Ποδόσφαιρο

Α' Νορβηγίας: Επιλογές με λογική!

Κυριακή, 5 Μαΐου 2024 - 00:17

Φουλ αγωνιστική δράση σήμερα στη Νορβηγία με 7 παιχνίδια να μας απασχολούν σε ιδιαίτερες αγορές. 

Α' Νορβηγίας: Επιλογές με λογική!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Νορβηγίας.

ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ-ΚΦΟΥΜ ΟΣΛΟ

Η Χάουγκεσουντ είναι μια ομάδα μεσαίας δυναμικής που όμως δεν έχει ξεκινήσει με θετικό πρόσημο τη σεζόν. Οι «γλάροι» περιορίζονται σε χαμηλές πτήσεις, καθώς δεν μπορούν να βρουν λύσεις στην αμυντική λειτουργία, Δέχονται εύκολα τέρματα και έτσι πάει στράφι η αξιόπιστη επίθεση και η ευχέρεια που διαθέτουν στο σκοράρισμα. Τρεις ήττες στα τέσσερα ποιο πρόσφατα ναςτ ο πενιχρό απολογισμός, στοχευμένο για επανεκκίνηση το ματς με την νεοφώτιστη ΚΦΟΥΜ. Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ τα τρία από τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια.

Η ΚΦΟΥΜ αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στα μεγάλα σαλόνια του νορβηγικού ποδοσφαίρου και στο ξεκίνημα της περιόδου δείχνει μαχητικό πνεύμα που την βοηθά να μαζεύει βαθμούς. Το πάλεψε και κόντρας την ποιοτικά ανώτερη Μπραν αν ήταν λίγο πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να πανηγυρίσει και τη δεύτερη νίκη στη σεζόν. Έχει ηττηθεί πάντως μόνο σε ένα ματς. Τα τέσσερα από τα πέντε πρώτα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μάχη ουραγών και το θετικό αποτέλεσμα είναι μονόδρομος για τις δύο ομάδες. Αμφότερες θα παίξουν με προσοχή για να αποφύγουν την ήττα. Δεν περιμένουμε ρίσκα. Under 2.5 (1.88) στη Betshop.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ-ΧΑΜ ΚΑΜ

Η Κρίστιανσουντ είναι και νεοφώτιστη ομάδα αλλά μόνο ως τέτοια σε συμπεριφέρεται στο ξεκίνημα της περιόδου. Έχει τον… αέρα μιας έμπειρης ομάδας, με βαριά φανέλα, κόσμο και ποιοτικό ρόστερ και στέκεται ανταγωνιστικά.. κι στην απαιτητική αποστολή στο Ντράμεν θα μπορούσε να πάρει το δεύτερο διπλό στη σεζόν αν πρόσεχε περισσότερο την άμυνά της. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα για τους κυανόλευκους, καθώς έχουν σκοράρει στα τέσσερα από τα πέντε πρώτα ματς.

Χρειάστηκε να φθάσει στην πέμπτη αγωνιστική της περιόδου για να πάρει η Χαμ Καμ τον πρώτο βαθμό στη φετινή Ελίτσεριέν. Και μάλιστα σε δύσκολη και απαιτητική αποστολή στο Λίλεστρομ. Το μεγάλο θέμα για την ομάδα από το Χάμαρ είναι η αδυναμία στο σκοράρισμα. Μόνο ένα γκολ σε πέντε παιχνίδια, αυτό της περασμένης Κυριακή δεν είναι αρκετό για να την βγάλει από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη πλευρά, παραμένει αξιόπιστη στα μετόπισθεν,. Και τα πέντε ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κρίστιανσουντ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα κάτι που το δείχνει και η βαθμολογία. Θα πάμε με τους γηπεδούχους. 1 (2.23) στη Betshop.

ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ-ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ

Η Σάρπσμποργκ μετρούσε μόνο έναν κερδισμένο βαθμό στα τέσσερα πρώτα ματς της Ελίτσεριέν, αλλά στην αποστολή στο Τρόμσο ανέδειξε το καλό αγωνιστικό ης πρόσωπο και έκανε σεφτέ με πάταγο. Εξαιρετική εμφάνιση θύμισε τα προηγούμενα χρόνια που οι κυανόλευκοι βρίσκονταν στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης, όπου θέλουν να βρεθούν και φέτος. Δεν συνηθίζουν πάντως να ανεβάζουν ψηλά τον ρυθμό ως τώρα στη σεζόν. τα τέσσερα από τα πέντε πρώτα ματς εξελίχθηκαν σε No Goal.

Η ιδιότυπη αγωνιστική συμπεριφορά της Λίλεστρομ καλά κρατεί. Οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να κερδίσουν ούτε στο τρίτο εντός έδρας ματς της σεζόν, παίρνοντας απλά την ισοπαλία κόντρας την θεωρητικά υποδεέστερη Χαμ Καμ. Αντίθετα, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και αποφασιστική στις εξόδους της όπου μετρά δύο διπλά σε ισάριθμες αποστολές. Θέλει να τριτώσει το καλό κόντρα στην ασταθή Σάρπσποργκ, θα παίξει εκ νέου επιθετικά, καθώς έχει σκοράρει στα τέσσερα από τα πέντε πρώτα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λίλεστρομ δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και εκτός έδρας είναι αρκετά δραστήρια. Εύκολα ή δύσκολα θα πάρει θετικό αποτέλεσμα και θα τη στηρίξουμε. 2Χ & over 1.5 (1.88) στη Betshop.

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ-ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ

Η Οντ είναι μια από τις πλέον επιθετικογενείς ομάδες στη φετινή Ελίτσεριέν. Η αναμέτρηση με την Βίκινγκ ήταν ενδεικτική της αγωνιστικής συμπεριφοράς της ομάδας από το Σκίεν, αφού ενεπλάκη σε ένα ακόμα ματς ροντέο, δίχως να καταφέρει αν το κερδίσει. Ας όψεται η αμυντική λειτουργία που κάνει τη ζημιά στους μαυρόασπρους, που μπροστά έχουν άνεση και σκοράρουν με συνέπεια., Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια

Η Φρέντρικσταντ είναι μια νεοφώτιστη ομάδα όμως διαθέτει ποιοτικό ρόστερ και αυτό αποτυπώνεται στο ξεκίνημα της περιόδου. Έπειτα από την αναπόφευκτη ήττα στην πρεμιέρα από την πρωταθλήτρια και πανίσχυρη Μπόντο, οι ερυθρόλευκοι δεν… μάσησαν κόντρα στον υπόλοιπο ανταγωνισμό και τρέχουν αήττητο σερί τεσσάρων αγωνιστικών. Κέρδισαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ την Σάντεφιορντ σε ματς όπου είχαν υπερτριπλάσιες ευκαιρίες στο ενεργητικό τους. Πλήρης η αποστολή, δεν θα αλλάξει η πετυχημένη ενδεκάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες έχουν δείξει πως έχουν αρκετά προβλήματα στην άμυνά τους και έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Δεν περιμένουμε να επιδείξουν σταθερότητα σήμερα. Over 2.5 (1.86) στη Betshop.

ΜΠΟΝΤΟ-ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ

Η Μπόντο ξεπέρασε γρήγορα την πρώτη απώλεια βαθμών στο ντέρμπι με την Μόλντε και επανήλθε στη συνήθεια των καλών εμφανίσεων και των νικών. Δεν είχε πρόβλημα κόντρα στην Ρόζενμποργκ, κυριάρχησε στο Τροντχάιμ, κατέγραψαν υπερδιπλάσιες ευκαιρίες από τους γηπεδούχους δίκαιο το διπλό που την κρατά στην κορυφή από το ξεκίνημα της περιόδου. Σταθερά αξιόπιστη στην άμυνα η ομάδα από τον βορρά, έχει δεχθεί μόνο δύο γκολ σε πέντε παιχνίδια. Παραμένουν στα πιτς οι κεντρικοί μέσοι Βέτι, Φετ καιι Σκέιντε.

Η Στρομσγκόντσετ προερχόταν από τρεις συνεχόμενες νίκες, αλλά στην αναμέτρηση με την Κρίστιανσουντ υποχρεώθηκε σε απρόβλεπτη ισοπαλία. Οι νεοφώτιστοι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, το ματς εξελίχθηκε σε ροντέο, όπου κάθε πομάδα θα μπορούσε να κερδίσει στο φινάλε. Θετικό το πρόσημο μέχρι στιγμής στη σεζόν για τους μπλε που χαρακτηρίζονται από άνεση στο σκοράρισμα, τους αρέσει να ανεβάζουν τον ρυθμό στα παιοχνίδια. Όλοι οι βασικοί παίκτες είναι διαθέσιμοι, δεν αναμένονται αλλαγές για την αποστολή στον βορρά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπόντο μπορεί να στηριχθεί στην έδρα της και να φτάσει σε μία άνετη επικράτηση. 1 & over 2.5 (1.75) στη Βetshop.

ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ-ΜΟΛΝΤΕ

Ακόμα μία απόπειρα της Σάντεφιορντ να κάνει επανεκκίνηση στην αναμέτρηση με την Φρέντρικσταντ δεν είχε επιτυχία, Οι νεοφώτιστοι αποδείχθηκαν πολύ ανταγωνιστικοί, το σκορ μάλλον κολακεύει τους κυανέρυθρους που θα μπορούσαν να δεχθούν και άλλα γκολ σε μία ακόμα υποτονική εμφάνιση. Μόνο ένας κερδισμένος πόντος στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς. Δεν έχουν βάλει γκολ στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Under 2,5 γκολ και No Goal τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς.

Η Μόλντε προερχόταν από δύο ματς δίχως νίκη και δεν ήθελε με τόπο τα να τριτώσει το κακό κόντρα στην Χάουγκεσουντ. Αγωνίστηκε με πολύ άγχος, άφησε τον αντίπαλο να ελπίζει για αποτέλεσμα ενώ θα μπορούσε βάση ευκαιριών να φθάσει σε σκορ θριάμβου. Η επίθεση αποτελεί το βασικό όπλο των μπλέ, αλλά τους λείπει η σιγουριά στα μετόπισθεν. Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν και τα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια. Νοκ άουτ οι μεσοεπιθετικοί Ντέλι, Καασά και ο επιθετικός Μπερίσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μόλντε είναι σε κατάσταση να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της αντιπάλους της και να περάσει από την έδρα της. Σε λογικές τιμές το διπλό, παίζεται άνετα. 2 (1.64) στη Betshop.

ΒΙΚΙΝΓΚ-ΤΡΟΜΣΟ

Η Βίκινγκ είναι μια ομάδα που δημιουργεί και σκοράρει με άνεση, Δεν άλλαξε τακτική κόντρα στην Οντ Γκρένλαντ, αλλά για μια ακόμα φορά πλήρωσε τις αδυναμίες που έχουν να κάνουν με την αμυντική λειτουργία και αρκέστηκε στον έναν βαθμό. Κολλημένη με την ισοπαλία η ομάδα από το Στάβανγκερ και τα τρία πιο πρόσφατα ματς έληξαν δίχως νικητή. Και οι τρεις ισοπαλίες εξάλλου ήρθαν με γκολ-γκολ. Ζητούμενο η βελτίωση στην άμυνα. Πλήρης η αποστολή.

Δεν λέει να ορθοποδήσει η Τρόμσο, η οποία έκανε κάκιστη εμφάνιση κόντρα στην Σάρπσμποργκ και στο ματς που θεωρητικά προσδοκούσε σε επανεκκίνηση υπέστη πικρή και βαριά ήττα. Ο 34χρονος κόουτς Γιούργκεν Βικ δεν φαίνεται να ανταπεξέρχεται στο βάρος που ανέλαβε το καλοκαίρι, ήδη ακούγονται σενάρια περί αντικατάστασής του σε περίπτωση νέας ήττας στο Στάβανγκερ. Τέσσερις μαζεμένες ήττες οι ερυθρόλευκοι που δεν έχουν σκοράρει στα τρία πιο πρόσφατα ματς. Πλήρης η αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βίκινγκ τη δεδομένη στιγμή δείχνει πιο έτοιμη και πιο στοιβαρή ομάδα απ' ότι η Τρόμσο. Δεν χρειάζεται πολλά ρίσκα το παιχνίδι. 1 (1.59) στη Betshop.

Βαθμολογία -

04/05/2024Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 13 5 4 1 0 12 2 10
2 Μόλντε Μόλντε 13 6 4 1 1 11 4 7
3 Μπραν Μπραν 11 6 3 2 1 8 5 3
4 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 10 5 3 1 1 7 7 0
5 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 9 5 3 0 2 7 5 2
6 Φρέντρικσταντ Φρέντρικσταντ 8 5 2 2 1 6 5 1
7 Κρίστιανσουντ Κρίστιανσουντ 8 5 2 2 1 7 7 0
8 Οντ Οντ 8 6 2 2 2 9 10 -1
9 Λίλεστρομ Λίλεστρομ 7 5 2 1 2 6 9 -3
10 Βίκινγκ Βίκινγκ 6 5 1 3 1 6 6 0
11 KFUM Όσλο KFUM Όσλο 6 5 1 3 1 5 5 0
12 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 6 5 2 0 3 5 8 -3
13 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 4 5 1 1 3 5 6 -1
14 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 2 6 0 2 4 2 6 -4
15 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 1 4 0 1 3 2 6 -4
16 Τρόμσο Τρόμσο 0 4 0 0 4 2 9 -7
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Eliteserien (Relegation)
Relegation - OBOS-ligaen

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr