Ποδόσφαιρο

Β’ Ιταλίας: "Δύσκολη" αγωνιστική

Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024 - 00:08

Οκτώ ματς περιλαμβάνει το γεμάτο πρόγραμμα του Σαββάτου, ωστόσο δεν προκύπτει η παραμικρή «ασφαλής» επιλογή.

Β’ Ιταλίας:

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Β' Ιταλίας

ΚΟΖΕΝΤΣΑ-ΠΙΖΑ

Η Κοζέντσα είχε πιο πειστική παρουσία απέναντι στη Σουντιρόλ, αλλά στο 51’ αστόχησε σε πέναλτι και απειλήθηκε διαδοχικά (56’, 61’, 62’, 64’). Με εξαίρεση αυτό το εφιαλτικό δεκάλεπτο δεν είχε έτερο πρόβλημα, κατάφερε να βρει γκολ στο τελευταίο τέταρτο και πήρε τη δίκαιη νίκη. Δεύτερη διαδοχική επικράτηση, έκανε αποφασιστικό βήμα για την επιβίωση, εξαιρετικό το κλίμα εσχάτως, αν και το ρόστερ δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Εξέτισε ο κομβικός Τουτίνο (ε. 21/8, 2 ασίστ), αναμένεται να απουσιάσουν οι Κανότο (ε. 11/1), Μαρτίνο (α. 10/0), Μερόνι (α. 15/0).

Η Πίζα τα έκανε όλα βιαστικά και δίχως ιδιαίτερο πλάνο απέναντι στη Σπέτσια, βρήκε το 1-1 και μείωσε σε 3-2, ωστόσο ανασταλτικά ήταν άκρως προβληματική και μοιραία έμεινε με άδεια χέρια. Το αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων (2-2-0) τερματίστηκε για την ομάδα του Αλμπέρτο Ακουιλάνι, η οποία κάνει ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω, δεν είναι σταθερή. Τιμωρημένοι οι Νίκολας (τ. 22 συμ.), Εστέβες (α. 17/1), Λ. Τραμονί (ε. 15/2, 2 ασίστ), χτύπησε και λείπει ο Ντ’ Αλεσάντρο (μ. 12/0, 3 ασίστ), εκτός ο Μ. Τραμονί (μ. 1/1), ΟΚ ο Βαλότι (μ. 20/7), αμφίβολος ο Μπερουάτο (α. 16/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανεβασμένοι οι γηπεδούχοι, αλλά παντελώς απρόβλεπτοι οι φιλοξενούμενοι, οπότε «καίγεται» ο «άσος».

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΜΠΡΕΣΙΑ-ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ

Η Μπρέσια δεν έπαιξε κακό ποδόσφαιρο στην έδρα της Κρεμονέζε, ωστόσο έπεσε πάνω στην αμυντική… μέγγενη του αντιπάλου και δεν μπορούσε να απειλήσει, μοιραία υπέστη δίκαιη ήττα. Δεύτερη αποτυχία εδώ και δυόμιση μήνες (4-4-2) για την ομάδα του Ρόλι Μαράν, είναι προφανές ότι προς το παρόν ξεπερνάει τις προσδοκίες, ωστόσο το να μπει στα πλέι οφ θα είναι η απόλυτη υπέρβαση. Πρώτο μέλημα το να εξασφαλίσει την ησυχία της και μάλιστα το νωρίτερο δυνατό. Δύσκολα οι Λετζερίνι (τ. 17 συμ.), Τσιστάνα (α. 15/0), Μπορέλι (ε. 21/5), δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα κενά.

Η Τσιταντέλα ενεπλάκη σε ισορροπημένο ματς απέναντι στη Σαμπντόρια, ήταν ελαφρώς καλύτερη σε απόλυτη σύγκριση και μάλιστα προηγήθηκε. Το κακό, όμως, είναι ότι έβγαλε κάκιστη αντίδραση τις λίγες καλές επιθέσεις του αντιπάλου και το ματς γύρισε, έμεινε με άδεια χέρια δίχως να καταλάβει πως! Δεύτερη διαδοχική ήττα και ενώ είχε προηγηθεί εξαιρετική παρουσία, σε κάθε περίπτωση η πορεία της κρίνεται υπερβατική, καθώς δεν έχει άλλον στόχο πέραν της επιβίωσης. Ακόμη πιο σημαντικό τη δεδομένη στιγμή το ότι απουσιάζουν τα αγωνιστικά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το ματς έχει έντονη λογική ισοπαλίας, δύσκολα θα υπάρξει διάθεση για ρίσκο.

ΠΑΡΜΑ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Η Πάρμα έδειξε διάθεση να κυριαρχήσει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στην έδρα της Μόντενα, αλλά δέχθηκε κόντρα στη ροή το 1-0. Δεν ισοφάρισε όταν μπορούσε (20’) και μετά το 2-0 «έχασε το μυαλό της», με συνέπεια να πραγματοποιήσει κάκιστη εμφάνιση και να μείνει δικαίως με άδεια χέρια. Το εξαιρετικό αήττητο σερί 4-4-0 τερματίστηκε και παρά το ότι παραμένει στην κορυφή, οφείλει να αποδείξει ότι επρόκειτο για παρένθεση, ώστε να παραμένει σε θέση ισχύος σχετικά με την άνοδο. Δύσκολα κάποιος εκ των Ανσάλντι (α. 12/0), Ντελ Πράτο (α. 20/0), Σαρπεντιέ (ε. 11/3).

Η Βενέτσια δεν πτοήθηκε από την ομίχλη, επιτέθηκε κατά κύματα της Τερνάνα και παρά το ότι έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, άξιζε τη νίκη και με το παραπάνω, για να την πάρει με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Πάολο Βανόλι βρήκαν άμεση αντίδραση μετά τη συντριβή στην Κοζέντσα, ανέβηκαν εκ νέου στην πρώτη δυάδα, αλλά για να μείνουν εκεί και να κερδίσουν την άνοδο, θα πρέπει να σταθεροποιήσουν το βήμα τους. Τουλάχιστον φάνηκε μία πρώτη αμυντική βελτίωση, ζητείται συνέχεια. Αμφίβολοι δίνονται οι Μπουζάτο (α. 2/0) και Ούλμαν (α. 2/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Πάρμα έχει τον πρώτο λόγο, αλλά το σοκ με τη Μόντενα δεν ήταν αμελητέο.

ΡΕΤΖΙΑΝΑ-ΦΕΡΑΛΠΙΣΑΛΟ

Η Ρετζιάνα παρατάχθηκε με σοβαρές απουσίες στο Μπάρι, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να παίξει υποδειγματική άμυνα και από τη στιγμή που βρήκε γκολ και στα δύο ημίχρονα, πανηγύρισε την απόλυτα δίκαιη και σχετικά εύκολη νίκη. Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Αλεσάντρο Νέστα, δεν χάνει στα τελευταία πέντε (3-2-0). Αποχώρησε ο Νάρντι (μ. 13/0). Εξέτισαν οι Πορτανόβα (μ. 20/2, 2 ασίστ), Τζίρμα (μ. 17/5), Τζιγκαρίνι (μ. 9/1), εκτός οι Βίντο (ε. 2/1), Βεργκάρα (μ. 5/0), Ρομάνια (α. 11/0), αμφίβολοι οι Γκοντό (ε. 17/5), Πιερανιόλο (α. 17/2, 3 ασίστ).

Η Φεραλπισαλό ήταν χειρότερη από τη Λέκο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τη βοήθησε η τύχη και κράτησε το 1-0 που βρήκε στο δεκάλεπτο. Μετά την ανάπαυλα, όμως, ήταν έως και απολαυστική, έβαλε τέσσερα γκολ με ορισμένους εξαιρετικούς συνδυασμούς και έτσι έφτασε στον θρίαμβο. Δεύτερη διαδοχική νίκη, είναι προφανές ότι η επιθετική βελτίωση βοηθάει θεαματικά τα αποτελέσματά της και πλέον διεκδικεί την επιβίωση με αυξημένες πιθανότητες. Με πρόβλημα οι Λετίτσια (α. 10/0), Βερτζελέτι (α. 1/0), Καράρο (μ. 5/0), Βολτάν (μ.), δύσκολα θα προλάβει κάποιος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανεβασμένοι οι γηπεδούχοι, έχουν τον πρώτο λόγο, με καλή απόδοση το Over.

ΣΠΕΤΣΙΑ-ΚΑΤΑΝΤΖΑΡΟ

Η Σπέτσια βγήκε νικήτρια από το ματς με την Πίζα, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τα πολλά λάθη εκατέρωθεν. Ισοφαρίστηκε σε 1-1, αλλά χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να φτάσει στο 3-1 και παρά το ότι πιέστηκε στο φινάλε, κράτησε τους βαθμούς. Πρώτη νίκη έπειτα από αρνητικό σερί 0-1-3, παραμένει σε δεινή θέση, ωστόσο υπάρχει πίστη. Πήρε Νάγκι (μ. 11/0), Γιουρέσκιν (μ. 3/0) από την Πίζα. Εκτός οι Κούντα (μ. 20/2, 2 ασίστ), Βισνιέφσκι (α.), Ρέκα (α. 11/2), Σέρπε (α. 1/0), Μπραγκάνσα (α. 5/0), δύσκολα οι Γκελασβίλι (α. 7/1), Μπαντινέλι (μ. 18/0), «φευγάτος» ο Ελία (μ. 18/0).

Η Καταντζάρο ενεπλάκη σε ισορροπημένο ματς απέναντι στην Παλέρμο, βρήκε το γκολ στο ημίωρο, ωστόσο δεν το κράτησε για πολλή ώρα και μετά το 1-1 γλίτωσε από το δοκάρι (53’). Εν τέλει το «Χ» έμεινε μέχρι τέλους και ήταν η δίκαιη καταγραφή της αναμέτρησης. Μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι ματς (1-1-4) για τους νεοφώτιστους, οι νεοφώτιστοι δεν χάνουν την επαφή με τις θέσεις των πλέι οφ, ωστόσο θα πρέπει να ανεβάσουν στροφές για να πετύχουν την υπέρβαση. Τιμωρημένος είναι ο ηγετικός Μπριγκέντι (α. 22/0), αγώνα δρόμου δίνει ο ποιοτικός Γκιόν (μ. 19/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σπέτσια πήρε τη νίκη που χρειαζόταν στην Πίζα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι… έστρωσε, έχει δύσκολο έργο.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΛΕΚΟ-ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ

Η Λέκο ήταν καλύτερη της Φεραλπισαλό στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν απάντησε στο γκολ που δέχθηκε στο δεκάλεπτο και ενώ όλα έδειχναν ότι μετά την ανάπαυλα θα τα δώσει όλα, εν τέλει διαλύθηκε και συνετρίβη δικαίως (μείωσε προσωρινά σε 3-1). Τρίτη ήττα στη σειρά για τους νεοφώτιστους, στα συγκεκριμένα ματς η εστία της παραβιάστηκε 13 φορές και είναι προφανές ότι θα χρειαστούν πολλά περισσότερα για να έχει έστω λίγες ελπίδες αναφορικά με την επιβίωση. Εξέτισε ο Λέμενς (α. 12/1), λογικά εκτός ο Τζούντιτσι (μ. 11/0), δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα προβλήματα.

Η Κρεμονέζε δεν έπιασε σπουδαία απόδοση με την Μπρέσια, αλλά δεν είχε πρόβλημα να επιβεβαιώσει την ετικέτα του φαβορί, με ένα γκολ στο ημίωρο. Στο φινάλε μπορούσε το 2-0, σε κάθε περίπτωση είναι δίκαιη η νίκη της, καθώς δεν απειλήθηκε. «Τρία στα τρία» για την ομάδα του Τζοβάνι Στρόπα, αμύνεται με τρόπο που αποθαρρύνει τον αντίπαλο. «Φευγάτος» ο Οκερέκε (ε. 17/2). Τιμωρημένος ο Βάσκες (μ.-ε. 22/1, 5 ασίστ), χτύπησε και λείπει ο Κολόκολο (μ. 21/3), διεθνής ο Πίκελ (μ. 14/3), εκτός και οι Σαρ (τ. 12 συμ.), Γιούνγκνταλ (τ. 12 συμ.), Τούια (α. 4/0), Ραβανέλι (α. 17/3), Μπουοναϊούτο (ε. 13/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολλές οι απουσίες της Κρεμονέζε, «καίγεται» το «διπλό» στην έδρα της Λέκο.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ-ΜΟΝΤΕΝΑ

Η Σαμπντόρια ενεπλάκη σε μοιρασμένο ματς στην έδρα της Τσιταντέλα, αλλά το πλέον σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν έχασε τη συνοχή της μετά το γκολ που δέχθηκε, μάλιστα έφτασε ταχύτατα στην ανατροπή. Στα τελευταία λεπτά κινδύνευσε (94’, 95’), ωστόσο δεν της ξέφυγε η πολύτιμη νίκη. Το αρνητικό σερί 0-1-3 τερματίστηκε. Πήρε Πιτσίνι (α. 13/1 Μαγδεμβούργο). Τιμωρημένος ο Γκιλάρντι (α. 22/1), εκτός οι Φεράρι (α. 3/0), Μπορίνι (ε. 13/5), Σ. Εσπόζιτο (ε. 15/5), Πανάντα (μ. 3/0), Εστάνις Πεδρόλα (μ.-ε. 9/3), Βιέιρα Ναν (μ. 13/0), αμφίβολοι οι Μπενεντέτι (μ. 6/1), Μούρου (α. 16/1).

Η Μόντενα έδειξε ότι θα πρέπει να αμυνθεί άριστα απέναντι στην Πάρμα, ωστόσο έκανε γκολ την πρώτη ευκαιρία της, γλίτωσε την ισοφάριση στο 20’ και μετά το άμεσο 2-0, έκανε πάρτι, απέναντι στην πρωτοπόρο. Εξαιρετική εμφάνιση από τους παίκτες του Πάολο Μπιάνκο, έβαλαν «στοπ» στο αρνητικό σερί έξι αγώνων (0-2-4) και αποδεικνύουν ότι μπορούν να επιστρέψουν στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις. Εξέτισε ο Περγκρέφι (α. 14/0), λογικά ΟΚ οι Γκεμπρ (α. 10/0), Μανκόνι (ε. 21/3), αμφίβολοι δίνονται οι Ουκάντα (α. 18/0), Γκαρτζούλο (μ. 3/0) και Ντούκα (μ. 14/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολλές απουσίες και πάλι η Σαμπντόρια, αν και θα τα δώσει όλα για τη νίκη.

ΤΕΡΝΑΝΑ-ΚΟΜΟ

Η Τερνάνα είχε εξ ορισμού δύσκολο έργο στην ομιχλώδη έδρα της Βενέτσια και με την αναιμική παρουσία της το έκανε ακόμη πιο δύσκολο. Δεχόταν κατά κύματα τις επιθέσεις του αντιπάλου και μπορεί να λύγισε στο τελευταίο δεκάλεπτο, επί της ουσίας, όμως, ήταν τυχερή που γλίτωσε βαριά ήττα. Δεύτερη ήττα στα τελευταία τρία, δεν έχει το δικαίωμα να εφησυχάσει, παραμένει χαμηλά στην κατάταξη. Πήρε Ντάλε Μούρα (α. Φιορεντίνα), έφυγε ο Μαντοβάνι (α. 15/0). Τιμωρημένος ο Φαβίλι (ε. 14/0), δύσκολα οι Ενγκεσάν (α.), Βιβιάνι (μ. 3/0), Μαρτζινεάν (μ. 8/0).

Η Κόμο είχε καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με την Ασκολι (18’, 23’, 28’), αλλά δεν σκόραρε και από τη στιγμή που έμεινε με 10 στο 60’, έμεινε με άδεια χέρια. Εδωσε 5 εκατ. ευρώ για τον Στρεφέτσα (ε. 19/1 Λέτσε), πήρε Μπαγέ (ε. 17/5 Βίντερτουρ), Γκολντανίγκα (α. 13/0 Κάλιαρι), Ενσαμέ (ε. 18/9 Γιουνγκ Μπόις), Μπραουνόντερ (μ. 16/0 Αούστρια Β.), Τζοακίνι (ε. 34/10 Σεν Λούις), Φουμαγκάλι (ε. 21/12 Τζ. Ερμίνιο), κινήσεις Α’ Ιταλίας! Τιμωρημένος ο Οντενταλ (α. 22/2), εκτός οι Κονέ (μ. 12/0), Κέριγκαν (μ. 8/0), αμφίβολοι δίνονται οι Κουτρόνε (ε. 22/9, 2 ασίστ), Βέρντι (ε. 21/4).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κόμο μπορεί να βγάλει αντίδραση στο Τέρνι, ωστόσο με την Άσκολι έκανε… γκάφα ολκής.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Βαθμολογία -

03/02/2024Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πάρμα Πάρμα 45 22 13 6 3 41 21 20
2 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 41 22 12 5 5 31 16 15
3 Βενέτσια Βενέτσια 41 22 12 5 5 39 27 12
4 Κόμο Κόμο 39 22 11 6 5 31 25 6
5 Παλέρμο Παλέρμο 36 22 10 6 6 37 28 9
6 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 36 22 10 6 6 29 25 4
7 Καταντζάρο Καταντζάρο 34 22 10 4 8 34 31 3
8 Μόντενα Μόντενα 31 22 8 7 7 25 28 -3
9 Μπρέσια Μπρέσια 29 22 7 8 7 23 23 0
10 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 28 22 6 10 6 27 28 -1
11 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 27 22 7 6 9 24 24 0
12 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 27 22 5 12 5 23 25 -2
13 Πίζα Πίζα 26 22 6 8 8 25 27 -2
14 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 26 22 8 4 10 29 34 -5
15 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 24 22 6 6 10 28 30 -2
16 Άσκολι Άσκολι 22 22 5 7 10 22 27 -5
17 Τερνάνα Τερνάνα 21 22 5 6 11 27 32 -5
18 Φεραλπισάλο Φεραλπισάλο 20 22 5 5 12 25 37 -12
19 Σπέτσια Σπέτσια 20 22 4 8 10 19 34 -15
20 Λέκκο Λέκκο 20 22 5 5 12 25 42 -17
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr