Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Τουρκίας: Στήριξη στα φαβορί!

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 - 00:57

Ο πέμπτος γύρος του Κυπέλλου Τουρκίας συνεχίζεται με αναμετρήσεις που αξίζουν ποντάρισμα στο σημερινό κουπόνι του στοιχήματος.

Κύπελλο Τουρκίας: Στήριξη στα φαβορί!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Τουρκίας.

ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ – ΠΕΝΤΙΚΣΠΟΡ

Φέτος (9/1) για την Α’ Τουρκίας: Πεντικσπόρ – Αντάλιασπορ 0-1. Η Αντάλιασπορ προέβη σε αλλαγή προπονητή στην αρχή του χρόνου (3/1) και η έλευση του Σεργκέν Γιαλτσίν στον πάγκο προσφέρει ηρεμία. Υπό τις οδηγίες του, η ομάδα της Αττάλειας δεν έχει χάσει σε τρεις αναμετρήσεις πρωταθλήματος (1-2-0), ενώ την Κυριακή υποδέχθηκε την Τραμπζονσπόρ και πήρε το 1-1, ισοφαρίζοντας στο 68’. Μάλιστα, ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της. «Κοιτάζει» προς την πεντάδα.

Ο έμπειρος Νάλντο (α. 4/0) απουσιάζει, δεν πρόκειται για απρόοπτη απουσία. Το κακό είναι ότι ο σκόρερ της Κυριακής, ο κομβικός Γεχέσκελ (ε. 13/6) πέρασε σαφές μήνυμα υπέρ του Ισραήλ και ο πρόεδρος Σινάν Μποζτέπε δήλωσε έτοιμος να τερματίσει το συμβόλαιο!

Η Πεντικσπόρ ενεπλάκη σε ματς… ροντέο στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου, δίκαιη η πρόκριση. Το Σάββατο ισοφάρισε σε 1-1 στο 94’ στην έδρα της Χατάισπορ και πήρε έναν βαθμό ψυχολογίας, αλλά συμπλήρωσε δύο μήνες δίχως νίκη στη λίγκα (0-3-5) και εύλογα είναι προτελευταία. Αντιμετώπισε την Αντάλιασπορ στο Κύπελλο τόσο τη σεζόν 2020-21, όσο και πέρυσι, σε αμφότερες τις περιπτώσεις ηττήθηκε (3-0 και 2-0), όπως έγινε και φέτος για την Α’ Τουρκίας (δεν σκόραρε σε τρία επίσημα με αυτόν τον αντίπαλο).

Επιστρέφει σε σύγκριση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος ο Σεκέιρα (α. 19/0), σημαντική μονάδα. Εκτός δράσης παραμένουν οι Λουσάμπα (μ. 16/0) και Μπιτίν (ε. 10/0). Διεθνείς υποχρεώσεις έχει ο χρήσιμος Χασάν (ε. 4/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το κλίμα στα αποδυτήρια της Ανταλιασπορ δεν είναι πολύ καλό μετά το σκηνικό με τον Γεχεζκελ. Εξίσου σε κακό φεγγάρι και η φιλοξενούμενη Πεντικσπορ που έκανε κάποιες επιθετικές προσθήκες και περιμένουμε να κυνηγήσει τη νίκη στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Και οι δυο ομάδες έχουν άνεση στο γκολ και για αυτό θα κυνηγήσουμε το g/g σε απόδοση 1.75

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ – ΜΠΟΛΟΥΣΠΟΡ

Η Μπασακσεχίρ έκανε… αγγαρεία στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου, αλλά δεν της κόστισε αυτό απέναντι στη Σανλιούρφασπορ. Στο πρωτάθλημα της Α’ Τουρκίας δεν είχε σταθερό βήμα αρχικά, αλλά τον τελευταίο μήνα έχει βρει βηματισμό, όπως μαρτυρά και ο εξαιρετικός απολογισμός 4-2-0. Σε απόσταση βολής από την εξάδα, το Κύπελλο περνάει στις προτεραιότητες. Στο τελευταίο ματς της λίγκας, το Σάββατο, δέχθηκε γκολ πρώτη (2’) και τελευταία (61’), αλλά πήρε το 3-2 με τρία τέρματα ενδιάμεσα (35’, 45’, 58’).

Απουσιάζει λόγω διεθνών υποχρεώσεων ο Ιε (α. 2/0), εκτός δράσης λόγω τραυματισμού οι Σενγκεζέρ (τ. 3 συμ.), Κογιουντσού (α.), Σις (μ.), Αλεξιτς (μ. 10/0), Κάρζεφ (μ. 11/0) και Ντένις (ε. 8/0). Δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα.

Η Μπολουσπόρ χρειάστηκε ένα πέναλτι για να πάρει την πρόκριση στο Κύπελλο. Αυτό είναι το σοβαρό πρόβλημα φέτος, δεν βρίσκει γκολ με συνέπεια. Αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ Τουρκίας και έπειτα από 18 ματς έχει σημειώσει μόλις 14 τέρματα. Τουλάχιστον διαθέτει αξιοπρεπή αμυντική λειτουργία και βρίσκεται στο μέσο της κατάταξης. Απέχει επτά βαθμούς τόσο από τα πλέι οφ, όσο και από την τελευταία τριάδα, τρέχει μίνι σερί 0-1-1. Το Σάββατο έφερε 1-1 εκτός με την Αντάνασπορ.

Δεν αναφέρθηκαν αξιοσημείωτα αγωνιστικά προβλήματα. Το τεχνικό τιμ άφησε να εννοηθεί ότι θα κυνηγήσει την πρόκριση με δυνατή ενδεκάδα, το σίγουρο είναι ότι δεν αλλάζει το σχήμα με τα τρία στόπερ.

EKTIMHΣΗ: Η Μπασακχεσιρ είναι σε πολύ καλη κατάσταση έχοντας βρει λύσεις και επιθετικά μετρώντας 5 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία 7 παιχνίδια. Ετοιμάζει αλλαγές ο προπονητής για να δοκιμάσει παίχτες και να ξεκουράσει άλλους. Η Μπολουσπορ δεν είναι μεγαθήριο και σίγουρα δεν θα αποτελέσει φόβητρο για τους γηπέδουχους. Θα πάμε συντηρητικά με τον 1 και αντερ 3.5 σε απόδοση 2.10


ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ – ΜΠΟΝΤΡΟΥΜΣΠΟΡ

Η Γκαζιαντέπ «έφτυσε αίμα» στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου, το μόνο που κρατάει είναι η πρόκριση. Στο πρωτάθλημα της Α’ Τουρκίας βρίσκεται οριακά εκτός της τετράδας που οδηγεί στον υποβιβασμό, η λογική υπαγορεύει ότι εκεί θα πέσει το βάρος κατά κύριο λόγο για τον τεχνικό Ρουμάνο Μάριους Σουμούντικα. Την Κυριακή λίγο έλειψε να κάνει ζημιά στη Φενέρμπαχτσε, αλλά υπέστη δίκαιη ήττα εντός έδρας (0-1), παρά το ότι άντεξε έως το 81’. Τουλάχιστον εμφάνισε βελτίωση στο ανασταλτικό σκέλος.

Απουσιάζουν λόγω διεθνών υποχρεώσεων οι Μπίκελ (μ.-ε. 9/0) και Γκραντέλ (μ.-ε. 16/1), λόγω τραυματισμού απέχει από το ξεκίνημα της σεζόν ο εφεδρικός αμυντικός Τζενγκίν. Δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα κενά.

Η Μποντρουμσπόρ μπήκε νωχελικά στο ματς με τη Μενεμέν, αλλά η ισοφάριση στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου έβαλε τα θεμέλια της πρόκρισης. Παίζει στο πρωτάθλημα της Β’ Τουρκίας και η παρουσία της είναι εξαιρετική, καθώς βρίσκεται στο «-1» από τη 2η θέση που δίνει εισιτήριο ανόδου. Το Σάββατο διέλυσε 4-0 εντός την Γκιρεσουνσπόρ, στα ύψη το ηθικό. Αντιμετώπισε τη Γκαζιαντέπ το 2017 για το Κύπελλο και παρά το ότι ήταν αουτσάιντερ, «ζόρισε» την αντίπαλό της, λύγισε στην παράταση.

Αποχώρησε με ενοχλήσεις από το τελευταίο ματς ο Μοχαμέντ (μ. 13/0) και αν θα παίξει ή όχι στο Κύπελλο, αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ύστατη στιγμή. Χωρίς έτερα σημαντικά κενά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γκαζιαντέπ τα βρήκε... σκούρα στον προηγούμενο γύρο ενώ και στο πρωτάθλημα παρουσιάζεται αδύναμη ούσα οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι που αγωνίζονται στη Β΄ Kατηγορία πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία και αναμένεται να βάλουν δύσκολα. G/G (1.83)

ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ – ΣΑΜΣΟΥΝΣΠΟΡ

Φέτος (25/12) για την Α’ Τουρκίας: Αλάνιασπορ – Σαμσουνσπόρ 3-1. Η Αλάνιασπορ δεν έπιασε καλή απόδοση στο ματς του προηγούμενου γύρου του Κυπέλλου, ωστόσο δεν έκανε λάθος. Στο πρωτάθλημα της Α’ Τουρκίας βρίσκεται στο δεύτερο μισό της κατάταξης και πρώτο μέλημα είναι να μείνει μακριά από περιπέτειες. Το Σάββατο, στην έδρα της Μπασακσεχίρ, άνοιξε (2’) και έκλεισε (61’) το σκορ, αλλά ενδιάμεσα δέχθηκε τρία γκολ και έμεινε με άδεια χέρια (3-2). Τέλος το αήττητο σερί έξι αναμετρήσεων (3-3-0).

Επιστρέφουν σε σύγκριση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος ο εξόχως σημαντικός Φερ (μ. 15/0), εξέτισε και ο Καρατσά (μ. 19/0), αλλά δίνεται αμφίβολος. Εκτός ο Μπαχαντίρ (α. 1/0), διεθνείς υποχρεώσεις έχει ο Αουγκούστο (ε. 15/1).

Η Σαμσουνσπόρ δεν έχασε τον έλεγχο σε κάποιο σημείο της αναμέτρησης με την Τοκάτ για το Κύπελλο, μετέτρεψε την πρόκριση σε τυπική διαδικασία. Στο πρωτάθλημα της Α’ Τουρκίας είχε μόλις τέσσερις νίκες σε 18 αγωνιστικές, αλλά πανηγύρισε δύο «τρίποντα» στα τελευταία τρία και βγήκε, έστω και οριακά, από την τελευταία τετράδα. Την Κυριακή ήταν το απόλυτο αφεντικό στο εντός έδρας ματς με τη Σίβασπορ (2-0), πίεσε από νωρίς και βρήκε τα γκολ που χρειαζόταν (4’, 36’).

Λόγω διεθνών υποχρεώσεων απουσιάζουν οι Νανού (α. 5/0), Εντσάμ (μ. 14/4), Σίντλερ (ε. 10/1), τραυματίες είναι οι Οζμπασκιτσί (μ. 4/0) και Λάουρα (ε. 8/0). Άγνωστο το αν το τεχνικό τιμ… γοητεύεται από την προοπτική διάκρισης στο Κύπελλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αλανιασπορ είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει ξεφύγει βέβαια από την επικίνδυνη ζώνη. Εκεί «ακροβατεί» η φιλοξενούμενη Σαμσουνσπορ,η οποία μάλιστα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Φενερ κάνοντας ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα και θέτοντας το κύπελλο σε δεύτερη μοίρα. Με πολλές απουσίες θα παραταχτεί η Σαμσουνσπορ οδηγώντας μας στο ποντάρισμα του 1 με απόδοση κοντά στο 1.80


ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΑΝΤΑΝΑΣΠΟΡ

Η Φενέρμπαχτσε καλείται να υπερασπιστεί το τρόπαιο του Κυπέλλου, ρίχνεται τώρα στη μάχη. Η ομάδα του Ισμαΐλ Καρτάλ βρίσκεται στην κορυφή και με εξαιρετικό αήττητο σερί 7-2-0, αποδεικνύει ότι έχει την απαραίτητη σταθερότητα (δεδομένα διαθέτει και την ποιότητα) ώστε να παραμείνει στο ρετιρέ μέχρι τέλους. Την Κυριακή δυσκολεύτηκε στην έδρα της Γκαζιαντέπ, αλλά ήταν καλύτερη και πήρε τη νίκη (1-0) με το γκολ του Καχβετσί στο 81’, ενώ ο Τζέκο έχασε πέναλτι στο 50’.

Διεθνείς οι Τζικού (α. 12/1), Οσάγι-Σάμουελ (α. 13/2), δύο παίκτες που αλλάζουν επίπεδο την ανασταλτική λειτουργία. Εκτός οι τραυματίες Μπεκάο (α. 9/0) και Ζάιτς (μ. 7/0), Κρέσπο (μ. 9/0). Δύσκολα ο Αζίζ (α. 7/0), έκανε ντεμπούτο ο Ιταλός στόπερ Μπονούτσι.

Η Αντάνασπορ δεν έπιασε καλή απόδοση στον προηγούμενο γύρο, ωστόσο ανέβασε τα επίπεδα έντασης με την Εσενλέρ και σκόραρε δις μετά την ανάπαυλα, για να πάρει την πρόκριση. Στο πρωτάθλημα της Β’ Τουρκίας δεν έχει καλή παρουσία, καθώς βρίσκεται στο δεύτερο μισό της κατάταξης και δείχνει ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό. Πανηγύρισε μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε (1-2-2) και ενώ το Σάββατο έμεινε στο εντός έδρας 1-1 με την Μπολουσπόρ, ισοφάρισε στην επανάληψη.

Ενοχλήσεις ενδέχεται να κρατήσουν εκτός από το ματς με τον Κύπελλο τον Τσάμπνες (ε. 10/1), αμφίβολος δίνεται και ο Ντιακιτέ (μ. 13/0). Δεν αναφέρθηκαν δεδομένα αγωνιστικά κενά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φενέρμπαχτσε περσινή κάτοχος του τροπαίου καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της και θέλει να πάρει τη νίκη κόντρα στην Αντάνασπορ και να βρεθεί κοντά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, δεν έπιασαν καλή απόδοση στην προηγούμενη φάση ενώ στη Β' Τουρκίας παρουσιάστηκαν θετικοί. Over 1,5 ημιχ. (1.85)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr