Ποδόσφαιρο

A' Ολλανδίας: Φινάλε με... εκκρεμότητες!

Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 - 00:41

Τα πονταρίσματα τερμάτων έχουν την... τιμητική τους στις περισσότερες αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής. Για την 3η θέση παλεύουν Τβέντε και Αλκμααρ, αγωνία και για την ομάδα που θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ.

A' Ολλανδίας: Φινάλε με... εκκρεμότητες!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescore, εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α' Ολλανδίας.

ΑΛΜΙΡΕ – ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ

Η Αλμίρε παρουσιάστηκε... τρακαρισμένη στο Αμστερνταμ δέχτηκε τρία γκολ σε δέκα λεπτά και μοιραία δεν κατάφερε να επιστρέψει στο ματς. Μπορεί να έκλεισε τη σεζόν με ένα αρνητικό σερί 11 αγωνιστικών χωρίς νίκη αλλά το ζύγι κρίνεται θετικό και με το παραπάνω καθώς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κατηγορία. Ο τεχνικός Παστοορ αποχωρεί για την Αντβέρπ και θα αντικατασταθεί απο τον μέχρι πρότινος βοηθό του, Χεντβίχες Μαντούρο.

Η Ναϊμέγκεν προσπάθησε να βάλει δύσκολα στη Φέγενορντ, απάντησε δις στους φιλοξενούμενους αλλά απο το 49' χρειάστηκε να αγωνιστεί με δέκα και δεν κατάφερε να αναστατώσει το φαβορί. Εσχάτως παρουσιάζεται κουρασμένη (1-1-2) αλλά το ζύγι παραμένει θετικό καθώς θα αγωνιστεί στα πλέι οφ και θέλει την 6η θέση για να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Over και τα πέντε τελευταία ματς.

EKTIMHΣΗ: Η Αλμίρε αν και ντεφορμέ εξασφάλισε την παραμονή και θα το... πανηγυρίσει ενώ η Ναϊμέγκεν παλεύει για την 6η θέση. Σε “διαβασμένη” τιμή προσφέρεται το over (1.65) στη Βetsson.

ΑΛΚΜΑΑΡ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ

Εντυπωσιακό διπλό για την Αλκμααρ που πέρασε άνετα απο την έδρα της Γκο Αχέντ Ιγκλς και συνέχισε τις υψηλές πτήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Μετρά τέσσερις σερί νίκες, έχει εξασφαλίσει ήδη μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου, αλλά διεκδικεί πλέον και την υπέρβαση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ... κυνηγώντας την Τβέντε. Για να κλέψει στο φινάλε την 3η θέση, χρειάζεται νίκη και ήττα ή ισοπαλία της Τβέντε.

Η Ουτρέχτη δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά απο εννέα αγωνιστικές και μοιραία απέτυχε να σώσει τον βαθμό στο μοιρασμένο ματς με την ιδίων στόχων Σπάρτα. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά απο πέντε αγωνιστικές για την ομάδα του Ρον Γιανς που έχει εξασφαλίσει απο... καιρό μια θέση στα πλέι οφ και θα παλέψει πλέον για την 6η θέση ώστε να έχει πλεονέκτημα έδρας στο έξτρα πρωτάθλημα.

EKTIMHΣΗ: Η Αλκμααρ... τρέχει για να προλάβει αλλά οι τιμές αδικούν την εξαιρετική στο δεύτερο γύρο, Ουτρέχτη. Θα... περιμένουμε το live.

ΦΟΛΕΝΤΑΜ – ΓΚΟ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ

Η Φόλενταμ παρουσιάστηκε απρόσμενα ανταγωνιστική στο ξεκίνημα στο Ενσέντε, προηγήθηκε δις της Τβέντε αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε στην πίεση των γηπεδούχων. Έχει πετάξει “λευκή” πετσέτα εδώ και καιρό, προέρχεται απο τέσσερις κολλητές ήττες και αποχαιρετά τα '΄μεγάλα” σαλόνια μετά από δύο χρόνια. Over 3,5 τα τέσσερα απο τα πέντε κολλητά ματς, μετρά μόλις μια νίκη στα 17 τελευταία ματς.

Η Γκο Αχέντ Ιγκλς παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου και δεν κατάφερε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση στην Αλκμααρ συνεχίζοντας τις χαμηλές πτήσεις. Ήττα δίχως αντίκρυσμα για την ομάδα του Ρενέ Χάκε που δεν διάγει πάντως τις καλύτερες ημέρες της σεζόν καθώς για πρώτη φορά φέτος μετρά έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη. Έχει πάντως πετύχει τον υπερβατικό στόχο των πλέι οφ και θα παλέψει στο έξτρα πρωτάθλημα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

EKTIMHΣΗ: Η Φόλενταμ αποχαιρετά την κατηγορία ενώ η Γκο Αχέντ Ιγκλς ψάχνει μια νίκη για να ανακτήσει την χαμένη της αυτοπεποίθηση. Το διπλό προσφέρεται σε αδιάφορη πάντως τιμή, είναι πάντως πιο... συμπαθητικό με over 1,5 στο 1.85 (Betshop).

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΕΞΕΛΣΙΟΡ

Νέα νίκη για τη Φέγενορντ που πέρασε και από το Ναϊμέγκεν συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις και στο φινάλε της σεζόν. Οι Ροτερντάμερς μετρούν πέντε σερί νίκες, “τρέχουν” ένα αήττητο 19 αγωνιστικών και δεν... παίρνουν το πόδι απο το γκάζι. Αναμένεται αποθέωση στον τεχνικό Αρνε Σλοτ που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λίβερπουλ.

Ο Ντριους ήρθε από τον πάγκο, σκόραρε και έδωσε δύο ασίστ και η Εξέλσιορ διέσυρε την Χεράκλες. Νίκη ελπίδας για τους Κράλινχερς που παίζουν πλέον τα ρέστα τους για να αποφύγουν τα πλέι άουτ (με ομάδα Β' Κατηγορίας) για την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Χενκ Νταικχάουζεν χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την Βααλβάικ για να το πετύχει καθώς υστερεί στην διαφορά τερμάτων. Over και τα πέντε τελευταία ματς, γνωστές και μακροχρόνιες οι όποιες απουσίες της.

EKTIMHΣΗ: Ακόμα και με απουσίες η Φέγενορντ έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Η Εξέλσιορ θα χρειαστεί πάντως να ρισκάρει και έτσι ο άσος με συνδυαστικό γκολ/γκολ προσφέρεται στο 2.00 στο Pamestoixima.gr.

ΧΕΡΑΚΛΕΣ – ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ.

Νέα βαριά ήττα για τη Χεράκλες που απέτυχε να σώσει έστω τον βαθμό στο Ρότερνταμ και έμπλεξε σε σενάρια πλέι άουτ. Οι Αλμελόερς χρειάζονται τον βαθμό για την παραμονή στην κατηγορία καθώς... καιροφυλακτούν Εξέλσιορ και Βααλβάικ που έχουν πάντως απαιτητικές εκτός έδρας αναμετρήσεις (Φέγενορντ, Αϊντχόφεν). Μετρά τέσσερις σερί ήττες, over τα πέντε απο τα έξι τελευταία ματς.

Μαχητική εμφάνιση απο την Φορτούνα Σιτάρντ που κοίταξε στα μάτια την Αϊντχόφεν και επιβραβεύτηκε με τον βαθμό, εκμεταλλευόμενη και την χαλαρότητα των φιλοξενούμενων. Οι Λίμπουρχερς έχουν ξεμείνει απο στόχους εδώ και αρκετές εβδομάδες και θα προσπαθήσουν απλώς για το καλύτερο τελικό πλασάρισμα των τελευταίων ετών. Εκτός ο βασικος φορ Σιρχάους.

EKΤΙΜΗΣΗ: Το κίνητρο ειναι μονόπλευρο καθώς η Χεράκλες θέλει βαθμό για να μην..., μπλέξει σε περιπέτειες. Ο άσος προσφέρεται στο ανταγωνιστικό 2.35 στη Betshop.

ΤΣΒΟΛΕ – ΤΒΕΝΤΕ

Η Τσβόλε δεν... χαρίστηκε στην “ασθμαίνουσα” Βααλβάικ αλλά στο φινάλε έμεινε με δέκα θετικά για τους νεοφώτιστους που έχουν ηττηθεί μόνο από τη Φέγενορντ στα πέντε τελευταία ματς και απο καιρό εξασφάλισαν τη παραμονή. Θα ψάξει πλέον το καλύτερο πλασάρισμα της τελευταίας εξαετίας με τον τεχνικό Γιάνσεν να εξαργυρώνει την ανταγωνιστική σεζόν με νέο συμβόλαιο συνεργασίας.

Απο την πιο επιβλητική νίκη της σεζόν προέρχεται η Τβέντε που όταν... σοβαρεύτηκε έστησε πάρτι κόντρα στην “καταδικασμένη” Φόλενταμ. Οι Τούκερς δεν επιδεικνύουν τη συνέπεια προηγούμενων μηνών (3-1-2) αλλά ορίζουν την μοίρα τους για την 3η θέση (προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ). Με νίκη είναι σίγουροι για την 3η θέση, με ισοπαλία μπλέκουν σε σενάρια ισοβαθμίας με την Αλκμααρ (αν νικήσει η ΑΖ), με ήττα θέλουν μη νίκη της Αλκμααρ.

EKTIMHΣΗ: Μονόπλευρο το κίνητρο και το διπλό έχει κατρακυλήσει στη στοιχηματική αγορά. Το διπλό απο το πρώτο ημίχρονο με συνδυαστικό over 1,5 πληρώνει στο 1.90 στη Betsson.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΒΑΑΛΒΑΙΚ

Η Αϊντχόφεν αγωνίστηκε με αλλαγές στο Σιτάρντ, δεν είχε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και περιορίστηκε στην ισοπαλία με τη Φορτούνα. Η ομάδα του Πίτερ Μποζ είχε... ξεμείνει στα πανηγύρια για την κατάκτηση του τίτλου και στο τελευταίο ματς της σεζόν θα γιορτάσει εκ νέου με τους φίλους της. Αναμένονται αλλαγές στο τελευταίο ματς.

Η Βααλβάικ ήταν με την πλάτη στον τοίχο αλλά έσωσε την παρτίδα, απαντώντας στην Τσβόλε στις καθυστερήσεις. Με την ισοπαλία ξεπερνά την Εξέλσιορ στην διαφορά τερμάτων και έτσι χρειάζεται καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα απο την ομάδα του Ρότερνταμ για να αποφύγει την 16η θέση (πλέι άουτ). Over 3,5 kαι τα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς.

EKTIMHΣΗ: Η Βααλβάικ... καίγεται για βαθμούς αλλά δύσκολα θα τους βρει στο Αϊντχόφεν. Ο άσος πληρώνει... ψίχουλα, ειναι πάντως πιο αποδεκτός με συνδυαστικό γκολ/γκολ (1.95, Pamestoixima).

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. - ΧΕΡΕΝΦΕΝ

Σπουδαίο διπλό για τη Σπάρτα που έδειξε αμυντικές αρετές και θριάμβευσε στην έδρα της ιδίων στόχων Ουτρέχτης. Διπλό ψυχολογίας για την ομάδα του Ραϊσντάικ που εξασφάλισε άνετα μια θέση στην πρώτη εννιάδα και θα αγωνιστεί για δεύτερη σερί σεζόν στα πλέι οφ για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Γκολ/γκολ με over τα τέσσερα απο τα έξι τελευταία ματς.

Τι κι αν προηγήθηκε; Η Χέρενφεν απέτυχε να σώσει σώσει έστω τον βαθμό στο μοιρασμένο ματς με την ουραγό Φιτέσε σε ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα. Μετρά μόλις δύο νίκες στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές, τέθηκε εκτός μάχης για την πρωτη εννιάδα και η σεζόν κρίνεται ήδη αρνητική. Ξεκίνησε ήδη την σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά, φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι για την τεχνική ηγεσία.

EKTIMHΣΗ: Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες και έτσι ο άσος αποτελεί συνετή επιλογή. Η νίκη των γηπεδούχων προσφέρεται στο ανταγωνιστικό 1.95 στη Betsson.

ΦΙΤΕΣΕ – ΑΓΙΑΞ

Εντυπωσιακό διπλό για την “καταδικασμένη” Φιτέσε που με ανατροπή επικράτησε στο Χέρενφεν κόντρα στα προγνωστικά. Μετά την επικύρωση του υποβιβασμού, παρουσιάζεται... απελευθερωμένη, μετρά δύο νίκες στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και αποχαιρετά με το κεφάλι ψηλά την κατηγορία. Έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, καλείται βέβαια να λάβει άδεια συμμετοχής καθώς ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα.

Ένα δεκάλεπτο στάθηκε αρκετό για τον Αγιαξ που επικράτησε εύκολα της Αλμίρε και έσωσε την... παρτίδα. Η ομάδα του φαν Σχιπ εξασφάλισε έτσι την 5η θέση και ένα απευθείας ευρωπαϊκό εισιτήριο χωρίς την... περιπέτεια των πλέι οφ, με τη σεζόν να κρίνεται πάντως αποτυχημένη και με το παραπάνω. Αναμένεται γερο... ξεσκαρτάρισμα ενόψει της νέας σεζόν όπου θα προχωρήσει σε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

EKTIMHΣΗ: Και οι δύο ομάδες έχουν... ξεμείνει απο στόχους για το τελευταίο ματς και αναμένεται... φεστιβάλ τερμάτων. Ο συνδυασμός γκολ/γκολ με over 3,5 συναντάται στο “διαβασμένο” 2.00 στο Pamestoixima.gr.

Βαθμολογία -

16/05/2024Eredivisie
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Αϊντχόφεν Αϊντχόφεν 88 33 28 4 1 108 20 88
2 Φέγενορντ Φέγενορντ 81 33 25 6 2 88 26 62
3 Τβέντε Τβέντε 66 33 20 6 7 67 35 32
4 Άλκμααρ Άλκμααρ 64 33 19 7 7 67 36 31
5 Άγιαξ Άγιαξ 55 33 15 10 8 72 59 13
6 Ναϊμέγκεν Ναϊμέγκεν 50 33 13 11 9 64 50 14
7 Ουτρέχτη Ουτρέχτη 49 33 13 10 10 46 44 2
8 Σπάρτα Ρότερνταμ Σπάρτα Ρότερνταμ 46 33 13 7 13 49 47 2
9 Γκόου Αχέντ Ιγκλς Γκόου Αχέντ Ιγκλς 43 33 11 10 12 45 45 0
10 Χέρενφεν Χέρενφεν 37 33 10 7 16 52 68 -16
11 Φορτούνα Σιτάρντ Φορτούνα Σιτάρντ 37 33 9 10 14 37 56 -19
12 Τσβόλε Τσβόλε 36 33 9 9 15 44 65 -21
13 Άλμερε Σίτι Άλμερε Σίτι 34 33 7 13 13 32 55 -23
14 Χέρακλες Χέρακλες 32 33 9 5 19 41 74 -33
15 Βααλβάικ Βααλβάικ 29 33 7 8 18 37 53 -16
16 Εξέλσιορ Εξέλσιορ 29 33 6 11 16 50 69 -19
17 Φόλενταμ Φόλενταμ 19 33 4 7 22 33 86 -53
18 Φιτέσε Φιτέσε 5 33 6 5 22 28 72 -44
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Eredivisie (Conference League - Play Offs)
Eredivisie (Relegation - Play Offs: )
Relegation - Eerste Divisie

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr