Ποδόσφαιρο

Λιγκ 1 Αγγλίας: Το κίνητρο της επιβίωσης και της ανόδου

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 09:07

Πλούσια εξ' αναβολής δράση για την τρίτη κατηγορία της Αγγλίας, όπου αναμένεται να κριθούν πολλά, τόσο ψηλά, όσο και χαμηλά στη βαθμολογία, πλησιάζοντας προς το φινάλε του πρωταθλήματος.

Λιγκ 1 Αγγλίας: Το κίνητρο της επιβίωσης και της ανόδου

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Λιγκ 1 Αγγλίας.

ΜΠΕΡΤΟΝ – ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ

Η Μπέρτον εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα που διαθέτει από τη μέση και μπροστά και πήρε τη νίκη στην έδρα της Στίβενεϊτζ, σκοράροντας και στα δύο ημίχρονα. Διευκόλυνε το έργο της το ότι ο αντίπαλος έπαιζε με 10 παίκτες από το 61’, δεν την πτόησε η μείωση του σκορ. Πρώτη νίκη έπειτα από δύο διαδοχικές ήττες, πήρε διαφορά τριών βαθμών από την τελευταία τετράδα και πλέον οι πιθανότητες όσον αφορά στην επιβίωση αυξάνονται. Με πρόβλημα οι Μπρέιφορντ (α. 30/3), Λέκο (ε. 1/0), Μπένετ (ε. 31/2), Σουίνι (α. 35/1).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Τσέλτεναμ παρουσιάστηκε προβλέψιμη από τη μέση και μπροστά και κάκιστη στο ανασταλτικό σκέλος. Από νωρίς πίσω στο σκορ με την Μπρίστολ Ρόβερς, ουδέποτε έπεισε με την παρουσία της και έμεινε δικαίως με άδεια χέρια. Τέταρτη διαδοχική αποτυχία στο πιο κρίσιμο σημείο, η απόσταση από τις θέσεις της επιβίωσης αυξήθηκε στους πέντε βαθμούς και πλέον καλείται να πάρει το εξ αναβολής για να συντηρήσει ορισμένες ελπίδες. Τεράστια η πίεση εντός των αποδυτηρίων. Με πρόβλημα οι Χάροπ (μ. 12/0), Πετ (μ. 26/0), εκτός δράσης σταθερά ο Στριτ (ε. 22/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επέστρεψε στις νίκες μετά από πολύ καιρό η Μπέρτον, που μετρά επτά σερί ήττες στην έδρα της. Τέσσερις συνεχόμενες έχει η Τσέλτεναμ. Ματς ο θάνατός σου, η ζωή μου. Κομβική μάχη για το μέλλον και των δύο, που παλεύουν για την παραμονή. Goal/Goal στο 1,89 από την Betshop.

ΜΠΟΛΤΟΝ – ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ

Η Μπόλτον δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ της Πόρτσμουθ, βρήκε την ισοφάριση πριν από την ανάπαυλα, αλλά όσο και να προσπάθησε στη συνέχεια, δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από την ισοπαλία. Δύο νίκες στα τελευταία πέντε (2-2-1) ο πρόσφατος απολογισμός, βρίσκεται στο «-4» από τη δυάδα της ανόδου με ματς λιγότερο, είναι προφανές ότι δεν κρατάει την τύχη της στα χέρια της, περιμένει και στραβοπάτημα από την Ντέρμπι. Εκτός δράσης οι Ενλουντουλού (ε. 18/1), Γκόμες (ε. 16/2), θετικό το ότι δεν αναφέρθηκαν νεότερα προβλήματα.

Η Σριούσμπερι είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς με τη Γουίκομ, αλλά τουλάχιστον έδειχνε έτοιμη να πάρει τον βαθμό. Στο 67’, όμως, έμεινε με 10 παίκτες και δέχθηκε δύο γκολ έκτοτε (83’, 91’), για να μείνει με άδεια χέρια. Τέταρτο διαδοχικό δίχως νίκη (0-2-2), επί της ουσίας κρατάει την τύχη της στα χέρια της, αλλά καλό είναι να φτάσει στους 50 βαθμούς προκειμένου να αναπνεύσει με μεγαλύτερη άνεση και να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Τιμωρημένος ο Φλάναγκαν (α. 21/0), εκτός οι Φλέμινγκ (α. 8/0), Πιέρ (α. 17/1), Νερς (α.) και Κένε (μ. 28/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σριούσμπερι θέλει μία νίκη σε τρεις αγωνιστικές για να κλειδώσει οριστικά την παραμονή και θα στοχεύσει στα επόμενα παιχνίδια. Η Μπόλτον έχει μία από τις καλύτερες έδρες της κατηγορίας και θέλει να το επιβεβαιώσει για να παραμείνει ζωντανή στη μάχη της δεύτερης θέσης. 1 και Over 2,5 στο 2,04 από την Betshop.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ – ΚΕΜΠΡΙΤΖ

Η Μπρίστολ Ρόβερς ήταν ανώτερη της Τσέλτεναμ στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και μετά το 2-0 έκανε απλά διαχείριση, πανηγύρισε την εύκολη νίκη. Πρώτη επιτυχία έπειτα από αρνητικό σερί επτά αναμετρήσεων (0-2-5), ουδέποτε αμύνθηκε αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της σεζόν ώστε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Το σίγουρο είναι ότι προσδοκίες μεγαλώνουν εν όψει της επόμενης σεζόν. Αμφίβολος δίνεται ο Ουόρντ (μ. 20/1), Βέιλ (μ. 35/2), εκτός δράσης οι Φρεντ (α. 12/0), Κράμα (α. 27/0) και Μπάγκοτ (α. 10/0).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Κέμπριτζ δεν μπορούσε να περιορίσει την επιθετική δράση της Τσάρλτον και μάλιστα δέχθηκε γκολ πριν από το πρώτο ημίωρο, αλλά δεν παράτησε την προσπάθεια και έφτασε στο 1-1, για να αρκεστεί στον έναν βαθμό. Δεύτερο διαδοχικό ματς δίχως νίκη (0-1-1), διατηρεί ικανή απόσταση από την τελευταία τετράδα και παρά το ότι λογικά θα χρειαστεί ακόμη λίγους βαθμούς, κρατάει την τύχη της στα χέρια της. Εκτός οι Στίβενς (τ. 33 συμ.), Χάουντστρουπ (α. 3/0), Μόρισον (α. 38/1), Ντανκ (μ. 4/0), Τόμας (μ. 31/1), ΜακΚόνελ (ε. 3/0), Τέιλορ (ε. 12/3), έχει μάθει να ζει με τις απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η αδιάφορη Μπρίστολ Ρόβερς έδειξε πως έχει σφυγμό, καθώς βρήκε δίχτυα και πήρε νίκη μετά από αρκετό καιρό. Το κίνητρο είναι με την Κέμπριτζ, που χρειάζεται λίγους βαθμούς ακόμα για να σωθεί, ωστόσο δεν πείθει εκτός έδρας. 1 στο 2,18 από την Betshop.

ΟΞΦΟΡΝΤ – ΛΙΝΚΟΛΝ

Η Οξφορντ έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της φέτος απέναντι στην Πιτέρμπορο, έφτασε στο 3-0 στο 1ο ημίχρονο και δεν είχε θέμα να πανηγυρίσει την άνετη νίκη. Τρίτη διαδοχική επιτυχία για τα «βόδια», κρατούν την 6η θέση στα χέρια τους και τη δεδομένη στιγμή είναι ακλόνητο φαβορί για συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου. Μάλιστα, οι επιθετικές αρετές της την καθιστούν άκρως επικίνδυνη σ’ αυτά. Εκτός ο Σμιθ (ε. 9/1), πρόκειται για απουσία την οποία μπορεί να διαχειριστεί το τεχνικό τιμ. Δεν αναφέρθηκαν έτερα δεδομένα κενά.

Η Λίνκολν δεν έπιασε σπουδαία απόδοση στο εντός έδρας ματς με τη Γουίγκαν και παρά το ότι βρήκε την ισοφάριση, έμεινε με άδεια χέρια στην εκπνοή. Πρώτη ήττα μετά την Πρωτοχρονιά και σερί 10-6-0), είναι προφανές ότι οι ελπίδες της για συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου δέχθηκαν πλήγμα, αν και τα αίτια για του ότι μάλλον δεν θα τα καταφέρει πρέπει να αναζητηθούν στην αστάθεια που χαρακτήρισε την προσπάθειά της κατά τον 1ο γύρο. Εκτός δράσης εκ νέου οι Γένσεν (τ. 41 συμ.), Χάμιλτον (μ. 30/3), ΜακΓκράντλς (μ. 5/0) και Ουόκερ (ε. 5/0), χωρίς απρόοπτα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι η τελευταία ευκαιρία της Λίνκολν να προλάβει την εξάδα. Με διπλό θα αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον η μάχη των πλέι οφ, ειδάλλως όλα θα τελειώσουν. Παραμένει αήττητη εκτός μετά την Πρωτοχρονιά, ωστόσο η Όξφορντ είναι σε τρομακτική κατάσταση με τρεις σερί νίκες και τέρματα 13-0. 1 στο 2,09 από την Betshop.

ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ – ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ

Η Πιτέρμπορο παρουσίασε οικτρό πρόσωπο στην έδρα της Οξφορντ και από τη στιγμή που έχανε 3-0 στο φινάλε του 1ου ημιχρόνου, δεν είχε τύχη για θετικό αποτέλεσμα, συνετρίβη. Τερματίστηκε με πάταγο το μίνι σερί των δύο νικών, διατηρεί μαθηματικές πιθανότητες για την επιβίωση, ωστόσο η λογική υπαγορεύει ότι θα πρέπει να κάνει τα πλάνα της για τα πλέι οφ, στα οποία μπορεί να διακριθεί. Εκτός δράσης οι Φουχς (μ. 5/0) και Ολακίγμπε (ε. 5/0), δεν είναι μονάδες που επηρεάζουν άμεσα τα προπονητικά πλάνα.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Φλίτγουντ μπήκε αποφασισμένη να… ξεμπερδεύει μία ώρα αρχύτερα με το εμπόδιο της Νορθάμπτον, προηγήθηκε στο πεντάλεπτο και από τη στιγμή που έφτασε στο 2-0 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο, είναι προφανές ότι ακολούθησε διαχείριση. Τέλος στο σερί των τριών ηττών, το «-4» από την επιβίωση δεν είναι ασήμαντη απόσταση, αν και εντός των αποδυτηρίων υπάρχει τουλάχιστον η διάθεση να παλέψουν στο 100% παίκτες και προπονητικό τιμ. Δεν αναφέρθηκαν δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα, λογικά με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φλίτγουντ ξύπνησε αλλά πλέον είναι αργά, καθώς και μόνο νίκες να κάνει μέχρι το τέλος, δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Η Πιτέρμπορο προέρχεται από την χειρότερή της εμφάνιση, αποχαιρέτησε την απευθείας άνοδο, έχει κλείσει μία θέση στα πλέι οφ και θα ψάξει το καλύτερο πλασάρισμα. 1 και Over 1,5 στο 1,77 από την Betshop.

ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ – ΓΟΥΙΚΟΜ

Η Πορτ Βέιλ έκανε ονειρεμένο πρώτο ημίωρο απέναντι στην Εξετερ, προηγήθηκε 2-0 και έδειχνε ικανή να φτάσει στη νίκη, αλλά στο 2ο ημίχρονο παρουσιάστηκε αγνώριστη, δέχθηκε τέσσερα τέρματα σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα και μοιραία έμεινε με άδεια χέρια. Πρόσφατος απολογισμός 0-1-3, βρίσκεται στο «-3» από την επιβίωση και η κατάσταση δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό. Απουσιάζουν εκ νέου οι Κλαρκ (α. 12/0), Γκορ (μ. 1/0), Ουίλσον (ε. 27/4) και Μίτεν (ε. 10/0), δεν πρόκειται για απρόοπτα αγωνιστικά προβλήματα.

Η Γουίκομ είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τη Σριούσμπερι και παρά το ότι σε πρώτη φάση δεν μπορούσε να βρει το γκολ, από το 67’ έπαιζε με παίκτη παραπάνω και έκανε τη δουλειά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Επιστροφή στις νίκες έπειτα από τρία ματς (0-2-1), μπορεί να μην της έχει απομείνει προφανής στόχος, αλλά «χρωστάει» δύο ματς και η πρώτη δεκάδα της κατάταξης είναι εφικτή. Απουσιάζουν οι Βίνσεντ-Γιανγκ (α. 17/0) και Χάνλαν (ε. 16/2), θετικό το ότι δεν έχουν αναφερθεί απρόοπτες απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμέτρηση με μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο, καθώς η Γουίκομ δεν κυνηγάει κάτι, ενώ η Πορτ Βέιλ παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Με βάση τη φόρμα των δύο ομάδων, δεν προκύπτει νίκη των γηπεδούχων, ωστόσο παίζουν για την επιβίωσή τους και θα τους στηρίξουμε. 1 στο 2,43 από την Betshop.

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ – ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ

Η Πόρτσμουθ δεν εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο γκολ στην έδρα της Μπόλτον, ισοφαρίστηκε στο 1ο ημίχρονο, τουλάχιστον κράτησε τον βαθμό. Δύο ισοπαλίες στα τελευταία τρία, αλλά το σημαντικό είναι ότι ουδέποτε φέτος έχασε τη σταθερότητά της και τυπικά χρειάζεται έναν βαθμό για να σφραγίσει την άνοδο, ίσως να μην το χρειαστεί καν. Σε κάθε περίπτωση, το «Φράτον Παρκ» αναμένεται κατάμεστο, καθώς με νίκη εξασφαλίζει και την πρωτιά. Εκτός οι Πουλ (α. 14/3), Ρόμπερτσον (μ. 23/1), Μόρελ (μ. 27/0), Ντέβλιν (μ. 18/1), Λανγκ (ε. 8/4).

Η Ρέντινγκ ήταν ανταγωνιστική στο Μπάρνσλεϊ και μάλιστα προηγήθηκε δύο φορές. Δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη, ωστόσο ο ένας βαθμός είναι αρκετός για να σφραγίσει την επιβίωση, σε μία χρονιά γεμάτη δυσκολίες (θεωρητικά κινδυνεύει στη διαφορά των γκολ, ωστόσο πρόκειται για σενάρια φαντασίας). Δεν χάνει στα τελευταία τρία (1-2-0), αν βρει διοικητική και οικονομική σταθερότητα, θα ψάξει την επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ. Με πρόβλημα οι Ράσελ (μ. 31/3), Πάινς (α. 4/2), ο πρώτος είναι σημαντική απουσία και αφήνει σημαντικό κενό αν λείψει εν τέλει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Πόρτσμουθ με νίκη κατακτά το πρωτάθλημα και θέλει να κάνει τη φιέστα στο γήπεδό της. Εκεί είναι πολύ δυνατή, κερδίζει με μεγάλη συνέπεια, ωστόσο δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μέσα στο 2024. Δύσκολα θα κινδυνέψει η συμμετοχή της Μπάρνσλεϊ στα πλέι οφ, αλλά δεν είναι αδιάφορη. 1 στο 1,80 από την Betshop.

Βαθμολογία -

16/04/2024League One: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πόρτσμουθ Πόρτσμουθ 91 43 26 13 4 72 37 35
2 Ντέρμπι Ντέρμπι 86 44 26 8 10 75 37 38
3 Μπόλτον Μπόλτον 82 43 24 10 9 79 46 33
4 Πιτέρμπορο Πιτέρμπορο 77 42 23 8 11 80 55 25
5 Μπάρνσλεϊ Μπάρνσλεϊ 75 43 21 12 10 77 57 20
6 Όξφορντ Όξφορντ 73 43 21 10 12 76 53 23
7 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 70 44 20 10 14 60 43 17
8 Λίνκολν Σίτι Λίνκολν Σίτι 68 43 18 14 11 62 37 25
9 Στίβενεϊτζ Στίβενεϊτζ 67 44 18 13 13 54 44 10
10 Λέιτον Όριεντ Λέιτον Όριεντ 62 44 17 11 16 50 53 -3
11 Νορθάμπτον Νορθάμπτον 59 44 17 8 19 55 63 -8
12 Έξετερ Σίτι Έξετερ Σίτι 58 44 16 10 18 43 58 -15
13 Γουίγκαν Γουίγκαν 56 44 18 10 16 59 55 4
14 Γουίκομ Γουίκομ 55 42 14 13 15 53 52 1
15 Μπρίστολ Ρόβερς Μπρίστολ Ρόβερς 54 43 15 9 19 51 64 -13
16 Τσάρλτον Τσάρλτον 52 44 11 19 14 63 63 0
17 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 50 44 15 11 18 63 65 -2
18 Κέμπριτζ Κέμπριτζ 46 42 12 10 20 38 58 -20
19 Σριούσμπερι Σριούσμπερι 46 43 13 7 23 31 61 -30
20 Μπέρτον Μπέρτον 43 43 11 10 22 35 60 -25
21 Πορτ Βέιλ Πορτ Βέιλ 40 43 10 10 23 40 70 -30
22 Τσέλτεναμ Τσέλτεναμ 38 42 10 8 24 35 60 -25
23 Φλίτγουντ Φλίτγουντ 37 43 8 13 22 44 68 -24
24 Καρλάιλ Καρλάιλ 30 44 7 9 28 40 76 -36
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr