Ποδόσφαιρο

Λιγκ Καπ Φινλανδίας: Σημεία με αξία και... γκολ!

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024 - 09:39

Συνεχίζεται η δράση στο Λιγκ Καπ Φινλανδίας με τρεις αναμετρήσεις και η 3η αγωνιστική της διοργάνωσης παρουσιάζει έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον, καθώς θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σχετικά με την πρόκριση.

Λιγκ Καπ Φινλανδίας: Σημεία με αξία και... γκολ!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Λιγκ Καπ Φινλανδίας.

ΧΑΚΑ – ΣΕΪΝΑΓΙΟΕΝ

Η Χάκα έκανε εξαιρετική εμφάνιση νικώντας πανεύκολα την Κουόπιο για την 2η αγωνιστική του Λιγκ Καπ κι ενώ είχε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση με εκτός έδρας “λευκή” ισοπαλία κόντρα στην Ούλου. Βεβαίως έχει πέσει επίπεδο τα τελευταία χρόνια, πέρυσι τερμάτισε στην ένατη θέση εμφανίζοντας προβλήματα κυρίως στο σκοράρισμα. Νέος τεχνικός ανέλαβε ο 43χρονος Βορειοιρλανδός Αντι Σμιθ, ο οποίος πέρυσι εργάστηκε στην σλοβάκικη Ντούμπνιτσα. Ενισχύθηκε με τους Μαστοκάνγκας (εξτρέμ), Φαλ και Μακέλα (μέσοι), στο ρόστερ και ο ελληνικής καταγωγής Ευάγγελος Πατουλίδης (ανδρώθηκε στο Βέλγιο). Εξάλλου έδωσε δύο φιλικά προετοιμασίας με τις Γνιστάν (1-1) και Λάχτι (0-1).

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Αν και στα φιλικά προετοιμασίας είχε δείξει αρκετά καλό πρόσωπο (3-0 την εσθονική Πάιντε Λινάμ, 2-0 την Γιάρο), κάτι τέτοιο δεν συνέβη στα δύο πρώτα ματς του Λιγκ Καπ για την Σεϊναγιόεν. Αρχικά ηττήθηκε στην έδρα της Βάασα (2-1) και ακολούθως χωρίς μάχη από την Ούλου, με την πρόκριση να έχει απομακρυνθεί. Πέρυσι έκανε πολύ καλή πορεία τερματίζοντας τέταρτη, ακολούθως όμως στα πλέι οφ Κόνφερενς Λιγκ υπέκυψε στην Ούλου (στα πέναλτι). Τα 5/6 πιο πρόσφατα επίσημα είχαν σύνολο 2-3 γκολ. Νέος τεχνικός ανέλαβε φέτος ο Τόνι Λέχτινεν. Πήρε τους Ζβιέντρις (Λετονός γκολκίπερ, Λιεπάγια), Καργιαλάινεν (επιθετικός, Ούλου) και από την Χόνκα τους Νάαμο (δεξιός μπακ), Λάινε (εξτρέμ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εντελώς διαφορετική εικόνα έχουν δείξει οι δύο ομάδες μέχρι στιγμής, με την Χάκα να έχει τέσσερις βαθμούς και να δίνει μάχη για την πρόκριση. Έχει δυσκολέψει πολύ η υπόθεση αυτή για την Σεϊναγιόεν, που μετράει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς. Στα αριστερά του σετ βρίσκεται η αξία και θα πάρουμε το 1Χ και Over 1,5 (2,27).

ΚΟΥΟΠΙΟ – ΒΑΑΣΑ

Η Κουόπιο έχασε πέρυσι τον τίτλο στην τελική ισοβαθμία με την Ελσίνκι, υστερώντας στη διαφορά τερμάτων! Έχει μπει με το... αριστερό στους ομίλους του Λιγκ Καπ, δύο ήττες σε ισάριθμα ματς ενώ προηγήθηκαν τρεις νίκες στα ισάριθμα φιλικά με Μίκελι (2-0) και Ούλου (5-0, 5-2). Από τον περσινό Απρίλιο βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία ο Γιάνι Χονκαβαάρα. Στηρίζεται εν πολλοίς στον Αυστριακό γκολκίπερ Κρέιντλ. Ενισχύθηκε με τους Τζούνιορ (επιτελικός, Βάρμπεργκς), Γένγκι (φορ, Ιπσουϊτς), Γέρβις (εξτρέμ, Ιστ Μπενγκάλ), Χάκαλα (γκολκίπερ, Χάκα) και Βουτιλάινεν (κεντρικός χαφ, Χάκα), ενώ αποδεσμεύτηκαν οι μέσοι Πόποβιτς, Μπίσκο, Βέτελι και ο επιθετικός Τουομίνεν.

Η Βάασα είχε πολύ καλή παρουσία την περασμένη σεζόν τερματίζοντας στην τρίτη θέση, παρότι ο τεχνικός Γιούσι Νουορέλα στηρίζεται σε ένα ρόστερ με αδυναμίες. Δύσκολα θα διαγράψει ανάλογη πορεία κι ενώ στο Λιγκ Καπ έχει μέχρι μία νίκη και μία ήττα στον όμιλο, έκανε κακή εμφάνιση στην έδρα της Ιλβες ενώ ικανοποίησε στην πρεμιέρα με την Σεϊναγιόεν (2-1). Είχε προηγηθεί η φιλική ήττα από την Ακατέμια (1-0). Καλείται να αναπληρώσει τα γκολ του τοπ σκόρερ Μάικλ που παραχωρήθηκε στην Κλουζ. Απέκτησε τους στόπερ Βαλένσια (Ούλου), Χαουκιόγια (Σεϊναγιόεν) και τον δεξιό μπακ Χιβαρίνεν (Ιντερ Τούρκου), έφυγαν και οι Πικαράινεν (στόπερ), Ριντ (δεξιός μπακ), Ρομπέρτο (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο ξεκίνημα της σεζόν στη Φινλανδία με το Λιγκ Καπ, η Κουόπιο είναι η δυσάρεστη έκπληξη. Είναι για καλύτερα πράγματα και η Βάασα, που παρουσιάζεται αδύναμη αμυντικά, μοιάζει ιδανική αντίπαλος για να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της, ώστε να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης έχει. Θα στηρίξουμε τον άσο (2,18).

ΟΥΛΟΥ – ΙΛΒΕΣ

Η Ούλου διέγραψε αξιόλογη πορεία στο περσινό πρωτάθλημα, όπου πλασαρίστηκε στην έβδομη θέση. Ετσι συμμετείχε στα πλέι οφ για το Κόνφερενς Λιγκ και αρχικά απέκλεισε την Σεϊναγιόεν (στα πέναλτι) για να υποκύψει στην Χόνκα με το βαρύ 5-0. Στο Λιγκ Καπ ξεκίνησε παραχωρώντας “λευκή” ισοπαλία στην Χάκα -με κακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα- όμως ακολούθησε η εκτός έδρας νίκη επί της Σεϊναγιόεν. Είχαν προηγηθεί τα δύο φιλικά με την Κουόπιο όπου δέχτηκε ισάριθμες πεντάρες (0-5, 2-5). Για δεύτερη χρονιά βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία ο Ράουνο Ογιάνεν. Πήρε τους Ρένικς (επιθετικός, Νιου Ινγκλαντ), Ντανγούντι (μέσος, Σεϊναγιόεν), Παανάνεν (μέσος, Ελσίνκι), Λεχτιράντα (δεξιός μπακ, Κότκα), αποχώρησαν οι Λιιμάτα (επιτελικός), Πάλας (αρ. μπακ), Καργιαλάινεν (φορ).

Η Ιλβες έχει 2/2 στον όμιλο και με καλές εμφανίσεις, αρχικά πέρασε με ανέλπιστο διπλό από την έδρα της Κουόπιο για να ακολουθήσει η άνετη επικράτηση σε βάρος της Βάασα. Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο νέος τεχνικός Γιόνας Ραντάντεν, ο οποίος πέρυσι οδήγησε την Γνιστάν στην άνοδο. Ο σύλλογος από το Τάμπερε πέρυσι πλασαρίστηκε στην όγδοη θέση. Ενισχύθηκε με τον επιθετικό Ρίσκι από την Ελσίνκι, τους μέσους Πόποβιτς και Βέτελι (αμφότεροι από την Κουόπιο) και τους Πικαράινεν (στόπερ, Βάασα), Ζορζίνιο (αριστερός μπακ, Κοβίλια). Στον αντίποδα αποχώρησαν οι μέσοι Πένανεν, Μούσα, Παρφίτ και ο στόπερ Ντιαγέ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πρόκειται για το ντέρμπι κορυφής του Β’ ομίλου και αμφότερες θέλουν τη νίκη που θα τους βάλει σε θέση ισχύος αναφορικά με την πρόκριση. Η Ίλβες μοιάζει να είναι καλύτερη ομάδα, αλλά και σε καλή κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, η Ούλου είναι μαχητική και δεν έχει δεχτεί γκολ ακόμα. Θα κρατήσουμε τα 2-3 γκολ (1,98).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr