Ποδόσφαιρο

Β’ Ιταλίας: Με Τερνάνα και γκολ

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 - 01:10

Τον πρώτο λόγο έχει η Τερνάνα με τη Λέκο, πάμε με το γκολ εκατέρωθεν στο Τσιταντέλα - Καταντζάρο.

Β’ Ιταλίας: Με Τερνάνα και γκολ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Β' Ιταλίας

ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Η Κρεμονέζε δεν μπορούσε να επιβάλλει την παρουσία της στο εκτός έδρας ματς με την Ασκολι, σε γενικές γραμμές ήταν κατά τι χειρότερη, αλλά για ακόμη μία φορά βασίστηκε στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία που διαθέτει και πήρε τον βαθμό. Πρόσφατο 4-2-0 για τους «γκριτζορόσι» του Τζοβάνι Στρόπα, αποδεικνύουν ότι έχουν τα εφόδια ώστε να μείνουν μέχρι τέλους στο κυνήγι της ανόδου. Εξέτισαν οι Γιόνσεν (ε. 2/0) και Μάιερ (μ. 14/0), αμφίβολοι δίνονται αυτή τη φορά οι Σαρ (τ. 12 συμ.), Τούια (α. 4/0), Κολόκολο (μ. 21/3), Μπουοναϊούτο (ε. 13/0).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Παλέρμο μάζεψε 31.500 θεατές στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα» και φρόντισε να τους δώσει κάτι να χειροκροτήσουν. Το πρώτο ημίωρο ήταν δύσκολο, ωστόσο έδωσε χώρο και από τη στιγμή που προηγήθηκε, ενώ ο αντίπαλος είχε και δύο αναγκαστικές αλλαγές, το… πάρτι που ακολούθησε ήταν εξαιρετικό. Τρίτη διαδοχική επιτυχία για τους Σικελούς του Τζίνο Κορίνι, αν αποκτήσουν συνέπεια και σταθερότητα στην καλή απόδοση, η άνοδος είναι εντός συζήτησης και με το παραπάνω. Αμφίβολοι δίνονται οι Ντεσπλάνς (2ος τ.), Λουτσόνι (α. 17/2), Γκράβες (α. 8/1), Χάνσεν (α. 23/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από σπουδαία νίκη, θα κοντράρουν σε κάθε περίπτωση.

ΜΠΡΕΣΙΑ - ΡΕΤΖΙΑΝΑ

Η Μπρέσια πέρασε ορισμένες δύσκολες στιγμές στην έδρα της Σαμπντόρια και μπορεί σε πρώτη φάση να γλίτωσε το γκολ (19’, 34’ δοκάρι, 36’), αλλά το δέχθηκε στο 2ο ημίχρονο. Μάλιστα, στο 94’ γλίτωσε το 2-0 και στην εξέλιξη της φάσης σημείωσε το 1-1, για να πάρει έναν τυχερό βαθμό. Έφερε όλα τα αποτελέσματα στα τελευταία τρία η ομάδα του Ρολάντο Μαράν (στην εξέδρα λόγω τιμωρίας), υπερβατική η πορεία της. Εξέτισαν οι Γκαλάτσι (μ. 20/1), Ολτζερ (μ. 21/0), με πρόβλημα οι Λετζερίνι (τ. 17 συμ.), Τσιστάνα (α. 15/0), Φολιάτα (μ. 11/0), Μπορέλι (ε. 23/6).

Η Ρετζιάνα αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ της Τερνάνα, γλίτωσε το 2-0 (12’, 44’, 53’) ενώ ανέβασε στροφές και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει (60’, 62’, 68’), δεν είχε τις σωστές απαντήσεις μετά το 2-0. Πρώτη ήττα έπειτα από εξαιρετικό σερί επτά αγώνων (3-4-0) για την ομάδα του Αλεσάντρο Νέστα, είναι προφανές ότι δούλεψε πολύ για να βρεθεί σε καλή θέση αναφορικά με την επιβίωση και ζητείται ανάλογη συνέχεια. Τιμωρημένος εκ νέου ο Οκουόνκουο (ε.), εκτός δράσης σταθερά οι Βίντο (ε. 2/1), Βεργκάρα (μ. 5/0), δύσκολα οι Ρομάνια (α. 11/0), Τσερνιγκόι (μ. 16/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε καλή κατάσταση αμφότερες, δεν υπάρχει λόγος για ρίσκο, ισοπαλία.

ΣΟΥΝΤΙΡΟΛ - ΜΠΑΡΙ

Η Σουντιρόλ προηγήθηκε της Καταντζάρο στην πρώτη φάση, έκτοτε δέχθηκε πίεση και τη δίκαιη ανατροπή. Κομβική η φάση του 57’ (γλίτωσε το 3-1), στο 59’ βρήκε το 2-2 και από τη στιγμή που έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 80’, λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη στο 94’. Μόλις μία επιτυχία σε πέντε (1-2-2) για την ομάδα του Φέντε Βαλέντε, το σίγουρο είναι ότι μάχεται με νύχια και με δόντια για την επιβίωση, βελτιώνεται εσχάτως. Εξέτισαν οι Μαζιέλο (α. 22/2), Τζορτζίνι (α. 22/0), με πρόβλημα οι Ελ Καουακιμπί (α. 1/0), Βινετό (α. 14/1), Ρόβερ (μ.-ε. 11/0).

Η Μπάρι παρουσιάστηκε άριστα διαβασμένη στο εντός έδρας ματς με τη Φεραλπισαλό και παρά το ότι επιθετικά δεν είχε εξαιρετική εικόνα, βρήκε το γκολ με πέναλτι, γλίτωσε στη μοναδική απειλή που δέχθηκε (84’), για να πάρει την πολύτιμη νίκη. «Δύο στα δύο» με τον πολύπειρο Μπέπε Ιακίνι στο τιμόνι, είναι προφανές ότι οι «πουλιέζι» θα κάνουν τα πάντα για να διεκδικήσουν θέση στην πρώτη οκτάδα. Τιμωρημένος ο Ντι Τσέζαρε (α. 18/2), χτύπησε και λείπει ο Μαΐτα (μ. 21/0, 2 ασίστ), εκτός ο Κουτσουπιάς (μ. 14/2), δύσκολα οι Ντιαό (ε. 10/2), Αράμου (μ.-ε. 13/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι φιλοξενούμενοι έχουν ελαφρύ προβάδισμα λόγω εμπειρίας και ψυχολογίας.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ - ΚΑΤΑΝΤΖΑΡΟ

Η Τσιταντέλα είχε την τύχη και την ικανότητα να προηγηθεί της Σπέτσια στην πρώτη φάση του ματς, αλλά μέχρι το 50’ είχε δεχθεί τρία γκολ και δύο αποβολές (44’, 45’). Το της έδωσε ελπίδα, η οποία εξανεμίστηκε στις καθυστερήσεις. Αρνητικό σερί πέντε ηττών για την ομάδα του Εντι Γκορίνι, το πόσο εντυπωσιακή είναι η πορεία της φαίνεται από το ότι παραμένει στις θέσεις των πλέι οφ και ενώ στοχεύει στην επιβίωση. Τιμωρημένοι οι Μπράνκα (μ. 22/1), Αντζέλι (α. 11/0), εξέτισε ο Νέγκρο (α. 14/1). Δύσκολα ο Παβάν (α. 23/0), λογικά διαθέσιμος ο Σάλβι (α. 21/1).

Η Καταντζάρο ξεπέρασε το αρχικό σοκ με τη Σουντιρόλ, είχε ευκαιρίες και γύρισε το ματς, αλλά δεν έκανε το 3-1 στο 57’, δέχθηκε το 2-2 δύο λεπτά αργότερα και στο 80’ έμεινε με 10 παίκτες, για να γλιτώσει την ήττα στο 94’. Δεν έλειψαν τα λάθη από τους παίκτες του Βιντσέντζο Βιβαρίνι, οι οποίοι έχασαν μόλις μία φορά στα τελευταία έξι (2-3-1) και εξακολουθούν να κυνηγούν με αξιώσεις μία θέση στην πρώτη οκτάδα και τα πλέι οφ, αν και ο βασικός στόχος είναι η σωτηρία. Τιμωρημένος ο Μπριγκέντι (α. 23/1), λογικά εκτός δράσης εκ νέου ο σημαντικός Γκιόν (μ. 19/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εξωστρεφείς οι δύο ομάδες, το γκολ εκατέρωθεν περνάει σε πρώτο πλάνο.

ΦΕΡΑΛΠΙΣΑΛΟ - ΑΣΚΟΛΙ

Στο ουδέτερο «Γκαρίλι» (Πιατσέντζα). Η Φεραλπισαλό είχε φιλόδοξο πλάνο στην έδρα της Μπάρι, ωστόσο ο αντίπαλος αμύνθηκε εξαιρετικά και δεν της επέτρεψε πολλές καλές στιγμές. Δέχθηκε το γκολ στο τελευταίο τέταρτο με πέναλτι, αστόχησε στο 84’ και κάπως έτσι έμεινε με άδεια χέρια. Δεύτερη αποτυχία στη σειρά για τους νεοφώτιστους, έχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν τουλάχιστον στα πλέι άουτ, ωστόσο η αυτόματη σωτηρία δεν έχει ιδιαίτερη προοπτική τη δεδομένη στιγμή. Δύσκολα κάποιος εκ των Καράρο (μ. 5/0), Βολτάν (μ.), Κομπανιόν (μ.-ε. 21/4) και Τζούντιτσι (μ.).

Η Ασκολι είχε εξ ορισμού δύσκολο έργο απέναντι στη φορμαρισμένη Κρεμονέζε, ωστόσο αμύνθηκε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, είχε ευκαιρίες και παρά το ότι ήταν οριακά καλύτερη, αρκέστηκε στο 0-0. Το μίνι σερί των δύο ηττών τερματίστηκε για τους παίκτες του Φαμπρίτσιο Καστόρι, οι οποίοι έχουν τη διάθεση να παλέψουν μέχρι τέλους, αν και βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Εξέτισε ο Βαλτζανία (μ. 5/0), εκτός δράσης οι Μπόγκνταν (α.), Τάβτσαρ (α.), αμφίβολοι οι Κράια (μ. 5/0), Νεστορόφσκι (ε. 12/2), Γκαλιόλο (α. 1/0), Φαλάσκο (α. 17/0), Ατζαπόνγκ (α. 13/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προκύπτει αίσθηση ισορροπίας στο συγκεκριμένο ματς, αν φύγει από το «Χ», λογικά πηγαίνει στο «διπλό».

ΚΟΜΟ - ΠΑΡΜΑ

Η Κόμο είχε άφθονη κατοχή της μπάλας στην έδρα της Παλέρμο, αλλά δεν προηγήθηκε και από τη στιγμή που στο 1ο ημίχρονο δέχθηκε ένα γκολ και έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές, υποτάχθηκε στον αντίπαλο άνευ όρων. Το μίνι σερί των δύο νικών έφτασε στο τέλος του για τους παίκτες του Σεσκ Φάμπρεγας, η προσπάθεια για την άνοδο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τους «λαγκουνάρι» να γνωρίζουν ότι πρέπει να βρουν σταθερό βηματισμό. Αναμένεται να λείψουν καιρό οι Κονέ (μ. 14/0) και Μπαζέλι (μ. 16/0), εκτός και οι Σολίνι (α. 3/0), Κουτρόνε (ε. 22/9).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Πάρμα είχε επιθετικές λύσεις με την Πίζα, στα μετόπισθεν αντιμετώπισε προβλήματα. Προηγήθηκε δύο φορές, ισοφαρίστηκε ισάριθμες και παρά το ότι το 2-2 έγινε στις καθυστερήσεις, βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη στην εκπνοή. Τρίτη νίκη στη σειρά για τους «κροτσάτι» του Φάμπιο Πέκια, είναι προφανές ότι παγιώνονται στην κορυφή και η λογική υπαγορεύει ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά και διαδοχικά λάθη για να χαθεί η άνοδος. Εκτός δράσης σταθερά οι Βαλέντι (α.), Ανσάλντι (α. 12/0), αμφίβολοι δίνονται οι Μιχάιλα (μ.-ε. 20/3), Μπέγκιτς (ε. 7/0), Ζαγαρίτης (α. 6/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σούπερ ματς για να ψηλά στρώματα της κατάταξης, δεν βγαίνει άκρη, λογικό το γκολ εκατέρωθεν.

ΠΙΖΑ - ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Η Πίζα δεν φοβήθηκε την Πάρμα και παρά το ότι ήταν χειρότερη σε γενικές γραμμές, δεν πτοήθηκε από το ότι έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ, ισοφάρισε ισάριθμες, αλλά στην εκπνοή των καθυστερήσεων έμεινε με άδεια χέρια. Τερματίστηκε με άδοξο τρόπο το μίνι αήττητο σερί δύο αγώνων (1-1-0) για την ομάδα του Αλμπέρτο Ακουιλάνι, ωστόσο ουδείς εγκαταλείπει την προσπάθεια για την πρώτη οκτάδα και τα πλέι οφ που είναι ο βασικός στόχος. Αμφίβολοι δίνονται οι Τορεγκρόσα (μ.-ε. 13/1, 2 ασίστ), Ντ’ Αλεσάντρο (μ.-ε. 12/0), εκτός ο Μ. Τραμονί (μ. 1/1).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Βενέτσια δεν κατάφερε να βρει λύση κατά το πρώτο ημίχρονο στο εντός έδρας ματς με τη Μόντενα, ωστόσο μετά την ανάπαυλα προηγήθηκε δύο φορές, για να δεχθεί ισάριθμες την ισοφάριση και να αρκεστεί στο 2-2, παρά το ότι έχασε κλασική ευκαιρία στο 95’. Στα τελευταία τρία ματς, οι παίκτες του Πάολο Βανόλι έφεραν όλα τα αποτελέσματα (1-1-1) και θα χρειαστούν καλύτερη παρουσία κυρίως στα μετόπισθεν ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες για την άνοδο. Εκτός σε σταθερή βάση οι Μπουζάτο (α. 2/0), Γιάγιαλο (μ. 4/0), αμφίβολος δίνεται ο Λέλα (μ. 16/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν θα είναι εύκολη λεία η Πίζα εντός έδρας, εσχάτως η Βενέτσια «κάνει νερά».

ΤΕΡΝΑΝΑ - ΛΕΚΟ

Η Τερνάνα μπήκε… πετώντας στο ματς με τη Ρετζιάνα και προηγήθηκε στο δεκάλεπτο, ενώ είχε ευκαιρίες για το 2-0 (12’, 44’, 53’). Πέρασε ένα δύσκολο δεκάλεπτο, κατά το οποίο γλίτωσε την ισοφάριση (60’, 62’, 68’, για να σημειώσει το 2-0 και να πάρει σπουδαία νίκη. Το αρνητικό σερί 0-1-2 τερματίστηκε για τους παίκτες του Ρομπέρτο Μπρέντα, είχαν μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς στην προσπάθεια για την επιβίωση, ωστόσο απαιτείται ακόμη καλύτερη συνέχεια. Δύσκολα κάποιος εκ των Ενγκεσάν (α.), Βιβιάνι (μ. 3/0), Πίτια (μ. 24/0), Φαβασούλι (μ. 22/0), Ζούμπερεκ (ε. 1/0).

Η Λέκο αιφνιδιάστηκε από την Κοζέντσα και παρά το ότι μετά το γκολ που δέχθηκε είχε ευκαιρίες για το 1-1 (13’, 28’, 30’), δεν έφτασε στην ισοφάριση. Μετά το 2-0 το ηθικό είχε πέσει στα τάρταρα και έτσι ηττήθηκε φυσιολογικά. Έξι διαδοχικές αποτυχίες για τους νεοφώτιστους, το ντεμπούτο του τεχνικού Αλφρέντο Αλιέτι ήταν αρνητικό και πλέον η κάκιστη άμυνα δείχνει ότι οδηγεί την ομάδα στον υποβιβασμό, αν και υπάρχει διάθεση για μάχη. Τιμωρημένοι είναι οι σημαντικοί Κροτσάτα (μ. 24/1), Σερζάντι (μ. 24/1), δύσκολα οι Λουνέτα (μ. 1/0), Λαμάνα (τ. 1 συμ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τη νίκη.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Βαθμολογία -

24/02/2024Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πάρμα Πάρμα 54 25 16 6 3 48 25 23
2 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 46 25 13 7 5 33 17 16
3 Παλέρμο Παλέρμο 45 25 13 6 6 45 29 16
4 Βενέτσια Βενέτσια 45 25 13 6 6 45 31 14
5 Κόμο Κόμο 45 25 13 6 6 33 28 5
6 Καταντζάρο Καταντζάρο 39 25 11 6 8 40 36 4
7 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 36 25 10 6 9 32 33 -1
8 Μόντενα Μόντενα 34 25 8 10 7 30 33 -3
9 Μπρέσια Μπρέσια 33 25 8 9 8 26 25 1
10 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 33 25 7 12 6 27 29 -2
11 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 32 25 8 8 9 29 27 2
12 Πίζα Πίζα 30 25 7 9 9 30 31 -1
13 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 30 25 6 12 7 29 32 -3
14 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 28 25 7 7 11 32 36 -4
15 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 28 25 8 6 11 32 39 -7
16 Τερνάνα Τερνάνα 25 25 6 7 12 30 34 -4
17 Σπέτσια Σπέτσια 25 25 5 10 10 25 38 -13
18 Άσκολι Άσκολι 23 25 5 8 12 25 32 -7
19 Φεραλπισάλο Φεραλπισάλο 21 25 5 6 14 27 41 -14
20 Λέκκο Λέκκο 20 25 5 5 15 27 49 -22
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr