Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ελλάδος: Παναθηναϊκός - Άρης, για το τρόπαιο και την Ευρώπη

Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 - 01:42

Ολοκληρώνεται η σεζόν στο Βόλο με ένα σημαντικό παιχνίδι, καθώς Παναθηναϊκός και Άρης παίζουν όλη τη χρονιά σε 90 ή και περισσότερα λεπτά, διεκδικώντας το τρόπαιο του Κυπελλούχου και το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Κύπελλο Ελλάδος: Παναθηναϊκός - Άρης, για το τρόπαιο και την Ευρώπη

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Άρης.

20:30 Cosmote Sport 1 – ΣΚΑΪ
Κωδ. ΟΠΑΠ: 103

Κεκλεισμένων των θυρών, Πανθεσσαλικό Στάδιο

Άρης – Παναθηναϊκός 2-0 (26/11)
Παναθηναϊκός – Άρης 2-0 (28/02)
Άρης – Παναθηναϊκός 0-2 (07/04)
Παναθηναϊκός – Άρης 0-1 (28/04)

Για πρώτη φορά τον τελικό του Κυπέλλου θα διευθύνει γυναίκα. Η ΚΕΔ όρισε την Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, η οποία θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες της Μικαέλ Μπερσεμπρού και Στίβεν Τορεγκρόσα. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας. Στο VAR θα είναι ο Γάλλος Χαμίντ Γκεναουί, με βοηθό τον Κωνσταντίνο Ψαρρή από τον σύνδεσμο Ζακύνθου.

Παναθηναϊκός και Άρης θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης. Και στις δύο προηγούμενες είχε επικρατήσει ο Παναθηναϊκός.

Συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις και ανεξαρτήτως έδρας, ο Παναθηναϊκός έχει 74 νίκες, ο Άρης 28, ενώ 30 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Betshop: Νέα προσφορά γνωριμίας χωρίς κατάθεση! Κάθε μέρα δώρα για 7 ημέρες

‘Οροι & προϋποθέσεις | ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός πάει στον τελικό του Κυπέλλου, που θα γίνει στο άδειο Πανθεσσαλικό για να μην χάσει τα πάντα στη φετινή σεζόν. Ήδη έχει χάσει τον μεγάλο στόχο που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, μένοντας τελικά τέταρτος στη βαθμολογία. Και θα προσπαθήσει να κλείσει τη σεζόν με ένα τρόπαιο. Μία απώλεια δε θα σημάνει απλώς την απώλεια κάθε τίτλου φέτος, αλλά θα στοιχίσει και τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού ο ηττημένος του τελικού δεν έχει εξασφαλίσει εισιτήριο μέσα από το πρωτάθλημα, ενώ ο νικητής στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Επιστροφή Ιωαννίδη

Μπροστά στον κίνδυνο να τα χάσει όλα, ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητή, με τον Χρήστο Κόντη να διαδέχεται τον Φατίχ Τερίμ και να είναι υπηρεσιακός στα δύο τελευταία ματς της σεζόν. Στο ντεμπούτο του έμεινε στην ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, παρ’ ό,τι προηγήθηκε 2-0 και στον τελικό περιμένει να έχει έτοιμο τον Φώτη Ιωαννίδη, που είναι ο καλύτερος επιθετικός του και η απουσία του φάνηκε στα τελευταία παιχνίδια.

Πιθανή σύνθεση: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Αράο, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Παλάσιος

Μία Νέα Άχαστη Προσφορά* Χωρίς Κατάθεση σε περιμένει αποκλειστικά στο Pamestoixima.gr!

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

Άρης

Ο Άρης περιμένει την κατάκτηση ενός τίτλου κάτι παραπάνω από πέντε δεκαετίες και συγκεκριμένα για 54 χρόνια, καθώς ο τελευταίο τρόπαιο ήταν το μοναδικό Κύπελλο που έχει κερδίσει, αυτό του 1970. Από την αρχή της σεζόν και τις πρώτες απώλειες στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο αποτέλεσε τον βασικό στόχο της ομάδας της Θεσσαλονίκης και κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, διεκδικώντας μαζί με το τρόπαιο και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, με το κίνητρο να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Έτοιμος

Ο Άρης έβλεπε τα παιχνίδια των πλέι οφ ως μία προετοιμασία για τον τελικό, είχε καλά αποτελέσματα, ειδικά προς το τέλος και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τον κράτησε σε απόλυτη ετοιμότητας, αφού έπαιξε στο 100%, άσχετα από το ότι στο τέλος δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Ο Άκης Μάντζιος περιμένει να έχει στη διάθεση του και τον Φραν Βέλεθ, που μπορεί να του δώσει λύσεις σε άμυνα και μεσαία γραμμή και ως εναλλακτική λύση.

Πιθανή σύνθεση: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ζουλ, Βερστράτε, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.91 3.5 3.95 1.77 1.97 1.28 3.4 1.8 1.9 1.24 1.28 1.85
Παναθηναϊκός - Άρης / Εκτίμηση

Το κίνητρο είναι μεγάλο και στις δύο πλευρές, γιατί ο Παναθηναϊκός θέλει να σώσει τα προσχήματα σε μία χρονιά που δεν εξελίχθηκε καλά, αλλά κυρίως για να παίξει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για τον Άρη, που ψάχνει και το πρώτο του τρόπαιο, έπειτα από 54 χρόνια. Το σημαντικό είναι το κατά πόσο έχει αλλάξει την εικόνα και την ψυχολογία των παικτών του "τριφυλλιού" μέσα σε λίγες μέρες ο Χρήστος Κόντης. Δεδομένα, ο Άκης Μάντζιος έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του για μία ιστορική στιγμή, αλλά είναι ξεκάθαρο αουτσάιντερ, όχι όμως και εύκολο εμπόδιο. Goal/Goal στο 2,07 από την Betshop.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.