Ποδόσφαιρο

Α' Δανίας: Το κίνητρο στους γηπεδούχους

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024 - 11:04

Φουλ δράση στο πρωτάθλημα της Δανίας, καθώς ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και όλα τα παιχνίδια διεξάγονται την ίδια ώρα, με αποτέλεσμα τα πονταρίσματα να πηγαίνουν στα κίνητρα και τα υψηλά σκορ.

Α' Δανίας: Το κίνητρο στους γηπεδούχους

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Δανίας.

AΑΡΧΟΥΣ – ΧΒΙΝΤΟΒΡΕ

Η Άαρχους χάρη και στον παράγοντα τύχη πήρε πολύ σημαντικό τρίποντο απέναντι στη Σίλκεμποργκ. Από τα πόδια της αντιπάλου προήλθε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και αυτό που έδωσε τη νίκη στην Άαρχους μετά από τρεις αγωνιστικές. Αποτέλεσμα που ουσιαστικά κλείδωσε τη παρουσία της στα πλέι οφ. Λογικό φαβορί σήμερα αφού παίζει με τη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Δύο οι απουσίες της, με τους Γιάκομπ και Φάρελ να συνεχίζουν εκτός.

Η Χβίντοβρε δεν τα πήγε εντελώς άσχημα απέναντι στην απαιτητική Νόρτζελαντ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς. Φυσιολογική ήττα εντός προγράμματος βέβαια με τη παραμονή να δυσκολεύει όλο και περισσότερο κάθε αγωνιστική. Στα θετικά της υπόθεσης είναι ότι έχασαν όλες οι ομάδες που είναι από πάνω της. Εκτός έδρας έχει τέσσερα over 2.5 στα τελευταία πέντε παιχνίδια της. Δεν έχει κερδίσει την Άαρχους ποτέ επίσημα. Τζούκιτς και Στέντεραπ είναι εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Άαρχους έχει μπροστά της την ευκαιρία να κλείσει ιδανικά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας την χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι θέλουν να ανεβάσουν κι άλλο την συγκομιδή τους πριν τα πλέι οφ, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ετοιμάζονται για τον υποβιβασμό. 1 και Over 1,5 (1,78).

ΛΙΝΓΚΜΠΙ – ΒΙΜΠΟΡΓΚ

Η Λίνγκμπι συνεχίζει τις απογοητευτικές της πτήσεις και υπέστη ακόμη μια ήττα. Αυτή τη φορά από τη Κοπεγχάγη δεχόμενη τέσσερα γκολ. Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, εκεί όπου η Κοπεγχάγη πέτυχε ουσιαστικά τρία γκολ. Αυτή ήταν η 6η ήττα για τη Λίνγκμπι στη σειρά σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν έχει κερδίσει ακόμα για το πρωτάθλημα μέσα στο νέο έτος. Παραμένει σε δεινή θέση στα πλέι άουτ. Εκτός είναι ο Κόρλου.

Δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα ούτε για τη Βίμποργκ. Η ήττα από τη Μπρόντμπι πέρα από φυσιολογική ήταν και αυτή που κλείδωσε τη θέση της στα πλέι άουτ. Αυτό που ουσιαστικά πόνεσε ήταν πως είχε βρει την ισοφάριση στο 91’ και κρατούσε τον βαθμό της ισοπαλίας στα χέρια της, όμως στο 94’ πληγώθηκε ξανά. Κάκιστη η άμυνά της, δέχθηκε πολλές φάσεις και πίεση όπως ήταν αναμενόμενο. Εξέπληξε θετικά η επιθετική της εικόνα. Μοναδική απουσία ο Λουντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφότερες προετοιμάζονται για τα πλέι άουτ, αλλά πριν απ’ αυτά θέλουν να κάνουν ακόμη ένα βήμα παραμονής. Το μομέντουμ μοιάζει να ευνοεί λίγο παραπάνω την Βίμποργκ, με την Λίνγκμπι να προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες δεχόμενη 12 γκολ. Καλύτερα να μην μπλέξουμε με σημείο. Goal/Goal (1,70).

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ – ΒΕΙΛΕ

Η Μίντιλαντ ούτε ζορίστηκε ούτε προσπάθησε παραπάνω απέναντι στη Ράντερς. Έπαιξε όσο έπρεπε για να πάρει τη νίκη. Δέχθηκε φάσεις, είχε αφήσει τη κατοχή της μπάλας στην αντίπαλο, όμως αμυντικά στάθηκε στο ύψος της και δεν δέχθηκε γκολ. Αυτή η νίκη τη κράτησε στη πρώτη θέση όπου κρατάει τη διαφορά του ενός βαθμού από τη Μπρόντμπι. Έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Εκτός έδρας έχει δύο συνεχόμενα διπλά. Όλσον, Σιμσίρ, Μάρονι και Άντερσον είναι εκτός.

Η Βέιλε υπέπεσε σε ήττα μετά από αρκετό καιρό. Έχασε από την Οντένσε που ήθελε διακαώς τη νίκη και έτσι υποχώρησε στη βαθμολογία. Ένα γκολ από το 11’ ήταν αρκετό για να κρίνει το ματς. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν τόσο απειλητική όσο έπρεπε ούτε έδειξε πως είχε ανάγκη τους βαθμούς όσο και η Οντένσε. Μάλιστα το 0-1 είναι και κολακευτικό σκορ για την αναμέτρηση. Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα τραυματισμών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Να κλείσει την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στην κορυφή θέλει η Μίντιλαντ, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τελευταία και φαίνεται πως θα μπει στα πλέι οφ έχοντας το πάνω χέρι τόσο ψυχολογικά, όσο και βαθμολογικά. 1 και Over 1,5 (1,78).

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ – ΣΙΛΚΕΜΠΟΡΓΚ

Η Μπρόντμπι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα και κυνηγάει κατά πόδας τη Μίντιλαντ. Στάθηκε τυχερή στο παιχνίδι με τη Βίμποργκ αφού πρώτα δέχθηκε την ισοφάριση στο 91’, βρήκε άμεση απάντηση στο 94’και έκλεψε το ματς. Στα τελευταία 15 παιχνίδια για το πρωτάθλημα έχει χάσει μόλις μια φορά, ενώ στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς. Δύο οι απουσίες της για αυτό το, με τους Άλβες και Χενγκχάιμ να είναι εκτός.

Η Σίλκεμποργκ δεν λέει να σηκώσει κεφάλι το τελευταίο διάστημα αφού πηγαίνει ήττα σε ήττα. Στα τελευταία δέκα παιχνίδια της έχει πανηγυρίσει μόλις μια φορά, έχοντας ρεκόρ 1-2-7. Αυτό σημαίνει πως δεν έχει πετύχει νίκη μετά τη διακοπή και κινδυνεύει άμεσα να βρεθεί εκτός ζώνης πλέι οφ. Ζητείται άμεσα αντίδραση πριν να είναι πολύ αργά. Θα αντιμετωπίσει τη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και τη 2η σε μεγαλύτερο μέσο όρο γκολ ανά αγώνα. Χωρίς απουσίες σε αυτό το ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Σίλκεμποργκ χρειάζεται έναν πόντο για να κλειδώσει και μαθηματικά τα πλέι οφ, αλλά αυτός ο βαθμός είναι πολύ πιθανό να μην χρειαστεί. Η Μπρόντμπι παραμένει στο -1 από την κορυφή και μπορεί να πανηγυρίσει ακόμη μία νίκη στο φινάλε της κανονικής περιόδου, αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν τέσσερις σερί ήττες. 1 και Over 1,5 (1,83).

ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ – ΡΑΝΤΕΡΣ

Η Νόρτζελαντ δείχνει το καλό της πρόσωπο το τελευταίο διάστημα, φτάνοντας σε μία ακόμη νίκη. Κέρδισε τον ευκολότερο αντίπαλο του πρωταθλήματος και θα προσπαθήσει να πλασαριστεί όσο το δυνατό πιο ψηλά για τα πλέι οφ. Εντός έδρας έχει μείνει αήττητη στα τελευταία 7 επίσημα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Μακροχρόνια απουσία αυτή του Νίγκρεν.

Η Ράντερς είχε πολύ δύσκολο έργο τη περασμένη αγωνιστική κόντρα στη Μίντιλαντ. Προσπάθησε να αμυνθεί και να περιορίσει τους πρωτοπόρους, τα κατάφερε μέχρι ένα σημείο, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη ήττα της ύστερα από ένα μίνι σερί θετικών αποτελεσμάτων που είχε. Στα τελευταία 8 παιχνίδια που έδωσε εκτός έδρας, έφερε 7 over 2.5. Έχει να κερδίσει από το 2015 στην έδρα της Νόρτζελαντ, δηλαδή εδώ και 15 αγώνες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε πολύ κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται η Νόρτζελαντ, που συνεχίζει την προσπάθειά της για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, στόχο με τον οποίο θα μπει στα πλέι οφ. Εντός είναι αρκετά αποτελεσματική και η Ράντερς, που προέρχεται από δύο ήττες, δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει. Άσος (1,60).

ΟΝΤΕΝΣΕ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Τρίποντο χρυσάφι πήρε η Οντένσε τη προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Βέιλε, χάρη σε γκολ του Φένγκερ μόλις στο ενδέκατο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι παρέμεινε κοντά στη ζώνη των πλέι οφ και ελπίζει σε είσοδό της εκεί. Φυσικά είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Σήμερα έχει ένα βουνό να ανέβει αλλά θα το παλέψει όσο μπορεί. Μόλις το δεύτερο παιχνίδι που δίνει μέσα στο σπίτι της το νέο έτος. Μόλις μια νίκη στα τελευταία 6 παιχνίδια της κόντρα στη Κοπεγχάγη μέσα στο σπίτι της.

Η Λίνγκμπι έμελλε να πληρώσει το μάρμαρο της ήττας της Κοπεγχάγης από τη Μίντιλαντ. Η Κοπεγχάγη ήθελε να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα στο ντέρμπι και τα κατάφερε. Ισοπέδωσε τη Λίνγκμπι με 4-0 χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα. Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για να παίξει και να τελειώσει το παιχνίδι. Έβαλε τους τρεις βαθμούς στο σακούλι της και είναι σε απόσταση μιας νίκης από τη πρώτη θέση. Αναμένεται να γίνει χαμός στα πλέι οφ, με τρεις ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Οντένσε έχει ελάχιστες ελπίδες για τα πλέι οφ, καθώς θα πρέπει να κερδίσει και παράλληλα να χάσει η Σίλκεμποργκ, αλλά να κοιτάξει και τη διαφορά τερμάτων, που είναι στο -5 και το -1 αντίστοιχα. Η Κοπεγχάγη ξέσπασε και θέλει να μείνει κοντά στην κορυφή ενόψει των πλέι οφ. Over 2,5 (1,65).

Βαθμολογία -

17/03/2024Superliga: Championship Round
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Άαρχους Άαρχους 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Μπρόντμπι Μπρόντμπι 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Μίντιλαντ Μίντιλαντ 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Νόρντζελαντ Νόρντζελαντ 0 0 0 0 0 0 0 0
Playoff
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Superliga (Europa League - Play Offs)
Playoff
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Promotion - Superliga (Europa League - Play Offs)
Relegation
Playout
17/03/2024Superliga: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μίντιλαντ Μίντιλαντ 45 21 14 3 4 40 23 17
2 Μπρόντμπι Μπρόντμπι 44 21 13 5 3 40 19 21
3 Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη 42 21 13 3 5 43 23 20
4 Νόρντζελαντ Νόρντζελαντ 36 21 10 6 5 34 20 14
5 Άαρχους Άαρχους 33 21 8 9 4 25 21 4
6 Σίλκεμποργκ Σίλκεμποργκ 27 21 8 3 10 27 28 -1
7 Οντένσε Οντένσε 24 21 6 6 9 25 30 -5
8 Βίμποργκ Βίμποργκ 23 21 6 5 10 24 35 -11
9 Ράντερς Ράντερς 22 21 5 7 9 22 36 -14
10 Λίνγκμπι Λίνγκμπι 20 21 5 5 11 25 39 -14
11 Βέιλε Βέιλε 19 21 4 7 10 19 23 -4
12 Χβιντόβρε Χβιντόβρε 11 21 2 5 14 17 44 -27
Playoff
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Superliga (Europa League - Play Offs)
Playoff
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Promotion - Superliga (Europa League - Play Offs)
Relegation
Playout
17/03/2024Superliga: Relegation Round
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Χβιντόβρε Χβιντόβρε 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Λίνγκμπι Λίνγκμπι 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Ράντερς Ράντερς 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Βέιλε Βέιλε 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Βίμποργκ Βίμποργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
Playoff
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Superliga (Europa League - Play Offs)
Playoff
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Promotion - Superliga (Europa League - Play Offs)
Relegation
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr