Ποδόσφαιρο

Β’ Ιταλίας: Μπορεί η Σπέτσια

Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 - 02:49

Κίνητρο και αγωνιστική βελτίωση οδηγούν στη νίκη της Σπέτσια επί της Μπρέσια.

Β’ Ιταλίας: Μπορεί η Σπέτσια

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Β' Ιταλίας

ΜΟΝΤΕΝΑ - ΣΟΥΝΤΙΡΟΛ

Η Μόντενα έκανε καλό πρώτο ημίχρονο με την Ασκολι, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, ενώ στην εκπνοή του γλίτωσε από πέναλτι. Μετά την ανάπαυλα δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο αυτό το ισχύει και για τον αντίπαλο, λογική και δίκαιη κατάληξη το «Χ». Δεν έχει πανηγυρίσει νίκη σε 12 ματς (0-3-9) και από εκεί που είχε στο τσεπάκι της τα πλέι οφ, πρέπει να προσέξει τι γίνεται κάτω. Τιμωρημένος ο Ρίτσιο (α. 22/0), δύσκολα οι Βαντέλι (3ος τ.), Γκουαρίνο (α.), Γκαρτζούλο (μ. 3/0), Τζέρλι (μ. 24/1), Πόνσι (α. 26/1), Ντούκα (μ. 19/2).

Betshop: Μεγάλη μπάλα και στα ειδικά παικτών!

Η Σουντιρόλ παρατάχθηκε επί της ουσίας για την ισοπαλία στο ματς με αντίπαλο την Τσιταντέλα και υπό αυτή την έννοια, πέτυχε τον στόχο της. Γλίτωσε (3' δοκάρι) στο ξεκίνημα, έκτοτε δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερες ευκαιρίες και έτσι το «Χ» ήταν απόλυτα δίκαιο. Μόλις μία ήττα στα τελευταία πέντε (2-2-1), από τη στιγμή που έχει τον απόλυτο έλεγχο αναφορικά με την επιβίωση, δικαιούται να ψάξει την υπέρβαση, δίχως να προκύπτει ιδιαίτερη πίεση. Με πρόβλημα οι Βινετό (α. 15/1), Ελ Καουακιμπί (α. 5/0), Πεκορίνο (ε. 26/4), χωρίς απρόοπτα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σουντιρόλ μπορεί να κάνει δύσκολη τη ζωή σε κάθε ομάδα, έτσι και στη Μόντενα. Δεν βγαίνει άκρη.

ΜΠΡΕΣΙΑ - ΣΠΕΤΣΙΑ

Η Μπρέσια είχε την κατοχή της μπάλας απέναντι στην Τερνάνα, ωστόσο απείλησε μόνο στο 90' επί της ουσίας και ενώ προηγουμένως (56', 68') είχε γλιτώσει σε κλασικές ευκαιρίες του αντιπάλου. Δεν νικάει στα τελευταία δύο (0-1-1) η ομάδα του Ρολάντο Μαράν, ωστόσο παραμένει εντός οκτάδας και η πορεία της κρίνεται υπερβατική, αφού μπήκε στο πρωτάθλημα «από το παράθυρο» και με μοναδικό μέλημα την επιβίωση. Εξέτισε ο Φαρές (α.-μ. 16/0), εκτός ο Μπορέλι (ε. 28/9), με πρόβλημα οι Ολτζερ (μ. 26/0) και Αντρενάτσι (2ος τ. 9 συμ.).

Η Σπέτσια προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό της Σαμπντόρια και για μεγάλο χρονικό διάστημα τα κατάφερε, ωστόσο δεν είχε τις μεγάλες ευκαιρίες και από τη στιγμή που αυτές έλειψαν και από τον αντίπαλο, η ισοπαλία ήταν η λογική και δίκαιη κατάληξη του ματς. Μία ήττα στα τελευταία επτά (2-4-1), παρουσιάζεται βελτιωμένη, πλην όμως αυτό δεν είναι αρκετό για την επιβίωση, κινδυνεύει και πρέπει να βελτιώσει τη συγκομιδή της. Εξέτισε ο Φαλτσινέλι (ε. 12/0, 2 ασίστ), εκτός δράσης τέθηκαν οι Κασάτα (μ. 30/0), Κρέσπι (2ος τ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σπέτσια έχει κίνητρο, βγάζει βελτίωση, μπορεί να το πιστοποιήσει στην έδρα της Μπρέσια.

ΠΑΡΜΑ - ΛΕΚΟ

Η Πάρμα δεν είχε ιδιαίτερες επιθετικές βλέψεις στο εκτός έδρας ματς με την Παλέρμο, κατά κύριο λόγο προσπάθησε να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους Σικελούς και τα κατάφερε περίφημα, με το 0-0 να αποδίδει δικαιοσύνη στο συγκεκριμένο ματς. Μόλις μία νίκη σε τέσσερα ματς (1-2-1) για την ομάδα του Φάμπιο Πέκια, εσχάτως έχει ρίξει την απόδοση, ωστόσο παραμένει έξι βαθμούς πάνω από την 3η θέση και η αυτόματη άνοδος δείχνει θέμα χρόνου για τους «κροτσάτι». Εξέτισε ο Μπονί (ε. 31/3, 6 ασίστ), δεν αναφέρθηκαν δεδομένες απουσίες.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Λέκο μπήκε δυνατά και με άγνοια κινδύνου με τη Βενέτσια, βρήκε το γκολ, αλλά μετά την ανάπαυλα δεν μπορούσε να ακολουθήσει τη βελτίωση του σαφώς ανώτερου αντιπάλου και έτσι έμεινε με άδεια χέρια. Με παίκτη λιγότερο από το 77', είναι τυχερή που γλίτωσε περισσότερα τέρματα. Τερματίστηκε το μίνι αήττητο σερί 1-2-0, υποβιβάζεται, ωστόσο προκύπτει ενδιαφέρον για την αγορά της ομάδας από τις ΗΠΑ (25 εκατ. ευρώ). Τιμωρημένοι οι Τσέλιακ (α. 25/0), Λεπόρε (α. 31/4, 6 ασίστ), δύσκολα οι Λαμάνα (τ. 3 συμ.), Λιστκόφσκι (ε. 10/0), Μπερέτα (ε. 2/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υπάρχει χαώδης διαφορά, αλλά η Πάρμα δεν πείθει και η απόδοση του φαβορί είναι… τόκος. Χαιρετίσματα.

ΤΕΡΝΑΝΑ - ΑΣΚΟΛΙ

Η Τερνάνα είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του εκτός έδρας ματς με την Μπρέσια, αλλά αμύνθηκε καλά, κινδύνευσε μόνο στο 90'. Με τη σειρά της, έβγαλε δύο κλασικές ευκαιρίες (56', 68'), εκείνη ήταν που άξιζε περισσότερο το γκολ. Δεν είναι κακή περίπτωση ο ένας βαθμός, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχει χάσει μόλις μία φορά στα τελευταία πέντε (2-2-1) και τα δίνει όλα για την επιβίωση. Δύσκολα κάποιος εκ των Καπουάνο (α. 26/0), Σόρενσεν (α. 13/2), Σγκάρμπι (α. 9/1), Ζούμπερεκ (ε. 1/0), Ενγκεσάν (μ.), Ιαναρίλι (τ. 32 συμ.).

Η Ασκολι δεν μπήκε καλά στο ματς με τη Μόντενα, κινδύνευσε στο πρώτο ημίωρο, αλλά ισορρόπησε και μάλιστα στο 45' έχασε πέναλτι. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερη δράση το ματς και το 0-0 κρίνεται λογικό. Δεν νικάει στα τελευταία τέσσερα (0-3-1), οι οπαδοί κράζουν από τη στιγμή που υπάρχει κίνδυνος, «μαντρώθηκε» σε προπονητικό κέντρο η αποστολή. Με θέμα οι Μποτέγκιν (α. 21/2), Μέντες (ε. 27/11), Γκαλιόλο (α. 1/0), Μπόγκνταν (α.), Κράια (μ. 5/0), Φαλάσκο (α. 17/0), Μπαγέγε (μ. 19/0), Ντ’ Ουφίτσι (ε. 20/0), Ατζαπόνγκ (α. 14/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι ανεβάζουν στροφές, οι φιλοξενούμενοι έχουν στριμωχθεί. Λίγο έδρα, αλλά με κάλυψη.

ΚΟΖΕΝΤΣΑ - ΜΠΑΡΙ

Η Κοζέντσα έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στην έδρα της Ρετζιάνα, διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα που πήρε με την πρώτη ευκαιρία της και έφτασε σε θρίαμβο, αν και το τελικό 4-0 κρίνεται υπερβολικό. Πρώτη νίκη έπειτα από αρνητικό σερί οκτώ αγώνων (0-4-4) για την ομάδα του Ουίλιαμ Βιάλι, την είχε άμεση ανάγκη στη μάχη που δίνει για την επιβίωση, ωστόσο δεν έχει κριθεί το παραμικρό, καλείται να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο. Τιμωρημένοι οι Πράζελικ (μ. 26/0), Βότσα (μ. 31/3, 2 ασίστ), αναμένεται να λείψει για ακόμη μία αναμέτρηση ο Μαρτίνο (α. 10/0).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

Η Μπάρι έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα απέναντι στην Πίζα, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Μετέφερε την πίεση στην αντίπαλη περιοχή, είχε δοκάρι (41'), για να βρει το 1-1 με πέναλτι. Είχε κάποια θετικά στοιχεία το ντεμπούτο του Φεντερίκο Τζαμπάολο στον πάγκο, αν και το κακό για τους «πουλιέζι» είναι ότι αγνοούν τη νίκη εδώ και εννέα αγωνιστικές (0-3-6), με συνέπεια να βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ασφυκτική η πίεση. Εκτός δράσης έχουν τεθεί οι Ντιαό (ε. 12/2), Κουτσουπιάς (μ. 14/2), δύσκολα θα παίξει κάποιος εκ των Πούσκας (ε. 13/4), Γκεμπρ (α. 4/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπάρι ψάχνει αντίδραση, αλλά δεν πείθει, η Κοζέντσα θα το κυνηγήσει στο 100%.

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΡΕΤΖΙΑΝΑ

Η Παλέρμο έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην αμυντική λειτουργία της απέναντι στην Πάρμα, δεν κινδύνευσε και από τη στιγμή που με τη σειρά τη δεν απείλησε σοβαρά, η «λευκή» ισοπαλία ήταν η λογική κατάληξη του ματς. Τρίτο διαδοχικό «Χ» με τον Μικέλε Μινιάνι στον πάγκο, δεν την έχει... εκτοξεύσει η αλλαγή προπονητή, αλλά πρώτο μέλημα για τους Σικελούς είναι η βελτίωση του ανασταλτικού σκέλους, κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διαδικασία των πλέι οφ. Εκτός ο Ντε Μαριάνο (μ.-ε. 27/0, 5 ασίστ), με λίγες πιθανότητες οι Ρανόκια (μ. 8/4), Βάσιτς (μ. 19/0).

Η Ρετζιάνα έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στο εντός έδρας ματς με αντίπαλο την Κοζέντσα, έχασε μία ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 8' και από εκεί και πέρα δεν μπορούσε να αντισταθεί, αν και το σκορ συντριβής την αδικεί. Τρίτη διαδοχική ήττα και ενώ είχε χάσει μία φορά σε ένα τρίμηνο, κάτι στράβωσε στην ομάδα του Σάντρο Νέστα, αν και οι διοικούντες εξέφρασαν επίσημη στήριξη στο πρόσωπό του. Εξέτισε ο Μπιάνκο (μ. 31/2), εκτός οι Βεργκάρα (μ. 5/0), Σαμπιρίζι (α. 26/0, 2 ασίστ), δύσκολα οι Μπάρντι (τ. 28 συμ.), Τσερνιγκόι (μ. 16/0), Τζίρμα (μ-ε. 26/5), Σιμίνσκι (α. 18/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι είναι το δίκαιο φαβορί, ανεξήγητη η κατηφόρα της Ρετζιάνα.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ - ΚΟΜΟ

Η Σαμπντόρια δεν είχε επιθετικό πνεύμα στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Σπέτσια, επί της ουσίας έκανε μεγάλη προσπάθεια να μην κινδυνεύσει σοβαρά και από τη στιγμή που τα κατάφερε, το 0-0 ήταν η μοναδική λογική κατάληξη του ματς. Δεν έχει νίκη στα τελευταία τρία (0-2-1) η ομάδα του Αντρέα Πίρλο, έχασε τη συνέπεια που είχε στο επιθετικό σκέλος, αλλά μπορεί τα πλέι οφ. Εκτός δράσης εκ νέου οι Μπενεντέτι (μ. 10/1), Φεράρι (α. 3/0), Αν. Κόντι (α. 1/0), Βιέιρα Ναν (μ. 13/0), δύσκολα οι Ντε Λούκα (ε. 29/9, 4 ασίστ), Ασκιλντσεν (μ. 18/0).

Η Κόμο αιφνιδιάστηκε από τη Φεραλπισαλό, αλλά από τη στιγμή που έβαλε την μπάλα κάτω, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να γυρίσει το ματς και να πάρει την εμφατική νίκη, με πέντε γκολ στο ενεργητικό της. Πέντε διαδοχικές επιτυχίες για την ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγας, αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι το βασικό φαβορί, μαζί με την Πάρμα, για την απ' ευθείας άνοδο, αν και άπαντες εντός ομάδας γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει χώρος για στραβοπατήματα. Εκτός δράσης ο Κονέ (μ. 14/0), θετικό το ότι δεν αναφέρθηκαν έτερα προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κόμο έχει τον πρώτο λόγο με τη φόρα που έχει πάρει, λογική επιλογή το Over.

ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ - ΦΕΡΑΛΠΙΣΑΛΟ

Η Τσιταντέλα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τη Σουντιρόλ, είχε δοκάρι μόλις στο 3', αλλά στη συνέχεια δεν προέβαλε επιθετική αξίωση, αμύνθηκε καλά, είχε και τον πορτιέρε Καστράτι σε καλή μέρα, κάπως έτσι το 0-0 σημάδεψε το ματς. Δεν χάνει στα τελευταία έξι (1-5-0) η ομάδα του Εντι Γκορίνι, αλλά εδώ και περίπου 3,5 μήνες έχει να επιδείξει μόλις μία νίκη (1-5-8). Βρίσκεται εκτός οκτάδας, αν και βασικός στόχος είναι η επιβίωση, οπότε όλα καλά. Δύσκολα κάποιος εκ των Μπαλντίνι (ε. 11/1), Νέγκρο (α. 20/2), Φράρε (α. 20/0), Ντάντζι (μ. 12/0).

Betshop: Μεγάλη μπάλα και στα ειδικά παικτών!

Η Φεραλπισαλό μπήκε με ενθουσιασμό στο εντός έδρας ματς με την Κόμο, βρήκε το 1-0, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ουσιαστικά δεν βρήκε αντίδοτο στην επιθετική επάρκεια του αντιπάλου. Δεύτερη ήττα στη σειρά για τους νεοφώτιστους, η επιβίωση δεν είναι εύκολο εγχείρημα, ωστόσο η προσπάθεια γίνεται στο 100% και αυτό δίνει ελπίδα εν όψει της συνέχειας. Εξέτισε ο Τσεπιτέλι (α. 26/0, 2 ασίστ), εκτός δράσης οι Τονέτο (α. 21/2), Φεραρίνι (α. 3/0), Καράρο (μ. 5/0), Βερτζελέτι (α. 1/0), αμφίβολοι δίνονται οι Σάου (ε. 11/1), Ντι Μολφέτα (ε. 27/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπο ματς, δεν βγαίνει άκρη, δυσκολεύονται αμφότερες.

Βαθμολογία -

27/04/2024Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πάρμα Πάρμα 70 34 20 10 4 59 32 27
2 Κόμο Κόμο 67 34 20 7 7 54 37 17
3 Βενέτσια Βενέτσια 64 34 19 7 8 62 39 23
4 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 60 34 17 9 8 43 28 15
5 Καταντζάρο Καταντζάρο 56 34 16 8 10 53 42 11
6 Παλέρμο Παλέρμο 52 34 14 10 10 58 48 10
7 Μπρέσια Μπρέσια 46 34 11 13 10 38 35 3
8 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 45 34 13 8 13 47 48 -1
9 Πίζα Πίζα 44 34 11 11 12 45 46 -1
10 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 44 34 11 11 12 37 40 -3
11 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 43 34 11 10 13 40 41 -1
12 Μόντενα Μόντενα 40 34 8 16 10 37 44 -7
13 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 40 34 8 16 10 34 42 -8
14 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 39 34 9 12 13 39 38 1
15 Τερνάνα Τερνάνα 37 34 9 10 15 38 45 -7
16 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 36 34 7 15 12 33 43 -10
17 Σπέτσια Σπέτσια 36 34 7 15 12 31 46 -15
18 Άσκολι Άσκολι 34 34 7 13 14 33 38 -5
19 Φεραλπισάλο Φεραλπισάλο 31 34 8 7 19 40 59 -19
20 Λέκκο Λέκκο 26 34 6 8 20 32 62 -30
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr