Ποδόσφαιρο

Λιγκ 1 Σκωτίας: Τον πρώτο λόγο έχουν οι έδρες

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 - 10:08

Συναρπαστικά παιχνίδια με έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής από την τρίτη κατηγορία της Σκωτίας, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Λιγκ 1 Σκωτίας: Τον πρώτο λόγο έχουν οι έδρες

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Λιγκ 1 Σκωτίας.

ΑΛΟΑ ΑΘΛΕΤΙΚ - ΚΟΥΙΝ ΟΦ ΣΑΟΥΘ

Η Αλόα είχε παιχνίδι τη Τρίτη το βράδυ κόντρα στη Κέλτι Χαρτς. Εκεί ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1. Μετά από δύο μεγάλες νίκες ήρθε η ώρα της ήττας. Παρόλο που προηγήθηκε στο ματς, δεν κατάφερε να σώσει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας. Αυτή η ήττα δεν έχει κόστος αυτή τη στιγμή, αλλά ίσως την βάλει σε μπελάδες αργότερα ενόψει πλέι οφ. Διατηρείται στη πρώτη τριάδα αλλά έχει πολλά αμυντικά προβλήματα. Σε οβερ 2.5 εξελίχθηκαν και τα πέντε τελευταία παιχνίδια της.

Η Κουίν υποχρεώθηκε σε μία ακόμη ήττα τη περασμένη αγωνιστική, με βαρύ σκορ μάλιστα, από την Φόλκερκ. Για μία ακόμη φορά βγήκαν όλα τα αμυντικά της προβλήματα στην επιφάνεια και δέχθηκε τέσσερα τέρματα με ευκολία. Για την ώρα πάντως είναι στο συν τρία από τη γραμμή του υποβιβασμού. Αν συνεχίσει έτσι τότε σίγουρα θα μπλέξει. Αγνοεί τη νίκη εδώ και επτά αγωνιστικές. Μετράει πέντε σερί γκολ-γκολ εκ των οποίων τα τέσσερα είναι οβερ 2.5.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αλόα θέλει να αφήσει πίσω της το άσχημο αποτέλεσμα μεσοβδόμαδα και να παραμείνει στην τρίτη θέση. Εντός έδρας μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Η Κουίν είναι δυο μήνες χωρίς νίκη, μετρώντας τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες. Άσος στο 1,88 από την Betshop.

ΑΝΝΑΝ ΑΘΛΕΤΙΚ - ΚΕΛΤΙ ΧΑΡΤΣ

Η Αννάν υποχρεώθηκε σε ισοπαλία τη περασμένη αγωνιστική κόντρα στη Μόντροουζ. Μοιράστηκε βαθμούς ενώ θα μπορούσε να είχε φύγει νικήτρια από αυτό το παιχνίδι. Δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 90’, κάτι που τη μούδιασε. Αυτό ήταν το τρίτο σερί θετικό αποτέλεσμα και προσπαθεί να χτίσει μεθοδικά την αντεπίθεσή της, που θα την οδηγήσει στη παραμονή. Έχει ακόμη δρόμο να καλύψει αλλά όσο δεν χάνει, είναι θετικό. Εντός έδρας μετράει 10 σερί οβερ 2.5.

Η Κέλτι Χαρτς έπαιζε απέναντι στην Αλόα τη Τρίτη το βράδυ και δεν είχε εύκολο έργο. Παρόλο που η ψυχολογία της είχε πιάσει πάτο από τις συνεχόμενες ήττες, στάθηκε στο ύψος της και κέρδισε. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά έβγαλε πείσμα και αντίδραση, παίρνοντας επάξια τους τρεις βαθμούς. Σημαντικότατη νίκη στη προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει την παραμονή, που λογικά θα το κάνει. Μετρούσε πέντε συνεχόμενες ήττες πριν από αυτό το παιχνίδι, έχοντας σκοράρει μόλις στο ένα παιχνίδι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πριν λίγες μέρες θα ήταν ξεκάθαρο φαβορί η Αννάν, καθώς η Κέλτι Χαρτς μετρούσε τέσσερις σερί ήττες και μάλιστα χωρίς να βρει δίχτυα στο διάστημα αυτό. Η νίκη μεσοβδόμαδα δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Αήττητοι για τρεις αγωνιστικές οι γηπεδούχοι, που στην έδρα τους έχουν κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους. Άσος στο 2,12 από την Betshop.

ΚΟΟΥΒ ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ – ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Νίκη ανάσα πέτυχε η Κόουβ, που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ένα γκολ ήταν αρκετό για να κρίνει το παιχνίδι και να φύγει με το διπλό στις αποσκευές της. Είναι σε απόσταση μιας νίκης από τη πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και συνεχίζει να ελπίζει. Πάντως αυτό που κρατάει είναι η αντίδραση που έβγαλε μετά από δύο σερί ήττες. Εντός έδρας έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της.

Με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισε το παιχνίδι απέναντι στη Στέρλινγκ η Χάμιλτον. Σκόραρε τρία γκολ σε κομβικά σημεία στο παιχνίδι και έβαλε άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι της. Αυτή ήταν η 3η σερί νίκη της για το πρωτάθλημα, ενώ ήταν το 4ο σερί θετικό αποτέλεσμα. Ουσιαστικά εδώ και καιρό όμως δεν έχει κάποιο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα αφού όπως φαίνεται έχει κλειδώσει τη 2η θέση του πρωταθλήματος. Εκτός έδρας έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία επτά παιχνίδια της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεδομένα υπάρχει διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, ωστόσο θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και το κίνητρο. Η Χάμιλτον δεν θα κουνηθεί από την δεύτερη θέση μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Η Κόουβ Ρέιντζερς παλεύει για την είσοδό της στα πλέι οφ και εντός έδρας είναι αήττητη απέναντι στη σημερινή της αντίπαλο. 1Χ στο 1,88 από την Betshop.

ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ ΑΛΜΠΙΟΝ – ΜΟΝΤΡΟΟΥΖ

Η Στέρλινγκ έχασε δικαίως απέναντι στη Χάμιλτον, αλλά γνώριζε εξ αρχής πως ήταν δύσκολο το έργο της. Δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στο παιχνίδι και δεν φάνηκε ανταγωνιστική. Ήττα για δεύτερη σερί αγωνιστική ενώ για τέταρτη δεν κέρδισε. Παρόλα αυτά δεν κέρδισε και κάποια από τις ομάδες που βρίσκονται από κάτω στη βαθμολογία, οπότε μικρό το κακό θεωρητικά. Έχει μια μικρή ασφάλεια 4 βαθμών αλλά δεν μπορεί να επαναπαύεται. Τέσσερα στα πέντε τελευταία οβερ 2.5.

Η Μοντρόουζ συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις, κάτι που την βάζει δικαίως μέσα στη πρώτη τετράδα. Βέβαια απέναντι στην Αννάν θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη, αφού φαινομενικά είναι ένας εύκολος αντίπαλος. Δεν τα κατάφερε όμως, ενώ θα πρέπει να νιώθει ανακουφισμένη, που δεν έχασε και τον βαθμό. Σκόραρε στο 90’ και έκλεψε τον βαθμό της ισοπαλίας. Τέταρτο σερί θετικό αποτέλεσμα, ύστερα από τρεις συνεχόμενες νίκες που είχε. Στο συν τρία παραμένει μέσα στη πρώτη τετράδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια η Στέρλινγκ που έβγαλε δύσκολο πρόγραμμα και διατηρείται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη, η Μοντρόουζ θέλει να εδραιωθεί στην τετράδα και τρέχει αήττητο σερί 3-1-0. Εκτός έδρας έχει πολύ καλές επιδόσεις, αν και δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Goal/Goal στο 1,61 από το Pamestoixima.

ΦΟΛΚΕΡΚ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

Η Φόλκερκ παρόλο που είναι άνετη και πρώτη, τυπικά πρωταθλήτρια, συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της. Κέρδισε με 1-4 τη Κουίν εκτός έδρας και έπραξε τα δέοντα. Πέτυχε τη 3η σερί της νίκη, ενώ παρέμεινε για ένα ακόμη παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν έχει ηττηθεί ακόμη τη φετινή χρονιά! Στο παιχνίδι κέρδισε με ανατροπή στο σκορ και όλα εξελίχθηκαν σε ένα ημίχρονο. Δεινή επιθετικά η Φόλκερκ, ενώ είναι και η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα αμυντικά.

Βαριά ήττα για το Εδιμβούργο απέναντι στην Αλόα τη περασμένη αγωνιστική. Δέχθηκε πέντε γκολ ενώ είχε προλάβει να ανατρέψει προς στιγμήν το αρχικό 1-0 της Αλόα. Ηττήθηκε για τέταρτη σερί αγωνιστική αλλά μικρή σημασία έχουν όλα αυτά πλέον. Είναι ήδη υποβιβασμένη στη Λιγκ 2 και όλα της τα παιχνίδια είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Εκτός έδρας μετράει 12 ήττες και 2 ισοπαλίες. Είναι η ομάδα με τα περισσότερα οβερ 2.5 στη κατηγορία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δαυίδ εναντίον Γολιάθ είναι το παιχνίδια αυτό, καθώς διασταυρώνονται η καλύτερη και η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Η μία έχει πάρει το πρωτάθλημα ουσιαστικά με 75 βαθμούς και η άλλη με 5 πόντους οδεύει στην τέταρτη κατηγορία. Από τις ορέξεις των γηπεδούχων θα κριθούν όλα. Over 4,5 στο 1,92 από το Pamestoixima.

Βαθμολογία -

23/03/2024League One
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Φόλκερκ Φόλκερκ 75 29 23 6 0 71 18 53
2 Χάμιλτον Χάμιλτον 58 29 17 7 5 60 22 38
3 Αλόα Αθλέτικ Αλόα Αθλέτικ 47 29 14 5 10 49 46 3
4 Μοντρόουζ Μοντρόουζ 46 29 13 7 9 51 44 7
5 Κόουβ Ρέιντζερς Κόουβ Ρέιντζερς 43 29 12 7 10 45 43 2
6 Κέλτι Χαρτς Κέλτι Χαρτς 34 29 9 7 13 37 50 -13
7 Στέρλινγκ Άλμπιον Στέρλινγκ Άλμπιον 31 29 8 7 14 31 46 -15
8 Κουίν Οφ Σάουθ Κουίν Οφ Σάουθ 30 29 8 6 15 37 48 -11
9 Αννάν Αθλέτικ Αννάν Αθλέτικ 27 29 6 9 14 40 55 -15
10 Εδιμβούργο Εδιμβούργο 5 29 2 5 22 32 81 -49
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr