Ποδόσφαιρο

Α’ Τουρκίας: Με τα γκολ στο Φενέρ - Καϊσερί, πληρώνει ο 1 της Πεντίκσπορ

Κυριακή, 12 Μαΐου 2024 - 01:22

Φουλ δράση στην Τουρκία με δύο δυνατές επιλογές με γκολ στο Φενέρ – Καϊσερί και 1 στο Πεντίκσπορ - Ρίζε

Α’ Τουρκίας: Με τα γκολ στο Φενέρ -  Καϊσερί, πληρώνει ο 1 της Πεντίκσπορ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α' Τουρκίας

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΚΑΪΣΕΡΙΣΠΟΡ

«Χαρακίρι» για την Φενέρμπαχτσε στο Ικόνιο (0-0) κόντρα στην Κόνια σε ένα ματς, όπου πλήρωσε την αστοχία της. Είχε φάσεις για γκολ, δεν τις εκμεταλλεύτηκε και πέταξε ακόμη δύο βαθμούς στην μάχη του τίτλου. Πλέον στο -6 από την κορυφή με 3 ματς να απομένουν, χρειάζεται ένα θαύμα για το πρωτάθλημα. Χαμός στα social media με οπαδούς να «βράζουν» με τον πρόεδρο, Κοτς και τον προπονητή, Καρτάλ. Τιμωρημένος ο Μουλντούρ (Α), αμφίβολοι οι Οσαγί Σάμουελ (Α) και Καχβετσί (Μ) λόγω τραυματισμών. Γνωστά τα υπόλοιπα προβλήματα.

Διπρόσωπη και με νεκρά διαστήματα η Καϊσερί κόντρα στην Καραγκουμρούκ (2-2). Μπήκε δυνατά, προηγήθηκε και τουλάχιστον στο α’ μέρος κυριάρχησε. Μπλακ άουτ για κάνα 20λεπτο στο β’ και βρέθηκε να χάνει. Έβγαλε άμεσα αντίδραση, ισοφάρισε και εν συνεχεία το ματς ήταν μοιρασμένο. Στο +6, πλέον, από την επικίνδυνη ζώνη, θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να κινδυνέψει. «Κάνουμε σχέδια για την επόμενη σεζόν», δήλωσε ο πρόεδρος, Τσαμλί. Έχει σκοράρει στα 11 από τα 17 εκτός. Με τις γνωστές απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί η Φενέρ. Ωστόσο αμυντικά έχει αρκετά θέματα. Σημειώστε δε πως τα ματς με την Καϊσερί έχουν γκολ και από τις δύο πλευρές. Πικάρουμε, λοιπόν, το G/G στην αναμέτρηση αυτή σε απόδοση 1.83 στην Betshop.

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ - ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛΣΠΟΡ

Κεκλεισμένων των θυρών

Με... καταιγίδα στο β’ μέρος η Τράμπζονσπορ διέλυσε την Καραγκουμρούκ (0-4) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για να διεκδικήσει το τρόπαιο. Δεδομένα έχει έχει εξασφαλίσει την Ευρώπη. Με το μυαλό στη ρεβάνς Κυπέλλου αγωνίστηκε στην Σαμσούντα και έχασε απολύτως δίκαια το ματς. Βελτίωσε λίγο την εικόνα της στο β’, αλλά ήταν πλέον αργά όπως παραδέχθηκαν οι παίκτες και ο τεχνικός, Αβτζί. Τέλος η χρονιά για τον βασικό Τρεζεγκέ (ΜΕ), τραυματίας ο Ονουάτσυ (Ε) τιμωρημένοι Ντεστάν (Ε) και Οζντεμίρ (ΜΑ).

Η Ιστάνμπουλσπορ άξιζε καλύτερης τύχης στην ήττα (0-1) εντός από την Ντεμίρ. Μπήκε χαλαρά, με διάθεση διακοπών, όπως είπε ο προπονητής της και βρέθηκε να χάνει στο τέταρτο. Βελτίωσε αρκετά την εικόνα της μετά το 25’. Είχε 2-3 φάσεις, όπου θα μπορούσε να σκοράρει. Σαφέστατα καλύτερη η εικόνα της από το 6-0 με την Αλάνιασπορ. «Θέλουμε να τελειώσουμε αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα», δήλωσε ο τεχνικός, Ζεκί Κορκμάζ. Λίγο-πολύ γνωστά τα προβλήματά της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για ματς όπου τα πάντα εξαρτώνται από τα κέφια της Τράμπζονσπορ. Οι αποδόσεις στα γκολ έχουν κάποιο ενδιαφέρον. Θα πάμε με το αμφίτερμα, το g/g στο 1.90 στην Betshop.

ΚΑΡΑΓΚΙΟΥΜΡΟΥΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

H Καραγκιουμρούκ δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό με την Τράμπζονσπορ χάνοντας με «καταίγιδα» στο β’ με 0-4 εντός. Σημαντικός βαθμός στην Καισάρεια στην μάχη της παραμονής. Προβληματική στο α’ μέρος, εξαιρετική στο 45’-60’ με δύο γκολ. Μοιρασμένο αρκετά το β’ μέρος. Πίστη για παραμονή από τον τεχνικό της ομάδας, Τολουνάι Καφκάς. Δίνει 20.000 εισιτήρια στην Γαλατά. Νοκ άουτ λόγω τιμωρίας ο βασικός, Φεγκουλί (ΜΕ). Γνωστές οι άλλες απουσίες.

Η Γαλατά είναι ασταμάτητη κάνοντας «φύλλο και φτερό» τη Σίβας (6-1) σε ματς που δεν αντέχει κριτικής. Με τον κόσμο της, υπολογίζεται πάνω από 15.000, στο ματς με την Καραγκουμρούκ. Απέχει, πλέον, 4 βαθμούς από την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου. Δεν σταματά πουθενά. Είναι αήττητη σε 23 ματς πρωταθλήματος, έχοντας 16 σερί νίκες. Τελευταία απώλεια στις 11/1 με 1-1 κόντρα στην Σίβασπορ. Μετρά 5 Over 2,5 στα τελευταία 7 εκτός. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γαλατάσαραϊ έχει ξεκάθαρα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Αρκετά χαμηλά το 2. Θα πάμε με 2 και Over 1,5 σε απόδοση 1.60 στην Betshop.

ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ - ΣΑΜΣΟΥΝΣΠΟΡ

H Κόνιασπορ έκανε… την κηδεία στην Φενέρ (0-0) στο ντεμπούτο Τσαμνταλί στον πάγκο της. Με πάθος, αλλά σύμμαχο και την τύχη πήρε τον βαθμό.«Έφαγε» πολλές φάσεις, σκόραρε και ένα γκολ που δεν μέτρησε εκφράζοντας κάποιες αμφιβολίες. Παλεύει να μείνει… στον αφρό. Μετρά 4 σερί no goal, χωρίς νίκη εντός στο τελευταίο καρέ και δη από τις 24/2 και το 2-0 επί της Χατάι. Επιστρέφουν οι Ετέμι (Μ) και Σαμπού (Ε), δύσκολα ο Μορένο (ΜΕ).

«Καθάρισε» η Σάμσουν με την παραμονή μετά την νίκη της στο ντέρμπι της «Μαύρης Θάλασσας» επί της Τράμπζον (3-1). Εξαιρετική στο α’ μέρος και δίκαιο το προβάδισμά της. Διαχειρίστηκε ως επί το πλείστον καλά το σκορ και πήρε το τρίποντο. Μετρά επτά no goal στα τελευταία 10 εκτός. Τιμωρημένοι οι Μπενασέρ (Μ) και Τσελίκ (Μ), επιστρέφουν οι Ντιμάτα (Ε), και Φοφανά (ΜΑ). Δύσκολα θα παίξει ο Εντσάμ (Μ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλο το κίνητρο για την Κόνια που παλεύει για την παραμονή. Θα πάμε με τον 1 του 2.19 στην Betshop.

ΑΔΑΝΑ ΝΤΕΜΙΡΣΠΟΡ - ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ

H Άδανα δεν έθελξε με την απόδοσή της, αλλά πήρε το πρώτο διπλό της χρονιάς κόντρα στην ουραγό Ιστάνμπουλσπορ (0-1). Μπήκε δυνατά και προηγήθηκε. Έπαιξε καλά μέχρι το 30’ και μετά φάνηκε να κάνει… αγγαρεία.Έχει σωθεί και επί της ουσίας λείπει το κίνητρο. Ζήτησε νίκη για τον κόσμο ο τεχνικός, Χικμέτ Καραμάν. Μετρά «11 στα 17» Over 2,5 εντός, 23 από τα 50 γκολ της μετά το 60’. Εξέτισε ο Γκραβιγιόν (Α), γνωστά τα άλλα θέματα.

Η Γκαζιάντεπ πέταξε δύο βαθμούς στην μάχη της παραμονής με την Χατάι (1-1). Μοιραίος ο Ρουμάνος φορ, Ντράγκους που έχασε πέναλτι στο 86’. Μοιρασμένο ματς και δίκαιο το 1-1 με δεδομένο πως και οι δύο ομάδες είχαν τις φάσεις τους, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. «Μένουν τρεις τελικοί και θα παλέψουμε για την παραμονή», δήλωσε ο κόουτς, Σελτζούκ Ινάν. Μετρά 6 g/g και over 2,5 στα τελευταία 7 εκτός. Τιμωρημένος ο Κιζιλντάγ (Α), γυρίζει ο Μαξίμ (ΜΕ), δύσκολα ο Γέβτοβιτς (Μ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δίχως αμφιβολία αυτή που «καίγεται» για τους βαθμούς είναι η Γκαζιάντεπ. Ένα point δηλαδή για να κοιτάμε προς τα δεξιά. Θα πάμε με το 2 DNB σε απόδοση 2.50 στην Betshop.

ΣΙΒΑΣΠΟΡ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ

Η Σίβασπορ έχασε έδαφος στη μάχη της Ευρώπης μετά την βαριά ήττα από την Γαλατά. Το ματς δεν αντέχει κριτικής. Η «Τσιμ Μπομ Μπομ» την ποδοπάτησε. « Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, κάναμε κάκιστη εμφάνιση», δήλωσε ο τεχνικός, Μπουλέντ Οϊγκιούν που έμεινε για λίγο στη συνέντευξη Τύπου όντας τρομερά εκνευρισμένος για την εικόνα της ομάδας του. Μετρά 12 νίκες στα 45 πιο πρόσφατα κόντρα στην Μπασακσεχίρ. Ο Μανάι έχει πετύχει τα 18 από τα 42 γκολ της. Με τα γνωστά προβλήματα.

Σε τρομερή κατάσταση η Μπασακσεχίρ «τρέχοντας» με 6-1-0. Πήρε εύκολα το μίνι ντέρμπι της Πόλης με την Κασίμπασα με 4-1 και σταθερά εντός τετράδας. Έκανε πάρτι στο α’ μέρος με το 2-0 να είναι «λίγο». Δεν πανικοβλήθηκε στην μείωση του σκοτ και «καθάρισε» μετά το 65’. Ακολουθούν δύσκολα ματς με Σίβας και Τράμπζονσπορ. Μετρά 6 Over 2,5 στα 10 τελευταία εκτός. Έχει δεχθεί γκολ στα 12 από τα 17 εκτός. Αμφίβολοι οι βασικοί Πέλκας (Μ) και Πιάτεκ (Μ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε πολύ καλή κατάσταση η Μπασακσεχίρ. Από την άλλη, όμως, η Σίβας είναι δυνατή εντός. Είναι ένα κλασικό no bet ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα τα δώσουν όλα.

ΚΑΣΙΜΠΑΣΑ - ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ

Άνευ όρων παράδοση για την Κασίμπασα στην Μπασακσεχίρ (4-1 εκτός). Κάκιστη εικόνα στο α’ μέρος με πολλά αμυντικά προβλήματα. Μείωσε με την έναρξη του β’, αλλά ως εκεί… Μετά το 65’ «προδόθηκε» από την προβληματική ανασταλτική της λειτουργία. Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα ο τεχνικός, Ουγουρλού, ευχαριστημένος από την συγκομιδή βαθμών τονίζοντας πως «έχουμε από τα χαμηλότερα μπάτζετ στο πρωτάθλημα». Εξέτισε ο Φαλ (Μ), γνωστές οι άλλες απουσίες.

Έπαιξε… όσο χρειάστηκε για να χάσει από την Πεντίκ (1-2) που καιγόταν για το τρίποντο. Παραμονές του ματς γράφονταν πολλά για την αναμέτρηση και εν τέλει φάνηκε να επιβεβαιτοοώνονται. «Φεύγω στο τέλος της σεζόν», δήλωσε ο κόουτς, Γιαλτσίν, τον οποίο θα αντικαταστήσει ο παλαίμαχος παίκτης της Φενέρ, Άλεξ. Παραδέχθηκε οφειλές δύο και πλέον μηνών η διοίκηση λέγοντας, ωστόσο, πως κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό. Εξέτισε ο Σαφούρι (Μ), τιμωρημένοι οι Μπούκσα (Ε) και φαν ντε Στρέεκ (Μ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί η Κασίμπασα με βάση και την κατάσταση που επικρατεί στην Αντάλια. Ο 1 του 1.97 στην Betshop θα είναι η επιλογή μας.

ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ - ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

«Διπρόσωπη» η Αλάνιασπορ στο εκτός με την Ανκαραγκουτσού (1-1) χάνοντας έδαφος στην μάχη της Ευρώπης. Κακή στο α’ μέρος, δικαίως βρέθηκε πίσω στο σκορ. Καλύτερη στο β’, έμεινε με 10 στο 87’, αλλά δεν πτοήθηκε και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. «Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα, όχι από το σκορ», δήλωσε ο κόουτς, Τεκέ. Μετρά 11 over 2,5 στα τελευταία 15 εντός, έχει 4 σερί over 2,5 κόντρα στην Μπεσίκτας. Νοκ άουτ ο τιμωρημένος Μπαγίρ (Α).

Χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της η Μπεσίκτας νίκησε με 1-0 στη ρεβάνς Κυπέλλου την Ανκαραγκουτσού και προκρίθηκε στον τελικό. Έτσι έχει μία ακόμη διέξοδο για την Ευρώπη. Ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε στο πρωτάθλημα με τη Ρίζεσπορ με γκολ στο 90+7’. Έτσι έμεινε στο κόλπο της τετράδας. Προβληματική στα εκτός με μία νίκη στα 7 πιο πρόσφατα!Αμφίβολοι οι Αμαρτέι (Α), Φερνάντες (Μ). Τιμωρημένοι οι Αλ-Μουσράτ (Μ), Κόλεϊ (Α) και Σεμίχ (Ε). Τραυματίας ο Γκεζάλ (ΜΕ) και Ράσιτσα (Ε).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανοικτή αναμέτρηση και στα τρία αποτέλεσμα. Αμφότερες διακρίνονται για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Καλύτερα no bet παρά να πάμε να μπλέξουμε.

ΧΑΤΑΪΣΠΟΡ - ΑΝΚΑΡΑΓΚΟΥΤΣΟΥ

Στο ντεμπούτο Πουλάτ στον πάγκο της η Χατάι έβαλε φρένο στις 5 σερί ήττες. Πήρε το Χ στο Γκαζιάντεπ (1-1) και ελπίζει σε παραμονή. Μοιρασμένο το ματς, μπορούσε να κάνει το διπλό, αλλά και να χάσει βλέποντας τους γηπεδούχους να αστοχούν σε πέναλτι στο 86'. Τεράστια τα οικονομικά προβλήματα. Πέντε μήνες απλήρωτοι οι παίκτες, χρωστά και στα ξενοδοχεία που διαμένει. Τιμωρημένος ο Μπουράκ Γιλμάζ (Α), αμφίβολοι οι Πέδρο (Ε), Μακσίμοβιτς (Α) και Ρίβας (ΜΑ).

Δεν τα κατάφερε η Άνκαρα στον ημιτελικό Κυπέλλου με την Μπεσίκτας. Έχασε με 1-0 και έμεινε εκτός. Λίγα πράγματα επιθετικά, ενώ αμυντικά ήταν αρκετά καλή, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση. Πέταξε 2 βαθμούς στη μάχη της παραμονής. Καλή στο α' ημίχρονο, δικαίως προηγήθηκε. Ανεξήγητα παθητική στο β', απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 87', αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στις καθυστρήσεις. Με μία νίκη στα 5 τελευταία στο πρωτάθλημα, παραμένει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Τιμωρημένος ο Τολγκά (Μ), εκτός ο Μορούτσαν (Μ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς. Αμφότερες έχουν βαθμολογικό κίνητρο. Ενδεχομένως, όμως, να μετρήσει φανέλα και εμπειρία. Έτσι αυτό μας κάνει να κοιτάμε προς Άγκυρα μεριά. Πάμε με το 2 DNB στο 1.97 στην Betshop.

ΠΕΝΤΙΚΣΠΟΡ - ΡΙΖΕΣΠΟΡ

Νίκη με ανατροπή στην Αντάλια για την Πεντίκσπορ με 2-1. Βρέθηκε να χάνει νωρίς, αλλά στην συνέχεια η Αντάλια οπισθοχώρησε, σκόραρε δις και προηγήθηκε. Στο β’ λίγα πράγματα το ματς, τελείωσε στο 754’, όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες. Ανάσανε στη μάχη της παραμονής και ελπίζει ότι μπορεί να σωθεί. Μετρά 4 σερί g/g και over 2,5, έχει «3 στα 3» g/g με τη Ρίζεσπορ. Δεν προκύπτει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Χάνει το τρένο της Ευρώπης η Ρίζε μετά την ήττα από την Μπεσίκτας (3-2). Το πάλεψε, έβγαλε πάθος, ισοφάρισε δις, αλλά στο τέλος προδόθηκε από αδράνεια και κόπωση. Της στοιχίζουν οι 3 σερί απώλειες στο πρωτάθλημα δεχόμενη γκολ στα χασομέρια. Έχει χτυπητές αδυναμίες εκτός. Δεν είναι τυχαίο πως μετρά μόλις μία νίκη στα 14 τελευταία. Σε ακόμη ένα ματς έχει προβλήματα. Εκτός εκ νέου ο αρχηγός Ακάν (Τ) και ο μπακ Χόιερ (Α).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς. Η Ρίζε φαίνεται να χάνει το τρένο της Ευρώπης. Από την άλλη η Πεντίκ καίγεται. Θα πάμε με το 1 του 2.04 στην Betshop.

Βαθμολογία -

12/05/2024Süper Lig
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γαλατασαράι Γαλατασαράι 96 35 31 3 1 86 22 64
2 Φενερμπαχτσέ Φενερμπαχτσέ 90 35 28 6 1 89 31 58
3 Τραμπζονσπόρ Τραμπζονσπόρ 58 35 18 4 13 61 48 13
4 Μπασακσεχίρ Μπασακσεχίρ 55 35 16 7 12 50 40 10
5 Μπεσίκτας Μπεσίκτας 54 35 16 6 13 48 42 6
6 Αλάνιασπορ Αλάνιασπορ 49 35 12 13 10 50 47 3
7 Κασίμπασα Κασίμπασα 49 35 14 7 14 57 63 -6
8 Ρίζεσπορ Ρίζεσπορ 49 35 14 7 14 47 54 -7
9 Σίβασπορ Σίβασπορ 48 35 12 12 11 42 51 -9
10 Ανταλιασπόρ Ανταλιασπόρ 45 35 11 12 12 40 44 -4
11 Αντάνα Ντέμιρσπορ Αντάνα Ντέμιρσπορ 44 35 10 14 11 50 47 3
12 Σάμσουνσπορ Σάμσουνσπορ 42 35 11 9 15 40 45 -5
13 Καϊσερισπόρ Καϊσερισπόρ 41 35 11 11 13 41 50 -9
14 Ανκαραγκούτσου Ανκαραγκούτσου 39 35 8 15 12 43 46 -3
15 Καραγκιουμρούκ Καραγκιουμρούκ 37 35 9 10 16 43 45 -2
16 Κόνιασπορ Κόνιασπορ 37 35 8 13 14 34 48 -14
17 Γκαζιαντέπ Γκαζιαντέπ 35 35 9 8 18 40 55 -15
18 Χατάισπορ Χατάισπορ 34 35 7 13 15 39 49 -10
19 Πεντικσπόρ Πεντικσπόρ 33 35 8 9 18 40 71 -31
20 Ιστανμπουλσπόρ Ιστανμπουλσπόρ 16 35 4 7 24 26 68 -42
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Relegation - 1. Lig

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr