Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονσιπ Αγγλίας: Επιλογές για όλα τα γούστα

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 10:40

Πλούσια δράση στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας, που παρουσιάζει έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον, καθώς υπάρχουν σημεία σε ελκυστικές αποδόσεις.

Τσάμπιονσιπ Αγγλίας: Επιλογές για όλα τα γούστα

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Τσάμπιονσιπ.

ΛΕΣΤΕΡ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΪ

Η πρωτοπόρος Λέστερ δεν ήταν στα καλύτερά της, αλλά πέρασε από την έδρα της Γουότφορντ και πήρε τρίτη σερί νίκη με over 2.5, εξακολουθώντας να έχει την καλύτερη επίθεση και άμυνα στην κατηγορία. Η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα, έχει ηττηθεί σε ένα από τα τελευταία 15 ματς πρωταθλήματος, ενώ είναι αήττητη σε επτά μέσα στο γήπεδό της. Ο Ντάκα σκοράρει δύο σερί αγωνιστικές. Εκτός Βέστεργκααρντ, Ολμπράιτον (μπακ), Εντιντί (μέσος), ο επιθετικός Ιχεανάτσο μπορεί να επιστρέψει.

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, κέρδισε την Μπέρμιγχαμ και επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές, πλησιάζοντας στους πέντε πόντους τις θέσεις της σωτηρίας. Η ομάδα του Ντάνι Ρελ, έχει πάντως τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, ενώ μόνο δύο από τις επτά νίκες της ήταν φέτος εκτός έδρας, αμφότερες με ακριβές σκορ 1-0. Τελευταία νίκη στο Λέστερ, το 2013. Εκτός οι μπακ Ντελγκάδο , Αϊόρφα, ο μέσος Πάτερσον και ο δεύτερος σκόρερ, Γουίντας, αμφίβολος ο βασικός γκολκίπερ Ντόσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μπορεί η Σέφιλντ να σταμάτησε το αρνητικό της σερί και να πήρε ψυχολογία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να πετύχει κάτι απέναντι στη Λέστερ. Οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστιες και όλα θα κριθούν από τις διαθέσεις της πρωτοπόρου, που μοιάζει ασταμάτητη. Θα πάρουμε τον άσο με χάντικαπ -1 (1,87).

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ - ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Η Μπέρμιγχαμ υπέστη δεύτερη σερί ήττα χωρίς να σκοράρει κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και είναι πλέον μόλις τρεις πόντους μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, με μία νίκη σε εννέα αγωνιστικές και δύο σε 13. Η ομάδα του Τόνι Μόουμπρεϊ, έχει περισσότερες νίκες μέσα στο γήπεδό της φέτος, αλλά πλέον κερδίσει εκεί μόνο ένα ματς στα τελευταία οκτώ. Εκτός Τσανγκ, Χολ (μέσοι), αμφίβολος ο βασικός τερματοφύλακας Ράντι, ο μπακ Σάντερσον, o μέσος Πρίτσαρντ και ο επιθετικός Γιούτκιεβιτς.

Η Μπλάκμπερν έλυσε τη συνεργασία της με τον Γιόν Νταλ Τόμασον πριν από το ματς με τη Στόουκ και προσέλαβε τον Τζον Γιούστας, που την οδήγησε στην πρώτη νίκη μετά από οκτώ αγωνιστικές. Ο εν λόγω κόουτς, είχε απολυθεί από την Μπέρμιγχαμ τον Οκτώβριο και θέλει να εκδικηθεί. Πληρώνει γκολ – γκολ οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ εκτός έχει πέντε σερί ήττες και μόνο μία ισοπαλία στη σεζόν. Εκτός ο μέσος Μπάκλι, αμφίβολοι οι μπακ Κάρτερ, Πίκερινγκ, Γουόρτον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε κακό φεγγάρι βρίσκεται η Μπέρμιγχαμ, που μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες και μπορεί αυτό να το εκμεταλλευτεί η Μπλάκμπερν, που προχώρησε σε αλλαγή προπονητή και επέστρεψε στις νίκες. Με τα δεδομένα αυτά, αξίζουν τη στήριξή μας οι φιλοξενούμενοι σε τιμές αουτσάιντερ. Χ2 και Over 1,5 (2,02).

ΝΟΡΙΤΣ - ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Η Νόριτς, θα μπορούσε να πάρει τη νίκη απέναντι στην ΚΠΡ, ωστόσο συμβιβάστηκε με την ισοπαλία και παραμένει κοντά στη ζώνη πλέι – οφ, με μόνο μία ήττα σε έξι αγώνες. Η ομάδα του Ντάβιντ Βάγκνερ, έχει σε καλή κατάσταση τον Σάρτζεντ, που σκοράρει σε δύο σερί αγωνιστικές, αλλά και στις τρεις τελευταίες που η ομάδα του βρήκε γκολ. Ωστόσο, η άμυνά της μπάζει, με μόνο μία ανέπαφη εστία σε οκτώ αγώνες. Εντός είναι αήττητη επτά ματς. Aμφίβολος o μπακ Ντάφι.

Η Γουότφορντ, πάλεψε απέναντι στην πρωτοπόρο Λέστερ, αλλά δεν απέφυγε δεύτερη σερί ήττα και δεν έχει νίκη τέσσερις αγώνες, με ένα τρίποντο σε οκτώ (4 ισοπαλίες). Για την ομάδα του Βαλεριάν Ισμαέλ, το ματς με Νόριτς είναι κλειδί στη μάχη εξάδας. Εκτός είναι σκληρή, με επτά ματς χωρίς ήττα και μία σε 11. Έχει καλό σερί στην έδρα της Νόριτς, όπου δεν έχει χάσει από το 2016. Εκτός ο μπακ Ενγκακιά, αμφίβολος ο μέσος Καγιέμπε και ο δεύτερος σκόρερ Μπάιο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες που διεκδικούν την είσοδό τους στα πλέι οφ και το όνειρο της επιστροφής στην Πρέμιερ Λιγκ. Λογικό φαβορί η Νόριτς, καθώς ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει μέσα στην έδρα της, όμως η Γουότφορντ είναι αποτελεσματική εκτός, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα δεν κερδίζει. Θα πάρουμε το Goal/Goal (1,65).

ΡΟΔΕΡΑΜ - ΧΑΛ

Η ουραγός Ρόδεραμ, έχασε και από τη Λιντς, για τη δεύτερη σερί ήττα της χωρίς να σκοράρει και πλέον είναι έξι αγώνες χωρίς νίκη, με μόνο μία νίκη σε 18 αγωνιστικές. Η ομάδα του Λιμ Ρίτσαρντσον, κερδίζει αποκλειστικά εντός έδρας φέτος, αλλά κι εκεί έχει κερδίσει πλέον μόνο ένα στα τελευταία εννέα ματς, με τέσσερις ισοπαλίες αυτό το διάστημα, όλες με γκολ - γκολ. Εκτός οι Aγιάλα, Φέργκιουσον, Μπράμαλ, Mπλάκετ (μπακ), Γκριν (μέσος), αμφίβολοι οι μπακ Φέργκιουσον, Χολ.

Η Χαλ, έχασε μετά από δύο σερί νίκες και βγήκε από την εξάδα, ενώ δεν έχει ισοπαλία 13 αγωνιστικές (έξι νίκες, επτά ήττες). Η ομάδα του Λιαμ Ροσίνιορ, έχει τον δεύτερο μικρότερο αριθμό ισοπαλιών και μακριά από το σπίτι της, με δύο Χ ως φιλοξενούμενη, αμφότερα 2-2 με σκόρερ τον Φιλοτζίν. Τελευταία ήττα στο Ρόδεραμ το 2015. Εκτός ο μπακ Φέρλονγκ και o μέσος Nτελάπ (εκ των δεύτερων σκόρερ), αμφίβολος ο μέσος Σερί και οι μπακ Κρίστι, Κόιλ (αρχηγός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφότερες θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Στενεύουν τα περιθώρια για την Ρόδεραμ που πλησιάζει στον υποβιβασμό, ενώ η Χαλ θέλει να βρεθεί στις θέσεις των πλέι οφ. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να μην εμπνέουν σιγουριά, αλλά απέναντι στην ουραγό μπορούν να πάρουν το διπλό (1,80) και θα τους στηρίξουμε.

ΣΟΥΟΝΣΙ - ΛΙΝΤΣ

Η Σουόνσι, πήρε μεγάλη νίκη στο Χαλ, επιστρέφοντας στα τρίποντα μετά από τρεις σερί ήττες και συνολικά τέσσερα ματς, παίρνοντας ανάσα στη μάχη παραμονής. Η ομάδα του Λουκ Γουίλιαμς, έχει πλέον λιγότερες νίκες εντός παρά εκτός, ενώ δεν έχει κερδίσει τη Λιντς στην Ουαλία από το 2011. Και οι πέντε τελευταίες νίκες της στο πρωτάθλημα, αλλά και έξι από τις επτά τελευταίες, είναι με ένα γκολ διαφορά. Αμφίβολοι οι μπακ Άσμπι, Κι, Ντάρλινγκ και οι μέσοι Aμπντουλάι, Τζινέλι, Γουόλς, Λόου.

Η Λιντς κέρδισε άνετα τη Ρόδεραμ και έχει έξι σερί νίκες στην Τσάμπιονσιπ, το μεγαλύτερο τέτοιο τρέχον σερί, έχοντας δεχτεί μόνο ένα γκολ συνολικά και έχοντας τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην κατηγορία. Η ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε, είναι πλέον έναν πόντο από τη δεύτερη θέση, αλλά έχει υποστεί όλες τις ήττες της εκτός έδρας. Λείπουν Ντάρλοου (αναπλ. τερμ.), Στράουκ, Ντάλας (μπακ), Τζέιμς (δεύτερος σκόρερ), αμφίβολος ο μέσος Σέικλετον, θα παίξει έχοντας τρεις πρώην παίκτες της Σουόνσι, τους Ρόντον, Ρόμπερτς, Πιρού.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απόλυτα δικαιολογημένος ο φαβοριτισμός της Λιντς, όμως το ματς ίσως να μην είναι τόσο εύκολο, όσο δείχνουν οι αποδόσεις. Η Σουόνσι επέστρεψε στις νίκες μετά από καιρό και βασίζεται στην έδρα της. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση και παραμένουν αήττητοι μέσα στο 2024. Κρατάμε το 2 και Under 4,5 (1,93).

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ - ΚΑΡΝΤΙΦ

Η Γουέστ Μπρομ θα μπορούσε να πάρει μεγάλη νίκη στο Ίπσουιτς, αλλά τελικά συμβιβάστηκε με την ισοπαλία, απέδειξε όμως ότι μπορεί να διατηρηθεί σε θέσεις πλέι – οφ, έχοντας χάσει μόνο δύο από τα τελευταία επτά παιχνίδια. Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, ενώ από τις 14 νίκες της, οι 10 ήταν εντός. Ως γηπεδούχος έχει μία ήττα σε 12. Εκτός Φίλιπς, Μολούμπι, Ριτς (μέσοι), Μάτζα (επιθετικός), αμφίβολοι Μπάρτλι, Ατζάγι (μπακ), Ντιανγκανά (εξτρέμ), Ντάικ (επιθετικός).

Η Κάρντιφ συνεχίζει να έχει σκαμπανεβάσματα, επιστρέφοντας στις ήττες εντός από την Πρέστον και απομακρύνθηκε στο -7 από την εξάδα, έχοντας χάσει σε τρεις από τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Η ομάδα του Ερόλ Μπουλούτ όμως, είναι αρκετά επικίνδυνη εκτός έδρας, όπου έχει πάρει τις μισές από τις 12 νίκες της φέτος. Μάλιστα και τα τρία τελευταία τρίποντά της ήταν διπλά. Τελευταία νίκη στο Χόθορνς όμως, το 2009. Εκτός είναι ο μπακ ΜακΓκίνες και ο μέσος Ο’ Ντάουντα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Γουέστ Μπρομ έχασε στις λεπτομέρειες ένα μεγάλο διπλό την περασμένη αγωνιστική, αλλά δείχνει πως έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τα πλέι οφ. Η έδρα της είναι το μεγάλο της όπλο, καθώς εκεί έχει μαζέψει τους 33 από τους 49 βαθμούς της. Η Κάρντιφ εκτός έδρας χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της. Ποντάρουμε στο 1 και Over 1,5 (2,10).

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ - ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Η Μπρίστολ Σίτι, δεν εγκαταλείπει τη μάχη για την εξάδα, καθώς κέρδισε στο Μίντλεσμπρο και επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι αγωνιστικές. Η ομάδα του Λίαμ Μάνινγκ δε δέχεται πολύ εύκολα το γκολ, καθώς έχει την πέμπτη καλύτερη άμυνα, αλλά παράλληλα έχει και την έκτη χειρότερη επίθεση. Τελευταία εντός έδρας νίκη επί της Σαουθάμπτον το 2011, τελευταία εντός έδρας ήττα το 1979. Εκτός ο μπακ Άτκινσον και οι μέσοι Νέισμιθ, Σάικς, Μπεναρούς, Toυάιν, αμφίβολος ο μέσος Κόρνικ.

Η Σαουθάμπτον είδε του Χάρου τα δόντια με Χάντερσφιλντ, αλλά με ανατροπή με τρία γκολ μετά το 80’, πήρε την τέταρτη σερί της νίκη και παρέμεινε σε θέση απ’ ευθείας ανόδου, με το μεγαλύτερο αήττητο στην κατηγορία, συνολικά 22 αγώνες (11 εκτός έδρας). Η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν, σκοράρει σε 23 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος, και έχει μείνει χωρίς γκολ μόνο δύο φορές σε όλη τη σεζόν. Εκτός οι μπακ Μπρι, Λαριός και ο μέσος Στιούαρτ. Aμφίβολοι οι μέσοι Ντάουνς, Αρίμπο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά από καιρό η Μπρίστολ Σίτι, που παρ’ όλα αυτά εμφανίζεται πάντα ανταγωνιστική, αν και είχε βεβαρημένο πρόγραμμα σε συνδυασμό με το Κύπελλο. Η Σαουθάμπτον είναι σε τρομερή κατάσταση και βάζει τις βάσεις για την επιστροφή στην Πρέμιερ. Πιο ασφαλής επιλογή το Goal/Goal (1,80).

Βαθμολογία -

13/02/2024Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Λέστερ Λέστερ 75 31 24 3 4 66 24 42
2 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 64 30 19 7 4 60 35 25
3 Λιντς Λιντς 63 31 19 6 6 55 26 29
4 Ίπσουιτς Ίπσουιτς 60 30 17 9 4 55 40 15
5 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 49 30 14 7 9 43 29 14
6 Κόβεντρι Κόβεντρι 47 31 12 11 8 48 35 13
7 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 47 31 14 5 12 44 34 10
8 Χαλ Χαλ 45 30 13 6 11 43 39 4
9 Νόριτς Νόριτς 45 31 13 6 12 50 47 3
10 Πρέστον Πρέστον 45 31 13 6 12 40 49 -9
11 Γουότφορντ Γουότφορντ 41 31 10 11 10 46 41 5
12 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 41 30 12 5 13 44 44 0
13 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 41 31 11 8 12 35 35 0
14 Κάρντιφ Κάρντιφ 40 30 12 4 14 36 41 -5
15 Πλίμουθ Πλίμουθ 36 30 9 9 12 49 50 -1
16 Σουόνσι Σουόνσι 36 31 9 9 13 40 48 -8
17 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 36 30 11 3 16 45 56 -11
18 Μίλγουολ Μίλγουολ 33 31 8 9 14 31 40 -9
19 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 32 30 8 8 14 34 47 -13
20 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 32 31 8 8 15 29 45 -16
21 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 31 31 6 13 12 36 52 -16
22 ΚΠΡ ΚΠΡ 29 31 7 8 16 29 43 -14
23 Σέφιλντ Γουένσντεϊ Σέφιλντ Γουένσντεϊ 26 31 7 5 19 24 50 -26
24 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 19 30 3 10 17 25 57 -32

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr