Ποδόσφαιρο

Β’ Ιταλίας: Κόμο και «Σαμπ»

Σάββατο, 6 Απριλίου 2024 - 00:27

Κόμο και Σαμπντόρια έχουν δύσκολες αποστολές, αλλά μπορούν τη νίκη σε Καταντζάρο και Παλέρμο, αντίστοιχα.

Β’ Ιταλίας: Κόμο και «Σαμπ»

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Β’ Ιταλίας.

ΜΠΡΕΣΙΑ - ΠΙΖΑ

Η Μπρέσια δέχθηκε πίεση και το γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο από την Κοζέντσα, αλλά για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ανθεκτική. Ισοφάρισε σε κρίσιμο σημείο και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εμφανώς καλύτερη. Λίγο έλειψε να δεχθεί το 2-1 κόντρα στη ροή (78’), το πέτυχε στην αμέσως επόμενη φάση! Επιστροφή στα τρίποντα έπειτα από μίνι σερί 0-1-1, η παρουσία του Ρόλι Μαράν στον πάγκο έχει βελτιώσει θεαματικά τους «ροντινέλε», οι οποίοι βλέπουν μέχρι τα πλέι οφ ανόδου. Τιμωρημένος ο Μπερτανιόλι (μ. 21/1), δύσκολα ο Αντρενάτσι (2ος τ. 9 συμ.), εκτός ο Μπορέλι (ε. 28/9, 2 ασίστ).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Πίζα βρέθηκε να χάνει 2-0 από την Παλέρμο, αλλά ισοφάρισε σχετικά γρήγορα, από το 64’ έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Δέχθηκε το 3-2 κόντρα στη ροή, αλλά το γύρισε στο τέλος, με τον Ματέο Τραμονί να σκοράρει στην πρεμιέρα, να παθαίνει ρήξη χιαστού, να επιστρέφει με τους Σικελούς και να βάζει δύο γκολ! Τρίτη επιτυχία στα τελευταία τέσσερα για την ομάδα του Αλμπέερτο Ακουιλάνι, το κλίμα βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό και η πρώτη οκτάδα είναι πλέον ορατός και χειροπιαστός στόχος. Τιμωρημένος ο Μπαρμπιέρι (α. 25/3), δύσκολα ο Μπαρμπέρις (μ. 9/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπο ματς, ίσως ελαφρύ προβάδισμα έχουν οι φιλοξενούμενοι.

ΣΟΥΝΤΙΡΟΛ - ΠΑΡΜΑ

Η Σουντιρόλ ήταν εξ αρχής το απόλυτο αουτσάιντερ στην έδρα της Κόμο και με την εν γένει παρουσία της δεν έκανε το παραμικρό για να αλλάξει τη θεώρηση αυτή. Δέχθηκε γκολ και στα δύο ημίχρονα, δεν απείλησε ιδιαίτερα και έτσι έμεινε με άδεια χέρια. Δύο αποτυχίες στα τελευταία τρία για την ομάδα του Φεντερίκο Βαλέντε, δεν νιώθει απόλυτα άνετη, ωστόσο κρατάει την τύχη της στα χέρια της και μπορεί να ρίξει το ποδοσφαιρικό… ξύλο που απαιτείται για να πετύχει τον στόχο της. Αμφίβολοι δίνονται οι Κανιάνο (α. 17/0), Πεκορίνο (ε. 26/4), χωρίς δεδομένα κενά.

Betshop: Μεγάλη μπάλα και στα ειδικά παικτών!

Η Πάρμα εμφάνισε χαλαρότητα στα μετόπισθεν και αυτό της κόστισε δύο γκολ στο εντός έδρας ματς με την Καταντζάρο, λίγο έλειψε να δεχθεί και 3ο (49’). Επιθετικά, «έκρυψε την μπάλα» κατά διαστήματα, έβγαλε πολλές ευκαιρίες (18’, 23’, 28’, 45’, 51’, 52’, 66’ δοκάρι, 83’), αλλά αποδείχθηκε άστοχη και έτσι έμεινε με άδεια χέρια. Πρώτη αποτυχία εντός στο πρωτάθλημα έπειτα από 13 μήνες και «σούμα» 13-8-0, οι «κροτσάτι» του Φάμπιο Πέκια παραμένουν το ακλόνητο φαβορί όσον αφορά στην άνοδο. Αμφίβολοι οι Κουλιμπαλί (α. 23/0) και Οσόριο (α. 18/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το φαβορί είναι δίκαιο, δύσκολα θα την… πατήσει ξανά η Πάρμα.

ΣΠΕΤΣΙΑ - ΛΕΚΟ

Η Σπέτσια μπήκε δυνατά στο ματς με την Ασκολι, προηγήθηκε στο τέταρτο και παρά το ότι δέχθηκε άμεσα την ισοφάριση, δεν παράτησε την προσπάθεια. Έβγαλε ένταση, νωρίς μετά την ανάπαυλα ήρθε το 2-1, μπορούσε μεγαλύτερο σκορ (59’, 63’), δίκαιη νίκη. Με πρόσφατο αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων (2-2-0), οι «ακουιλότι» του Λούκα Ντ’ Άντζελο αποδεικνύουν ότι υπάρχει αισθητή βελτίωση και αν το ρόστερ αποδώσει βάσει αυτών που μπορεί, η επιβίωση θα έρθει. Εξέτισε ο Κασάτα (α.-μ. 27/0), με πρόβλημα οι Κρέσπι (2ος τ.), Βισνιέβσκι (α.), Ρέκα (α. 11/2), Ντι Σέριο (ε. 5/2).

Η Λέκο δεν κατάφερε να προηγηθεί της Τσιταντέλα, παρά το δυνατό ξεκίνημα. Δέχθηκε γκολ κόντρα στη ροή, ωστόσο ισοφάρισε πριν από την ανάπαυλα. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο αδυνατούσαν να δημιουργήσουν οι δύο ομάδες, η ισοπαλία ήταν η λογική κατάληξη της αναμέτρησης. Με απολογισμό 0-2-10 μέσα στο 2024, δεν προκάλεσε εντύπωση το ότι απολύθηκε ο τεχνικός Αλφρέντο Αλιέτι, με τον Αντρέα Μαλγκράτι να αναμένεται να γίνει ο 4ος για φέτος. Ο υποβιβασμός έρχεται όλο και πιο κοντά. Εξέτισε ο Τζουλιελμότι (μ. 19/0), εκτός δράσης ο Λουάκιμα (α.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σπέτσια έχει ανεβάσει στροφές για τα καλά, βρίσκεται πιο κοντά στη νίκη.

ΤΕΡΝΑΝΑ - ΜΟΝΤΕΝΑ

Η Τερνάνα αντιμετώπισε στα ίσια τη Σαμπντόρια, ισοφάρισε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η πίεση που δέχθηκε στα τελευταία λεπτά δεν τη βρήκε έτοιμη και κατέρρευσε στο φινάλε, για να ηττηθεί δικαίως, αλλά με έκταση σκορ που την αδικεί. Τρίτη αποτυχία σε τέσσερα ματς, δεν έβγαλε εύκολο πρόγραμμα. Το καλό είναι ότι οι παίκτες του Ρομπέρτο Μπρέντα δεν παρατούν την προσπάθεια για τη σωτηρία. Εξέτισε ο Λουκέζι (α. 18/2), χτύπησε και λογικά λείπει ο Πίφτια (μ. 29/1), με πρόβλημα οι Σγκάρμπι (α. 9/1), Ενγκεσάν (α.), Βιβιάνι (μ. 3/0), Ζούμπερεκ (ε. 1/0).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Μόντενα ενεπλάκη σε ισορροπημένο ματς και δίχως ρυθμό απέναντι στην Μπάρι. Το γκολ με πέναλτι άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, ωστόσο ισοφαρίστηκε άμεσα. Γλίτωσε το 2-1 στο 88’, λίγο έλειψε να το πετύχει στο 94’ (δοκάρι). Αγνοεί τη νίκη σε εννέα ματς (0-7-2) η ομάδα του Πάολο Μπιάνκο, με αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά δεν ελπίζει βάσιμα στα πλέι οφ ανόδου, ωστόσο τα «καναρίνια» δηλώνουν αποφασισμένα να το παλέψουν μέχρι το τέλος. Τιμωρημένος ο Μανκόνι (ε. 27/3, 2 ασίστ), εξέτισε ο Κάουτζ (α. 17/0), εκτός σταθερά ο εφεδρικός Γκουαρίνο (α.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το παλεύει στο 100% η Τερνάνα, αποφεύγει την ήττα και… βλέπει.

ΦΕΡΑΛΠΙΣΑΛΟ - ΚΟΖΕΝΤΣΑ

Στο ουδέτερο «Γκαρίλι» (Πιατσέντζα). Η Φεραλπισαλό απείλησε την Κρεμονέζε (44’, 62’), βρήκε το γκολ στο τελευταίο τέταρτο, αλλά για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να πάρει τη νίκη, χρειάστηκε και την τύχη στις πολλές ευκαιρίες του αντιπάλου (19’, 27’, 35’, 41’, 55’, 91’, 93’). Τρεις επιτυχίες στα τελευταία πέντε ματς, η θέση των νεοφώτιστων είναι δύσκολη σε σταθερή βάση, αλλά υπάρχουν σεβαστές πιθανότητες σχετικά με τη σωτηρία, άπαντες τα δίνουν όλα στο 100%. Λογικά εκτός οι Βερτζελέτι (α. 1/0) και Μπαλεστρέρο (μ. 26/3), χωρίς νεότερα προβλήματα.

Η Κοζέντσα μπήκε δυνατά με την Μπρέσια και εξαργύρωσε την υπεροχή της με το 1-0, αλλά στη συνέχεια δεν δούλεψαν πολλά πράγματα. Ισοφαρίστηκε σε καίριο σημείο και η ανατροπή ήρθε δευτερόλεπτα μετά τη μοναδική ευκαιρία της μετά την ανάπαυλα. Δύο διαδοχικές ήττες μετά την αλλαγή προπονητή, ουδείς κατάλαβε τον λόγο για τον οποίο απολύθηκε ο Φάμπιο Καζέρτα ώστε να επιστρέψει ο Ουίλιαμ Βιάλι. Μία επιβίωση που έδειχνε εφικτή και με το παραπάνω, έχει μετατραπεί σε κατάσταση που εσχάτως γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Αμφίβολος ο Μαρτίνο (α. 10/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φεραλπισαλό τα δίνει όλα και είναι επικίνδυνη, η Κοζέντσα μπερδεύτηκε μετά την αλλαγή προπονητή. Λίγο έδρα.

ΚΑΤΑΝΤΖΑΡΟ - ΚΟΜΟ

Η Καταντζάρο εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά της Πάρμα και προηγήθηκε 2-0 από το πρώτο ημίχρονο, άγγιξε το 3-0 (49’). Βέβαια, στα μετόπισθεν υπέφερε κατά διαστήματα, γλίτωσε σε πολλές περιπτώσεις (18’, 23’, 28’, 45’, 51’, 52’, 66’ δοκάρι, 83’), για να φτάσει σε μία σπουδαία επικράτηση. Επιστροφή στις νίκες έπειτα από μίνι σερί 0-1-1, η διαφορά από την 9η θέση βρίσκεται στους 12 βαθμούς και αυτό σημαίνει ότι δεν χάνει τη θέση της στα πλέι οφ ανόδου. Υπερβατική πορεία, με το ποδόσφαιρο που παίζει έχει δικαίωμα να ονειρεύεται. Αμφίβολος ο Μπριγκέντι (α. 27/1).

Betshop: Μεγάλη μπάλα και στα ειδικά παικτών!

Η Κόμο είχε καλές επιθετικές ιδέες, σκόραρε και στα δύο ημίχρονα στην αναμέτρηση με τη Σουντιρόλ και από τη στιγμή που αμύνθηκε υποδειγματικά (δεν το συνηθίζει), έφτασε στην άνετη επικράτηση. Δεύτερη διαδοχική επιτυχία για την ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγας, εκμεταλλεύτηκε τις ήττες του άμεσου ανταγωνισμού (Πάρμα, Παλέρμο, Κρεμονέζε και Βενέτσια) και ανέβηκε στην πρώτη δυάδα της κατάταξης, αποδεικνύοντας ότι στοχεύει στην αυτόματη άνοδο, έχει ποιοτικό ρόστερ. Τιμωρημένος ο Μπελέμο (μ. 31/3, 2 ασίστ), εκτός ο Κονέ (μ. 14/0), δύσκολα ο Βέρντι (ε. 29/6).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σούπερ αναμέτρηση, ανάμεσα σε εξαιρετικές ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, είναι καλύτερα εφοδιασμένοι.

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ

Η Παλέρμο προηγήθηκε 2-0 της Πίζα και είχε βάλει τις βάσεις για σημαντική νίκη, αλλά ισοφαρίστηκε εύκολα και έμεινε με 10 παίκτες στο 64’. Βρήκε το 3-2 κόντρα στη ροή, για να καταρρεύσει στο φινάλε και να μείνει με άδεια χέρια. Τέταρτη αποτυχία στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος, η απ’ ευθείας άνοδος ξεφεύγει και ο τεχνικός Τζίνο Κορίνι τελεί υπό απόλυση. Αν επέλθει συμφωνία με τον Φάμπιο Γκρόσο, δεν αποκλείεται να γίνει η αλλαγή πριν από το ματς στη Γένοβα. Τιμωρημένοι οι Κουλιμπαλί (μ. 17/1), Γκόμες (μ. 29/0, 3 ασίστ), δύσκολα οι Ινσίνιε (μ.-ε. 21/2), Ρανόκια (μ. 8/4).

Η Σαμπντόρια ήταν καλύτερη στα σημεία από την Τερνάνα, αλλά δεν μπορούσε να χτίσει στο 1-0 και ισοφαρίστηκε μετά την ανάπαυλα. Δεν πτοήθηκε, δημιούργησε καταστάσεις πίεση στην αντίπαλη περιοχή και έστησε… πάρτι, με τρία γκολ σε ένα σκάρτο δεκάλεπτο. Τέταρτη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Αντρέα Πίρλο, κάνει μεγάλη προσπάθεια για να παγιωθεί στις θέσεις των πλέι οφ, εκεί όλα γίνονται. Εξέτισε ο Γκονσάλες (α. 23/2), εκτός δράσης σταθερά οι Φεράρι (α. 3/0), Αν. Κόντι (α. 1/0), Βιέιρα Ναν (μ. 13/0), δύσκολα οι Ρίτσι (μ. 16/0), Σ. Εσπόζιτο (ε. 18/5).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με νέο προπονητή η Παλέρμο, αλλά και δομικά προβλήματα. Αξίζει ως αουτσάιντερ η Σαμπντόρια.

ΡΕΤΖΙΑΝΑ - ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ

Η Ρετζιάνα ήταν το αουτσάιντερ στη Βενετία και από τη στιγμή που δέχθηκε το 2-0, το ματς ήταν διαδικαστικό. Μείωσε, όμως, σε καίριο σημείο, μετά το 2-2 (αυτογκόλ) το ηθικό ανέβηκε στα ύψη και έφτασε στην ανατροπή. Μία ήττα σε 14 ματς (5-8-1) για την ομάδα του Αλεσάντρο Νέστα, με ανάλογη παρουσία, δεν θα έχει θέμα. Τιμωρημένος ο Καμπάσι (μ. 21/1), χτύπησε και λείπει ο Τζίρμα (μ.-ε. 26/5), λογικά και ο Πορτανόβα (μ. 29/3, 3 ασίστ), με πρόβλημα και οι Μπάρντι (τ. 28 συμ.), Βεργκάρα (μ. 5/0), Οκουόνκουο (ε. 1/0), Τσέρνιγκοϊ (μ. 16/0), Βαρέλα (ε. 21/0).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Τσιταντέλα είχε φοβική συμπεριφορά στην έδρα της Λέκο και παρά το ότι βρήκε το γκολ κόντρα στη ροή, ισοφαρίστηκε πριν από την ανάπαυλα. Καλύτερη στο τελευταίο ημίωρο, δεν ήταν αρκετό για να βρει σοβαρές ευκαιρίες ώστε να ψάξει τη νίκη. Δεν έχει νίκη εδώ και 11 αγωνιστικές (0-3-8) η ομάδα του Έντι Γκορίνι, το ότι παραμένει μία νίκη μακριά από την οκτάδα και τα πλέι οφ, αποδεικνύει πόσο δυνατό 1ο γύρο έκανε. Εξέτισε ο Μπράνκα (μ. 25/1), αμφίβολοι δίνονται οι Πιταρέλο (ε. 30/4), Τζιράουντο (α. 13/0), Ντάντζι (μ. 12/0), έτοιμος ο Μανιέρο (τ. 3 συμ.)/

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τσιταντέλα αγνοεί τη νίκη για 11 αγωνιστικές, η Ρετζιάνα… πετάει, αλλά σε κάτι τέτοια ματς έρχονται τα… ανάποδα. Δεν ασχολούμαστε.

Βαθμολογία -

06/04/2024Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πάρμα Πάρμα 65 31 19 8 4 57 32 25
2 Κόμο Κόμο 58 31 17 7 7 45 33 12
3 Βενέτσια Βενέτσια 57 31 17 6 8 58 38 20
4 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 56 31 16 8 7 40 25 15
5 Καταντζάρο Καταντζάρο 52 31 15 7 9 49 39 10
6 Παλέρμο Παλέρμο 49 31 14 7 10 55 45 10
7 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 43 31 13 6 12 45 45 0
8 Μπρέσια Μπρέσια 42 31 10 12 9 35 32 3
9 Πίζα Πίζα 40 31 10 10 11 40 41 -1
10 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 40 31 8 16 7 34 35 -1
11 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 39 31 10 9 12 35 40 -5
12 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 38 31 10 8 13 39 41 -2
13 Μόντενα Μόντενα 38 31 8 14 9 36 41 -5
14 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 35 31 7 14 10 30 38 -8
15 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 34 31 8 10 13 32 35 -3
16 Σπέτσια Σπέτσια 34 31 7 13 11 30 43 -13
17 Τερνάνα Τερνάνα 32 31 8 8 15 36 44 -8
18 Άσκολι Άσκολι 31 31 7 10 14 33 38 -5
19 Φεραλπισάλο Φεραλπισάλο 30 31 8 6 17 35 49 -14
20 Λέκκο Λέκκο 22 31 5 7 19 29 59 -30
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr