Ποδόσφαιρο

Λιγκ 1 Αγγλίας: Το κίνητρο μας οδηγεί στα φαβορί

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024 - 08:50

Φουλ δράση στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και τα πονταρίσματα πηγαίνουν σε σημεία με ελκυστικές αποδόσεις, καθώς από τις αναλύσεις προκύπτουν φαβορί με διαφορά ποιότητας και κινήτρου.

Λιγκ 1 Αγγλίας: Το κίνητρο μας οδηγεί στα φαβορί

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Λιγκ 1 Αγγλίας.

ΚΑΡΛΑΪΛ – ΛΙΝΚΟΛΝ

Την Παρασκευή έκανε την μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος, κερδίζοντας με 3-1 μέσα στην έδρα της Πιτέρμπορο. Έτσι, έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί πέντε αγώνων με απολογισμό 0-1-4. Βέβαια, τίποτα δεν άλλαξε για την Καρλάιλ, που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και ούτε με… θαύμα δεν προλαβαίνει να σώσει την κατηγορία. Εντός έδρας έχει να κερδίσει από την Πρωτοχρονιά, έκτοτε μετράει έξι ήττες σε επτά αγώνες.

Ο Μάρτιος ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά για την Λίνκολν, που επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Λέιτον Όριεντ εντός, πετυχαίνοντας γκολ στο 90’. Έφθασε πλέον τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και πάτησε στην πρώτη εξάδα, έχοντας θέσει ισχυρή υποψηφιότητα για τα πλέι-οφ ανόδου. Κράτησε ανέπαφη την εστία της για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, έχοντας συντελεστή τερμάτων 17-1 στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το θέμα στην αναμέτρηση αυτή, είναι το πόσο επηρέασε την Καρλάιλ η τεράστια και ανέλπιστη νίκη που πέτυχε πριν τρεις μέρες. Κατά τ’ άλλα, η Λίνκολν βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και είναι κλάσεις ανώτερη ομάδα. Διπλό στο 1,69 από την Betshop.

ΚΕΜΠΡΙΤΖ – ΓΟΥΙΓΚΑΝ

Από τις 17 Φεβρουαρίου είχε να κερδίσει η Κέμπριτζ και την Παρασκευή επικράτησε ξανά εκτός, με 2-0 στην έδρα της Μπάρνσλεϊ, σε ένα αποτέλεσμα που λίγοι θα περίμεναν. Έτσι μπήκε τέλος στο αρνητικό σερί των επτά αγώνων (0-1-6) και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, έχοντας πλέον απόσταση τριών βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Στο γήπεδό της έχει να κερδίσει από τις 13 Ιανουαρίου, ενώ δεν έχει επικρατήσει εντός της Γουίγκαν τον 21ο αιώνα.

Η Γουίγκαν ήταν φλύαρη απέναντι στη Μπέρτον και δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της. Προηγήθηκε με αυτογκόλ, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση και στο τέλος θα μπορούσε να είχε χάσει το ματς. Μικρή σημασία έχουν πάντως όλα αυτά, καθώς έχει ξεμείνει από βαθμολογικούς στόχους, ούσα στο -13 από τα πλέι οφ και στο +12 από την επικίνδυνη ζώνη. Εκτός μετράει τρεις ήττες στις τέσσερις πιο πρόσφατες εξόδους της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δίκαια το σετ των αποδόσεων είναι μοιρασμένο, καθώς το ματς φαντάζει ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Θα ποντάρουμε στον παράγοντα έδρα και το μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο που διαθέτει η Κέμπριτζ, απέναντι σε μία Γουίγκαν που μοιάζει αδιάφορη. Άσος στο 2,42 από την Betshop.

ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ – ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ

Επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά το επιθετικό πρόβλημα που έχει. Η Λέιτον Όριεντ είχε δύσκολη αποστολή στην έδρα της Λίνκολν, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, δέχθηκε το γκολ στο 90’ και είδε την διαφορά από την έκτη θέση, που οδηγεί στα πλέι οφ, να αυξάνεται στους έξι βαθμούς. Έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και θα ήθελε να παίρνει περισσότερα από την έδρα της, όπου έχει μία νίκη στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια της εκεί.

Η Πιτέρμπορο έπεσε θύμα έκπληξης, καθώς δέχθηκε τρία γκολ στην έδρα της από την ουραγό και σχεδόν υποβιβασμένη Καρλάιλ. Είχε τα πάντα, αλλά υστέρηση στην τελική προσπάθεια και παρουσίασε αμυντικά κενά. Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα και είδε το όνειρο της απευθείας ανόδου να απομακρύνεται. Υποχώρησε στην τέταρτη θέση, ούσα στο -10 από την δεύτερη Ντέρμπι, αλλά με δύο παιχνίδια λιγότερα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λέιτον Όριεντ γνωρίζει πως έχει μία από τις τελευταίες της ευκαιρίες να κάνει κάτι καλό και να παραμείνει στη διεκδίκηση μίας θέσης για τα πλέι οφ. Ωστόσο, δεν πείθει. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της Πιτέρμπορο, μετά από μία αναπάντεχη ήττα. Είναι ένα ζευγάρι, που σ’ αυτό το γήπεδο φέρνει μόνο Over από το 2002 και μετά. Over 2,5 στο 1,83 από την Betshop.

ΜΠΕΡΤΟΝ – ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ

Έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, η Μπέρτον πανηγύρισε έναν βαθμό στην έδρα της Γουίγκαν. Ένα παιχνίδι δύσκολο, στο οποίο έμεινε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ, αλλά ισοφάρισε και στο τέλος θα μπορούσε να είχε πετύχει και την ολική ανατροπή. Βρίσκεται πλέον στο +1 από την ζώνη του υποβιβασμού, παραμένοντας χωρίς νίκη από τις 17 Φεβρουαρίου, με απολογισμό 0-2-6 σ’ αυτό το διάστημα. Εντός έχει πέντε σερί ήττες.

Η Μπάρνσλεϊ που σε γενικές γραμμές πραγματοποιεί μία πολύ καλή σεζόν, θέλει να ξεχάσει άμεσα το τι συνέβη τον Μάρτιο. Σε πέντε παιχνίδια μέσα στον μήνα αυτό είχε απολογισμό 1-2-2, κερδίζοντας μόνο την ουραγό της βαθμολογίας εκτός έδρας. Τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια τα έδωσε στο γήπεδό της και σε δύο δεν σκόραρε, ενώ δέχθηκε και μία πεντάρα. Την Παρασκευή ηττήθηκε με 2-0 από την Κέμπριτζ. Έμεινε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ, πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δέχθηκε και δεύτερο γκολ προς το τέλος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λογικό φαβορί στην αναμέτρηση η Μπάρνσλεϊ, καθώς αμφότερες δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι και τον πρώτο λόγο φαίνεται να έχει η ομάδα που είναι ανώτερη σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν κερδίσουν και τώρα οι φιλοξενούμενοι, τότε ίσως μπει σε κίνδυνο ακόμη και η παρουσία τους στα πλέι-οφ. Διπλό στο 1,93 από την Betshop.

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΓΟΥΙΚΟΜ

Δεύτερη σερί ήττα υπέστη η Μπλάκπουλ. Ισάριθμες εκτός έδρας και μάλιστα με το ίδιο σκορ 1-0. Παρ’ όλα αυτά, κόντρα στην δεύτερη της βαθμολογίας Ντέρμπι, είχε μία καλή αγωνιστική παρουσία και θα μπορούσε να μην είχε φύγει με άδεια χέρια. Είδε όμως να μένει στο -4 από την πρώτη εξάδα, που οδηγεί στα πλέι-οφ ανόδου. Στην έδρα της είναι δυνατή, έχοντας χάσει μόνο από την Πιτέρμπορο για το πρωτάθλημα μέσα στο 2024.

Έπειτα από τρεις συνεχόμενες νίκες, η Γουίκομ υπέστη μία λογική και αναμενόμενη ήττα στην έδρα της από την πρωτοπόρο Πόρτσμουθ με 3-1. Έμεινε πίσω στο σκορ από τα αποδυτήρια, αλλά ισοφάρισε γρήγορα, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση. Δεν πέρασε το τεστ δυσκολίας, αλλά το κακό είναι μικρό. Βρίσκεται στη μέση της κατάταξης, ούσα στο +11 από την ζώνη του υποβιβασμού και στο -14 από την γραμμή των πλέι-οφ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όλα οδηγούν στον άσο σ’ αυτή την αναμέτρηση. Η έδρα παίζει καθοριστικό ρόλο για την Μπλάκπουλ, που έχει ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο σε αντίθεση με την Γουίκομ που μοιάζει αδιάφορη. Οι γηπεδούχοι πρέπει να πάρουν τη νίκη, για να διατηρηθούν κοντά στην πρώτη εξάδα. Άσος στο 1,89 από την Betshop.

ΜΠΟΛΤΟΝ – ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Μπόλτον δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τον δίχτυα, αλλά η άμυνά της πήρε και πάλι καλό βαθμό στη λειτουργία και μοιραία ήρθε το 0-0 στην έδρα της Στίβενεϊτζ. Έκλεισε τον Μάρτιο με μόλις μία ήττα σε έξι παιχνίδια, αυτή από την δεύτερη Ντέρμπι, αλλά και τρεις ισοπαλίες. Στο γήπεδό της σε δύο ματς πήρε ισάριθμες νίκες με τέρματα 7-0. Από τις 16 Δεκεμβρίου παραμένει αήττητη στην έδρα της για το πρωτάθλημα με απολογισμό 6-2-0.

Για πρώτη φορά, έπειτα από αρκετό καιρό, η Ρέντινγκ έφτιαξε σερί νικών, πανηγυρίζοντας και δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία. Κι αυτή στο γήπεδό της, κρατώντας ξανά απαραβίαστη την εστία της. Μπορεί να μην έπιασε υψηλή απόδοση, ωστόσο βρήκε το γκολ που έκανε τη διαφορά απέναντι στη Νορθάμπτον. Έτσι κατάφερε πλέον να βρεθεί στο +6 από την ζώνη του υποβιβασμού. Έχει πέντε Goal/Goal στις έξι πιο πρόσφατες εξόδους της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπόλτον βασίζει πολλά πράγματα στην έδρα της, όπου είναι πολύ δυνατή κι αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες της για απευθείας άνοδο, τότε θα πρέπει να κερδίζει παιχνίδια με ομάδες όπως η Ρέντινγκ. Άσος στο 1,55 από το Pamestoixima.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ – ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ

Μετρά τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, όπου δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά την βαριά ήττα με 5-0 από τη Λίνκολν, περίμενε κανείς πως θα βελτιωθεί κόντρα στην Πορτ Βέιλ, που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών και ηττήθηκε με 2-0. Περιμένει απλώς την ολοκλήρωση της σεζόν η Μπρίστολ και αυτό είναι φανερό.

Μετά τη νίκη απέναντι στην Καρλάιλ, βελτίωσε την ψυχολογία της και αυτό φανερώθηκε και στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Όξφορντ. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 53ο λεπτό, δεν πτοήθηκε και βρήκε τρόπο να φθάσει στην ισοφάριση και να πάρει τον πολυπόθητο βαθμό. Ανέβηκε στους 45 βαθμούς η Σριούσμπερι, ισοβαθμεί με τη Ρέντινγκ και μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Εξαιρετική το τελευταίο διάστημα, πάντως δεν έχει κερδίσει την Μπρίστολ εκτός από το 2020.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άνετες βαθμολογικά και οι δύο ομάδες, αν και η Σριούσμπερι χρειάζεται κάποιους βαθμούς ακόμα για να νιώσει ασφαλής. Τα παιχνίδια τους συνήθως έχουν γκολ, καθώς σκόραραν και οι δύο στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες φορές που βρέθηκαν στην έδρα της Μπρίστολ Ρόβερς. Goal/Goal στο 1,82 από το Pamestoixima.

ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ – ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ

Φάνηκε εξαρχής στην αναμέτρηση με τη Ρέντινγκ πως δεν έχει κίνητρο, με τη Νορθάμπτον εν τέλει να χάνει με 1-0, χάρη σε ένα γκολ που επετεύχθη νωρίς, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ την Ντέρμπι στο προηγούμενο παιχνίδι της. Υπέστη την τρίτη ήττα της στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, δίχως φυσικά αυτό να έχει κάποια σημασία, αφού είναι φανερό πως δεν έχει πλέον κάποιον στόχο βαθμολογικά, ούσα στην 11η θέση με 53 βαθμούς.

Εφτασε στις δύο συνεχόμενες νίκες για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο. Έκανε την αρχή κόντρα στην Μπέρτον, μείωσε τη διαφορά από την αντίπαλό της και εν συνεχεία, επικράτησε και της Μπρίστολ Ρόβερς με 2-0. Σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο και έφτασε άνετα στη νίκη, διατηρώντας εκ νέου ανέπαφη την εστία της. Έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή, αλλά παραμένει εντός της επικίνδυνης ζώνης.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μπορεί η Πόρτ Βέιλ να είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, ωστόσο η φόρμα της και το βαθμολογικό κίνητρο που έχει, μας οδηγούν στο να την στηρίξουμε. Η αποστολή της είναι δύσκολη, ωστόσο η Νορθάμπτον μοιάζει να είναι πλέον αδιάφορη. Διπλό στο 2,67 από την Betsson.

Βαθμολογία -

01/04/2024League One: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πόρτσμουθ Πόρτσμουθ 86 40 25 11 4 66 33 33
2 Ντέρμπι Ντέρμπι 81 41 25 6 10 70 35 35
3 Μπόλτον Μπόλτον 75 40 22 9 9 71 43 28
4 Πιτέρμπορο Πιτέρμπορο 71 39 21 8 10 75 49 26
5 Μπάρνσλεϊ Μπάρνσλεϊ 71 39 20 11 8 70 50 20
6 Λίνκολν Σίτι Λίνκολν Σίτι 64 40 17 13 10 57 33 24
7 Όξφορντ Όξφορντ 64 40 18 10 12 63 53 10
8 Στίβενεϊτζ Στίβενεϊτζ 63 40 17 12 11 51 40 11
9 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 60 40 17 9 14 57 43 14
10 Λέιτον Όριεντ Λέιτον Όριεντ 58 40 16 10 14 44 45 -1
11 Νορθάμπτον Νορθάμπτον 53 41 15 8 18 51 61 -10
12 Γουίγκαν Γουίγκαν 51 40 17 8 15 54 49 5
13 Γουίκομ Γουίκομ 50 39 13 11 15 51 52 -1
14 Μπρίστολ Ρόβερς Μπρίστολ Ρόβερς 50 39 14 8 17 48 59 -11
15 Έξετερ Σίτι Έξετερ Σίτι 48 40 13 9 18 34 53 -19
16 Τσάρλτον Τσάρλτον 46 40 10 16 14 58 59 -1
17 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 45 40 14 9 17 56 57 -1
18 Σριούσμπερι Σριούσμπερι 45 40 13 6 21 30 56 -26
19 Κέμπριτζ Κέμπριτζ 42 39 11 9 19 34 55 -21
20 Μπέρτον Μπέρτον 40 40 10 10 20 32 52 -20
21 Πορτ Βέιλ Πορτ Βέιλ 39 39 10 9 20 38 61 -23
22 Τσέλτεναμ Τσέλτεναμ 38 38 10 8 20 32 51 -19
23 Φλίτγουντ Φλίτγουντ 34 40 7 13 20 42 63 -21
24 Καρλάιλ Καρλάιλ 27 40 6 9 25 38 70 -32
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr