Ποδόσφαιρο

Λιγκ 2 Σκωτίας: Πιέζονται δύο άσοι

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 - 10:51

Πλούσια δράση και έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον για την τέταρτη κατηγορία της Σκωτίας, στην οποία υπάρχει ντέρμπι κορυφής, αλλά τα πονταρίσματα πηγαίνουν στις νίκες των Νταμπάρτον και Ιστ Φάιφ.

Λιγκ 2 Σκωτίας: Πιέζονται δύο άσοι

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Λιγκ 2 Σκωτίας.

ΕΛΓΚΙΝ – ΦΟΡΦΑΡ

Σε καλό φεγγάρι βρίσκεται η Έλγκιν, μετρώντας δύο σερί νίκες. Τελευταίο της θύμα η Στρανράερ, αφού τη κέρδισε με 1-2 μέσα στην έδρα της. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο αντίπαλός της έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 45+1’ και επικράτησε. Μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε πολύ γρήγορα. Μετά από ένα δεκάλεπτο έβαλε και το δεύτερο γκολ και κλείδωσε το ματς. Ουσιαστικά έβαλε μια άμεση αντίπαλο για τη παραμονή ακόμα πιο κάτω στη βαθμολογία. Χωρίς απουσίες.

Αρνείται να χάσει η Φορφάρ το τελευταίο διάστημα. Φάνηκε αντάξια αντίπαλος της Στενχάουσμιουρ και της έκλεψε τον βαθμό της ισοπαλίας. Σκόραρε στο 85’ και αιφνιδίασε την αντίπαλό της στο φινάλε του παιχνιδιού. Έφτασε και αυτή τους 35 βαθμούς και προσπαθεί να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Μετράει δέκα σερί παιχνίδια αήττητη για το πρωτάθλημα. Εντός έδρας μετράει τρία σερί γκολ-γκολ. Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η παράδοση δείχνει ένα κλειστό παιχνίδι, καθώς οι έξι από τις επτά τελευταίες συναντήσεις τους ήρθαν Under. Δύσκολα θα προλάβουν το τρένο των πλέι οφ, πάντως πιο κοντά είναι στην ουραγό, αν και δεν φαίνεται ότι θα κινδυνέψουν. Under 2,5 σε απόδοση 1,62 από την Betsson.

ΙΣΤ ΦΑΙΦ – ΣΤΡΑΝΡΑΕΡ

Η Φάιφ συνεχίζει να χτίζει το θετικότατο της σερί, έχοντας πολύ καλή παρουσία το τελευταίο διάστημα. Κοίταξε στα μάτια τη 2η Πίτερχεντ και της απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεν προλαβαίνει τα πλέι οφ, αλλά σίγουρα φαίνεται πως ξεμπλέκει από το θέμα της παραμονής. Τώρα θα πρέπει να γίνουν θαύματα και στις δύο περιπτώσεις για να δούμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Στους έξι σερί αγώνες έχει φτάσει το αήττητο της, εκ των οποίων τα πέντε έληξαν με γκολ-γκολ.

Η Στρανράερ έχασε για 2η σερί αγωνιστική και δεν λέει να ξεμπλέξει με το θέμα της παραμονής. Τα βρήκε σκούρα από την Έλγκιν και ουσιαστικά απομακρύνθηκε από έναν ακόμη αντίπαλο στη μάχη της παραμονής. Είναι στο συν 3 από τη Κλάιντ, αλλά η εικόνα της δεν προμηνύει θετικά το μέλλον στη κατηγορία. Έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της και βάζει δύσκολα στον εαυτό της. Απών ο τιμωρημένος Φόρεστ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ιστ Φάιφ έχει την ευκαιρία να πλησιάσει στην πρώτη τετράδα, αν συνεχίσει να δείχνει καλό πρόσωπο, όπως κάνει το τελευταίο διάστημα. Έξι παιχνίδια αήττητη και υποδέχεται μία ομάδα που αγνοεί το διπλό στις 13 πιο πρόσφατες εξόδους της. Άσος στο 1,95 από την Betsson.

ΚΛΑΙΝΤ – ΣΠΑΡΤΑΝΣ

Η Κλάιντ προσπαθεί να κάνει τη δικιά της αντεπίθεση στη μάχη της παραμονής και δείχνει πως είναι σε καλό δρόμο, βάση δυναμικότητας πάντα. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της κέρδισε τη Μπόνιρινγκ με 1-2 εκτός έδρας. Βρέθηκε να χάνει από το πρώτο κιόλας λεπτό, αλλά δεν πτοήθηκε και δεν την πήρε από κάτω. Με τρεις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια της, έχει πάρει πολύ θερμά το θέμα της παραμονής και απειλεί άμεσα τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω της. Σε οβερ 2.5 έχουν εξελιχθεί τα 4 τελευταία παιχνίδια της.

Η Σπάρτανς σκόρπισε στους 6 ουρανούς στην ήττα από τη Νταμπάρτον. Ουσιαστικά ήταν το ντέρμπι της τετράδας και εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο για την αντίπαλό της. Βαθμολογικά δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα προβληματίζει η εικόνα και το βαρύ σκορ. Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της. Εκτός έδρας μετράει 4 σερί παιχνίδια αήττητη, όπου τα τρία ήταν ισοπαλίες. Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα τραυματισμών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με τρεις νίκες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, η Κλάιντ δείχνει πως μπορεί να ελπίζει σε παραμονή. Σκοράρει με μεγάλη ευκολία εσχάτως, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει την άμυνά της. Η Σπάρτανς δεν έχει νίκη εδώ και τέσσερα ματς, ωστόσο εκτός είναι αήττητη τον τελευταίο 1,5 μήνα. Over 2,5 στο 1,94 από την Betshop.

ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ - ΜΠΟΝΙΡΙΓΚ ΡΟΟΥΖ

Η Νταμπάρτον ισοπέδωσε τη Σπάρτανς τη περασμένη αγωνιστική στο ντέρμπι της αγωνιστικής με 2-6. Ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι της τετράδας αλλά εξελίχθηκε σε προπόνηση για τους φιλοξενούμενους. Έτσι οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στους 45 βαθμούς και θα προσπαθήσουν να λανσαριστούν στη καλύτερη δυνατή θέση. Σημαντική νίκη αυτή για τη Νταμπάρτον, καθώς προερχόταν από δύο σερί ήττες, παίρνοντας σημαντική ανάσα στη παρούσα φάση. Σε οβερ 2.5 εξελίχθηκαν οι 4 από τις 5 τελευταίες αναμετρήσεις της.

Καθόλου κολακευτική ήττα για την Μπόνιριγκ τη περασμένη αγωνιστική, αφού έχασε από τη τελευταία Κλάιντ. Αν και προηγήθηκε στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκε ποτέ, γνωρίζοντας την ανατροπή στο σκορ. Αυτό ήταν το 8ο παιχνίδι στη σειρά που δεν κατάφερε να κερδίσει σε όλες τις διοργανώσεις. Για το πρωτάθλημα έχει να κερδίσει από τις αρχές του προηγούμενου μήνα. Όσο πάει και περιπλέκεται η υπόθεση της παραμονής και θα μπλέξει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μετά την εμφατική επιστροφή στις νίκες, η Νταμπάρτον μπορεί να χτίσει ένα νέο σερί νικών και να απειλήσει ακόμα και την δεύτερη θέση. Εντός έδρας είναι αποτελεσματική και η Μπόνιριγκ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, καθώς τρέχει αρνητικό σερί 0-2-6 στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. Άσος στο 1,66 από την Betshop.

ΣΤΕΝΧΑΟΥΣΜΙΟΥΡ – ΠΙΤΕΡΧΕΝΤ

Η αδιαφορία της Στενχάουσμιουρ έκανε την εμφάνισή της σε ένα ακόμη παιχνίδι. Κόλλησε στο 1-1 με τη Φόρφαρ, δεχόμενη το γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε του παιχνιδιού. Φυσικά είναι αγκαλιά με τον τίτλο και δεν παίζει στο 100% της. Αυτή ήταν η 2η σερί ισοπαλία, ενώ έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της για το πρωτάθλημα. Εντός έδρας έχει 8-1-1 ρεκόρ, με την 6άρα από τη Κλάιντ να είναι το πιο ταπεινωτικό αποτέλεσμα της χρονιάς.

Ντέρμπι κορυφής δίνει σήμερα η Πίτερχεντ απέναντι στη πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Προέρχεται και αυτή από ισοπαλία τη περασμένη αγωνιστική. Έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Φάιφ. Αν και προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από το ματς. Ισοφαρίστηκε στο 58’ και έκτοτε καμία δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, αφού φάνηκε να μη θέλει να ηττηθεί κάποια. Εκτός έδρας αγνοεί τη νίκη εδώ και 7 αγωνιστικές. Στα πέντε από αυτά τα παιχνίδια είδαμε γκολ-γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι ντέρμπι κορυφής, αλλά όχι με όλη τη σημασία του όρου, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζουν 15 βαθμοί και οι γηπεδούχοι οδεύουν ολοταχώς για το πρωτάθλημα, αν και αγνοούν τη νίκη τις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Η Πίτερχεντ προσπαθεί να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση, αλλά δεν έχει διπλό μέσα στο 2024. Goal/Goal στο 1,91 από την Betshop.

Βαθμολογία -

23/03/2024League Two
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Στενχάουσμιουρ Στενχάουσμιουρ 62 29 18 8 3 46 25 21
2 Πίτερχεντ Πίτερχεντ 47 29 13 8 8 45 31 14
3 Νταμπάρτον Νταμπάρτον 45 29 13 6 10 48 40 8
4 Σπάρτανς Σπάρτανς 45 29 12 9 8 45 38 7
5 Ιστ Φάιφ Ιστ Φάιφ 37 29 9 10 10 39 37 2
6 Φόρφαρ Φόρφαρ 35 29 7 14 8 32 34 -2
7 Έλγκιν Έλγκιν 35 29 10 5 14 28 47 -19
8 Μπόνιριγκ Ρόουζ Μπόνιριγκ Ρόουζ 30 29 7 9 13 35 40 -5
9 Στρανράερ Στρανράερ 30 29 8 6 15 34 47 -13
10 Κλάιντ Κλάιντ 27 29 6 9 14 38 51 -13
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr