Ποδόσφαιρο

Κόπα Αφρικα: Ακτή Ελεφαντοστού-Γουϊνέα Μπισάου, πρεμιέρα με φαβορί!

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 - 12:54

Σέντρα απόψε στην τελική φάση του Κόπα Αφρικα που διεξάγεται στην πόλη Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, με τους διοργανωτές να αποτελούν ακλόνητο φαβορί κόντρα στην Γουϊνέα Μπισάου.

Κόπα Αφρικα: Ακτή Ελεφαντοστού-Γουϊνέα Μπισάου, πρεμιέρα με φαβορί!

1ος όμιλος

22:00

Κωδικός ΟΠΑΠ: 308

Ivory Coast

Εκεί η διοργανώτρια χώρα θα επιδιώξει αν δείξει από την αρχή πως δικαιολογημένα θεωρείται εκ των φαβορί για να σηκώσει την κούπα. Σολντ άουτ η πρεμιέρα, επικρατεί ενθουσιασμός τις τάξεις των «ελεφάντων».

Πάρτι στην πρόβα

Ιδανικά εξελίχθηκε και η πρόβα τζενεράλε κόντρα στην Σιέρα Λεόνε την οποία συνέτριψε προ ημερών με 5-0. Ο Γάλλος κόουτς Ζαν Λουί Γκασέ επιμένει σε επιθετικογενή τακτική, δεν κρατά τα… λουριά στους παίκτες. Διαθέτει άλλωστε πλουσιότατο ρόστερ με όλους τους παίκτες να αγωνίζονται εκτός των συνόρων, οι περισσότεροι στην Ευρώπη. Κυριότερες απουσίες, του επιθετικού Αλέ και του εξτρέμ Αντινγκρά.

Γουινέα-Μπισάου

Η Γουινέα Μπισάου μπαίνει στον πρώτο όμιλο, με ρεαλιστικό στόχο να διεκδικήσει την τρίτη θέση από την Ισημερινή Γουινέα. Η έλλειψη άγχους μπορεί να αποτελέσει το όπλο της σε αυτήν την προσπάθεια και ιδιαίτερα στην πρεμιέρα όπου κανείς δεν περιμένει κάτι για λογαριασμό της κόντρα στους διοργανωτές.

Και Μέντες

Ο γκολκίπερ της Καλαμάτας Γιόνας Μέντες είναι βασικός και σε αυτήν την διοργάνωση, θα υπερασπιστεί την εστία των «αγριόσκυλων». Όλοι οι παίκτες της αποστολής αγωνίζονται στο εξωτερικό, οι περισσότεροι στην Ευρώπη. Ο κόουτς Μπατσιρού Καντέ παραμένει σταθερά στον πάγκο. Κάκιστη η πρόβα τζενεράλε, καθώς προ ημερών συνετρίβη με 6-2 στο Μάλι. Αμφίβολος ο βασικός μπακ-χαφ Νανού.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
Ivory Coast - Γουινέα-Μπισάου / Εκτίμηση

Μάχη Δαυίδ εναντίον Γολιάθ στο εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης, άλλο αποτέλεσμα πλην νίκης των διοργανωτών Ιβοριανών θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους. Πάμε με άσο από ημίχρονο συνδυαστικά με under 4,5 (2,10).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr