Ποδόσφαιρο

Β' Ιταλίας: Αναμετρήσεις ζωής ή θανάτου!

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024 - 11:36

Φινάλε στη Β' Ιταλίας με αναμετρήσεις που παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον στο σημερινό κουπόνι του στοιχήματος.

Β' Ιταλίας: Αναμετρήσεις ζωής ή θανάτου!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Β' Ιταλίας.

ΑΣΚΟΛΙ - ΠΙΖΑ

Η Ασκολι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στην έδρα της Παλέρμο, αλλά δεν έπαψε να προσπαθεί μετά την ανάπαυλα και τουλάχιστον έκανε το 2-2 στην εκπνοή, με τον Καλιγκάρα να βρίσκει δύο φορές δίχτυα. Δεν μπορεί να σωθεί απ’ ευθείας. Παίζει στα πλέι άουτ με νίκη και μη νίκη μίας εκ των Μπάρι ή Τερνάνα. Με «Χ» θέλει ήττα της Μπάρι, υποβιβάζεται αν χάσει. Πολύ δύσκολη η τρέχουσα σεζόν. Με θέμα οι Μέντες (ε. 27/11), Γκαλιόλο (α. 1/0), Μπόγκνταν (α.), Κράια (μ. 5/0), Φαλάσκο (α. 17/0), Μπαγέγε (μ. 19/0), Μάιγκα (μ. 3/0).

Η Πίζα δεν έπαιξε άμυνα με τη Σουντιρόλ, το ματς γύρισε, ωστόσο επιθετικά είχε καλές ιδέες, δημιούργησε ευκαιρίες και τουλάχιστον πήρε την ισοπαλία. Δεν ήταν αρκετός ο βαθμός προκειμένου η ομάδα του Αλμπέρτο Ακουιλάνι να μείνει ζωντανή στο κυνήγι των πλέι οφ, υπό αυτή την έννοια η σεζόν θεωρείται αποτυχία, αν και είχε φανεί από τον πρώτο γύρο ότι δεν είχε την απαιτούμενη σταθερότητα ώστε να γίνει θαμώνας της οκτάδας. Τιμωρημένος ο Καλαμπρέζι (α. 26/2), δύσκολα οι Λεβέρμπ (α. 14/0), Μπαρμπέρις (μ. 9/0), Βελόσο (μ. 26/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε δύσκολη θέση η Ασκολι η οποία παίζει για την παραμονή της κόντρα στην Πίζα που πλέον δεν έχει κίνητρο καθώς έχασε το... τρένο για τα πλέι οφ. Θα πάμε με τον 1 σε απόδοση 1.73 από τη Betshop.

ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ - ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ

Η Κρεμονέζε έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 14', σκόραρε στην Πάρμα πριν από το πρώτο ημίωρο, αλλά δεν κράτησε καλό ρυθμό ανασταλτικά, ισοφαρίστηκε και από τη στιγμή που έμεινε και εκείνη με 10 (70'), η ισοπαλία ήταν η λογική κατάληξη του ντέρμπι. Μία νίκη στα τελευταία πέντε (1-2-2) για την ομάδα του Τζοβάνι Στρόπα, είχε το ρόστερ για την άνοδο, ωστόσο θα τη διεκδικήσει μέσω των πλέι οφ. Τιμωρημένος ο Πίκελ (μ. 27/3, 2 ασίστ), εξέτισε ο Λοκοσβίλι (α. 21/0). Εκτός ο Σαρ (τ. 12 συμ.), αμφίβολοι οι Κολόκολο (μ. 27/4), Ραβανέλι (α. 27/3), Αφένα-Τζιάν (ε. 7/0).

Η Τσιταντέλα έκανε ιδανικό ξεκίνημα απέναντι στην Μπάρι, αλλά δεν είχε διάρκεια, ισοφαρίστηκε νωρίς και το «Χ» έμεινε μέχρι τέλους, δίχως κάποια από τις δύο ομάδες να επιδιώκει με ζέση το δεύτερο τέρμα. Με... αλλόκοτο απολογισμό 1-7-1, η ομάδα του Έντι Γκορίνι δεν εμφάνισε αξιόπιστο πρόσωπο, ωστόσο εξασφάλισε την επιβίωση δίχως να πιεστεί στο 100% και αυτό είναι το σημαντικό. Με πρόβλημα οι Νέγκρο (α. 20/2), Φράρε (α. 20/0), Μπαλντίνι (ε. 11/1), χωρίς απρόοπτα κενά.

EKTIMHΣΗ: Η Κρεμονέζε θα διεκδικήσει την άνοδο μέσω των πλέι οφ και τώρα αντιμετωπίζει την Τσιταντέλα η οποία έχει εξασφαλίσει την επιβίωσή της και πλέον δεν έχει κίνητρο. Θα πάμε με τον 1 σε απόδοση 1.74 από τη Betshop.

ΚΑΤΑΝΤΖΑΡΟ - ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ

Η Καταντζάρο ήταν αξιόμαχη στην έδρα της Τερνάνα, ωστόσο επιθετικά δεν είχε τη λάμψη άλλων αναμετρήσεων και έτσι έμεινε με άδεια χέρια, δεχόμενη το γκολ στο τελευταίο τέταρτο. Εκπληκτική σεζόν για τους νεοφώτιστους του Βιντσέντζο Βιβαρίνι, τερματίζουν στην πρώτη πεντάδα και μάλιστα αν νικήσουν τη νυν αντίπαλό τους, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παίξουν μαζί στα πλέι οφ, όπου δεν θα υπάρχει λογικά η παραμικρή πίεση. Εκτός οι Ντ’ Αντρέα (ε. 23/0), Γκιόν (μ. 21/1), Μπριγκέντι (α. 29/1), Αμπροζίνο (ε. 28/3).

Η Σαμπντόρια βρήκε νωρίς το γκολ απέναντι στη Ρετζιάνα, κράτησε ανασταλτικά την παρουσία της σε καλό επίπεδο και έτσι πήρε τη νίκη που είχε ανάγκη. Η ομάδα του Αντρέα Πίρλο πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές φέτος, ωστόσο στα κρίσιμα βρήκε την απαραίτητη σταθερότητα ώστε να τερματίσει στην οκτάδα και το βάρος της φανέλας της επιτρέπει να βλέπει μέχρι τέλους στη διαδικασία. Με πρόβλημα οι Εστάνις Πεδρόλα (μ.-ε. 15/3), Μπαρέκα (α. 22/0), Μούρου (α. 23/1), Βιέιρα Ναν (μ. 13/0), Φ. Κόντι (α. 1/0), Τζιρέλι (μ. 17/0), Ντάντα (ε. 9/0).

EKTIMHΣΗ: Πολύ καλή σεζόν πραγματοποίησε η Καταντζάρο η οποία με νίκη έχει σοβαρές ελπίδες για συμμετοχή στα πλέι οφ. Από την άλλη η Σαμπντόρια θα διεκδικήσει την άνοδο μέσω των πλέι οφ. Θα πάμε με το G/G σε απόδοση 1.68 από τη Betshop.

ΚΟΜΟ - ΚΟΖΕΝΤΣΑ

Η Κόμο παρουσιάστηκε προβληματική στο πνευματικό επίπεδο στην έδρα της Μόντενα, δεν δημιούργησε ιδιαίτερους κινδύνους και έτσι αρκέστηκε το 0-0. Κερδίζει την άνοδο με νίκη ή μη νίκη της Βενέτσια η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγας, εννοείται ότι δεν έχει μείνει εισιτήριο ούτε για δείγμα. Βέβαια, είναι άμαθοι στη διαδικασία αυτή οι «λαγκουνάρι», θα χρειαστούν υπομονή και μέθοδο προκειμένου να κάνουν το τελευταίο, πολύ σημαντικό βήμα. Σταθερή απουσία ο Κονέ (μ. 14/0), δεν αναφέρθηκαν έτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Η Κοζέντσα προηγήθηκε δύο φορές της Σπέτσια κυρίως επειδή ο φορ Τουτίνο βρίσκεται σε οργιώδη κατάσταση, αλλά ανασταλτικά δεν πήρε καλό βαθμό, ισοφαρίστηκε ισάριθμες και έτσι αρκέστηκε στην ισοπαλία. Με αήττητο σερί 3-3-0 στην τελική ευθεία, η ομάδα του Ουίλιαμ Βιάλι έμεινε πιστή στη συνήθεια να κλείνει δυνατά τη σεζόν και αυτό ήταν αρκετό για να της προσφέρει την επιβίωση στο... πιάτο και ενώ πριν από έναν μήνα υπήρχε έκδηλη ανησυχία. Εξέτισε ο Καλό (μ. 32/1), εκτός ο Μαρτίνο (α. 10/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η νίκη είναι μονόδρομος για την Κόμο αν θέλει να κρατήσει την άνοδο στο χέρι της. Από την άλλη η Κοζέντσα έχει εξασφαλίσει την επιβίωσή της. Θα πάμε με τον 1 & over 2,5 σε απόδοση 1.80 από τη Betshop.

ΛΕΚΟ - ΜΟΝΤΕΝΑ

Η Λέκο δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Μπρέσια, πνευματικά ήταν... άδεια και από τη στιγμή που δέχθηκε δύο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, δεν θα ήταν δυνατόν να γλιτώσει την ήττα. Τέταρτη διαδοχική αποτυχία για τους νεοφώτιστους, δεν στάθηκαν με αξιώσεις στην κατηγορία και στόχος είναι να βρει τους πόρους ώστε να επιστρέψει καλύτερα εξοπλισμένη. Εξέτισε ο Λεπόρε (α. 32/4), εκτός οι Λαμάνα (τ. 3 συμ.), Λουάκιμα (α.), Καπραντόσι (α. 6/0), Λιστκόφσκι (ε. 10/0), Μπερέτα (ε. 2/0).

Η Μόντενα δεν είχε ιδιαίτερο κίνητρο απέναντι στην Κόμο, ωστόσο δεν παράτησε την προσπάθεια, έβγαλε ένταση στο παιχνίδι της, πήρε καλό βαθμό στα μετόπισθεν και κράτησε τον αντίπαλο στο 0-0. Μία νίκη στα τελευταία 15 ματς (1-10-4), παρά τον ενθαρρυντικό πρώτο γύρο δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να κερδίσει εισιτήριο για τα πλέι οφ και αυτό άφησε μία σχετικά πικρή γεύση. Εξέτισε ο Αμπιούζο (ε. 23/5), δύσκολα κάποιος εκ των Γκουαρίνο (α.), Γκαρτζούλο (μ. 3/0), Τζέρλι (μ. 24/1), Πόνσι (α. 26/1), Ντούκα (μ. 19/2), Ουκάντα (α. 25/0).

EKTIMHΣΗ: Ήδη υποβιβασμένη η Λέκο δεν κατάφερε να σταθεί ανταγωνιστική, αντιμετωπίζει τη Μόντενα η οποία δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ. Θα ποντάρουμε στο under 2,5 σε απόδοση 2,4 από τη Betshop.

ΜΠΑΡΙ - ΜΠΡΕΣΙΑ

Η Μπάρι δέχθηκε γκολ στην πρώτη καλή επίθεση της Τσιταντέλα, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει άμεσα και να ισοφαρίσει. Δεν σώζεται απ’ ευθείας. Στα πλέι άουτ με νίκη. Της κάνει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Ασκολι. Αν χάσει, χρειάζεται ήττα της Ασκολι και μη νίκη μίας εκ των Τερνάνα ή Σπέτσια ώστε να τερματίσει 17η και η διαφορά από την 16η θέση να μην ξεπεράσει τους 4 βαθμούς. Εξέτισε ο Μπελόμο (μ. 19/0), εκτός ο Κουτσουπιάς (μ. 14/2), δύσκολα οι Μαΐτα (μ. 30/0, 2 ασίστ), Ετζουμά (μ. 22/2), Ντιαό (ε. 12/2).

Η Μπρέσια μπήκε με ενθουσιασμό στο εντός έδρας ματς με τη Λέκο και από τη στιγμή που βρήκε δύο γκολ πριν καν κλείσει το πρώτο εικοσάλεπτο, ήταν προφανές ότι θα ακολουθήσει περίπατο. Πρώτη επιτυχία έπειτα από αρνητικό σερί 0-3-1 για την ομάδα του Ρολάντο Μαράν, ξεκίνησε τη σεζόν ως φαβορί για τον υποβιβασμό και «κλείδωσε» το εισιτήριο για τα πλέι οφ ανόδου, πρόκειται για μεγάλη επιτυχία (η όερξη ανοίγει). Εκτός ο Μπορέλι (ε. 28/9), δύσκολα οι Ολτζερ (μ. 26/0), Αντρενάτσι (2ος τ. 9 συμ.), Αντόρνι (α. 24/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θέλει τη νίκη προκειμένου να μπει στα πλέι αουτ για να διεκδικήσει την άνοδο. Από την άλλη η Μπρέσια έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ ανόδου κάτι που χαρακτηρίζει τη σεζόν ως πολύ επιτυχημένη. Θα ποντάρουμε στο G/G σε απόδοση 1.84 από τη Betshop.

ΡΕΤΖΙΑΝΑ - ΠΑΡΜΑ

Γειτονικό ντέρμπι. Η Ρετζιάνα ήταν αργή και προβλέψιμη στο επιθετικό σκέλος, δεν βρήκε γκολ και από τη στιγμή που η εστία της παραβιάστηκε νωρίς στη Γένοβα, είναι λογικό το ότι έμεινε με άδεια χέρια. Τερματίστηκε το μίνι σερί των δύο νικών για την ομάδα του Αλεσάντρο Νέστα (στην εξέδρα λόγω τιμωρίας ο άλλοτε αστέρας της Πάρμα), πήρε τους απαιτούμενους βαθμούς την κρίσιμη στιγμή, αυτό έκανε τη διαφορά. Τιμωρημένοι οι Γκοντό (ε. 31/6) και Ρότσιο (α. 24/1), εκτός οι Σαμπιρίζι (α. 26/0), Τζίρμα (μ.-ε. 26/5), Τσέρνιγκοϊ (μ. 16/0).

Η Πάρμα έμεινε με 10 παίκτες στο 14' και λίγο έλειψε να χαλάσει το πάρτι στο ντέρμπι με την Κρεμονέζε, ωστόσο βρήκε την ισοφάριση και από τη στιγμή που και ο αντίπαλος έμεινε με 10 (70'), δεν είχε πρόβλημα να πάρει τον βαθμό. Μετά την άνοδο, οι «κροτσάτι» του Φάμπιο Πέκια εξασφάλισαν και την πρώτη θέση, επιστρέφουν με την τρίτη απόπειρα στα σαλόνια και το μεγάλο στοίχημα είναι αυτή τη φορά να αποδειχθούν καλά διαβασμένοι. Τιμωρημένος ο Μπάλογκ (α. 17/0), εκτός ο Μπενέτζιτζακ (ε. 31/10), ίσως με πειραματική ενδεκάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Πάρμα έχει ήδη ανέβει και πλέον αγωνίζεται χωρίς άγχος. Από την άλλη η Ρετζιάνα σώθηκε και δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο. Θα πάμε με το G/G σε απόδοση 1.61 από τη Betshop.

ΣΠΕΤΣΙΑ - ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Η Σπέτσια δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ της Κοζέντσα, ούτε από το ότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ισοφάρισε ισάριθμες και μάλιστα βρήκε δίχτυα στο 96', αλλά ο VAR ανέδειξε την παρατυπία. Σώζεται με νίκη. Αρκεί το «Χ» αν δεν νικήσει η Τερνάνα. Με ήττα σώζεται με ήττα της Τερνάνα, ή «Χ» της Τερνάνα και νίκες των Μπάρι, Ασκολι (υπερτερεί στην τετραπλή ισοβαθμία). Παίζει στα πλέι άουτ σε κάθε άλλη περίπτωση (δεν πέφτει απ’ ευθείας). Τιμωρημένος ο Νικολάου (α. 34/0), εκτός οι Κρέσπι (2ος τ.), Κασάτα (α.-μ. 30/0), δύσκολα ο Μουλ (α. 14/1).

Φέτος (14/8) για το Κύπελλο: Σπέτσια – Βενέτσια 3-2. Η Βενέτσια δεν είχε ένταση και ιδιαίτερη διάθεση στο ματς με τη Φεραλπισαλό, μάλιστα βραχυκύκλωσε από τη στιγμή που ισοφαρίστηκε, ωστόσο ο Φινλανδός διεθνής φορ Πογιάνπαλο πήρε το όπλο του και έδωσε τη νίκη με γκολ στην εκπνοή. Με τέσσερις επιτυχίες στα τελευταία πέντε, δεν κρατάει την άνοδο στο χέρι της. Την κερδίζει με νίκη και μη νίκη της Κόμο, είναι προφανές ότι εξαρτάται από τον αντίπαλο. Εξέτισε ο Σβέρκο (α. 32/0), εκτός ο Μπουζάτο (α. 2/0).

EKTIMHΣΗ: H Σπέτσια θέλει τη νίκη προκειμένου να σωθεί καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα μπλέκεται. Από την άλλη η Βενέτσια εξαρτάται από την Κόμο καθώς θέλει τη νίκη αλλά και το δικό της τρίποντο. Θα πάμε με το G/G σε απόδοση 1.60 από τη Betshop.

ΦΕΡΑΛΠΙΣΑΛΟ - ΤΕΡΝΑΝΑ

Η Φεραλπισαλό δεν είχε τη δυνατότητα να γλιτώσει τον υποβιβασμό, ωστόσο ήταν απόλυτα ανταγωνιστική απέναντι στη Βενέτσια και μάλιστα ήταν έτοιμη να πάρει έναν βαθμό ψυχολογίας, ωστόσο λύγισε στις καθυστερήσεις. Οι νεοφώτιστοι δεν άντεξαν το βάρος στην κατηγορία, στόχος η άμεση επάνοδος, θα χρειαστεί καλύτερο πλάνο για να τα καταφέρει. Εξέτισε ο Μπαλεστρέρο (μ. 29/3), εκτός οι Φεραρίνι (α. 3/0), Τονέτο (α. 21/2), Καράρο (μ. 5/0), Βερτζελέτι (α. 1/0), Σάου (ε. 11/1), Ντι Μολφέτα (ε. 27/1), Μάντζαρι (ε. 10/0), Μπούτιτς (ε. 32/5).

Η Τερνάνα περιόρισε τα επιθετικά ατού της Καταντζάρο και βρήκε το γκολ, πήρε νίκη και παράταση ζωής. Σώζεται με νίκη και μη νίκη της Σπέτσια. Με «Χ» παίζει πλέι άουτ, εκτός αν δεν χάσει η Σπέτσια και νικήσουν οι Μπάρι και Ασκολι, οπότε «πέφτει». Με ήττα, «αντέχει» τη νίκη μίας εκ των Μπάρι ή Ασκολι για τα πλέι άουτ, «πέφτει» αν νικήσουν αμφότερες. Τιμωρημένος ο Κασασόλα (α.-μ. 36/4), εξέτισε ο Μπόλοκα (α. 6/0). Εκτός οι Καπουάνο (α. 26/0), Σγκάρμπι (α. 9/1), Ζούμπερεκ (ε. 1/0), Ιαναρίλι (τ. 32 συμ.), Φαβίλι (ε. 23/1), Μαρτζινεάν (μ. 10/0), Πίφτια (μ. 31/1).

EKTIMHΣΗ: Οι γηπεδούχοι έχουν υποβιβαστεί ήδη και τώρα αντιμετωπίζουν την Τερνάν η οποία έχει μεγάλο κίνητρο καθώς με νίκη παραμένει στην κατηγορία. Θα πάμε με το 2 σε απόδοση 1.72 από τη Betshop.

Βαθμολογία -

10/05/2024Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πάρμα Πάρμα 75 37 21 12 4 65 34 31
2 Κόμο Κόμο 72 37 21 9 7 57 39 18
3 Βενέτσια Βενέτσια 70 37 21 7 9 68 44 24
4 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 64 37 18 10 9 47 32 15
5 Καταντζάρο Καταντζάρο 60 37 17 9 11 58 47 11
6 Παλέρμο Παλέρμο 53 37 14 11 12 61 53 8
7 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 52 37 15 9 13 50 49 1
8 Μπρέσια Μπρέσια 51 37 12 15 10 44 38 6
9 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 47 37 12 11 14 46 47 -1
10 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 46 37 11 13 13 46 41 5
11 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 46 37 11 13 13 40 44 -4
12 Πίζα Πίζα 46 37 11 13 13 50 52 -2
13 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 46 37 10 16 11 37 44 -7
14 Μόντενα Μόντενα 44 37 9 17 11 38 45 -7
15 Σπέτσια Σπέτσια 41 37 8 17 12 34 48 -14
16 Τερνάνα Τερνάνα 40 37 10 10 17 42 50 -8
17 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 38 37 7 17 13 36 49 -13
18 Άσκολι Άσκολι 38 37 8 14 15 36 41 -5
19 Φεραλπισάλο Φεραλπισάλο 33 37 8 9 20 44 64 -20
20 Λέκκο Λέκκο 26 37 6 8 23 33 71 -38
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr