Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Ιρλανδίας: Πρεμιέρα με δυνατά παιχνίδια!

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 - 12:00

Πρεμιέρα στο Ιρλανδικό πρωτάθλημα με πέντε αναμετρήσεις που τραβούν τα βλέμματα στο κουπόνι του στοιχήματος και ομάδες που θέλουν να μπουν με το... δεξί στις υποχρεώσεις τους στα μεγάλα σαλόνια.

Πρέμιερ Ιρλανδίας: Πρεμιέρα με δυνατά παιχνίδια!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Πρέμιερ Ιρλανδίας.

ΓΚΑΛΓΟΥΕΙ ΓΙΟΥΝ. - ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ

Η Γκάλγουει επανέρχεται στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου της Ιρλανδίας έπειτα από έξι χρόνια, έχοντας καταγράψει πορεία εξπρές. Διέλυσε τον ανταγωνισμό αφήνοντας τους διώκτες της 25 πόντους πίσω (!), πλησίασε το ιστορικό φράγμα των 100 βαθμών. Με την ψυχολογία στα ύψη έρχεται για να σταθεί ανταγωνιστικά στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Αμερικάνος κόουτς Τζον Κάουλφιλντ παραμένει για τέταρτη σεζόν στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, κράτησε τον βασικό κορμό, ενώ εισηγήθηκε και μεταγραφές σε θέσεις όπου ο ίδιος εκτιμούσε πως υπήρχε ανάγκη ισχυροποίησης. Ηττήθηκες στο τελευταίο φιλικό από την Γουέξφορντ δεύτερης κατηγορίας με 1-0.

Η Σεντ Πάτρικς έκανε πρωταγωνιστική πορεία όπως αναμενόταν την περασμένη σεζόν, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να απειλήσει την κυριαρχία της Σάμροκ Ρόβερς. «Παρηγορήθηκε», δίχως άλλο, με την κατάκτηση του Κυπέλλου, φέτος θα επιδιώξει να πιέσει ακόμα περισσότερο για να διεκδικήσει με αξιώσεις και το πρωτάθλημα Η σεζόν πάντως ξεκίνησε με το αριστερό, καθώς ηττήθηκε στο Σούπερ Καπ από την πρωταθλήτρια Σάμροκ με 3-1. Ο κόουτς Τζον Ντέιλι καλείται από νωρίς στη σεζόν να βρεικ λύσεις στην άμυνα και στα τρία φιλικά που προηγήθηκαν εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Δεν υπολογίζεται ο κεντρικός αμυντικός Γκριβόστι.

EKTIMHΣΗ: Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με τις δύο ομάδες να θέλουν να μπουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα και να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη. Αναμένεται να κυνηγήσουν το ματς και να ψάξουν το γκολ που θα τους δώσει το πολυπόθητο τρίποντο. Θα διαλέξουμε το G/G σε απόδοση 1.65.

ΓΟΥΟΤΕΡΦΟΡΝΤ - ΣΕΛΜΠΟΥΡΝ

Η Γουότερφορντ κατέλαβε την δεύτερη θέση στην δεύτερη κατηγορία, κέρδισε σε μπαράζ τις ανταγωνίστριες και στον μεγάλο τελικό την Κορκ πρώτης κατηγορίας με 2-1 στην παράταση και επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια, έπειτα από τρία χρόνια. Διατηρεί χαμηλούς τόνους, πρώτιστο μέλημα η παραμονή ώστε να μην παίξει τον ρόλο του ασανσέρ. Ο 50χρονιος κόουτς Κιθ Λονγκ ήταν αυτός που την ανέβασε κατηγορία και επιβραβεύτηκε με την επέκταση του συμβολαίου του για έναν ακόμα χρόνο. Έγιναν λίγες και επιλεκτικές μεταγραφικές κινήσεις. Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας κέρδισε με 3-2 την Τρίτι, δεύτερης κατηγορίας, γενικά βάζει και δέχεται εύκολα γκολ.

Η Σέλμπουρν είναι μια ιστορική ομάδα που πέρασε δύσκολες στιγμές τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σταδιακά επανέρχεται στο υψηλό επίπεδο. Την περασμένη σεζόν κατέκτησε την τέταρτη θέση και ευρωπαϊκό εισιτήριο, φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, οι πιο αισιόδοξοι στις τάξεις των ερυθρόλευκων κάνουν λόγο ακόμα και για τίτλο! Ο παλαίμαχος διεθνής άσος Ντάμιεν Νταφ είναι ο προπονητής που πιστώνεται την επιτυχία της τελευταίες τριετίας, επαναφέροντας την ομάδα από το Δουβλίνο σε ρόλο πρωταγωνίστριας. Φυσικά παραμένει στο πόστο του , κράτησε τον βασικό κορμό, έκανε και επιλεκτικές μεταγραφικές κινήσεις. Στο τελευταίο φιλικό κέρδισε με 2-0 την δεύτερης κατηγορίας, Κορκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πρεμιέρα για τους γηπεδούχους στα μεγάλα σαλόνια που αντιμετωπίζουν την πιο έμπειρη Σελμπουρν. Οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός ότι πέρασαν δυσκολίες τα τελευταία χρόνια ανεβαίνουν. Το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν τη νεοφώτιστη τους δίνει περισσότερες πιθανότητες να πάρουν τη νίκη. Αξίζει το 2 σε απόδοση 2.20.

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ - ΣΛΙΓΚΟ ΡΟΒΕΡΣ

Η Μποέμιανς κυνήγησε την περασμένη περίοδο μέχρι τέλους μια θέση στην Ευρώπη, αλλά έμεινε για λόγο εκτός νυμφώνος. Θέλει να κάνει φέτος το βήμα παραπάνω, άπαντες στις τάξεις των «τσιγγάνων» κάνουν λόγο για θέση στην τετράδα. Στην κατεύθυνση αυτή έγιναν επιλεκτικές κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ σε όλες τις γραμμές. Ο κόουτς Ντέκλαν Ντιβπάιν κρίθηκε επιτυχημένος στην δεύτερη σεζόν του στον πάγκο της ομάδας από το Δουβλίνο και επέκτεινε την συνεργασία του για έναν ακόμα χρόνο με την Μποέμιανς. Στο τελευταίο φιλικό ματς κέρδισε με 1-0 την Κορκ δεύτερης κατηγορίας. Νοκ άουτ ο κεντρικός μέσος Μπάκλεϊ.

Η Σλίγκο πέρασε μια δύσκολη σεζόν μέχρι να διασφαλίσει και τυπικά την παραμονή στην κατηγορία λίγες αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Και φέτος ο πήχης παραμένει χαμηλά, δεν αλλάζει ο στόχος που είναι η άνετη παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ. Στην κατεύθυνση αυτή έγιναν λίγες μεταγραφές, τουλάχιστον διατηρήθηκε ο περσινός κορμός. Στα θετικά και η επέκταση της συνεργασίας με τον κόουτς Τζον Ράσελ που γνωρίζει άριστα την ομάδα της οποίας ηγείται για τρίτο χρόνο. Στα φιλικά ματς είχε κάνει δύο νίκες, αλλά στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε με 2-1 από την Φιν Χαεπς δεύτερης κατηγορίας. Νοκ άουτ ο στόπερ Μάχον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μποέμιανς προσπάθησε πέρσι να πάρει το εισιτήριο για την Ευρώπη όμως δεν τα κατάφερε και επιστρέφει με σκοπό να τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Θέλει να πάρει το τρίποντο και να μπει με το δεξί στις υποχρεώσεις της. Από την άλλη η Σλίγκο πάλεψε για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία και τα κατάφερε. Φέτος θέλει να ξεκινήσει καλύτερα και να μην κινδυνέψει. Πάμε με τον 1& over 1,5 σε απόδοση 2.07.

ΝΤΕΡΙ ΣΙΤΙ - ΝΤΡΟXΕΝΤΑ

Η Ντέρι ήταν η ομάδα που κυνήγησε όσο μπορούσε την πανίσχυρη Σάμροκ στην κούρσα για τον τίτλο την περασμένη σεζόν αλλά περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Πεισμωμένοι οι ερυθρόλευκοι, θα κάνουν και φέτος την έξτρα προσπάθεια για να ανέβουν στον θρόνο του Ιρλανδικού ποδοσφαίρου. Λίγες και καλές μεταγραφές σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο κόουτς Ροάντρι Χίγκινς που παραμένει για τρίτη χρονιά στον πάγκο της Ντέρι επέλεξε να στηριχθεί στον περσινό βασικό κορμό και την χημεία που του προσφέρει. Εξαιρετική εικόνα στα φιλικά ματς, τρεις μαζεμένες νίκες με συντελεστή τερμάτων 9-0 ! Δεν υπολογίζεται ο κεντρικός μέσος Χάρκιν.

Η Ντροχέντα ήταν η ομάδα που πέρασε τα λιγότερα άγχη την περασμένης σεζόν. Από νωρίς ξέμεινε από στόχους κάπου στα μισά της κατάταξης. Θα ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω αλλά ρεαλιστικά αυτό που μπορεί να κάνει είναι να επαναλάβει μια άνετη και χαλαρή σεζόν μένοντας στα κυνικά της Ο κόουτς Κέβιν Ντόχερτι παραμένει για τέταρτη σεζόν στον πάγκο Φρόντισε με την συνδρομή της διοίκησης να καλύψει όσα κενά δημιουργήθηκαν με αποχωρήσεις παικτών. Δε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν όλα τα φιλικά της, στο πιο πρόσφατο νίκησε την Μπρέι δεύτερης κατηγορίας με 2-1.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ντέρι Σίτι είναι σε καλό φεγγάρι κυνηγώντας μέχρι το τέλος τη Σάμροκ στην κούρσα για τον τίτλο. Από την άλλη η Ντρογκέντα μπορεί να κάνει τη ζημιά καθώς ενισχύθηκε σημαντικά. Πάντα οι πρεμιέρες είναι δύσκολες για προβλέψεις, θα πάμε με το G/G σε απόδοση 2.00.

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ - ΝTΑΝΤΑΛΚ

Η Σάμροκ ήταν το φαβορί και το απέδειξε και την περασμένη σεζόν με την σχετικά άνετη κατάκτηση του τίτλου. Φυσικά, οι πράσινοι δεν θέλουν να αλλάξει οτιδήποτε σε σχέση με την παρουσία τους στην κορυφή ξεκινούν και πάλι με τον τίτλο του πρώτου φαβορί. Πήραν εξάλλου προ ημερών και το Σούπερ Καπ κερδίζοντας με 3-1 την κυπελλούχο Σεντ Πάτρικς. Φυσικά, στον πάγκο παραμένει για όγδοη σερί σεζόν ο πετυχημένος Στέφεν Μπράντλεϊ. Κράτησε όλους τους παίκτες που ήθελε, έγιναν ελάχιστες ποιοτικές προσθήκες για να δώσουν λίγη παραπάνω ισχύ στην ομάδα από το Δουβλίνο.

Η Ντάνταλκ πάλεψε σχεδόν για μια ολόκληρη σεζόν και στο τέλος έμεινε με άδεια τα χέρια. Μόλις κάτω από τις ευρωπαϊκές θέσεις, φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να επιστρέψει σε ρόλο πρωταγωνίστριας. Βασικό ζητούμενο για την νέα σεζόν, η παρουσία της στην πρώτη τετράδα της κατάταξης. Είναι από τις ομάδες που κινήθηκαν ιδιαίτερα δραστήρια στο μεταγραφικό πεδίο. Πολλές και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ του παρουσιάζεται ενισχυμένο. Στο πόστο του παρέμεινε ο προπονητής Στέφεν Ο’ Ντόνελ, για να ηγηθεί της επανεκκίνησης. Στο τελευταίο φιλικό ματς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Μποέμιανς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σαφώς ανώτερη ομάδα οι γηπεδούχοι που αποτελούν και το μεγάλο φαβορί στην εν λόγω αναμέτρηση. Από την άλλη, η Ντάνταλκ έμεινε χωρίς Ευρωπαϊκό εισιτήριο την περασμένη σεζόν και φέτος θέλει να... αλλάξει ρότα ξεκινώντας δυναμικά. Παρόλα αυτά, το μεγάλο φαβορί είναι οι γηπεδούχοι και θα τους στηρίξουμε. 1 & over 1,5 (1.51)

Βαθμολογία -

16/02/2024Premier Division
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μποέμιανς Δουβλίνου Μποέμιανς Δουβλίνου 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Ντέρι Σίτι Ντέρι Σίτι 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Ντροχέντα Γιουνάιτεντ Ντροχέντα Γιουνάιτεντ 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Νταντάλκ Νταντάλκ 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Σάμροκ Ρόβερς Σάμροκ Ρόβερς 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Σέλμπουρν Σέλμπουρν 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Σλίγκο Ρόβερς Σλίγκο Ρόβερς 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ 0 0 0 0 0 0 0 0
UEFA Champions League Qualifiers
UEFA Conference League Qualifiers
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr