Ποδόσφαιρο

Κόπα Αφρικα: Φαβορί και εκπλήξεις

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 - 01:35

Το κουπόνι περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις από την 2η αγωνιστική του Κόπα Άφρικα, με το Μαρόκο να συγκεντρώνει το στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Κόπα Αφρικα: Φαβορί και εκπλήξεις

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κόπα Άφρικα.

ΜΑΡΟΚΟ-ΛΔ ΚΟΝΓΚΟ

Αγώνας για τον έκτο όμιλο του Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί στην πόλη Σαν Πέδρο της Ακτής Ελεφαντοστού. Εκεί όπου το Μαρόκο έκανε επίδειξη δύναμης την πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Τανζανία. Σπουδαία εμφάνιση, που θα μπορούσε να συνοδευτεί με ακόμα περισσότερα τέρματα, ενώ ήταν αλάνθαστη στα μετόπισθεν. Στο ίδιο γήπεδο την περασμένη εβδομάδα έκανε την πρόβα τζενεράλε κερδίζοντας με 3-1 την Σιέρα Λεόνε. Επιθετική τακτική επιλέγει πάντα ο κόουτς Βαλίντ Ρεγκραγκουί. Οι περισσότεροι παίκτες της αποστολής αγωνίζονται στην Ευρώπη, μαζί τους και ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr φτιάχνεις το δελτίο που σου ταιριάζει!

Η ΛΔ Κονγκό είναι μια ομάδα ποιότητας που όμως αδυνατεί να βρει ρυθμό και το επιβεβαίωσε στην πρεμιέρα. Δεν μπόρεσε να επιβάλλει την θεωρητική ανωτερότητά της κόντρα στην Ζάμπια και αρκέστηκε στην ισοπαλία. Τώρα καλείται να κάνει υπέρβαση απέναντι στο πανίσχυρο Μαρόκο για να ρεφάρει την γκέλα. Ο Γάλλος κόουτς Σεμπαστιέν Ντεσάμπρ πήρε μία ακόμα ευκαιρία για να αναδείξει το καλό αγωνιστικό πρόσωπο στις «λεοπαρδάλεις». Σούπερ ποιοτικό το ρόστερ, όλοι οι παίκτες αγωνίζονται στο εξωτερικό, οι περισσότεροι σε ομάδες της Ευρώπης. Πιθανές μια-δυο αλλαγές στην ενδεκάδα σε αναζήτηση καλύτερης εμφάνισης για τις «λεοπαρδάλεις».

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι το ντέρμπι του ομίλου, ωστόσο το Μαρόκο αποτελεί ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση. Το Κονγκό είναι υπολογίσιμη δύναμη, αλλά έδειξε και στην πρεμιέρα ότι υπάρχει ταβάνι στις δυνατότητες του. Ο άσος (1,60) αποτελεί δυνατό σημείο.

ΖΑΜΠΙΑ-ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Αγώνας για τον έκτο όμιλο του Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί στην πόλη Σαν Πέδρο της Ακτής Ελεφαντοστού. Η Ζάμπια κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και το επιβεβαίωσε και στο ματς της πρεμιέρας με την ΛΔ Κονγκό. Βάση απόδοσης και ευκαιριών θα μπορούσε να πάρει ακόμα και την νίκη. Πήρε ωστόσο ψυχολογία και θέλει πάση θυσία τρίποντο στο θεωρητικά βατό ματς με την Τανζανία. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς; εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο, ακολουθεί ίδια αγωνιστική τακτική σε όλα τα παιχνίδια. Οι 14 παίκτες της αποστολής αγωνίζονται εκτός των συνόρων.

Στην Τανζανία πήγαν στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα κρατώντας χαμηλά τον πήχη και όπως αποδείχθηκε στην πρεμιέρα, δικαιολογημένα. Δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι θετικό και απλά κράτησαν όσο πιο κάτω μπορούσαν το σκορ κόντρα στο Μαρόκο που τους σφυροκόπησε. Μένει να αποδειχθεί αν κόντρα σε πιο βατό αντίπαλο μπορεί κάτι καλύτερο. Ομάδα που στηρίζεται αποκλειστικά στην αξιόπιστη αμυντική λειτουργία, από τη στιγμή που της λείπει το εύκολο γκολ. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε την απόλυση του Αλγερινού εκλέκτορα Αντέλ Αμρούς, μετά την τιμωρία 8 αγωνιστικών και 10.000 ευρώ πρόστιμο που δέχτηκε από την CAF.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ήττα από τον Μαρόκο ήταν αναμενόμενη για την Τανζανία, ωστόσο τα όσα ακολούθησαν και η αλλαγή προπονητή μέσα στο τουρνουά έχει κάνει άνω-κάτω την ομάδα. Η Ζάμπια μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να μπει στο κόλπο της πρόκρισης. 1 (2,00).

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ-ΝΑΜΙΜΠΙΑ

Αγώνας για τον πέμπτο όμιλο του Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί στην πόλη Σαν Πέδρο της Ακτής Ελεφαντοστού. Εκεί όπου η Νότια Αφρική ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στο γκρουπ, καθώς υπέστη ήττα από το Μάλι. Δεν ήταν μόνο τοπ αποτέλεσμα αλλά και η μετριότατη απόδοση των «μπαφάνα-μπαφάνα» που προκαλεί προβληματισμό για την συνέχεια στη διοργάνωση. Ο Βέλγος προπονητής Ούγκο Μπρόος επιλέγει χαμηλό ρυθμό στα παιχνίδια και στηρίζεται στην άμυνα. Τα επτά από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ. Οι περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η Ναμίμπια έκανε την μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα του ομίλου και συνολικά της διοργάνωσης με την απίθανη νίκη της επί της Τυνησίας. Δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα αλλά και η εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε, καθώς είχε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες από τον θεωρητικά ανώτερο αντίπαλο. Με την ψυχολογία στα ύψη πάει τώρα στο… γειτονικό ντέρμπι με την Νότια Αφρική. Η αξιόπιστη αμυντική λειτουργία αποτελεί το σημείο αναφοράς για τους «πολεμιστές», που έχουν δεχθεί μόνο ένα γκολ στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια. Οι περισσότεροι παίκτες στην αποστολή αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δίκαια η Νότια Αφρική είναι το φαβορί της αναμέτρησης, καθώς διαθέτει πιο ποιοτικό σύνολο, ωστόσο η εικόνα των δύο ομάδων στην πρεμιέρα έδειξε άλλα πράγματα. Η Ναμίμπια πέτυχε τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης απέναντι στη Τυνησία και μπορεί να μπει σε τροχιά πρόκρισης, απέναντι σε μία ομάδα, που είναι περισσότερο στα μέτρα της αυτή τη φορά. Χ2 (1,78).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr