Ποδόσφαιρο

Α' Σουηδίας: Στήριξη σε Βάρναμο και Τζουργκάρντεν

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 - 09:42

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Σουηδίας και από τις αναλύσεις προκύπτουν δύο άσοι σε ελκυστικές αποδόσεις.

Α' Σουηδίας: Στήριξη σε Βάρναμο και Τζουργκάρντεν

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α’ Σουηδίας.

ΒΑΡΝΑΜΟ – ΓΚΑΪΣ

Η Βάρναμο μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Ελφσμποργκ, αλλά έδειξε χαρακτήρα, πέτυχε δύο γκολ και πήρε το βαθμό (2-2). Αποτέλεσμα, που άφησε ικανοποιημένο τον τεχνικό Μράβατς, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς και από τη στιγμή που η ομάδα αντιμετώπιζε έναν πιο ισχυρό αντίπαλο. Πέρυσι, είχε καλή παρουσία και τερμάτισε στην 5η θέση, χωρίς πάντως να κάνει την υπέρβαση και να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φέτος, ευελπιστεί να κινηθεί σε ανάλογο επίπεδο, αν και μεταγραφικά δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο.

Η Γκάις ήταν τραγική στην πρεμιέρα και έχασε με το βαρύ 0-4 από την Μπρομαποϊκάρνα, δεχόμενη από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο. Πέρυσι, τερμάτισε στη 2η θέση της 2ης κατηγορίας και πήρε έτσι απευθείας το εισιτήριο της ανόδου. Προφανώς, αγωνιζόμενη φέτος σε υψηλό επίπεδο, η κατάσταση διαφοροποιείται και στόχος της είναι η παραμονή. Ηδη, από την 1η αγωνιστική κιόλας κατάλαβε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα και καλείται να βελτιωθεί αν θέλει να μείνει στην κατηγορία. Αναμένεται να παίξει χωρίς προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βάρναμο πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην πρεμιέρα και δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα απέναντι σε μία ανώτερη ομάδα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε. Προβλημάτισε πολύ η Γκάις, που με τέτοια εικόνα δεν μπορεί να έχει καμία τύχη, δείχνοντας πως χρειάζεται χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί στην κατηγορία. Άσος στο 2,24 από την Betshop.

ΚΑΛΜΑΡ – ΣΙΡΙΟΥΣ

Η Κάλμαρ πραγματοποίησε κακή εμφάνιση στο παιχνίδι με τη Χάμαρμπι και έχασε με 3-1. Βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0, μείωσε, αλλά στο 82’ δέχθηκε το τελειωτικό χτύπημα. Στο περσινό πρωτάθλημα τερμάτισε στην 6η θέση. Δεν κατάφερε να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και δεν επιβεβαίωσε έτσι τις προσδοκίες που υπήρχαν στο ξεκίνημα της σεζόν. Μεταγραφικά, δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο και όπως δείχνουν τα πράγματα, δύσκολα θα καταφέρει να βγει στην Ευρώπη, με το πρώτο της δείγμα, μάλιστα, να δημιουργεί προβληματισμό.

Η Σίριους πραγματοποίησε καλή εμφάνιση κόντρα στη Χάλμσταντ και έφτασε στην επικράτηση με 3-0, «καθαρίζοντας» το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Πέρυσι, τερμάτισε στην 8η θέση, μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και από τις θέσεις που βγαίνουν στην Ευρώπη. Ηταν εντυπωσιακή τις τελευταίες αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να παραμείνει με ευκολία στην κατηγορία. Ανάλογος είναι ο στόχος και τη φετινή σεζόν και δείχνει ικανή ότι μπορεί να τα καταφέρει, με την εμφάνιση της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος να είναι ενθαρρυντική. Εκτός είναι ο αμυντικός Κάρλσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολα τα πράγματα και φέτος για την Κάλμαρ, που δεν φαίνεται ότι μπορεί να παρουσιάσει βελτίωση, σε σχέση με την περσινή κακή χρονιά. Το πρώτο της δείγμα έφερε προβληματισμό, σε αντίθεση με την Σίριους, που μπήκε με… φόρα στο πρωτάθλημα και δείχνει ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα φέτος. Goal/Goal στο 1,60 από την Betshop.

ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ – ΧΑΚΕΝ

Η Τζουργκάρντεν στο 27’ του αγώνα με την Γκέτεμποργκ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα και στη συνέχεια έκανε… πάρτι, φτάνοντας στην άνετη επικράτηση με 4-1. Προηγήθηκε 4-0 και δέχθηκε γκολ στο 84’. Πέρυσι δεν μπόρεσε να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, τερματίζοντας στην 4η θέση. Πάντως, φέτος δείχνει ικανή ότι μπορεί να κινηθεί σε υψηλότερο επίπεδο και όχι μόνο να βγει στην Ευρώπη, αλλά να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο! Ηδη, πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ενώ έχει προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου. Εκτός ο μέσος Σούλερ.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Χάκεν στο παιχνίδι τη Μιάλμπι δημιούργησε ευκαιρίες, ωστόσο όχι μόνο δεν σκόραρε, αλλά δέχθηκε και γκολ και έχασε με 0-1. Πέρυσι, κινήθηκε σε υψηλό επίπεδο και μπορεί να μην έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ μέσω της 3ης θέσης. Φέτος, ευελπιστεί να κάνει το παραπάνω βήμα και να διεκδικήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες την 1η θέση. Η εικόνα της στην πρεμιέρα, πάντως, δεν ήταν καλή και προβλημάτισε το νέο προπονητή Γιόχανσεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Τζουργκάρντεν, αν και η έδρα της είναι το μεγάλο της όπλο. Στο 8-3-1 η πρόσφατη παράδοση εντός με την Χάκεν, η οποία υπέστη ανέλπιστη ήττα στο γήπεδό της την πρώτη αγωνιστική. Άσος στο 1,81 από την Betshop.

Βαθμολογία -

08/04/2024Allsvenskan
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μάλμε Μάλμε 6 2 2 0 0 7 1 6
2 Μιάλμπι Μιάλμπι 6 2 2 0 0 4 0 4
3 Μπρομαποϊκάρνα Μπρομαποϊκάρνα 4 2 1 1 0 6 2 4
4 Έλφσμποργκ Έλφσμποργκ 4 2 1 1 0 3 2 1
5 ΑΪΚ Στοκχόλμης ΑΪΚ Στοκχόλμης 4 2 1 1 0 3 2 1
6 Τζουργκάρντεν Τζουργκάρντεν 3 1 1 0 0 4 1 3
7 Σίριους Σίριους 3 1 1 0 0 3 0 3
8 Χάμαρμπι Χάμαρμπι 3 2 1 0 1 3 3 0
9 Χάλμσταντ Χάλμσταντ 3 2 1 0 1 1 3 -2
10 Βάρναμο Βάρναμο 1 1 0 1 0 2 2 0
11 Χάκεν Χάκεν 0 1 0 0 1 0 1 -1
12 Καλμάρ Καλμάρ 0 1 0 0 1 1 3 -2
13 Βαστέρας Βαστέρας 0 2 0 0 2 0 2 -2
14 Γκέτεμποργκ Γκέτεμποργκ 0 2 0 0 2 1 5 -4
15 Γκάις Γκάις 0 1 0 0 1 0 4 -4
16 Νόρκεπινγκ Νόρκεπινγκ 0 2 0 0 2 1 8 -7
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Allsvenskan (Relegation)
Relegation - Superettan

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr