Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Ιρλανδίας: Ντέρμπι με γκολ στο Δουβλίνο

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 - 09:30

Φουλ δράση στη μεγάλη κατηγορία της Ιρλανδίας για την 17η αγωνιστική, όπου ξεχωρίζει το σημαντικό τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Σάμροκ Ρόβερς και Σέλμπουρν.

Πρέμιερ Ιρλανδίας: Ντέρμπι με γκολ στο Δουβλίνο

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Πρέμιερ Ιρλανδίας.

ΓΚΑΛΓΟΥΕΪ – ΝΤΑΝΤΑΛΚ

Η Γκάλγουεϊ προηγήθηκε της Ντρόχεντα, αλλά ανασταλτικά δεν είχε την ιδανική εικόνα και υπέστη την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν παράτησε, βέβαια, την προσπάθεια, για να κάνει ανατροπή στην ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις! Αήττητο σερί 3-5-0, παραμένει ψηλά στην κατάταξη και επί της ουσίας διαγράφει υπερβατική πορεία. Το τεχνικό τιμ προσπαθεί να κρατήσει τα πόδια των παικτών στο έδαφος, φοβούμενο τον εφησυχασμό. Εκτός δράσης ο Χόργκαν (α. 4/0), δεν προέκυψαν έτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Η Ντάνταλκ ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ στο εντός έδρας ματς με την κάτοχο του τίτλου Σάμροκ, αλλά αμύνθηκε απρόσμενα αποτελεσματικά και το γκολ του Μάουντνι στις καθυστερήσεις της έδωσε την πολύτιμη νίκη. Τερματίστηκε το μίνι σερί των δύο ηττών και παρά το ότι παραμένει τελευταία στην κατάταξη, δείχνει ότι έχει τη δυναμική ώστε να παλέψει και να ζητήσει καλύτερα πράγματα στη συνέχεια της σεζόν. Εκτός δράσης οι Κιν (μ. 5/0), Μάον (ε. 8/0), αμφίβολοι δίνονται οι Χάι (μ. 14/1), ΜακΓκάτσκιν (ε. 5/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο παιχνίδι, γιατί η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι όπως φαίνεται στη βαθμολογία. Η Γκάλγουεϊ προσέχει τα μετόπισθεν και γι’ αυτό πηγαίνει καλά στη σεζόν, όμως εντός έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι. Από μεγάλο αποτέλεσμα προέρχεται η ουραγός Ντάνταλκ, που έχει τη δυναμική να βγάλει αντίδραση. Under 2,5 στο 1,65 από την Betsson.

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ – ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ

Τοπικό ντέρμπι με αντιπαλότητα. Η Μποέμιανς μπήκε με γκολ στην έδρα της Σλίγκο, δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι και έφτασε στην άνετη νίκη, με δυνατή αμυντική συμπεριφορά. Πρώτη νίκη έπειτα από αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων (0-1-3), το ζητούμενο είναι να αποκτήσει επιθετική συνέπεια προκειμένου να παγιωθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας και να διεκδικήσει πράγματα. Εκτός οι Κόρνγουολ (α. 1/0), ΜακΜάνους (μ. 13/0), θετικό το ότι δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα αγωνιστικά προβλήματα.

Η Σεντ Πάτρικς ανακοίνωσε την πρόσληψη του τεχνικού Στέφεν Κένι (ομοσπονδιακός της Ιρλανδίας μέχρι πρότινος) λίγες ώρες πριν από το ματς με την Ντέρι την Παρασκευή, αλλά η οριακή ήττα ήταν αναπόφευκτη. Ακόμη μία τέτοια ήρθε τη Δευτέρα, στο ντέρμπι με τη Σέλμπουρν και μάλιστα με οδυνηρό γκολ στην εκπνοή. Δύο διαδοχικές ήττες για τους «Αγίους», είναι προφανές ότι ζητείται βελτίωση, ιδίως μετά την εύρεση μόνιμου προπονητή με περγαμηνές. Σταθερά πέντε δράσης εκτός, οι περισσότεροι εφεδρικοί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχει να κερδίσει εκτός η Σεντ Πάτρικς, που έχει καλή παράδοση στο τοπικό ντέρμπι. Σαφώς καλύτερα τα πηγαίνει τη φετινή σεζόν μέχρι τώρα η Μποέμιανς, μετρώντας πέντε συνεχόμενα Under στο γήπεδό της. Λεπτές οι ισορροπίες στο ζευγάρι αυτό. Under 2,5 στο 1,68 από την Betsson.

ΝΤΕΡΙ – ΣΛΙΓΚΟ ΡΟΒΕΡΣ

Η Ντέρι είχε διπλή υποχρέωση. Την Παρασκευή πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Σεντ Πάτρικς, αλλά τη Δευτέρα λύγισε στην πίεση των πρωταθλητών της Σάμροκ. Κυνηγούσε στο σκορ από το δεκάλεπτο, γλίτωσε από πέναλτι στο 20’, όσο και να το πάλεψε, έμεινε δικαίως με άδεια χέρια. Τερματίστηκε το μίνι σερί των δύο νικών για την ομάδα του ιρλανδικού Βορρά, βρίσκεται στη 2η θέση και κυνηγάει τον τίτλο, ιδίως όσο η πρωτοπόρος δεν είναι η κυρίαρχος Σάμροκ. Εκτός δράσης σταθερά ο επιθετικός Ουίλαν, δίχως έτερα προβλήματα.

Η Σλίγκο είχε την ατυχία να δεχθεί γκολ από την Μποέμιανς στην πρώτη φάση του ματς, ουδέποτε συνήλθε και δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το ότι έχασε και δη με βαρύ σκορ. Τρίτη ήττα στα τελευταία πέντε, πριν από αυτό το ματς είχε μίνι αήττητο 1-1-0. Η αλήθεια είναι ότι έχει δυνατότητες, ωστόσο από τη στιγμή που βρίσκει δίχτυα με μεγάλη δυσκολία, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, κινδυνεύει να παγιωθεί στα χαμηλά της κατάταξης. Εκτός οι Πίνακερ (α. 8/0), Πάουερ (μ. 7/0), Μάον (α.), Φιτζέραλντ (ε. 12/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλη ευκαιρία έχει μπροστά της η Ντέρι προκειμένου να επανέλθει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα και να παραμείνει στο κυνήγι της κορυφής. Η Σλίγκο Ρόβερς δεν έχει την ίδια δυναμική και δεν φαίνεται ικανή για τη ζημιά σε μία δυνατή αντίπαλο, ειδικά εκτός. 1 και Over 1,5 στο 1,83 από την Betsson.

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ – ΣΕΛΜΠΟΥΡΝ

Τοπικό ντέρμπι με αντιπαλότητα. Η Σάμροκ δυσκολεύτηκε την Παρασκευή και έχασε από την Ντέρι με γκολ στην εκπνοή, τουλάχιστον διόρθωσε την κατάσταση με την Ντέρι (άμεση αντίπαλος) τη Δευτέρα. Προηγήθηκε στο δεκάλεπτο, έχασε πέναλτι στο 20’, διατήρησε τον έλεγχο και πήρε τη νίκη. Πρώτη νίκη έπειτα από αρνητικό σερί 0-2-2 για τους πρωταθλητές, είναι προφανές ότι δεν έχουν αποκτήσει σταθερό βήμα, πλην όμως παραμένουν το πρώτο φαβορί. Με πρόβλημα οι Κάβανα (μ. 9/0), Μπερνς (μ. 15/4), Ο’ Νιλ (μ. 8/0), Γκάφνι (ε. 8/1).

Η Σέλμπουρν πήρε οριακή νίκη επί της Γουότερφορντ την Παρασκευή, αλλά η πιο σημαντική επιτυχία ήρθε τη Δευτέρα, με γκολ στην εκπνοή, απέναντι στη Σεντ Πάτρικς και μάλιστα εκτός έδρας. Δύο επιτυχίες σε διάστημα 70 ωρών για τους πρωτευουσιάνους, ενίσχυσαν την παρουσία τους στην κορυφή και ενώ ο ευρωπαϊκός προορισμός είναι ο βασικός στόχος. Ανοίγει διαρκώς η όρεξη, ζητείται προσγείωση από το τεχνικό τιμ. Χτύπησε στο τελευταίο και δίνεται αμφίβολος ο Τζάρβις (ε. 18/5), δεν αναφέρθηκαν δεδομένα προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Η Σάμροκ Ρόβερς είναι το μεγάλο όνομα της χώρας, όμως την επισκιάζει η εκπληκτική πορεία της συμπολίτισσας Σέλμπουρν, που βρίσκεται στην κορυφή και το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα θα δώσει μεγάλο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου. Goal/Goal στο 2,00 από την Betsson.

Βαθμολογία -

24/05/2024Premier Division
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σέλμπουρν Σέλμπουρν 34 18 9 7 2 20 12 8
2 Ντέρι Σίτι Ντέρι Σίτι 30 18 8 6 4 25 16 9
3 Σάμροκ Ρόβερς Σάμροκ Ρόβερς 28 18 7 7 4 27 18 9
4 Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ 24 16 6 6 4 11 9 2
5 Μποέμιανς Δουβλίνου Μποέμιανς Δουβλίνου 23 16 7 2 7 17 17 0
6 Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ 22 16 6 4 6 20 17 3
7 Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ 19 18 5 4 9 16 20 -4
8 Σλίγκο Ρόβερς Σλίγκο Ρόβερς 18 16 4 6 6 14 18 -4
9 Ντροχέντα Γιουνάιτεντ Ντροχέντα Γιουνάιτεντ 15 16 3 6 7 17 26 -9
10 Νταντάλκ Νταντάλκ 12 16 2 6 8 9 23 -14
UEFA Champions League Qualifiers
UEFA Conference League Qualifiers
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr