Ποδόσφαιρο

Β’ Ιταλίας: Καταντζάρο και Παλέρμο

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 - 00:00

Φουλ δράση σήμερα στη Β’ Ιταλίας, με τις Καταντζάρο και Παλέρμο να έχουν τον πρώτο λόγο με Φεραλπισαλό και Μόντενα, αντίστοιχα.

Β’ Ιταλίας: Καταντζάρο και Παλέρμο

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Β' Ιταλίας

ΜΠΡΕΣΙΑ-ΣΟΥΝΤΙΡΟΛ

Η Μπρέσια μπήκε δυνατά με τη Μόντενα, έβαλε δύσκολα στον αντίπαλο και από τη στιγμή που πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, ουδέποτε έχασε τον έλεγχο. Ούτε η μείωση του σκορ την πτόησε, είχε ευκαιρίες για κάτι περισσότερο από μία οριακή επικράτηση. Τρίτη επιτυχία στα τελευταία τέσσερα για την ομάδα του Ρόλι Μαράν, είναι προφανές ότι αν συνεχίσει να βαδίζει στον ίδιο δρόμο, δεν πρόκειται να κινδυνεύσει. Χτύπησε και λείπει ο Τσιστάνα (α. 15/0), στον… αέρα και οι Λετζερίνι (τ. 17 συμ.), Ολτζερ (μ. 18/0), Φολιάτα (μ. 11/0).

Η Σουντιρόλ δεν μπορούσε να επιβάλλει τους κανόνες με τη Φεραλπισαλό, αλλά στις λεπτομέρειες ήταν πιο αποδοτική. Είχε δοκάρι (45'), στο 65' χρειάστηκε μία σπουδαία επέμβαση του πορτιέρε Πολούτσι και το γκολ του Καζιράγκι στην τελική ευθεία της έδωσε την πολύτιμη νίκη. Τερματίστηκε το μίνι σερί των δύο ηττών, πήρε βαθιά ανάσα αν και η μάχη για την επιβίωση τη βρίσκει με πολλή δουλειά μπροστά της. Πήρε Αριγκόνι (μ. 4/0 Κόμο). Εκτός οι Μολίνα (α.), Γκιρινγκέλι (α. 5/0), Σιέγκα (μ. 1/0), αμφίβολοι οι Πέτερς (μ. 12/0) και Ρόβερ (ε. 11/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπρέσια εμφανίζεται όλο και πιο ισορροπημένη εσχάτως, έχει τον πρώτο λόγο.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΡΕΤΖΙΑΝΑ-ΚΟΜΟ

Η Ρετζιάνα δεν φημίζεται για τις εκτός έδρας επιδόσεις της, αλλά στην Πίζα ήταν αρκετά καλή. Προηγήθηκε δύο φορές, για να ισοφαριστεί ισάριθμες και να αρκεστεί στην ισοπαλία, με τη στιγμή του ματς να είναι η ευκαιρία που έχασε στο 81' για το 3-1 και ενώ στην επόμενη φάση δέχθηκε το 2-2. Σερί 2-1-0 για την ομάδα του Αλεσάντρο Νέστα, είναι προφανής η βελτίωση. Τιμωρημένος ο Μπιάνκο (μ. 19/1), εξέτισε ο Πιερανιόλο (α. 15/2), εκτός οι Βίντο (ε. 2/1), Βεργκάρα (μ. 5/0), αμφίβολοι οι Ρότσιο (α. 9/0), Ντα Ρίβα (μ. 3/0), Πετινάρι (ε. 9/2), «φευγάτοι» οι τελευταίοι δύο.

Η Κόμο μπήκε νωθρά με τη Σπέτσια, γλίτωσε το γκολ σε δύο φάσεις (9', 12'), αλλά μετά το πρώτο τέταρτο κυριάρχησε πλήρως και το επιβεβαίωσε με τέσσερα τέρματα και δύο δοκάρια (22', 27'). Δεύτερη διαδοχική νίκη, γεμάτη εμφάνιση και πλέον είναι προφανές ότι η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγας είναι ικανή να διεκδικήσει την άνοδο, άλλωστε δεν λείπει η οικονομική δυνατότητα από τους διοικούντες. Αναμένεται να λείψουν οι Ιωάννου (α. 15/3), Κονέ (μ. 12/0), αμφίβολος ο Κέριγκαν (μ.-ε. 8/0), δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανεβάζει στροφές η Ρετζιάνα και δεν θα είναι εύκολη λεία για την Κόμο. Πιθανότατα με γκολ εκατέρωθεν.

ΣΠΕΤΣΙΑ-ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ

Η Σπέτσια μπήκε δυνατά με την Κόμο, έχασε δύο ευκαιρίες νωρίς (9', 12'), αλλά από εκεί και πέρα... χάθηκε από το ματς. Γλίτωσε δύο φορές από το δοκάρι (22', 27'), για να δεχθεί τέσσερα γκολ σαν σε προπόνηση. Με πρόσφατο απολογισμό 0-1-2, είναι προφανές ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, οι οπαδοί κράζουν τους πάντες, η αποστολή «μαντρώθηκε» στο προπονητικό κέντρο. Ζητείται άμεση αντίδραση. Εξέτισε ο Κούντα (μ. 18/1), με θέμα οι Ρέκα (α. 11/2), Βισνιέφσκι (α.), Σέρπε (α. 1/0), Μπραγκάνσα (α. 5/0), Χριστόφ (α. 13/1), έτοιμος ο Μουλ (α. 10/0).

Η Κρεμονέζε μπήκε αποφασισμένη να «πνίξει» την Κοζέντσα, είχε δοκάρι μόλις στο 5', ωστόσο στη συνέχεια αντιμετωπίστηκε εύκολα από τον αντίπαλο και δεν μπορούσε να απειλήσει. Βρήκε το γκολ σε ανύποπτη φάση στο τελευταίο τέταρτο και το κράτησε με δυσκολία (90', 91' δοκάρι). Δεύτερη νίκη στα τελευταία τρία για την ομάδα του Τζοβάνι Στρόπα, σηκώνει βελτίωση. Εξέτισε ο Φαγέτι (μ.-ε. 19/1 Τερνάνα), διεθνής ο Πίκελ (μ. 14/3), εκτός δράσης οι Βαλέρι (α.), Τούια (α. 4/0), δύσκολα οι Σαρ (τ. 12 συμ.) και Μπουοναϊούτο (ε. 13/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σπέτσια ψάχνει από κάπου να πιαστεί, ανώτερη η Κρεμονέζε, αλλά πρέπει να τη δούμε να ρολάρει επιθετικά.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΤΕΡΝΑΝΑ-ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ

Η Τερνάνα παρατάχθηκε με προσδοκίες νίκης στην έδρα της Μπάρι, αλλά στην ουσία δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου και έμεινε δικαίως με άδεια χέρια, δεχόμενη τα πρώτα δύο γκολ σε κομβικό σημείο. Με αρνητικό σερί 0-1-2 η ομάδα του Ρομπέρτο Μπρέντα, η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, ωστόσο μετά το πρώτο δίμηνο είχε βγάλει βελτίωση και οι μονάδες που διαθέτει στο ρόστερ δεν είναι για... πέταμα. Δύσκολα κάποιος εκ των Μαντοβάνι (α. 13/0), Καπουάνο (α. 13/0), Βιβιάνι (μ. 3/0), Φαβίλι (ε. 12/0), χωρίς απρόοπτα προβλήματα.

Η Τσιταντέλα κινδύνευσε στο 5', στο εντός έδρας ματς με την Παλέρμο, ωστόσο βρήκε γκολ πριν από το ημίωρο και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να πάρει τη νίκη, ιδίως από τη στιγμή που από το 50' έπαιζε με παίκτη παραπάνω και ενώ είχε ήδη προηγηθεί με τον Παντόλφι. Εκπληκτικός απολογισμός 7-2-0 για την ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας, η μεγάλη διαφορά γίνεται από την αποτελεσματική άμυνα που παίζει. Τιμωρημένος ο Μπράνκα (μ. 18/1), εκτός ο Αματούτσι (μ. 14/1), δύσκολα ο Σανόγκο (ε.), ελεγχόμενα προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τερνάνα δίνει ρυθμό στα παιχνίδια της, μπορεί να βοηθήσει ώστε να έρθει ένα ιδιαίτερα καλοπληρωμένο Over.

ΦΕΡΑΛΠΙΣΑΛΟ-ΚΑΤΑΝΤΖΑΡΟ

Στο ουδέτερο «Γκαρίλι» (Πιατσέντζα). Η Φεραλπισαλό έδειξε καλά στοιχεία κατά το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δεν είχε συνέχεια. Γλίτωσε από το δοκάρι στο 45', απείλησε ουσιαστικά στο 65' και από τη στιγμή που δεν σκόραρε, δεν είχε τον τρόπο να γλιτώσει την ήττα. Το αήττητο σερί 2-1-0 τερματίστηκε για τους νεοφώτιστους, πλην όμως έχουν κάνει σημαντική πρόοδο και τα δίνουν όλα σε κάθε ματς. Δεν αναμένεται να προλάβουν οι Λετίτσια (α. 10/0), Καράρο (μ. 5/0), Παριτζίνι (μ. 13/0), δεν πρόκειται για απρόοπτα θέματα.

Η Καταντζάρο πίεσε τη Λέκο και προηγήθηκε, βρέθηκε να χάνει πριν το καταλάβει, αλλά απάντησε με ανατροπή στην ανατροπή, μετά το 3-3 είχε το καθαρό μυαλό που απαιτούσε η περίσταση και έτσι πήρε τη νίκη, σε εξαιρετικό ματς. Τερματίστηκε το σερί των τριών ηττών για τους νεοφώτιστους, είναι προφανές ότι η διακοπή των δυόμιση εβδομάδων έκανε καλό, δεδομένου ότι δούλεψε με ηρεμία και το τελευταίο αποτέλεσμα επανέφερε τον ενθουσιασμό. Δύσκολα ο Γκιόν (μ. 19/1), λογικά εκτός ο Μιράντα (α. 3/0), ελεγχόμενη κατάσταση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλύτερα δομημένοι οι φιλοξενούμενοι, έχουν τον πρώτο λόγο και με υπομονή στο παιχνίδι τους, θα το αποδείξουν.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΚΟΖΕΝΤΣΑ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Η Κοζέντσα γλίτωσε από το δοκάρι στο 5', αλλά στη συνέχεια του ματς ήταν άριστα διαβασμένη, περιόρισε τα πλεονεκτήματα της Κρεμονέζε και έδειχνε ότι θα πάρει τον έναν βαθμό. Δέχθηκε γκολ στο τελευταίο τέταρτο, έψαξε την ισοφάριση (91' δοκάρι), στη λεπτομέρεια έμεινε με άδεια χέρια. Δεύτερη διαδοχική ήττα για την ομάδα του Φάμπιο Καζέρτα, εσχάτως δυσκολεύεται, ωστόσο παλεύει στο 100%. Ετοιμοι οι Μάρσον (3ος τ.), Φόρτε (ε. 14/2), με πρόβλημα οι Κανότο (ε. 11/1), Μερόνι (α. 15/0), Μαρτίνο (α. 10/0), Σγκάρμπι (α. 8/0).

Η Βενέτσια έκανε ιδανικό ξεκίνημα με τη Σαμπντόρια, έφτανε εύκολα σε ευκαιρίες, αλλά από τη στιγμή που νικούσε 3-1 παίζοντας με παίκτη παραπάνω (από το 44') και «κατάφερε» να ισοφαριστεί, υπάρχει θέμα. Τουλάχιστον ανέβασε την ένταση στην τελική ευθεία και πήρε τη νίκη. Το αρνητικό σερί 0-2-2 τερματίστηκε για την ομάδα του Πάολο Βανόλι, μείωσε την απόσταση από την κορυφή, ανασταλτικά, όμως, έχει αρκετή δουλειά. Εκτός οι Μπουζάτο (α. 2/0), Ιτζες (μ. 9/0), προς την έξοδο ο Γιάγιαλο (μ. 4/0), ουδέν απρόοπτο αγωνιστικό πρόβλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βενέτσια είναι σαφώς ανώτερη, ωστόσο δεν το δείχνει τελευταία. Η Κοζέντσα παίζει σκληρά και αυτό αναμένεται να δυσκολέψει τους φιλοξενούμενους.

ΛΕΚΟ-ΠΙΖΑ

Η Λέκο δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ της Καταντζάρο, απάντησε με ανατροπή και μάλιστα άμεσα, αλλά αμυντικά δεν άντεξε, έμεινε με άδεια χέρια, δεχόμενη πέντε γκολ. Το μίνι αήττητο σερί 1-1-0 τερματίστηκε, ωστόσο δεν παύει να λειτουργεί σαφώς καλύτερα μετά το πρώτο δίμηνο κατά το οποίο φαινόταν ότι δεν έχει θέση στη λίγκα. Ουδείς χάνει την πίστη του αναφορικά με τις πιθανότητες επιβίωσης. Παίρνει Λιστκόφσκι (ε. 1/0) και Σμάιλοβιτς (α.) από Λέτσε. Εξέτισε ο Ντέλι Ινοτσέντι (μ. 13/0), αναμένεται να λείψει ο Καπολάρε (α. 17/1).

Η Πίζα ήταν το φαβορί απέναντι στη Ρετζιάνα, αλλά για ακόμη μία φορά δεν είχε τον τρόπο να επιβληθεί. Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, τουλάχιστον βρήκε ισάριθμες την ισοφάριση. Κομβικό σημείο το 81ο λεπτό, κατά το οποίο γλίτωσε το 3-1 και βρήκε το 2-2 στην επόμενη φάση. Δεν έχει χάσει σε τρία συνεχόμενα ματς (1-2-0), πλην όμως έχει μόλις πέντε νίκες στο ενεργητικό της και παραμένει χαμηλά. Δύσκολα θα παίξει αυτή τη φορά κάποιος εκ των Μπερουάτο (α. 16/1), Μ. Τραμονί (μ. 1/1), Γιουρέσκιν (μ. 3/0), Μπαρμπέρις (μ. 7/0), Βελόσο (μ. 14/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Πίζα κάνει… ντέρμπι κάθε ματς, η Λέκο έχει ανεβάσει στροφές και θα κοντράρει. Προς το Χ2 και το γκολ εκατέρωθεν.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΠΑΛΕΡΜΟ-ΜΟΝΤΕΝΑ

Η Παλέρμο μπήκε με φιλοδοξία στην έδρα της Τσιταντέλα, έχασε καλή ευκαιρία στο 5', ωστόσο από τη στιγμή που δέχθηκε το 1-0, δεν μπορούσε να αντιδράσει. Με δέκα παίκτες από το 50', δέθηκε... χειροπόδαρα από τον αντίπαλο, γλίτωσε από το δοκάρι (54') και δέχθηκε δεύτερο γκολ. Πρώτη ήττα έπειτα από αήττητο καρέ (2-2-0) για την ομάδα του Τζίνο Κορίνι, οι προσδοκίες είναι μεγάλες και καλείται να βρει σταθερό βηματισμό. Τιμωρημένοι οι Μαρκόνι (α. 8/0), Στούλατς (μ. 18/4, 2 ασίστ), λογικά εκτός οι Ντεσπλάνς (2ος τ.), Κουλιμπαλί (μ. 9/1).

Η Μόντενα ήταν το φαβορί με την Μπρέσια, αλλά κυνηγούσε στο σκορ από το πρώτο πεντάλεπτο και αυτή ήταν μία συνθήκη στην οποία δεν βρήκε τον τρόπο να ανταποκριθεί. Μπορεί να μείωσε σε 2-1 και να έχασε με οριακό σκορ, αλλά επί της ουσίας έχασε με κάτω τα χέρια. Σερί 0-2-3 για τα «καναρίνια», υπάρχει πίεση και κίνδυνος να χάσει τα κεκτημένα του πρώτου γύρου (θέση πλέι οφ). Διεθνής ο Γκεμπρ (α. 10/0), εκτός δράσης οι Ντούκα (μ. 14/2), Ουκάντα (α. 18/0), Παλούμπο (μ. 19/2) και Γκαρτζούλο (μ. 3/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βγάζει προβλήματα από το τέλος του 2023 η Μόντενα, δύσκολα θα πάρει αποτέλεσμα στο Παλέρμο, σε καλή απόδοση ο «άσος».

Βαθμολογία -

20/01/2024Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πάρμα Πάρμα 42 20 12 6 2 38 18 20
2 Βενέτσια Βενέτσια 38 20 11 5 4 36 23 13
3 Κόμο Κόμο 38 20 11 5 4 29 21 8
4 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 36 20 10 6 4 27 20 7
5 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 35 20 10 5 5 29 16 13
6 Καταντζάρο Καταντζάρο 33 20 10 3 7 33 27 6
7 Παλέρμο Παλέρμο 32 20 9 5 6 32 25 7
8 Μπρέσια Μπρέσια 28 20 7 7 6 22 21 1
9 Μόντενα Μόντενα 28 20 7 7 6 20 24 -4
10 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 26 20 5 11 4 21 21 0
11 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 24 20 5 9 6 23 26 -3
12 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 23 20 6 5 9 27 28 -1
13 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 23 20 7 4 9 27 30 -3
14 Πίζα Πίζα 23 20 5 8 7 20 23 -3
15 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 21 20 5 6 9 19 22 -3
16 Λέκκο Λέκκο 20 20 5 5 10 23 34 -11
17 Τερνάνα Τερνάνα 18 20 4 6 10 24 30 -6
18 Άσκολι Άσκολι 18 20 4 6 10 18 25 -7
19 Σπέτσια Σπέτσια 17 20 3 8 9 16 31 -15
20 Φεραλπισάλο Φεραλπισάλο 14 20 3 5 12 17 36 -19
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr