Ποδόσφαιρο

Λιγκ Τρόφι: Στηρίγματα στους γηπεδούχους, γκολ στο Μπλάκπουλ

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 - 04:08

Στην προημιτελική φάση περνάει το αγγλικό Λιγκ Τρόφι, με τρεις αναμετρήσεις την Τρίτη. 

Λιγκ Τρόφι: Στηρίγματα στους γηπεδούχους, γκολ στο Μπλάκπουλ

Νοκ άουτ προημιτελικοί, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση).

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ-ΜΠΟΛΤΟΝ

Μετά από τρία διαδοχικά τρίποντα η Μπλάκπουλ δικαίως περιορίστηκε στο 1-1 εντός έδρας με την Τσάρλτον, μένοντας λίγο πίσω από τις θέσεις πλέι οφ. Πρόσφατα αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο κυπέλλου υποκύπτοντας στην παράταση στην Νότιγχαμ Φόρεστ (2-3), γκολ-γκολ τα 5/6 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τα 6/8 πιο πρόσφατα είχαν σύνολο 2-3 γκολ. Στην.. ταϋλανδέζικη Μπουριράμ παραχωρήθηκε ο διεθνής Αυστραλός μέσος Ντούγκαλ. Αμφίβολος ο μεσοεπιθετικός Τράστι, εκτός πλάνων ο βασικός γκολκίπερ Γκρίμσοου και οι επιθετικοί Μπίσλεϊ (4 γκολ), Κουασί (1 γκολ).

Άστον Βίλα-Νιουκάστλ με ενισχυμένη απόδοση στο τελικό αποτέλεσμα

Ακόμη μία νίκη, την έκτη στις επτά τελευταίες αγωνιστικές της Λιγκ1, πανηγύρισε η Μπόλτον στην έδρα της Καρλάιλ (1-4) σκαρφαλώνοντας πλέον στην δεύτερη θέση (έχοντας μάλιστα λιγότερα ματς από τον ανταγωνισμό). Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο, δέχτηκε την μείωση στο 71' για να δώσει διαστάσεις στις καθυστερήσεις (πλέον έχει γενικότερο σερί 22-3-5 σε όλες τις διοργανώσεις). Σκόραρε στο ντεμπούτο του ο μπακ-χαφ Ογκμπέτα (δανεικός από Σουόνσι, ήταν διεθνής με τις μικρές εθνικές). Εκτός δράσης έχουν τεθεί οι Ενλουντουλού (ε. 18/1), Τζόνστον (α.), Τζόουνς (α. 20/0), Φόρεστερ (α. 11/0), Τόμασον (μ. 24/3), Γουίλιαμς (μ. 22/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε πολύ καλή κατάσταση γενικότερα η Μπλάκπουλ, το ίδιο βεβαίως και με το παραπάνω ισχύει και για την Μπόλτον. Πάμε στον συνδυασμό γκολ-γκολ και over (2,15).

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ-ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Η Μπράντφορντ ηττήθηκε στο Σουίντον (2-0) πέφτοντας στο καναβάτσο από το πρώτο ημίχρονο, με επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-4-3) μετά από τέσσερα διαδοχικά τρίποντα (!) έχει απομακρυνθεί πάλι από τις θέσεις πλέι οφ. Εχει πάρει τους ίδιους βαθμούς εντός και εκτός έδρας (από 18). Under τα 6/7 τελευταία σε πρωτάθλημα και Λιγκ Τρόφι, όπου στον προηγούμενο γύρο έκανε τη μίνι έκπληξη αποκλείοντας εκτός έδρας την Ντέρμπι (0-1). Αμφίβολος ο αμυντικός Ογιεγκόκε, εκτός πλάνων οι μέσοι Πάτισον, Γουόκερ.

Η Ντονκάστερ διασύρθηκε εντός έδρας από την Στόκπορτ (1-5) πέφτοντας πλέον στην 22η θέση και με μόλις μία νίκη στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές (1-2-6) ξαφνικά έχει βρεθεί σε... μπελάδες. Δεν χωρά κριτικής το ματς, φάνηκε “μπερδεμένη” με ορισμένα νέα αποκτήματα στο αρχικό σχήμα και η η πρωτοπόρος της Λιγκ2 κυριολεκτικά την ισοπέδωσε χάνοντας ευκαιρίες για ακόμη ευρύτερη επικράτηση. Πάντως στο Λιγκ Τρόφι τα έχει καταφέρει αρκετά καλά και στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Γουίγκαν. Νοκ άουτ οι μέσοι Τέιλορ, Γουέστμπρουκ και Ρέιβενχιλ, οι αν. επιθετικοί Μίλερ, Μαρς, Λέιβερι και οι Λόουλορ (γκολκίπερ), Λονγκ (αμυντικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντεφορμέ στο πρωτάθλημα η Μπράντφορντ,θα επιδιωξει μία νίκη-πρόκριση ψυχολογίας και μπορεί να τα καταφέρει κόντρα στην μέτρια αντίπαλο της. Εχει πάρει παιχνίδι ο άσος υποχωρώντας στο 1,85.

ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ-ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ

Μετά από τρεις κολλητές νίκες σε πρωτάθλημα και Λιγκ Τρόφι η Πιτέρμπορο αρκέστηκε σε “λευκή” ισοπαλία στην έδρα της Λίνκολν, υποχωρώντας στην τρίτη θέση. Η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας έμεινε αυτή τη φορά “άσφαιρη” παρότι είχε πλήρη πρωτοβουλία, φέρνοντας την τέταρτη ισοπαλία στο αήττητο σερί 12 αγωνιστικών. Είχαν προηγηθεί οκτώ συνεχόμενα over σε όλες τις διοργανώσεις. Επιστρέφει ο εξτρέμ Γουάκελινγκ, δεν υπολογίζονται ο βασικός μέσος Ποκού (8 γκολ), ο εξτρέμ Τζόουνς και οι αναπληρωματικοί Μπλάκμορ (γκολκίπερ), Μάδερσαιλ (επιθετικός).

Νότιγχαμ Φόρεστ - Άρσεναλ με ενισχυμένη απόδοση στο τελικό αποτέλεσμα

Πολύτιμη νίκη σε βάρος της Μάνσφιλντ πανηγύρισε η Γουίμπλεντον (2-1), μένοντας κοντά στις θέσεις πλέι οφ (σερί 1-1-2). Αν και είχε αριθμητικό αβαντάζ από το 21' έγινε μεγάλη μάχη, καθώς προηγήθηκε στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ισοφαρίστηκε στο 64' και λυτρώθηκε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων. Εχει πάρει τους ίδιους βαθμούς εντός και εκτός έδρας (από 18). Γκολ-γκολ τα 5/7 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Εξέτισαν οι Μπίλερ (δεξιός μπακ), Καλαμπάγι (στόπερ), στο κύπελλο Ασίας συμμετέχει ο 1ος σκόρερ, Ιρακινός Αλ Χαμάντι (17 γκολ, 7 ασίστ), νοκ άουτ και οι Πιρς (αμυντικός), Νέφβιλ (βασικός μέσος, 1 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε εξαιρετική κατάσταση η Πιτέρμπορο, η Γουίμπλεντον είναι μία μικρομεσαία ομάδα της Λιγκ2. Ασος με over (2,25).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr