Ποδόσφαιρο

Kόπα Άφρικα: Μάχες με φόντο την πρόκριση

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 - 00:38

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις της διοργάνωσης όσο η φάση των ομίλων έρχεται στο τέλος της, με τις ομάδες να παλεύουν για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Kόπα Άφρικα: Μάχες με φόντο την πρόκριση

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κόπα Άφρικα

ΓΚΑΜΠΙΑ-ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Αγώνας για τον τρίτο προκριματικό όμιλο του Κόπα Άφρικα, που θα διεξαχθεί στην πόλη Μποακέ της Ακτής Ελεφαντοστού. Η Γκάμπια επιβεβαιώνει και στην πράξη πως αποτελεί τον αδύναμο κρίκο του γκρουπ, έχοντας ηττηθεί και στα δύο πρώτα ματς, Θεωρητικά διατηρεί ελπίδες για να προκριθεί στις καλύτερες τρίτες, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει το Καμερούν. Για να νικήσει θα πρέπει και να σκοράρει η Γκάμπια και αυτό είναι ένα ακόμα ζήτημα προς επίλυση. Και στα δύο πρώτα ματς επιβεβαιώθηκαν οι αδυναμίες στην δημιουργία και την τελική προσπάθεια, καθώς δεν πέτυχε γκολ.

Με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr φτιάχνεις το δελτίο που σου ταιριάζει!

Το Καμερούν επιβεβαίωσε όσους παρέμεναν εξαρχής επιφυλακτικοί για τις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Βαριά φανέλα, αλλά με αγωνιστικά θέματα που παραμένουν δισεπίλυτα και στην τελική φάση, Μόνο ένας πόντος σε δύο ματς, μονόδρομος η νίκη και με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά κόντρα στην Γκάμπια κόντρα στην Γκάμπια, ώστε με ταυτόχρονη ήττα της Γουινέας να της πάρει την δεύτερη θέση., αλλιώς να περάσει μέσω των καλύτερων τρίτων των ομίλων. Το πρόβλημα για τα λιοντάρια είναι πως δυσκολεύονται να κρατήσουν καθαρή εστία. Και στα δύο πρώτα ματς του ομίλου δέχθηκαν γκολ και παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ευάλωτα στα μετόπισθεν. Αναμένονται αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παιχνίδι τελικός για το Καμερούν! Δεν κατάφερε να φτάσει σε μια πολυπόθητη νίκη που θα της έδινε μαξιλαράκι ασφαλείας και τώρα θέλει μια άνετη επικράτηση για πιθανές ισοβαθμίες. Η Γκάμπια ηττήθηκε και στα δυο παιχνίδια που έδωσε και θα παίξει και αυτή το τελευταίο χαρτί της σε περίπτωση που βρει «τρύπα» να χωθεί στις καλύτερες τρίτες. Ξεκάθαρο φαβορί το Καμερούν και για αυτό θα ποντάρουμε στο 2 σε απόδοση 1.62

ΓΟΥΙΝΕΑ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ

Αγώνας για τον τρίτο προκριματικό όμιλο του Κόπα Άφρικα, που θα διεξαχθεί στην πόλη Γιαμασούκρο της Ακτής Ελεφαντοστού. Μια χαρά τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής η Γουινέα στο γκρουπ. Της αρκεί η ισοπαλία κόντρα στην ήδη προκριθείσα Σενεγάλη για να περάσει και μαθηματικά στην επόμενη φάση ως δεύτερη. Αν ηττηθεί χρειάζεται να μην κερδίσει με πάνω από δύο γκολ διαφορά το Καμερούν. Προσέχει πολύ την άμυνά της, έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια, Μεσοεπιθετικά έχει παίκτες που μπορούν να της δώσουν το γκολ, ανάμεσά τους και ο Αγκιμπού Καμαρά του Ατρόμητου

Η Σενεγάλη πήγε ως κάτοχος του τροπαίου στα γήπεδα της Ακτής και εκεί επιβεβαιώνει την τεράστια ποιότητα και δυναμική της. Ήδη διασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, απομένει και η πρωτιά για το γόητρο που θα οριστικοποιηθεί αν πάρει τουλάχιστον ισοπαλία με την Γουινέα. Φυσικά άπαντες στις τάξεις της κάνουν λόγο μόνο για νίκες στο τουρνουά. Πώς να γίνει διαφορετικά ήταν στα δύο πρώτα ματς πέτυχε από τρία γκολ. Ο Σαντιό Μανέ γράφει ιστορία σκοράροντας διαρκώς σε επίπεδο Κόπα Άφρικα. Θεωρείται πιθανό πάντως το ροτέισον από τον κόουτς Αλιού Σισέ, για αν ην επιβαρυνθούν βασικοί παίκτες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα παιχνίδι που αν δεν γνωρίζαμε ποιοι έχουν προκριθεί από τους άλλους ομίλους θα ήταν το ιδανικό Χ μιας και οι δυο ομάδες θα περνούσαν χέρι - χέρι στην επόμενη φάση. Ο αποκλεισμός της Ακτής Ελεφαντοστού από τη δεύτερη θέση του ομίλου άλλαξε όμως κατά πολύ τα πράγματα. Η Γουινέα σε περίπτωση δεύτερης θέσης θα αντιμετωπίσει την Νιγηρία, κάτι που σίγουρα θέλει να αποφύγει όποτε σε ενδεχόμενη ήττα στα ματσαρίσματα των καλύτερων τρίτων θα πέσει είτε με την Ισημερινή Γουινέα είτε με το Πράσινο Ακρωτήρι στο πρώτο νοκ-άουτ. Πάμε λοιπόν στο αρκετά δελεαστικό διπλό σε απόδοση κοντά στο 2.40.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΑΝΓΚΟΛΑ-ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ

Αγώνας για τον τέταρτο προκριματικό όμιλο του Κόπα Άφρικα, που θα διεξαχθεί στην πόλη Γιαμασούκρο της Ακτής Ελεφαντοστού. Η Ανγκόλα αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, Δεν «μάσησε» ούτε από το όνομα της Αλγερίας, ούτε από την μαχητικότητα της Μαυριτανίας και μία ακόμα ισοπαλία θα περάσει έστω ως τρίτη στην επόμενη φάση, κάνοντας την υπέρβαση. Ομάδες που δημιουργεί και σκοράρει με ‘άνεση, αλλά δεν βρίσκει λύσεις στα μετόπισθεν, Και τα δύο ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ όπως και φιλικά που προηγήθηκαν του Κόπα Άφρικα. Δεν αλλάζει η πετυχημένη ενδεκάδα.

Ανάλογη με την αντίπαλό της είναι και η εικόνα της Μπουρκίνα Φάσο στον όμιλο. Πήγε την ισοπαλία από το φαβορί Αλγερία, επικράτησε έστω και δύσκολα της μαχητικής Μαυριτανίας και πλέον βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να περνά στην επόμενη φάση ακόμα και αν πάρει την ισοπαλία στο καταληκτικό ματς του ομίλου με την Ανγκόλα. Φυσικά στις τάξεις της όλοι κάνουν λόγο για νίκη. Η Μπουρκίνα Φάσο είναι μια άκρως επιθετικογενής ομάδα, δημιουργεί και σκοράρει με ευχέρεια αλλά έχει θέματα στην άμυνα. Δεν θα αλλάξει η συνταγή στην ενδεκάδα, όπου πάλI θα ηγηθεί της επίθεσης ο Τραορέ της Άστον Βίλα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύο ομάδες που έχουν ίδια συγκομιδή βαθμών καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια στα προηγούμενα παιχνίδια. Σε πιθανή περίπτωση ισοπαλίας τότε θα έχουμε ισοβαθμία με προβάδισμα υπέρ της Ανγκόλα και αν στο άλλο παιχνίδι η Αλγερία κερδίσει τη Μαυριτανία σε συνδυασμό με την ισοπαλία αυτή τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία. Σίγουρα είναι πολύ οριακό παιχνίδι με το Χ να φαντάζει καλή επιλογή σε απόδοση κοντά στο 2.90

ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ-ΑΛΓΕΡΙΑ

Αγώνας για τον τέταρτο προκριματικό όμιλο του Κόπα Άφρικα, που θα διεξαχθεί στην πόλη Μποακέ της Ακτής Ελεφαντοστού. Η Μαυριτανία αποτελεί μια από τις πλέον αδύναμες ομάδες στην τελική φάση και τα επιβεβαίωσε στο ξεκίνημα του γκρουπ. Δύο ήττες σε ισάριθμα ματς, πλέον χρειάζεται μόνο νίκη στο φινάλε για αν ελπίζει αμυδρά πως θα περάσει ανάμεσα στις καλύτερες τρίτες. Πολλές οι αδυναμίες πάντως στο παιχνίδι των «πολεμιστών». Ιδιαίτερα στην άμυνα επιτρέπουν πολλές φάσεις τους αντιπάλους και δέχεται εύκολα τέρματα. Το μόνο θετικό για αυτούς είναι η έλλειψη άγχους.

Με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr φτιάχνεις το δελτίο που σου ταιριάζει!

Η Αλγερία προκαλεί προβληματισμό με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της. Καλά-καλά δεν έχει διασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση και για να τα καταφέρει χρειάζεται την νίκη. Αν το κάνει θα περάσει είτε απευθείας, είτε ως καλύτερη τρίτη, αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται και για λόγους ψυχολογίας καλή εμφάνιση και πολλά γκολ. Η άμυνα εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για τους πράσινους, καθώς δέχονται γκολ και φάσεις από θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Με την πλάτη στον τοίχο και έντονη κριτική να ασκείται στους παίκτες άπαντες οφείλουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

EKTIMHΣΗ: Τελικός για την Αλγερία που μέχρι τώρα δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις της. Η Μαυριτανία έδειξε ότι έχει πολλά αμυντικά κενά στο παιχνίδι με την Ανγκόλα. Πιο έμπειρη ομάδα η Αλγερία και περιμένουμε σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι να καθαρίσει την πρόκριση. Θα ποντάρουμε στο διπλό και οβερ 1.5 σε απόδοση 1.75.

Βαθμολογία -

23/01/2024Group A
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα 4 2 1 1 0 5 3 2
2 Μάλι Μάλι 4 2 1 1 0 2 1 1
3 Ivory Coast Ivory Coast 3 2 1 0 1 2 1 1
4 Γουινέα-Μπισάου Γουινέα-Μπισάου 0 2 0 0 2 2 6 -4
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams
23/01/2024Group B
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πράσινο Ακρωτήρι Πράσινο Ακρωτήρι 6 2 2 0 0 5 1 4
2 Αίγυπτος Αίγυπτος 2 2 0 2 0 4 4 0
3 Γκάνα Γκάνα 1 2 0 1 1 3 4 -1
4 Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 1 2 0 1 1 2 5 -3
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams
23/01/2024Group C
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σενεγάλη Σενεγάλη 6 2 2 0 0 6 1 5
2 Γουινέα Γουινέα 4 2 1 1 0 2 1 1
3 Καμερούν Καμερούν 1 2 0 1 1 2 4 -2
4 Γκάμπια Γκάμπια 0 2 0 0 2 0 4 -4
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams
23/01/2024Group D
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ανγκόλα Ανγκόλα 4 2 1 1 0 4 3 1
2 Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο 4 2 1 1 0 3 2 1
3 Αλγερία Αλγερία 2 2 0 2 0 3 3 0
4 Μαυριτανία Μαυριτανία 0 2 0 0 2 2 4 -2
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams
23/01/2024Group E
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Νιγηρία Νιγηρία 4 2 1 1 0 3 1 2
2 Νότια Αφρική Νότια Αφρική 3 2 1 0 1 4 2 2
3 Ναμίμπια Ναμίμπια 3 2 1 0 1 1 4 -3
4 Τυνησία Τυνησία 1 2 0 1 1 1 2 -1
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams
23/01/2024Group F
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μαρόκο Μαρόκο 4 2 1 1 0 4 1 3
2 Λ.Δ. Κονγκό Λ.Δ. Κονγκό 2 2 0 2 0 2 2 0
3 Ζάμπια Ζάμπια 2 2 0 2 0 2 2 0
4 Τανζανία Τανζανία 1 2 0 1 1 1 4 -3
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams
23/01/2024Ranking of third-placed teams
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ivory Coast Ivory Coast 3 2 1 0 1 2 1 1
2 Ναμίμπια Ναμίμπια 3 2 1 0 1 1 4 -3
3 Αλγερία Αλγερία 2 2 0 2 0 3 3 0
4 Ζάμπια Ζάμπια 2 2 0 2 0 2 2 0
5 Γκάνα Γκάνα 1 2 0 1 1 3 4 -1
6 Καμερούν Καμερούν 1 2 0 1 1 2 4 -2
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr