Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Τουρκίας: Eύκολο το έργο των φαβορί!

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 - 00:43

Η πέμπτη φάση του Κυπέλλου Τουρκίας ολοκληρώνεται σήμερα με πέντε αναμετρήσεις που θα κρίνουν τις ομάδες που προκρίνονται στην επόμενη φάση του θεσμού. 

Κύπελλο Τουρκίας: Eύκολο το έργο των φαβορί!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Τουρκίας.

ΣΙΒΑΣΠΟΡ – ΚΕΤΣΙΟΡΕΝΓΚΙΟΥΤΣΟΥ

Η Σίβασπορ έκανε τα εύκολα δύσκολα στο εντός έδρας ματς με την Αρναβουτκόι, αλλά έστω και οριακά, πήρε δικαίως την πρόκριση στο Κύπελλο. Για τη λίγκα της Α’ Τουρκίας, είχε «χτίσει» μίνι αήττητο σερί τριών αναμετρήσεων (2-1-0), ωστόσο την Κυριακή δεν είχε καλή παρουσία στην έδρα της Σαμσουνσπόρ. Δέχθηκε πίεση και δύο γκολ στο πρώτο μισό (4’, 36’), έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 60’, το εις βάρος της 2-0 ήρθε φυσιολογικά. Το ότι βρίσκεται στο «+5» από την τελευταία τετράδα, δεν εξασφαλίζει πολλά.Διεθνείς υποχρεώσεις έχουν οι Εντζίε (ε. 15/2) και Μουσά (ε. 2/0), προς αποχώρηση οι Ροντρίγκες (ε. 14/2) και Σάιθ (μ. 18/5). Για την Κλουζ αναχώρησε ήδη ο Κεϊτά (μ. 7/0), ζητούνται προσθήκες από εδώ και πέρα

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης με ενισχυμένη απόδοση στο τελικό αποτέλεσμα

Η Κετσιορενγκιουτσού δυσκολεύτηκε στον προηγούμενο γύρο απέναντι σε ομάδα που αγωνίζεται στη Δ’ κατηγορία, τα σημάδια δεν είναι καλά. Μάλιστα, αυτή ήταν και η τελευταία νίκη σε επίσημο ματς για την ομάδα της πρωτεύουσας Άγκυρας, η οποία παίζει στη Β’ Τουρκίας. Προέρχεται από σερί τεσσάρων ηττών στη λίγκα, στο τελευταίο ματς, το περασμένο Σάββατο, έχασε 2-0 στην έδρα της Εγιουπσπόρ. Βρίσκεται στο δεύτερο μισό της κατάταξης, μόλις τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, υπάρχει πίεση. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος χτύπησε ο χρήσιμος Τσετίν (μ. 15/1) και η συμμετοχή του στο Κύπελλο καθίσταται αμφίβολη. Το τεχνικό τιμ μάλλον έχει στραμμένη την προσοχή στο πρωτάθλημα.

EKTIMHΣΗ: Σαφώς ανώτερη ομάδα η Σίβασπορ η οποία ενώ έχτισε μίνι αήττητο σερί ηττήθηκε από την Σάμσουνσπορ για το πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά, αντιμετωπίζει την Κετσιορενγκιουτσού η οποία αγωνίζεται στη Δ' κατηγορία και δεν δείχνει ικανή να κάνει τη ζημιά. 1 & over 2,5 (2.05)

ΚΑΪΣΕΡΙΣΠΟΡ – ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ

Η Καϊσέρισπορ έπαιζε στην έδρα της Γαλατά τη Δευτέρα. Η ομάδα του Ρετσέπ Ουτσάρ διέγραψε εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα μέχρι τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Έκτοτε απογοητεύει οικτρά, καθώς συμπλήρωσε τέσσερις διαδοχικές ήττες και από εκεί που πάλευε με αξιώσεις για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, έπεσε στα όρια της πρώτης οκτάδας, δίχως να υπολογίζεται το ματς της Δευτέρας. Μεγαλύτερη αιτία του κακού η άμυνα, καθώς είχε δεχθεί 14 γκολ σε 15 αγωνιστικές, αλλά «έφαγε» 13 στις τέσσερις ήττες της.Διεθνείς υποχρεώσεις έχουν οι Ζανβιέ (α. 6/0), Χοσεϊνί (α. 10/0) και Μανέ (μ. 14/1), λόγω τραυματισμού αναμένεται να λείψουν οι Κάρολ (α. 13/0) και Ουζοντίμα (μ. 12/1). Στην πόρτα της εξόδου ο Κεμέν (μ. 13/1).

Η Γκεντσλερμπιρλιγκί δεν θα ήταν ιδιαίτερα πιθανό να αντιμετωπίσει σοβαρό θέμα με την Μπορνόβα, την οποία και απέκλεισε με… ομοβροντία στο δεύτερο ημίχρονο. Η όρεξη έχει ανοίξει στην ομάδα του Σινάν Κάλογλου, η οποία αγωνίζεται στη Β’ Τουρκίας. Το ότι βρίσκεται σε απόσταση βολής από τα πλέι οφ ανόδου στο πρωτάθλημα καθιστά το Κύπελλο μία μορφή αντιπερισπασμού. Αντιμετώπισε την περασμένη σεζόν την Καϊσέρισπορ για το Κύπελλο, δεν κατάφερε να προβάλλει σοβαρή αντίσταση (έχασε 2-0). Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση στη λίγκα, καθώς νίκησε μόλις ένα από τα τελευταία έξι (1-3-2). Την Κυριακή πήρε το 1-1 στην έδρα της Ουμρανιγεσπόρ, ισοφαρίστηκε στο 79’. Αμφίβολος ο Γιαταμπαρέ (μ. 7/1).

EKTIMHΣΗ: Η Καϊσέρισπορ δείχνει να έχει φθαρεί από τα συνεχόμενα ματς, τους πολλούς τραυματισμούς αλλά και την φυγή του πρώτου σκόρερ της Τιαμ. Η Γκεντσλερμπιρλιγκί θα παλέψει για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια κάτι που μέχρι τώρα δεν δείχνει να πετυχαίνει μιας και είναι ασταθής και προβληματίζει με την απόδοση της. Οι 5 τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν όλες g/g και με αυτό θα κινηθούμε σε απόδοση 1.70

ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ – ΓΚΕΖΤΕΠΕ

Η Κόνιασπορ «καθάρισε» την Μπεγιόγλου Γενιτσαρσισπόρ με συνοπτικές διαδικασίες στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου, ωστόσο η παρουσία της στην Α’ Τουρκίας δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Στα τελευταία επτά πανηγύρισε μόλις μία νίκη (1-3-3), ενώ την Κυριακή έμεινε στο εκτός έδρας 0-0 με την Ιστανμπουλσπόρ (ήταν οριακά χειρότερη). Από τη στιγμή που ο έμπειρος τεχνικός Αϊκούτ Κοτσαμάν δεν είναι… ζεστός ώστε να πιάσει το τιμόνι, ο Χακάν Ουνάλ αναμένεται να οδηγήσει την ομάδα στο Κύπελλο, από θέση υπηρεσιακού.
Διεθνείς υποχρεώσεις έχει ο Παζ (μ. 6/0), δεν αφήνει κάποιο δυσαναπλήρωτο κενό. Εκτός δράσης λόγω τραυματισμού ο Τόρε (ε. 3/0), δεν προβληματίζει το κενό των εφεδρικών Ντεμίρ (ε.) και Καράμπαμπα (μ.).

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης με ενισχυμένη απόδοση στο τελικό αποτέλεσμα

Η Γκεζτέπε προσέγγισε χαλαρά το ματς Κυπέλλου στον προηγούμενο γύρο, αλλά με τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο σκόραρε τρεις φορές στο τελευταίο ημίωρο και πανηγύρισε τη νίκη. Στο πρωτάθλημα της Β’ Τουρκίας ξεχωρίζει, πήρε πέντε νίκες στα τελευταία έξι, την Παρασκευή νίκησε 2-1 εκτός της Σακάριασπορ και είναι 2η. Την πενταετία 2017-22 αντιμετώπιζε ανελλιπώς την Κόνιασπορ για την Α’ Τουρκίας και μάλιστα έχει κατά κανόνα ευχάριστες αναμνήσεις από τα μεταξύ τους ματς εκτός (2-2-1).Τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος ο κομβικός Δανός Νίλσεν (α. 13/1) και η συμμετοχή του στο ματς Κυπέλλου καθίσταται αμφίβολη. Δίχως δεδομένα αγωνιστικά κενά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε αντίστροφα φεγγάρια οι δυο ομάδες. Με την γηπεδούχο να παλεύει να μείνει στη 1η κατηγορία βρίσκοντας πολύ δύσκολα το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο ερχομός του νέου προπονητή περιμένουν να τους αλλάξει την ψυχολογία και να ορθοποδήσουν. Αντίθετα η φιλοξενούμενη Γκεζτέπε βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Β’ κατηγορίας και ονειρεύεται την άνοδο. Εντυπωσιακό είναι το σερί της με 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια. Θα πάμε με το χαντικαπ μιας και το μομεντουμ δείχνει Γκεζτέπε με το +1 ασιατικό χαντικαπ στο διπλό σε απόδοση 1.80

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ – ΜΑΝΙΣΑ

Η Τραμπζονσπόρ στοχεύει να φτάσει μέχρι το τέλος όσον αφορά στο Κύπελλο, ωστόσο στο πρωτάθλημα δείχνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει το δίδυμο των Φενέρμπαχτσε και Γαλατά. Την Κυριακή φιλοξενήθηκε από την Αντάλιασπορ και παρά το ότι προηγήθηκε με τον Φούντα μόλις στο 2’, ήταν εμφανώς χειρότερη και αρκέστηκε στο 1-1 (δέχθηκε την ισοφάριση στο 68’). Βρίσκεται στην 3η θέση, τουλάχιστον δεν χάνει σ τα τελευταία έξι (4-2-0) για την εγχώρια λίγκα, αν και οι περισσότερες επιτυχίες της έρχονται στο όριο.Απουσιάζουν λόγω διεθνών υποχρεώσεων οι Ονουάτσου (ε. 15/9), Πεπέ (ε. 7/2) και Τρεζεγκέ (μ. 13/4), προκύπτει έκδηλη αποδυνάμωση δημιουργικά. Εκτός και οι Ντένσουιλ (α. 13/1), Γκουρπούζ (μ. 2/1) και Ομούρ (μ. 16/0), σημαντικά κενά.

Η Μανίσα δεν είχε θέμα με την Κασταμονουσπόρ στο Κύπελλο, μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και «καθάρισε» την πρόκριση με τρία γκολ σε ένα δεκάλεπτο. Αγωνίζεται στη Β’ Τουρκίας και η αλήθεια είναι ότι απέχει περισσότερο από την πρώτη οκτάδα σε σύγκριση με την τελευταία τριάδα, οπότε κυρίως θα πρέπει να προσέξει να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Έτρεχε αρνητικό σερί τριών αγώνων (0-2-1), ωστόσο την Κυριακή νίκησε 2-1 την Κοτσαέλισπορ εντός και πήρε ανάσα.Δεν αναφέρθηκαν αξιοσημείωτα αγωνιστικά προβλήματα. Το τεχνικό τιμ προσπαθεί να καταστήσει σαφές ότι το πρωτάθλημα είναι αυτό που προέχει, αλλά η προοπτική ματς Κυπέλλου με την Τραμπζονσπόρ συναρπάζει τα αποδυτήρια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε δεύτερη μοίρα το κύπελλο για τη Γαλατα μιας και κυρίαρχος στόχος το πρωτάθλημα και η κατάκτηση του. Θα δώσει χρόνο σε παίχτες που ξεκινούν από τον πάγκο και σε νεαρά παιδιά καθως ακολουθεί το ντέρμπι με την Τραμπζονσπορ.Η φιλοξενούμενη δεν έχει ελπίδες πολλές για πρόκριση και περιμένουμε να παραταχθεί αρκετά αμυντικά. Θα πάμε με τον 1 & Under 4.5 σε απόδοση κοντά στο 1.83

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΟΥΜΡΑΝΙΓΙΕΣΠΟΡ

Η Γαλατά υποδεχόταν την Καϊσέρισπορ τη Δευτέρα και ήθελε τη νίκη και μόνο ώστε να πλησιάσει εκ νέου την πρωτοπόρο σε απόσταση βολής. Πριν από αυτό το ματς μετρούσε δύο ισοπαλίες σε τρεις αναμετρήσεις, είναι προφανές ότι ο τίτλος είναι ο μοναδικός στόχος για φέτος. Το θετικό για τους παίκτες του Οκάν Μπουρούν είναι ότι έχουν απομακρυνθεί από την 3η θέση και έτσι τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ προβάλλουν ως βεβαιότητα, ενώ το Φλεβάρη υπάρχει και το Γιουρόπα.Διεθνείς υποχρεώσεις έχουν οι Ζιγές (μ. 9/2) και Μπακαμπού (ε. 10/1), λογικά θα λείψει λόγω τραυματισμού ο ηγετικός Ικάρντι (ε. 17/12). Εκτός δράσης και οι Σάντσες (α. 8/1), Μπούι (α. 17/1), Σέρτζιο Ολιβέιρα (μ. 10/1).

Η Ουμρανίγιεσπορ δεν έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο στον προηγούμενο γύρο για το Κύπελλο, αλλά η δουλειά έγινε, αν και τώρα ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει στα ύψη. Δίνει το «παρών» στο πρωτάθλημα της Β’ Τουρκίας και παρά το ότι βρίσκεται στο 2ο μισό της κατάταξης, «τρέχει» αήττητο σερί πέντε αγώνων (3-2-0), το οποίο την απομακρύνει αισθητά από την τελευταία τριάδα. Την Κυριακή έμεινε στο εντός έδρας 1-1 με την Γκεντσλερμπιρλιγκί, ισοφάρισε στο 79’, αν και δεν ήταν χειρότερη στο μεγαλύτερο διάστημα.Αμφίβολος δίνεται ο ηγετικός Ποπόφ (α. 17/1) λόγω ενοχλήσεων, ωστόσο αυτό είναι και το μοναδικό αγωνιστικό θέμα. Αναμένεται να παραταχθεί με βασικούς στο ματς του Κυπέλλου.

EKTIMHΣΗ: Σε δεύτερη μοίρα το κύπελλο για τη Γαλατά μιας και κυρίαρχος στόχος το πρωτάθλημα και η κατάκτηση του. Θα δώσει χρόνο σε παίχτες που ξεκινούν από τον πάγκο και σε νεαρά παιδιά καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με την Τραμπζονσπορ. Η φιλοξενούμενη δεν έχει ελπίδες πολλές για πρόκριση και περιμένουμε να παραταχθεί αρκετά αμυντικά. Θα πάμε με τον 1 & under 4.5 σε απόδοση κοντά στο 1.83

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr