Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Κύπρου: Εύκολη πρόκριση για τα φαβορί

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 - 03:23

Συνεχίζεται η δράση στην Κύπρο για τον θεσμό του Κυπέλλου και βρίσκουν κάτοχο ακόμη δύο εισιτήρια για την τρίτη φάση του τουρνουά, με την ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού να προσφέρονται σε χαμηλές αποδόσεις.

Κύπελλο Κύπρου: Εύκολη πρόκριση για τα φαβορί

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Κύπρου.

Το Κύπελλο Κύπρου διεξάγεται για 82η σεζόν. Στη φετινή διοργάνωση δήλωσαν εκ νέου συμμετοχή μόνο οι ομάδες από την πρώτη και την δεύτερη κατηγορία. Πλέον, διεξάγεται ο δεύτερος γύρος, όπου μπαίνουν και οι τελευταίες ομάδες της πρώτης κατηγορίας που είχαν περάσει δίχως αγώνα από τον πρώτο γύρο. Οι αναμετρήσεις θα είναι και σε αυτόν τον γύρο νοκ άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί νικητής θα εκτελεστούν πέναλτι. Ο κυπελλούχος Κύπρου θα πάρει μέρος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ – ΟΘΕΛΛΟΣ ΑΘΗΑΙΝΟΥ

Η ΑΕΚ Λάρνακας άργησε να πάρε μπρος και έμεινε πίσω στο πρωτάθλημα αλλά διαθέτει ποιότητα και το δείχνει εσχάτως. Φυσικά το Κύπελλο αποτελεί στόχο για τους πρασινοκίτρινους και η συγκυρία που τους φέρνει να υποδέχονται τον Οθέλλο τους δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουν. Σε εξαιρετική κατάσταση, μετρούν πέντε νίκες και μία ισοπαλία στην τελευταία εξάδα αγώνων. Σούπερ η αμυντική λειτουργία, από τη στιγμή που έχουν δεχθεί μόνο δύο γκολ στις εννιά πιο πρόσφατες αγωνιστικές. Θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Ο Οθέλλος παλεύει για να μείνει στην κατηγορία έπειτα από την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια και στην δεδομένη χρονική συγκυρία το Κύπελλο αποτελεί αχρείαστη πολυτέλεια. Απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο οι πράσινοι θα αγωνιστούν δίχως άγχος και πιθανώς κάνοντας ροτέισον στην αρχική ενδεκάδα. Η άμυνα αποτελεί το αρνητικό σημείο αναφοράς για την ομάδα από την Αθηαίνου. Το έδειξε και στο πιο πρόσφατο ματς με την Καρμιώτισσα όπου η συνάντηση με ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία έγινε φύλλο και φτερό χάνοντας με 3-0 εντός έδρας. Σε όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα οκτώ από τα εννιά πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ΑΕΚ Λάρνακας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, παίρνοντας τα αποτελέσματα που θέλει με καλό ποδόσφαιρο. Εντός έδρας είναι δυνατή, μετρώντας μόλις μία ήττα τη φετινή σεζόν. Πολυτέλεια το Κύπελλο για τον Οθέλλο, που ρίχνει το βάρος στο πρωτάθλημα και την σωτηρία του. Για καλύτερη απόδοση θα πάμε με το 1/1 (1,87).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ – ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ο Εθνικός είναι μια ομάδα μεσαίας δυναμικής, φέτος επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία και πορεύεται με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Την προηγούμενη αγωνιστική ωστόσο έκανε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν και κέρδισε τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ με 2-1. Η ομάδα της Άχνας θέλει την διάκριση στο Κύπελλο, αλλά βρίσκει μπροστά του τον πανίσχυρο πρωταθλητή Άρη. Θα παίξει εκ νέου επιθετικά, με την προοπτική να βελτιώσει την άμυνα. Σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς.

Ο Άρης ξεκίνησε με δυστοκία την σεζόν, καθώς δεν μπόρεσε ένα διαχειριστεί παράλληλα και τις εκτός συνόρων υποχρεώσεις. Άρχισε πάντως να βρίσκει ξανά τα πατήματά του και σταδιακά καλύπτει το χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα, ενώ φυσικά θέλει να φθάσει μακριά και στο κύπελλο, αντιμετωπίζοντας τώρα θεωρητικά υποδεέστερο αντίπαλο. Οι πράσινοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην αμυντική λειτουργία και αυτό είναι το μυστικό της πρόσφατης πετυχημένης πορείας. Και τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ και No Goal. Δεν θα αλλάξει την ενδεκάδα ο Λευκορώσος κόουτς Αλεξέι Σπιλέφσκι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το πάθημα του ΑΠΟΕΛ θα γίνει μάθημα για τον Άρη Λεμεσού, που βρίσκει ξανά τα πατήματά του και καλύπτει το χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα. Ο Εθνικός βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, αλλά είναι απίθανο να ανταποκριθεί καλά σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Θα ποντάρουμε στο 2 και Under 3,5 (2,50).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr