Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Τουρκίας: Eνδιαφέρουσες μάχες για την πρόκριση!

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 - 10:17

Το Κύπελλο Τουρκίας συνεχίζεται σήμερα, με τον πέμπτο γύρο και την αναμέτρηση Μπεσίκτας - Εγιούπσπορ να τραβά τα βλέμματα στο στοιχηματικό κουπόνι. 

Κύπελλο Τουρκίας: Eνδιαφέρουσες μάχες για την πρόκριση!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Τουρκίας.

ΑΝΚΑΡΑΓΚΟΥΤΣΟΥ – ΡΙΖΕΣΠΟΡ

Φέτος (11/12) για την Α’ Τουρκίας: Ανκαραγκουτσού – Ρίζεσπορ 1-1. Η Ανκαραγκουτσού δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου, παρά το ότι δεν έπεισε ανασταλτικά. Στο πρωτάθλημα αγνοούσε τη νίκη για έξι ματς (0-5-1), ωστόσο το Σάββατο υποδέχθηκε την Κασίμπασα και έφτασε στο 3-1. Δεν είχε εύκολο έργο, δέχθηκε γκολ στο 35’ και το γύρισε (45’, 64’, 83’), δίχως να είναι καλύτερη από τον αντίπαλο. Πήρε διαφορά τεσσάρων βαθμών από την τελευταία τετράδα, καλείται να τη διαχειριστεί.Λόγω διεθνών υποχρεώσεων απουσιάζουν οι Σο (ε. 12/3) και Ροντρίγκες (ε. 14/1), είναι τραυματίες οι Ουλουντάγκ (α. 7/1) και Τσιγκερτσί (μ. 10/3). Επιστρέφει ο σημαντικός Μπεκίρογλου (μ. 19/5).

Η Ρίζεσπορ υπολογίζει παραδοσιακά στη διάκριση στο Κύπελλο και έτσι δεν επέτρεψε την οποιαδήποτε αισιοδοξία στην Μπούτσασπορ, την απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στα όρια της πρώτης πεντάδας και μάλιστα στα τελευταία εννέα έχει ηττηθεί μία φορά (5-3-1). Το Σάββατο υποδέχεται την Άδανα Ντεμπιρσπόρ, δεν ικανοποίησε απόλυτα, ωστόσο σε ένα ισορροπημένο ματς πήρε τη νίκη (1-0) με το γκολ του κεντρικού αμυντικού Μότσι (54’). Στόχος η Ευρώπη για τους παίκτες του Ιλχάν Παλούτ.Εκτός δράσης οι Αλικούλοφ (α. 10/0), Οσμάνογλου (α. 1/0), Λάινε (μ. 4/0), απέχουν λόγω τραυματισμού. Δεν πρόκειται για απρόοπτα αγωνιστικά προβλήματα, το τεχνικό τιμ έχει τις απαραίτητες επιλογές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ανκαρακουτσού πήρε την πρόκριση παρά το γεγονός ότι δεν έπεισε ανασταλτικά, με τη Ρίζερσπορ να αποτελεί παραδοσιακά δύναμη στο Κύπελλο έχοντας μάλιστα ως στόχο τη διάκριση. Οι δύο ομάδες να ψάξουν το γκολ έτσι ώστε να διασφαλίσουν την πρόκριση. G/G (1.74)

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΕΓΙΟΥΠΣΠΟΡ

Η Μπεσίκτας διέλυσε τη Ρίζεσπορ (4-0) με τον Πορτογάλο τεχνικό Φερνάντο Σάντος στην εξέδρα, παρόμοιο το αποτέλεσμα στο ντεμπούτο του πολύπειρου προπονητή το Σάββατο, νίκησε 3-0 εντός τη Φατίχ Καραγκιουμρούκ. Βέβαια, η εικόνα δεν ήταν η καλύτερη, αλλά επέτρεψε μόλις μία κλασική ευκαιρία στον αντίπαλο και σημείωσε τρία γκολ στο 2ο μισό (62’, 65’, 92’). «Δύο στα δύο» και τετράδα, πλησίασε σε απόσταση βολής την τριάδα. Πρώτο μέλημα το αμυντικό συμμάζεμα.Διεθνείς υποχρεώσεις έχουν οι Αμπουμπακάρ (ε. 12/4), Μαζουακού (α. 10/0), Αμαρτέι (α. 10/0), Κόλεϊ (α. 12/5), λόγω τραυματισμού απουσιάζει ο Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (μ. 14/4). Το Σάββατο χτύπησε σοβαρά και λείπει ο Χατζιαχμέτοβιτς (μ. 18/0).

Η Εγιουσπόρ δεν δυσκολεύτηκε στο ελάχιστο απέναντι στην Άνκαρα Ντεμιρσπόρ, την υπέταξε με τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Δίνει το «παρών» στο πρωτάθλημα της Β’ Τουρκίας, όπου διαγράφει εντυπωσιακή πορεία, καθώς όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφή, αλλά απολαμβάνει και διψήφια διαφορά από τον ανταγωνισμό. Είναι προφανές ότι με ανάλογη συμπεριφορά, μπορεί να τα δώσει όλα στο Κύπελλο. Το Σάββατο νίκησε 2-0 εντός την Κετσιορενγκιουτσού.Ο σημαντικός Φρεντ (μ. 14/1) απουσιάζει λόγω διεθνών υποχρεώσεων, ωστόσο αυτή είναι και η μοναδική αξιοσημείωτη απουσία. Ουδείς εντός των αποδυτηρίων θεωρεί την ομάδα χαμένη με αντίπαλο την Μπεσίκτας.

EKTIMHΣΗ: Εντυπωσιακή πορεία διαγράφει η Εγιούπσπορ η οποία όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφή στη Β' Τουρκίας αλλά έχει χτίσει σημαντική διαφορά από τον ανταγωνισμό. Από την άλλη η Μπεσίκτας βρίσκεται σε καλό φεγγάρι ιδιαίτερα μετά την αλλαγή προπονητή, όμως θα παραταχθεί με πολλές απουσίες απέναντι σε ένα αντίπαλο που μπορεί και έτσι να κάνει τη διαφορά. G/G (1.72)

Με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr φτιάχνεις το δελτίο που σου ταιριάζει!

ΚΑΣΙΜΠΑΣΑ – ΜΠΑΝΤΙΡΜΑΣΠΟΡ

Η Κασίμπασα στην Α' Τουρκίας, έχασε εκτός έδρας από την Ανκαραγκουτσού με 1-3. Προηγήθηκε στο 35', ισοφαρίστηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο δέχθηκε άλλα δύο γκολ (64', 83'). Υπέστη 2η διαδοχική ήττα και ενώ είχε προηγηθεί αήττητο τριών αγώνων. Επίσης, σε έξι παιχνίδια έχει σημειώσει μόνο μία νίκη και δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.Είναι στη μέση της βαθμολογίας, δεν κινδυνεύει, αλλά δεν έχει και τη δυναμική να κάνει κάτι περισσότερο. Τα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Over 2,5.

Η Μπαντιρμασπόρ στη Β' Τουρκίας έφερε ισοπαλία 0-0 εντός έδρας με την Ερζουρούμσπορ. Δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από την αντίπαλο της, αλλά δεν μπόρεσε τελικά να φτάσει στο γκολ. Εμεινε έτσι μακριά από τη νίκη σε 2ο διαδοχικό παιχνίδι, ενώ σε τέσσερις αγώνες έχει σημειώσει μόνο μία επιτυχία. Πάντως, βρίσκεται στην πρώτη επτάδα και μπορεί να έχει βλέψεις ακόμη και για την απευθείας άνοδο.Καλή η παρουσία της εκτός έδρας, όπου σε εννέα αγώνες έχει μόνο μία ήττα. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Over 2,5.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλή εκτός έδρας η Μπαντίρμασπορ η οποία αντιμετωπίζει τη Κασίμπασα που μετρά δεύτερη διαδοχική ήττα, αλλά και μια νίκη στα τελευταία έξι ματς. Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση όμως σκοράρει κάτι που αναμένεται να κάνει και απόψε. Over 2,5 (1.56)

ΧΑΤΑΪΣΠΟΡ – ΣΑΚΑΡΙΑΣΠΟΡ

Η Χατάισπορ στην Α' Τουρκίας, έφερε ισοπαλία 1-1 εντός έδρας με την Πεντίκσπορ. Προηγήθηκε στο 47', έφτασε μία ανάσα από τη νίκη, αλλά τελικά περιορίστηκε στο 1-1, με γκολ που δέχθηκε στο 94'! Εφερε 2η διαδοχική ισοπαλία και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ήττες. Παράλληλα, έμεινε μακριά από τη νίκη σε 6ο ματς, ενώ σε εννέα αγώνες έχει σημειώσει μόνο μία επιτυχία.Είναι στο 2ο μισό της βαθμολογίας και θέλει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Under 2,5.

Η Σακάριασπορ, στη Β' Τουρκίας, έχασε εντός έδρας από την Γκοζτέπε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-2. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 (8', 78') και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 93'. Ελαβε τέλος το αήττητο σερί των δώδεκα αγώνων. Πάντως, βρίσκεται στην πρώτη επτάδα και μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την απευθείας άνοδο.Εκτός έδρας είναι αήττητη σε πέντε αγώνες και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ήττες. Τα εννέα από τα δέκα τελευταία ματς έχουν έρθει Goal/Goal.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χατάισπορ δεν διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της, είναι στο δεύτερο μισό της κατάταξης και στόχος είναι να απομακρυνθεί από τις επικίνδυνες θέσεις, με το Κύπελλο να αποτελεί ένα έξτρα βάρος για εκείνη. Αυτή τη φορά αντιμετωπίζει η Σακαριασπορ από τη δεύτερη κατηγορία η οποία εκτός έδρας είναι αήττητη σε πέντε αγώνες ενώ βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Under 2,5 (1.92)

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr