Ποδόσφαιρο

Α' Πορτογαλίας: Τέλος οι γκέλες για την Μπράγκα

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024 - 02:13

Η 20η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας συνεχίζεται με πέντε αναμετρήσεις που συγκεντρώνουν τα βλέμματα στο κουπόνι του στοιχήματος.

Α' Πορτογαλίας: Τέλος οι γκέλες για την Μπράγκα

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Πορτογαλίας.

ΒΙΖΕΛΑ-ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Η Βιζέλα είναι η πιο αδύναμη ομάδα στην κατηγορία και το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία. Στο υποτιθέμενο στοχευμένο ματς για επανεκκίνηση ήταν ξανά αποκαρδιωτική, υπέστη μία ακόμα συντριβή και παραμένει εγκλωβισμένη στην τελευταία θέση της κατάταξη. Η άμυνα είναι παιδική χαρά κάνουν ότι θέλουν οι αντίπαλοι, Στις τρεις μαζεμένες ήττες που υπέστη δέχθηκε συνολικά 14 γκολ ! Ο αμυντικός μέσος Ρασίντ δεν έχει επιστρέψει από το Κόπα Άφρικα, ο πρώτο σκόρερ Εσέντε είναι αμφίβολος.

Το αήττητο σερί επτά αγώνων και ανάμεσά τους πέντε νίκες έλαβε τέλος για την Γκιμαράες και μάλιστα σε ματς που δεν το περίμεναν στην Βιτόρια Κόντρα στην Ζιλ Βισέντε ήταν φλύαρη, ενώ είχε κατοχή μπάλας δεν μπόρεσε να απειλήσει όσο σε προηγούμενα παιχνίδια και εγκλωβίστηκε στον ρυθμό του αντιπάλου μένοντας με άδεια τα χέρια. Ομάδα που έχει το γκολ αλλά δυσκολεύεται να κρατήσει καθαρή εστία. Τα έξι από τα εννιά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Νοκ άουτ ο μεσοεπιθετικός Αρκάνζο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γκιμαράες έτρεχε ένα αήττητο επτά αγώνων το οποίο όμως έλαβε τέλος και τώρα καλείται να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στην αποκαρδιωτική Βιτζέλα. Η εικόνα της είναι κάκιστη και παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Με 37 γκολ στο παθητικό της, αναμένουμε να δεχθεί εύκολα τέρμα και από τους φιλοξενούμενους που θέλουν να φύγουν με το διπλό. Θα πάμε με το over 2,5 σε απόδοση 2.10.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΤΣΑΒΕΣ-ΦΑΡΕΝΣΕ

Η Τσάβες πάλεψε στην πολύ δύσκολη αποστολή στην Μπράγκα και ανταμείφθηκε με έναν βαθμό εκτός προγράμματος. Μαχητικό πνεύμα για μια ακόμα φορά που αποτυπώθηκε σε κερδισμένο πόντο, τρεις ισοπαλίες στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια. Παραμένει βέβαια επτά ματς δίχως νίκη και αναπόφευκτα έχει εγκλωβιστεί στην επικίνδυνη ζώνη, χρειάζεται νίκες και το ματς με την Φαρενσε είναι στοχευμένο σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο αριστερός μπακ Λανγκά, ο δεξιός μπακ Κορέια και ο αμυντικός μέσο Γκουιμά είναι στο Κόπα Άφρικά.

Η Φαρένσε είναι μια νεοφώτιστη αλλά συγκριτικά ποιοτική ομάδα που γνωρίζει καλά μέχρι που φθάνουν οι δυνάμεις της. Παιχνίδια όπως αυτό με την Πόρτο αντιμετωπίζονται χαλαρά στα πλαίσια αποφόρτισης και ροτέισον ενώ άλλα παιχνίδια κόντρα σε βατούς αντιπάλους όπως αυτό με την Τσάβες στοχεύονται για νίκη. Δύο τρίποντα στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς σταθερά στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης. Γκολ-γκολ και οβερ 3,5 γκολ τα δύο τελευταία παιχνίδια. Δεν υπολογίζεται ο επιθετικός Ζε Λουίς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τσάβες βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και ψάχνει τη νίκη που θα την ανεβάσει. Προέρχεται από την ισοπαλία και τον βαθμό εκτός προγράμματος κόντρα στην Μπράγκα, κάτι που τη έδωσε ψυχολογία. Από την άλλη, η νεοφώτιστη Φαρένσε πραγματοποιεί ικανοποιητική πορεία και βρίσκεται σταθερά στην πρώτη 8αδα. Αναμένεται να το παλέψουν και οι δύο, με τους γηπεδούχους μάλιστα να έχουν μοναδικό στόχο τη νίκη. Θα πάμε με το G/G (2.35).

ΕΣΤΟΡΙΛ-ΕΣΤΡΕΛΑ ΝΤΑ ΑΜΑΝΤΟΡΑ

Η Εστορίλ προερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες και στόχευσε σε επανεκκίνηση στην αναμέτρηση με την Ρίο Άβε. Θα μπορούσε και να το κερδίσει αλλά και να το χάσει το ματς όπου σημειώθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες. Αυτή άλλωστε είναι η αγωνιστική συμπεριφορά των κυανοκίτρινων που σκοράρουν αλλά και δέχονται τέρματα με άνεση, Σ γκολ-γκολ εξελίχθηκαν και τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια για την ομάδα από την Πραΐα. Δεν υπολογίζεται ο κεντρικός αμυντικός Καμπάκο.

Η Εστρέλα είναι μια ομάδα που παλεύει για να κρατηθεί στην κατηγορία, αλλά στην κατεύθυνση αυτή μπαίνει ανάχωμα η κάκιστη αμυντική λειτουργία. Όλες οι αδυναμίες της παρουσιάστηκαν ακόμα περισσότερο στο ματς με την Μπενφίκα όπου δέχθηκε σωρεία φάσεων στην άμυνα και έτσι έμενε για έκτο ματς μακριά από τις νίκες. Μπροστά σκοράρει με συνέπεια. Γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα τρία από τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς. Ο αρχηγός και στόπερ Γακασπάρ και ο αμυντικός μέσος Κελάνο βρίσκονται στο Κόπα Άφρικα.

EKTIMHΣΗ: Η Εστορίλ προέρχεται από την ισοπαλία κόντρα στη Ρίο Άβε που έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί με τρεις συνεχόμενες ήττες. Αυτή τη φορά αντιμετωπίζει την Εστρέλα, μια ομάδα που βρίσκεται οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης, με στόχο να κρατηθεί στην κατηγορία. Παρουσιάζει ανασταλτικό πρόβλημα, όμως είναι μια ομάδα με έφεση στο σκοράρισμα. G/G (1.79)

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ

Η Μπενφίκα έχει βρει για τα καλά ρυθμό και δεν λέει να βγάλει το πόδι από το γκάζι, καθώς κυνηγά την Σπόρτινγκ και την πρωτιά στη Λίγκα. Μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση για τους αετούς που πέταξαν ψηλά στην Αμαδόρα και έριξαν τέσσερα γκολ ενώ θα μπορούσαν και άλλα τόσα βάση ευκαιριών. Έξι συνεχόμενες νίκες ο έξοχος απολογισμός, με έμφαση στην επιθετική λειτουργία. Νοκ άουτ ο αριστερός μπακ Μπερνάτ και ο στράικερ Τένγκστεντ.

Η Ζιλ Βισέντε συνεχίζει την υπερβατική της πορεία, καθώς επικράτησε και της ποιοτικά ανώτερης Γκιμαράες. Όπλο για μια ακόμα φορά ήταν η αξιόπιστη αμυντική λειτουργία για μια ομάδα που ξέρει να διαφυλάττει τα μετόπισθεν και να δέχεται λίγες ευκαιρίες σε κάθε ματς. Μόνο μία ήττα σε πέντε παιχνίδια, όλα εξελίχθηκαν σε Under, τα τέσσερα εξ’ αυτών και No Goal. Δεν υπολογίζονται ο γκολκίπερ Κρίτσιουκ και ο επιθετικός Ντεπού που είναι ανέτοιμοι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εξαιρετική εμφανίστηκε για ακόμη μια αγωνιστική η Μπενφίκα που επικράτησε με το εμφατικό 4-1 κόντρα στην Εστρέλα. Η Ζιλ Βιθέντε δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τους αετούς καθώς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις κυρίως με όπλο της την εξαιρετική ανασταλτική της λειτουργεία. Δύσκολη αναμέτρηση, με την Μπενφίκα να είναι το φαβορί. Θα πάμε με το 1/1 με απόδοση 1.82.

ΜΠΡΑΓΚΑ-ΜΟΡΕΙΡΕΝΣΕ

Η Μπράγκα εξακολουθεί να υποπίπτει σε γκέλες και να υποσκάπτει την προσπάθεια για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή Λίγκα. Κι κόντρα στην Τσάβες είχε την υπεροχή και πλήθος ευκαιριών αλλά δεν τις αξιοποίησε στον βαθμό που μπορούσε, ενώ για μια ακόμα φορά δεν κράτησε καθαρή εστία. Μόνο μία νίκη στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς ο απολογισμός για τους ερυθρόλευκους. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Στο Κόπα Άφρικα ο στόπερ Νιακατέ και ο στράικερ Μπανζά.

Η Μορεϊρένσε είναι μια ομάδα ποιότητας που θέλει να κάνει την υπέρβαση, αλλά της λείπει η σταθερότητα στην απόδοση και τα αποτελέσματα. Προέρχεται από κυνική νίκη επί της Φαμαλικάο, κόντρα σε αντιπάλους στα κυβικά της έχει τον τρόπο να κερδίζει και για αυτό καμαρώνει στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Φυσικά δυσκολεύεται περισσότερο κόντρα σε τοπ ομάδες όπως είναι η Μπράγκα. Ο δεξιός μπακ Σιλά και ο δεξιός εξτρέμ Ερνάνι είναι ανέτοιμοι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μετά την γκέλα κόντρα στην Τσάβες, η Μπράγκα καλείται να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στην Μορεϊρένσε. Οι φιλοξενούμενοι είναι μια ομάδα που διαθέτει ποιότητα, όμως κόντρα σε ομάδες μεγαλύτερης δυναμικής δεν μπορεί να αντιδράσει, ενώ αντιμετωπίζοντας ομάδες στα κυβικά της έχει αποδείξει πως είναι ανταγωνιστική. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να μπουν δυνατά με στόχο να καθαρίσουν το παιχνίδι και να διαγράψουν την προηγούμενη αγωνιστική. Δεν θα ρισκάρουμε 1 (1.48)

Βαθμολογία -

04/02/2024Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 49 19 16 1 2 53 19 34
2 Μπενφίκα Μπενφίκα 48 19 15 3 1 41 12 29
3 Πόρτο Πόρτο 44 19 14 2 3 33 13 20
4 Μπράγκα Μπράγκα 37 19 11 4 4 43 27 16
5 Γκιμαράες Γκιμαράες 36 19 11 3 5 31 20 11
6 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 32 19 9 5 5 25 23 2
7 Φαρένσε Φαρένσε 24 19 7 3 9 27 27 0
8 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 22 19 5 7 7 18 23 -5
9 Αρούκα Αρούκα 22 19 6 4 9 30 26 4
10 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 22 19 6 4 9 30 31 -1
11 Πορτιμονένσε Πορτιμονένσε 21 19 6 3 10 22 39 -17
12 Μποαβίστα Μποαβίστα 20 19 5 5 9 27 37 -10
13 Κάζα Πία Κάζα Πία 19 19 5 4 10 19 34 -15
14 Εστρέλα Εστρέλα 18 19 4 6 9 19 31 -12
15 Εστορίλ Εστορίλ 18 19 5 3 11 33 35 -2
16 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 17 19 3 8 8 20 29 -9
17 Τσάβες Τσάβες 13 19 3 4 12 19 45 -26
18 Βιζέλα Βιζέλα 13 19 2 7 10 18 37 -19
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr