Ποδόσφαιρο

Α’ Φινλανδίας: Με νέο προπονητή η Ελσίνκι

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 - 00:53

Επέστρεψε στην πρωταθλήτρια ο Κορκεάκουνας αντικαθιστώντας τον Ισπανό, Φεράν Σιμπίλα που πλήρωσε... το μάρμαρο των άσχημων αποτελεσμάτων.

Α’ Φινλανδίας: Με νέο προπονητή η Ελσίνκι

Betshop: Νέα προσφορά γνωριμίας χωρίς κατάθεση! Κάθε μέρα δώρα για 7 ημέρες

‘Οροι & προϋποθέσεις | ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΒΑΑΣΑ – ΚΟΥΟΠΙΟ

Η Βάασα πέτυχε σπουδαίο διπλό μέσα στο Ελσίνκι με σύμμαχο και την τύχη. Μπήκε δυνατά και προηγήθηκε δικαίως. Εν συνεχεία δέχθηκε ασφυκτική πίεση και είδε την αντίπαλό της να χάνει ευκαιρίες, αλλά κράτησε το μηδέν. Έφθασε στο 2ο γκολ και εν συνεχεία διαχειρίστηκε το ματς με το γκολ στις καθυστερήσεις να μην την αγχώνει. «Είναι νίκη-ορόσημο», δήλωσε ο κόουτς, Νουόρελα που βλέπει την ομάδα του να πατά κορυφή. Μετρά 5 σερί over 2,5. Εκτός ο βασικός αμυντικός Τσικάλε που τραυματίστηκε. Αμφίβολοι οι Λίντεμαν (Α), Χουντ (Ε) και Χιβάρινεν (Α). Επέστρεψε ο Ένγκστρομ (μπακ).

Η Κουόπιο μπορούσε το «διπλό» στην έδρα της Γκνιστάν. Ήταν αρκετά καλή, έκανε φάσεις, αλλά ήταν άστοχη, ενώ αμυντικά είχε κάποια θέματα κυρίως στο β’. «Ήμασταν αναποτελεσματικοί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου», παραδέχθηκε μετά το τέλος του ματς ο τεχνικός, Γιάνι Χονκαβάαρα. Παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα και γενικώς έχει να χάσει στην Λίγκα συνολικά 11 ματς από πέρσι. Εξέτισε ο αμυντικός Σισέ. Αμφίβολος ο αμυντικός Μπάκερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μία αμφίρροπη αναμέτρηση. Και οι δύο έχουν ξεκινήσει καλά. Το έχουν το γκολ. Κοιτάμε προς το G/G σε απόδοση 1,89 στην Betshop.

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΓΝΙΝΣΤΑΝ

Η Ελσίνκι μπορούσε τουλάχιστον το Χ στο εντός με την Βάασα (1-2), αλλά πλήρωσε τη αστοχία και τα αμυντικά της κενά. Εξελίξεις έφερε το 5ο σερί ματς χωρίς νίκη. Τέλος ο Ισπανός τεχνικός, Φεράν Σιμπίλα μετά από μόλις 8 ματς, επέστρεψε ο Κορκεάκουνας που πήρε πέρσι το πρωτάθλημα και την οδήγησε στο Conference League. Αρχικά μάλιστα λεγόταν πως δεν θα αναλάβει άμεσα και το πρόσταγμα θα έχει ο βοηθός, Βίρτα. Ωστόσο έκανε την πρώτη προπόνηση και σήμερα θα καθίσει στον πάγκο. Αμφίβολος ο Λιόνς-Φόστερ (μπακ).

Η Γνίνσταν πήρε τον βαθμό στο εντός με την Κουόπιο σε ματς, όπου ήταν αρκετά καλή κυρίως στο β’, όπου είχε μία-δύο φάσεις, ενώ αμυντικά κινδύνεψε προς το τέλος του ματς. Κρατά τον βαθμό και συνεχίζει όπως είπε ο προπονητής, Γιούσι Λεπαλάχτι. Εξέτισε ο Όγιαλα (Α). Δεν έχει σκοράρει στα 4 από τα 5 τελευταία. Αμφίβολοι ο 37χρονος Ρόμαν Ερεμένκο και ο Ένκερουντ (Ε). Εκτός για καιρό ο Βέρι Χάνινεν (Μ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεδομένα οι αλλαγές προπονητών φέρνουν θετική αύρα. Κοιτάμε, λοιπόν, προς τα αριστερά και πάμε με τον 1 και το Over 1,5 σε απόδοση 1.65 στην Betshop.

ΙΛΒΕΣ – ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ

Η Ίλβες διέλυσε εντός έδρας την Χάκα (5-0) σε τοπικό ντέρμπι που δεν σηκώνει «κριτική». Όλα τελείωσαν πριν το 50’, όταν βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3 γκολ. Κομβικό το 5λεπτο από το 34’ έως το 38’, όπου δεν άφησε την αντίπαλό της να πάρει ανάσα και βέβαια το χαμένο πέναλτι του 23’. Σε εξαιρετική κατάσταση με νικηφόρο σερί 4 αγώνων. Μετρά «5 στα 7» n/g στο πρωτάθλημα. Εξέτισε ο Πόποβιτς (Μ). Αμφίβολοι οι Ζορζίνιο (Α) και Χάσα (Μ). Γνωστές οι άλλες απουσίες.

Απολύτως δίκαιη η ήττα της Ιντερ Τούρκου στο εκτός με την Σεϊναγιόεν (3-1). Παρότι αιφνιδίασε και προηγήθηκε της αντιπάλου της, εν συνεχεία το γήπεδο έγερνε. «Έφαγε» πολλές φάσεις και πλην των γκολ είδε την αντίπαλό της να την απειλεί ουκ ολίγες φορές. Απογοητευμένος ο κόουτς, Βασάρα, παραδέχθηκε πως δεν πήγε το πλάνο. Μετρά «6 στα 7» g/g στο πρωτάθλημα. Εξέτισε ο Μποτουέ (Ε). Αμφίβολοι οι Γιάνσεν (Μ) και Σέπα (Τ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ίλβες είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες, ενώ η Ίντερ Τούρκου από τρεις ήττες, ούσα μάλιστα κακή εκτός έδρας. Πάμε με τον 1 σε απόδοση 1.91 στην Betshop.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr