Ποδόσφαιρο

Α’ Πορτογαλίας: Πληρώνουν τα γκολ στο ντέρμπι Πόρτο-Σπόρτινγκ

Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 - 03:56

Μεγάλο ντέρμπι στο Οπόρτο με τους «δράκους» να φιλοξενούν τους επίδοξους πρωταθλητές της Σπόρτινγκ.

Α’ Πορτογαλίας: Πληρώνουν τα γκολ στο ντέρμπι Πόρτο-Σπόρτινγκ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α' Πορτογαλίας

ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ - ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ

Αποτυχία στην αποστολή με την Φαμαλικάο (2-2) για την Πορτιμονένσε παρότι έπαιζε για περισσότερα από 60 λεπτά με παίκτη παραπάνω. Προηγήθηκε στο 7’, γλίτωσε στο 45+9’ και δέχθηκε 2 γκολ στο 60’-63’. Έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό στο 77’. Μετρά 4 σερί g/g & Over 3,5. Πρόβλημα τα εντός, χωρίς νίκη σε 7 σερί. Τελευταίο τρίποντο στο Πορτιμάο στις 12/1 και το 1-0 επί της Φαρένσε. Αμφίβολοι οι Ρέλβας (Α) και Τζάσπερ (ΜΕ).

Με μεταπτώσεις η εικόνα της Μορεϊρένσε στο εντός με τη Ζιλ Βισέντε (0-1). Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται και στην έλλειψη ουσιαστικού κινήτρου, καθώς είναι στην μέση της βαθμολογίας. Ο Μπόρζες δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για την επιστροφή στις νίκες. Μετρά 6 σερί N/G εκτός, ενώ ταυτόχρονα έχει 3 Over 2,5 στα τελευταία 5 κόντρα στην Πορτιμονένσε. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πιθανό το ντεμπούτο του 3ου τερματοφύλακα, Μίκα με τον κόουτς να βάζει στον προηγούμενο ματς τον αναπληρωματικό Σέκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεδομένα το κίνητρο το έχει η Πορτιμονένσε που δίνει μάχη για την παραμονή. Και αυτό αρκεί για να κοιτάξουμε τόσο τη διπλή ευκαιρία του 1Χ στο 1.51 στην Betshop, αλλά και το άκρως δελεαστικό 1.91 στον 1 DNB.

ΕΣΤΟΡΙΛ - ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ

Η Εστορίλ έζησε την «κόλαση» στην έδρα της Τσάβες (2-2) και θα διεκδικήσει το ματς στα χαρτιά μετά την εισβολή των οπαδών των γηπεδούχων. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ήταν ένα ματς-ροντέο με ατομικά λάθη, πάθος. Κλασικό δηλαδή ντέρμπι παραμονής. Επτά Under 2,5 στα 10 πιο πρόσφατα κόντρα στην Φαμαλικάο. Τρία σερί 0-1 γκολ εντός εκ των οποίων στα 2 νίκησε. Εκτός οι τιμωρημένοι Καρνέ (Τ), Τ. Αραούχο (ΜΕ) και Πέδρο Αλβάρο (Α).

Η Φαμαλικάο έβγαλε χαρακτήρα με την Πορτιμονένσε. Έπαιζε από το 34’ με 10 παίκτες και με το σκορ στο 0-1 και το γύρισε στο 63’ σε 2-1 με τον Κάντιθ που είχε χάσει νωρίτερα και πέναλτι. Άντεξε μέχρι το 77’. Επιτυχία ο βαθμός που την κρατά αρκετά μακριά από την καυτή ζώνη. Τέσσερα g/g στα 5 τελευταία εκτός. Νοκ άουτ λόγω τιμωρίας οι βασικοί ντε Χάας (Α) και Σα (ΜΕ). Γυρίζει, ωστόσο, ο Μιχάι έπειτα από δύο ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν θα κοντράρουμε την παράδοση στο ζευγάρι. Συνήθως είναι πολύ «σφιχτά» τα μεταξύ τους ματς. Θα πάμε, λοιπόν, με το Under 2,5 που το βρίσκουμε στο 1.82 στο pamestoixima.gr.

ΠΟΡΤΟ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.

Ευκολότερα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ η Πόρτο πέρασε από την έδρα της Κάζα Πία (2-1). Παραμένει στην 3η θέση με τον βασικό της στόχο, βέβαια, να είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου στις 26/5 κόντρα στην Σπόρτινγκ. Τρία σερί G/G και 4 σερί Over 2,5 εντός με 4 συνεχόμενα 2-3 γκολ με αντίπαλο την ομάδα της Λισσαβόνας. Νέο πρόβλημα ο μπακ Ζοάο Μάριο, παραμένουν εκτός βασικός Ντιόγκο Κόστα (Τ) και οι Καρντόσο (Α), Ζαϊντού (Α), Μαρκάνο (Α).

Μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου βρίσκεται η Σπόρτινγκ μετά το άνετο 3-0 επί της Γκιμαράες. Έπαιξε 20 λεπτά καλή μπάλα και καθάρισε σαν «αυγό» την αντίπαλό της. Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Αμορίμ έδωσε στην ομάδα διήμερο ρεπό Τρίτη και Τετάρτη και πολλοί παραξενεύτηκαν. Σχεδόν δεδομένη η αποχώρηση του το καλοκαίρι προς Αγγλία μεριά. Παραμένουν εκτός οι Αντάν (Τ) και Ρέις (Α). Εξέτισαν και υπολογίζονται οι Ντιομαντέ (Α) και Εσγκάιο (Α).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι ένα ντέρμπι για ποντάρισμα στα γκολ. Άκρως δελεαστικό το 2.10 του g/g και Over 2,5 στην Betshop.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr