϊκή ομάδα της πρώτης μισής σεζόν. Διπλό με over 1,5 (1,75).

ΚΟΛΩΝΙΑ-ΧΑΙΝΤΕΝΧΑΙΜ

Η Κολωνία είναι στην επικίνδυνη ζώνη με μόνο δύο νίκες στη σεζόν (καμία σε τρεις αγωνιστικές), οπότε στη διακοπή άλλαξε προπονητή, με τον Τίμο Σουλτς να αναλαμβάνει αντί του Στέφεν Μπάουμγκαρτ. Πρέπει να βελτιωθεί επιθετικά, καθώς έχει πετύχει μόνο δέκα γκολ στη σεζόν (μακράν η χειρότερη επίθεση) και μόλις ένα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Πληρώνει under 2.5 σε επτά συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος. Εκτός οι Πατσαράντα (μπακ) και Ουτ (μέσος), αμφίβολος ο επιθετικός Ανταμιάν. Έφυγε για τον Παναθηναϊκό ο εξτρέμ Λημνιός.

Η Χάιντενχαϊμ, προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και για πρώτη φορά στην ιστορία της, είναι σε μονοψήφια θέση στη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα. Η ομάδα του Φρανκ Σμιντ είναι πολύ μαχητική: χαρακτηριστικά, έχει δεχτεί δύο ή περισσότερα γκολ σε 12 παιχνίδια φέτος, αλλά στα τέσσερα από αυτά πήρε τουλάχιστον την ισοπαλία. Εκτός έδρας κέρδισε το τελευταίο παιχνίδι της, αλλά είναι η μοναδική νίκη και ανέπαφη εστία που έχει φέτος σε ταξίδι πρωταθλήματος. Εκτός οι Κέλερ (μπακ) και Τσενάι (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με νέο τεχνικό οι “τράγοι”, εκτιμούμε ότι κόντρα στη Χαίντενχάιμ (η οποία σκοράρει αλλά δεν έχει και την καλύτερη άμυνα) μπορεί να διακοπεί το σερί των under. Στο 2,30 ο συνδυασμός γκολ-γκολ και over.

ΛΕΙΨΙΑ-ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Η Λειψία παραμένει τετράδα, με αήττητο τεσσάρων αγώνων και μία ήττα σε έξι παιχνίδια, όλα γκολ-γκολ. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε, θέλει να ισοφαρίσει ρεκόρ συλλόγου με 13ο αήττητο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Πέρσι κέρδισε την Αϊντραχτ στον τελικό Κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα, στα τελευταία 14 μεταξύ τους στις δύο έδρες, ποτέ δεν κέρδισε η φιλοξενούμενη. Εκτός ο μπακ Ορμπάν και ο μέσος Χαϊνταρά. Πήρε Έλμας (μέσος, Νάπολι), έφυγαν οι μέσοι Μορίμπα, Καρβάλιο, Φόρσμπεργκ και ο επιθετικός Βέρνερ.

Η Αϊντραχτ, με δύο νίκες σε τρεις αγωνιστικές, βρίσκεται στην έκτη θέση, την υψηλότερή της φέτος και κυνηγά την έξοδο στην Ευρώπη. Η ομάδα του Ντίνο Τοπμέλερ, έχει αδυναμίες στην άμυνα, καθώς δέχεται γκολ έξι σερί αγωνιστικές και έχει μία ανέπαφη εστία στις τελευταίες εννέα. Δεν έχει κερδίσει και δεν έχει προηγηθεί ποτέ στην έδρα της Λειψίας. Εκτός οι Τσάντλερ (μπακ), Λουνέ, Ρόντε, Σκίρι, Σαϊμπί (μέσοι) και Μαρμούς (επιθετικός), πήρε Φαν Ντεν Μπέικ (μέσος, Μάντσεστερ Γ.) και Κάλαϊτζιτς (επιθ., Γουλβς).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εννοείται πως οι “ταύροι” είναι φαβορί, υπάρχουν ωστόσο περιθώρια έκπληξης και με αυτές τις αποδόσεις μόνο κόντρα σηκώνει ο άσος. Θα ρισκάρουμε στο σύνολο 4-6 γκολ (2,40).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΜΑΙΝΤΖ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Η Μάιντζ βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας, αγνοώντας τη νίκη έξι αγωνιστικές, ενώ μαζί με την Μπόχουμ έχει τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (7). Η ομάδα του Γιάν Σίβερτ, έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση και πληρώνει under σε επτά σερί αγωνιστικές. Εντός έδρας, είναι η χειρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα, τόσο σε συγκομιδή πόντων (μόλις 4, με μία νίκη στη σεζόν), όσο και σε επιθετική παραγωγή (μόνο 5 γκολ). Εκτός οι Χανκ-Ολσεν (μπακ), Λι (μέσος) και Βάιπερ (επιθετικός).

Η Βόλφσμπουργκ ήταν ντεφορμέ πριν από τη διακοπή, καθώς προερχόταν από τρεις ήττες σε τέσσερις αγωνιστικές. Η ομάδα του Νίκο Κόβατς, εκτός έδρας μπορεί να κέρδισε το τελευταίο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα, αλλά είχε χάσει τα έξι προηγούμενα ταξίδια. Απέναντι στη Μάιντς πάντως, έχει κρατήσει τις περισσότερες ανέπαφες εστίες σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο στην κατηγορία (15). Ο αρχισκόρερ της, Βιντ, έχει σκοράρει τέσσερις φορές κόντρα στην συγκεκριμένη ομάδα. Εκτός Λακρουά (μπακ, τιμωρημένος), Βίμερ (μέσος) και Σαρ, Νμέτσα (επιθετικοί).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είχε κλιμακωθεί το πρόβλημα της Μάιντζ στο σκοράρισμα, απανωτά “καμπανάκια” πριν τη διακοπή και για την Βόλφσμπουργκ. Ενδεχομένως να τα... βρουν στην ισοπαλία (3,45).

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ-ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Η Φράιμπουργκ έχασε από την Χαιντενχάιμ (3-2) μετά από τέσσερις αγωνιστικές, αλλά παραμένει κοντά στην ευρωπαϊκή ζώνη. Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ, βασίζεται πολύ στην έδρα της, όπου έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι όλη τη σεζόν και δεν έχει μείνει ποτέ χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα. Από τις επτά νίκες της φέτος συνολικά, πέντε ήταν με ανέπαφη εστία. Στα δύο περσινά παιχνίδια με τη συγκεκριμένη αντίπαλο, είχαν καταλογιστεί πέντε πέναλτι. Εκτός οι Λίνχαρτ, Σμιντ, Ροζενφέλντερ, Γκούντερ (μπακ), οι μέσοι Χέφλερ, Κιέρεχ και ο εξτρέμ Ντόαν.

Η Ουνιόν, κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική και σε τρία ματς με τον Νέναντ Μπιέλιτσα στον πάγκο της πήρε έξι πόντους, όσους είχε πάρει ο προκάτοχός του σε 11 αγώνες συνολικά, οπότε κρατιέται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Εκτός έδρας όμως έχει έξι σερί ήττες. Ο Φόλαντ, έχει πετύχει επτά γκολ σε 12 ματς καριέρας απέναντι στη Φράιμπουργκ, ενώ ο Μπέκερ είχε δύο γκολ και δύο ασίστ πέρσι με τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Εκτός οι μέσοι Κεντίρα, Λαϊντουνί. Εφυγε ο αμυντικός Μπονούτσι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κυνηγάει με όλες τις δυνάμεις της ακόμη ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο η Φράιμπουργκ, βελτιώθηκε όπως αναμενόταν η Ουνιόν μετά την “απαλλαγή” της από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ματς προς αποφυγή, με “άρωμα” τερμάτων πάντως.

ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Η Ντάρμσταντ είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αγνοεί τη νίκη εννέα αγωνιστικές (το μεγαλύτερο τρέχον σερί στην κατηγορία), με τρεις ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα. Η ομάδα του Τόρστεν Λίμπερκνεχτ, έχει μακράν τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία ως τώρα και έχει κρατήσει μόνο μία ανέπαφη εστία όλη τη σεζόν, πριν από πέντε αγωνιστικές. Επιθετικά, ο Σκάρκε σκόραρε στα δύο τελευταία ματς που η ομάδα του βρήκε δίχτυα. Εκτός οι Μέλεμ (μέσος, δεύτερος σκόρερ) και Ζάιντελ, Χόρνμπι, Μανού (επιθετικοί).

Η Ντόρτμουντ θέλει να πλησιάσει την ευρωπαϊκή ζώνη, έχοντας τέσσερα ματς χωρίς νίκη (τρεις ισοπαλίες με 1-1) και μόνο ένα τρίποντο σε οκτώ αγώνες, ενώ πληρώνει έξι σερί γκολ-γκολ. Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς, δεν έχει καταφέρει να πάρει εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα εδώ και 3.5 μήνες. Ωστόσο, δεν έχει ηττηθεί στο πρώτο της παιχνίδι του ημερολογιακού έτους εδώ και 20 χρόνια. Εκτός οι Μπενσεμπαϊνί, Ρίερσον (μπακ), Νμέτσα, Ντιρανβίλ (μέσοι), Αντεγέμι, Αλέρ (επιθετικοί), αμφίβολος ο μπακ Μπουένο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τον δικό της.. Γολγοθά συνεχίζει να ανεβαίνει η Ντάρμσταντ, να εξαπολύσει βαθμολογική αντεπίθεση καλείται το 2024 η Ντόρτμουντ. Διπλό από ημίχρονο (2,38), μπορεί να συνδυαστεί και με over (3,05).

Βαθμολογία -

13/01/2024Bundesliga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Λεβερκούζεν Λεβερκούζεν 42 16 13 3 0 46 12 34
2 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 38 15 12 2 1 49 15 34
3 Στουτγκάρδη Στουτγκάρδη 34 16 11 1 4 37 19 18
4 Λειψία Λειψία 33 16 10 3 3 38 17 21
5 Ντόρτμουντ Ντόρτμουντ 27 16 7 6 3 30 25 5
6 Άιντραχτ Φρανκφούρτης Άιντραχτ Φρανκφούρτης 24 16 6 6 4 26 20 6
7 Χόφενχαϊμ Χόφενχαϊμ 24 16 7 3 6 32 30 2
8 Φράιμπουργκ Φράιμπουργκ 24 16 7 3 6 21 26 -5
9 Χαϊντενχάιμ Χαϊντενχάιμ 20 16 6 2 8 25 32 -7
10 Βόλφσμπουργκ Βόλφσμπουργκ 19 16 6 1 9 20 27 -7
11 Άουγκσμπουργκ Άουγκσμπουργκ 18 16 4 6 6 24 31 -7
12 Γκλάντμπαχ Γκλάντμπαχ 17 16 4 5 7 31 35 -4
13 Βέρντερ Βρέμης Βέρντερ Βρέμης 16 16 4 4 8 23 30 -7
14 Μπόχουμ Μπόχουμ 16 16 3 7 6 18 33 -15
15 Ουνιόν Βερολίνου Ουνιόν Βερολίνου 13 15 4 1 10 17 31 -14
16 Μάιντζ Μάιντζ 10 16 1 7 8 13 28 -15
17 Κολωνία Κολωνία 10 16 2 4 10 10 28 -18
18 Ντάρμσταντ Ντάρμσταντ 10 16 2 4 10 20 41 -21
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Bundesliga (Relegation)
Relegation - 2. Bundesliga

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr