Ποδόσφαιρο

Α' Τσεχίας: Με οδηγό τα φιλικά και την προετοιμασία

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 10:52

Έπειτα από μεγάλο διάστημα διακοπής, το πρωτάθλημα της Τσεχίας αρχίζει ξανά και οι ομάδες είναι έτοιμες για τα πρώτα τους επίσημα παιχνίδια μέσα στο 2024. Αυτό δημιουργεί έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον, αλλά και ανάλογο ρίσκο στα πονταρίσματα.

Α' Τσεχίας: Με οδηγό τα φιλικά και την προετοιμασία

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Τσεχίας.

ΣΛΟΒΑΤΣΚΟ - ΠΑΡΝΤΟΥΜΠΙΤΣΕ

Η Σλοβάτσκο τελείωσε το 2023 με δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και δίνει μάχη με τη Βικτόρια Πλζεν για την τρίτη θέση. Η ομάδα του Μάρτιν Σβέντικ, τρέχει το μεγαλύτερο αήττητο σερί στην κατηγορία, συνολικά επτά αγώνες, με τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Εντός έδρας έχει χάσει μόνο ένα ματς όλη τη σεζόν και είναι αήττητη εκεί σε οκτώ σερί αγώνες. Δεν έκανε κάποια μεγάλη μεταγραφή, σημαντικότερο ότι έμεινε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Χάβλικ.

Η Παρντούμπιτσε νίκησε στο τελευταίο παιχνίδι του 2023, διακόπτοντας σερί τεσσάρων ηττών και στοχεύει στην απ’ ευθείας παραμονή, που απέχει τέσσερις πόντους. Η ομάδα του Ράντοσλαβ Κόβατς, πρέπει όμως να βελτιωθεί επιθετικά, καθώς έχει τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, με μόλις 15 γκολ. Ποτέ δεν έχει πετύχει πάνω από δύο τέρματα σε αγώνα της φέτος, ενώ εκτός έδρας έχει δύο νίκες, αμφότερες με ακριβές σκορ 1-0. Ωστόσο, μόνο σε δύο ταξίδια δεν κατάφερε να σκοράρει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εκ διαμέτρου αντίθετη η πορεία των δύο ομάδων, όπως και οι στόχοι τους. Η Σλοβάτσκο αν θέλει να τερματίσει στη 3η θέση, πρέπει να καθαρίζει εύκολα τέτοια ματς και στην έδρα της είναι πολύ δυνατή. Από καλή προετοιμασία προέρχεται η Παρντούμπιτσε, όμως εκτός έδρας δεν τα πηγαίνει καλά. Θα πάμε με το ενδεχόμενο η Σλοβάτσκο να σκοράρει και στα δύο ημίχρονα (2,35).

ΚΑΡΒΙΝΑ - ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ

Η Κάρβινα μπορεί να είναι στις τελευταίες θέσεις, με πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη, αλλά προέρχεται από δύο σερί ισοπαλίες και έδειχνε μαχητική πριν τη διακοπή. Η ομάδα του Γιουράι Γιάραμπεκ, ελπίζει να της προσφέρει γκολ το νέο απόκτημα, ο εξτρέμ Ρεγκάλι, από τη βελγική Κορτράικ. Όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ, σπάνια ανατρέπει, γι’ αυτό έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ηττών. Βασίζεται κυρίως στην έδρα της, όπου έχει πάρει τις τρεις από τις τέσσερις φετινές νίκες.

Η πρωτοπόρος Σπάρτα, τρέχει το μεγαλύτερο σερί νικών (6) και το δεύτερο μεγαλύτερο αήττητο (επίσης 6 αγώνες), στην κατηγορία, ενώ έχει την καλύτερη επίθεση και άμυνα. Η ομάδα του Μπριαν Πρίσκε κυνηγά έτσι τίτλο αλλά και Ευρώπη, καθώς μετά την Κάρβινα ακολουθεί η Γαλατά. Εκτός έδρας είναι η μόνη αήττητη στο πρωτάθλημα. Πήρε τον μέσο Σολμπάκεν από τη Βίκινγκ και τον επιθετικό Τούτσι από τη Λοκομοτίβα. Αμφίβολος ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, Χαρασλίν, λόγω τραυματισμού.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η σταθερότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που διακρίνει την Σπάρτα Πράγας, η οποία πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν, ενώ έδειξε και το ίδιο καλό πρόσωπο και στην προετοιμασία. Η Κάρβινα παρουσιάστηκε εξαιρετική στα φιλικά της και δείχνει έτοιμη για καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα, για να μην μπλέξει με υποβιβασμό, όμως απέναντι στην πρωτοπόρο δεν μπορεί να κάνει και πολλά. 2 και Under 4,5 (1,83).

ΣΕΣΚΕ ΜΠΟΥΝΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ - ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ

Η Σέσκε Μπουντεγιόβιτσε, στο τελευταίο ματς του 2023, διέκοψε με ισοπαλία στην Μποέμιανς, σερί επτά ηττών, αλλά παραμένει τελευταία στη βαθμολογία, έχοντας το μεγαλύτερο σερί χωρίς νίκη (8 ματς), τις περισσότερες ήττες (6) και τις λιγότερες νίκες και ισοπαλίες. Η ομάδα του Γίρι Λερχ κερδίζει πάντως αποκλειστικά εντός έδρας φέτος. Έχει τη χειρότερη επίθεση και ελπίζει ότι θα βγει ο Γερμανός φορ Τράντσισκα, που πήρε από την Αντμίρα. Όμως έχασε τον επιθετικό Αντεντιράν από Μπάνικ.

Η Μπάνικ Οστράβα, είχε χάσει τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος το 2023, αλλά παραμένει στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Η ομάδα του Πάβελ Χάπαλ, θέλει βελτίωση στην άμυνα, με δεδομένο ότι δεχόταν γκολ σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια. Εκτός έδρας είναι επικίνδυνη, με μόνο μία ήττα στα τελευταία έξι ταξίδια της. Μάλιστα και οι τέσσερις τελευταίες νίκες της στο πρωτάθλημα ήταν ως φιλοξενούμενη. Κύρια αποκτήματα ο μπακ Ρουσνάκ (Ζίλινα) και ο επιθετικός Αντεντιράν (Μπουντεγιόβιτσε).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ουραγός έπειτα από 19 αγωνιστικές η Μπουντεγιόβιτσε, που προβληματίζει τόσο εντός, όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Ο κακός πρώτος γύρος έφερε κόντρα των οπαδών με την διοίκηση, που έχει καθυστερήσει τις πληρωμές τους τελευταίους μήνες. Η αποτελεσματική εκτός έδρας, Μπάνικ Οστράβα, έχει την ευκαιρία να εδραιωθεί στις θέσεις των πλέι οφ και θα την στηρίξουμε, ποντάροντας στο διπλό (1,90).

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ - ΣΙΓΚΜΑ ΟΛΟΜΟΥΤΣ

Η Σλόβαν Λίμπερετς, έχασε μετά από επτά αγωνιστικές στο τελευταίο ματς του 2023, όμως η ομάδα του Λούμπος Κόζελ, έχει ως στόχο την εξάδα, που απέχει τρεις πόντους, ενώ όλες οι φετινές της νίκες, ήταν ως γηπεδούχος. Έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ισοπαλιών στην κατηγορία, μόνο μία όμως στην έδρα της. Έχασε τον καλό μέσο Τσερβ, τρίτο σκόρερ της, για Βικτόρια. Πήρε τον επιθετικό Λετενάϊ, από τη Β’ Σλοβακίας. Παραμένει εκτός ο τραυματίας μπακ Πλέχατι.

Η Σίγκμα δεν τελείωσε καλά το 2023, με δύο ματς χωρίς νίκη και ένα τρίποντο σε επτά αγωνιστικές (4 ισοπαλίες), μένοντας οριακά πεντάδα. Η ομάδα του Bάτσλαβ Γίλεκ, εκτός έδρας μπορεί να μην κερδίζει πολύ συχνά, αλλά έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα φιλοξενούμενου, ενώ παράλληλα έχει καταφέρει να σκοράρει σε όλα τα ταξίδια εκτός από ένα. Έχασε τον καλό αρ. μπακ Ζμρζλι (5 ασίστ), πήγε Σλάβια, από την οποία όμως πήρε τον ταλαντούχο επιθετικό, Σίνγκατεχ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες και αν ο άσος είναι οριακό φαβορί, αυτό συμβαίνει λόγω της δύναμης της έδρας και της προβληματικής εικόνας που έδειξε η Όλομουτς στα φιλικά της. Η Λίμπερετς είναι αποτελεσματική στο γήπεδό της, όμως το παιχνίδι αυτό δεν είναι εύκολο. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι το Goal/Goal (1,65).

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ - ΜΛΑΝΤΑ ΜΠΟΛΕΣΛΑΒ

Η Βικτόρια Πλζεν έχει μείνει πίσω στη μάχη του τίτλου, αλλά είχε τρεις σερί νίκες, αήττητη τέσσερις αγωνιστικές, με μία ήττα σε έξι ματς (από πέντε γκολ- γκολ και over 2.5). Η ομάδα του Μίροσλαβ Κούμπεκ έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση, έχοντας μείνει άσφαιρη μόνο δύο φορές. Aσυνήθιστη δραστηριότητα στις μεταγραφές, πήρε από την αντίπαλο Σλάβια δύο μέσους (Βάλεντα, Τσερβ), της έδωσε τον βασικό τερματοφύλακα Στάνεκ. Γύρισε από δανεισμό ο γκολκίπερ Γέντλιτσκα για να παίξει βασικός.

Η Μλάντα Μπόλεσλαβ έχει μόνο έναν πόντο σε πέντε αγωνιστικές, το δεύτερο χειρότερο σερί χωρίς νίκη στην κατηγορία. Έτσι ο προπονητής Μάρεκ Κούλιτς απολύθηκε, με τον Ντάβιντ Χόλουμπεκ (πρώην τεχνικός των Σπάρτα Πράγας και Σλόβαν Λίμπερετς) να παίρνει τη θέση του. Μπορεί να έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (έχοντας πετύχει ακόμα και εννέα γκολ σε ματς), αλλά παράλληλα έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα, με μόνο μία ανέπαφη εστία και καμία στα ταξίδια της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κάποιες αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ της Πλζεν, φάνηκε πως δεν έχουν επηρεάσει την ομάδα, που έδειξε πολύ καλό πρόσωπο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Η Βικτόρια είναι εντυπωσιακά αποτελεσματική στο γήπεδό της και μπορεί η Μπόλεσλαβ να άλλαξε προπονητή, όμως δεν φαίνεται ότι μπορεί να πάρει κάτι από το ματς αυτό. 1 και Over 2,5 (1,93).

Βαθμολογία -

10/02/2024Czech Liga: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σπάρτα Πράγας Σπάρτα Πράγας 50 19 16 2 1 47 13 34
2 Σλάβια Πράγας Σλάβια Πράγας 45 18 14 3 1 35 13 22
3 Βικτόρια Πλζεν Βικτόρια Πλζεν 35 18 11 2 5 45 25 20
4 1. Σλοβάτσκο 1. Σλοβάτσκο 35 19 10 5 4 27 19 8
5 Σίγκμα Όλομουτς Σίγκμα Όλομουτς 28 18 8 4 6 28 23 5
6 Μπάνικ Οστράβα Μπάνικ Οστράβα 27 18 8 3 7 27 20 7
7 Μλάντα Μπόλεσλαβ Μλάντα Μπόλεσλαβ 27 19 8 3 8 35 33 2
8 Σλόβαν Λίμπερετς Σλόβαν Λίμπερετς 25 19 6 7 6 28 29 -1
9 Μποέμιανς 1905 Μποέμιανς 1905 23 19 6 5 8 15 24 -9
10 Τέπλιτσε Τέπλιτσε 20 18 5 5 8 16 20 -4
11 Γιάμπλονετς Γιάμπλονετς 20 19 4 8 7 18 26 -8
12 Χράντετς Κράλοβε Χράντετς Κράλοβε 20 19 5 5 9 21 30 -9
13 Παρντούμπιτσε Παρντούμπιτσε 16 18 4 4 10 15 25 -10
14 Κάρβινα Κάρβινα 15 18 4 3 11 20 31 -11
15 Φάσταβ Ζλιν Φάσταβ Ζλιν 14 18 3 5 10 22 42 -20
16 Σέσκε Μπουντεγιόβιτσε Σέσκε Μπουντεγιόβιτσε 11 19 3 2 14 15 41 -26
Playoff
Middle Play-off
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr