Ποδόσφαιρο

Α' Νορβηγίας: Το ξεπέταγμα της Χαμ Καμ

Κυριακή, 26 Μαΐου 2024 - 01:06

Συνέχεια στην δέκατη αγωνιστική της Eliteserien, με έξι αναμετρήσεις και τα φώτα στο Μπραν-Μόλντε.

Α' Νορβηγίας: Το ξεπέταγμα της Χαμ Καμ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της A’ Νορβηγίας.

ΟΝΤ-ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ (18:00)

Η Οντ εξακολουθεί να ταλανίζεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο πρώτο σκέλος της περιόδου. Ούτε στο στοχευμένο ματς με την ΚΦΟΥΜ στο Όσλο μπόρεσε να επανέλθει στις νίκες. Μεγάλο το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, δεν έχει βάλει γκολ η ομάδα από τα Σκίεν στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια. Δίχως νίκη στα έξι τελευταία ματς, κόντρα σε κάθε προγνωστικό παραπαίει στα όρια της ζώνης υποβιβασμού. Νοκ άουτ ξανά οι κεντρικοί αμυντικοί Σόλχολμ, Χίεν και Χάγκεν.

Η Λίλεστρομ ξεκίνησε στη φετινή περίοδο με την προοπτική να παίξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο και διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά το ξεκίνημα είναι αποθαρρυντικό σε αυτήν την κατεύθυνση. Η άμυνα αποτελεί το αδύναμο σημείο των κιτρινόμαυρων, καθώς δίνουν πολλές ευκαιρίες στους αντιπάλους και δέχονται εύκολα τέρματα. Δεν έχει κρατήσει καθαρή εστία στα πέντε πιο πρόσφατα ματς. Εκτός έδρας πάντως αγωνίζεται με πολύ λιγότερο άγχος και αυτό αποτυπώνεται και τις τρεις νίκες που έγιναν όλες μακριά από το γήπεδό της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φανερές δυσκολίες αντιμετωπίζει η Οντ στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, έχει μεγάλο επιθετικό πρόβλημα. Ομως και η Λίλεστρομ δεν ικανοποιεί, εμφανίζοντας τα χρόνια αμυντικά προβλήματα. Θα επιλέξουμε τα γκολ και συγκεκριμένα το over στο 1,75 της Betshop.

ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ-ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ (18:00)

Η Σάρπσμποργκ είναι μια από τις πλέον επιθετικογενείς ομάδες στην Ελίτσεριεν. Δεν αλλάζει τακτική, ανεξάρτητα από την έδρα ή τον αντίπαλο, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επίθεση και το σκοράρισμα. Της βγήκε κόντρα στην Μόλντε και έκανε την νίκη της χρονιάς (2-4), ενώ την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική είχε δεχθεί επτά γκολ από την Χαμ Καμ ! Τα τρία πιο πρόσφατα ματς των κυανόλευκων εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 4,5 γκολ.

Η Στρομσγκόντσετ προερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες, αλλά κόντρα στην Χάουγκεσουντ βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες (2-0). Το επιπλέον θετικό για την ομάδα από το Ντράμεν είναι πως κράτησε καθαρή εστία, για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές. Ικανή και για εκτός έδρας ζημιές, στην καλή της ημέρα. Ο κεντρικός αμυντικός Χάνσεν και ο δεξιός μπακ Μπόαχεν βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αλλοπρόσαλλη η Σάρπσμποργκ, ενώ και η Στρόμσγκοντσετ είναι εμφανώς απρόβλεπτη. Προς τον άσο του 2,10 στο pamestoixima.gr κλίνουμε.

ΒΙΚΙΝΓΚ-ΧΑΜ ΚΑΜ (18:00)

Η Βίκινγκ είναι μια από τις ομάδες που αρέσκονται σε επιθετικό παιχνίδι, δημιουργούν πολλές ευκαιρίες και σκοράρουν με άνεση. Το έκανε και στην αποστολή στο Σάντεφιορντ (0-3), όπου θα μπορούσε να βάλει ακόμα και διπλάσιο αριθμό τερμάτων βάση ευκαιριών. Μοναδικό ψεγάδι παραμένει η αμυντική λειτουργία. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Η Χαμ Καμ είναι η ομάδα που αποτελεί το θέμα συζήτησης στην Ελίτσεριέν το τελευταίο 15νθήμερο. Τη μία αγωνιστική έριξε επτά γκολ εκτός έδρας στην Σάρπσμποργκ και την επόμενη έστω με τύχη υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο Μπόντο Γκλιμτ (1-0)! Θα καταφέρουν οι πράσινοι να τριτώσουν το καλό; Παραμένουν πάντως για πέντε αγωνιστικές αήττητοι και στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης πάνω από κάθε προσδοκία. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύο απανωτές “βόμβες” έριξε η Χαμ Καμ, με άριστη ψυχολογία δεν έχει λόγο να φοβηθεί. Θα αρκεστούμε στην ισοπαλία στο ημίχρονο (1,90).

ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ-ΣΑΝΤΕΦΙOΡΝΤ (18:00)

Η Χάουγκεσουντ εξακολουθεί να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις στη φετινή περίοδο. Ομάδα με υψηλό μπάτζετ και στόχους, αλλά για την ώρα ταλανίζεται από αστάθεια στην απόδοσή της. Στην αποστολή στην έδρα της Στρομγκόντσετ έμεινε σε ρηχά νερά και υπέστη μία ακόμα ήττα δίχως να παλέψει. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ και No Goal. Δεν υπολογίζεται ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Βίχνε που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Η Σάντεφιορντ έκανε την χειρότερη εμφάνιση της σεζόν υποδεχόμενη την ποιοτική Βίκινγκ και δικαιολογημένα υπέστη ήττα που θα μπορούσε να πάρει ακόμα μεγαλύτερη έκταση (0-3). Η άμυνα αποτελεί το αδύναμη σημείο των «φαλαινοθήρων», οι οποίοι στην επίθεση τουλάχιστον… καμακώνουν με συνέπεια. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Δυσκολεύεται πολύ στις εκτός έδρας αποστολές όπου έχει πάρει μόνο έναν πόντο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λίγα πράγματα η Χάουγκεσουντ, χωρίς ευχέρεια στο σκοράρισμα πάντως χρειάζεται αυτό το τρίποντο για να μην μπλέξει από νωρίς. Αδύναμη η Σάντεφιορντ, πάμε στο combo 1Χ και over 1,5 στο 1,80 της Betshop.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ-ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ (18:00)

Η Ρόζενμποργκ διάγει μία ακόμα σεζόν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας απογοητεύοντας τους πολυπληθείς οπαδούς της. Οι μεγάλες προσδοκίες στην αρχή της περιόδου έδωσαν την θέση τους στην γκρίνια και την εσωστρέφεια, πλέον η ομάδα από το Τροντχάιμ κινδυνεύει με υποβιβασμό. Μόνο ένας κερδισμένος πόντος στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 3.5 γκολ. Πλήρης η αποστολή, δεν αλλάζει προς στιγμής η αρχική ενδεκάδα.

Η Κρίστιανσουντ επέστρεψε με ενθουσιασμό στα μεγάλα σαλόνια, αλλά σταδιακά έδωσε την θέση του στον προβληματισμό για την αγωνιστική της εικόνα. Η άμυνα είναι αυτή που κάνει νερά για λογαριασμό των κυανόλευκων, οι οποίοι πορεύονται δίχως νίκη στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια. Μπροστά σκοράρουν με συνέπεια, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ τα τρία εξ’ αυτών και όβερ 3,5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχει χάσει πλέον την αίγλη της η Ρόζενμποργκ και δεν φοβίζει κανέναν, ούτε την μέτρια Κρίστιανσουντ. Θα μπουν γκολ αλλά οι τιμές είναι μικρές και θα ρισκάρουμε στο σύνολο 2-3 τερμάτων (2,10 στην betsson).

ΜΠΡΑΝ-ΜΟΛΝΤΕ (20:15)

Η Μπραν προερχόταν από τρεις συνεχόμενες νίκες και έφθασε κοντά και σε μία τέταρτη, αλλά εν τέλει υποχρεώθηκε σε ισοπαλία στην έδρα της ποιοτικής Κρίστιανσουντ (2-2). Η ομάδα από το Μπέργκεν πορεύεται σταθερά με όπλο την δημιουργία και την αξιοπιστία στο σκοράρισμα και έτσι έχει φθάσει σε αήττητο σερί οκτώ αγωνιστικών. Σε απόσταση βολής από την κορυφή, αν και κανείς στις τάξεις της δεν κάνει λόγο για τίτλο. Πολύ δυνατή παραδοσιακά στην έδρα της όπου μετρά τέσσερις νίκες στις ισάριθμες τελευταίες αναμετρήσεις.

Η Μόλντε διαθέτει αναμφισβήτητη ποιότητα και δυναμική στο ρόστερ αλλά για την ώρα ταλανίζεται από αστάθεια στην απόδοσή της που δεν της επιτρέπει να στέκεται ανταγωνιστικά στο πολύ υψηλό επίπεδο, Μόνο μία νίκη στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια, ενώ προέρχεται από βαριά και απροσδόκητο εντός έδρας ήττα από την Σάρπσμποργκ (2-4). Ψάχνουν από κάπου να κρατηθούν και να τρέξουν ένα θετικό σερί οι μπλε, αλλά πρέπει να διορθώσουν τις αδυναμίες στην άμυνα. Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το πιο ενδιαφέρον ματς της αγωνιστικής είναι και αρκετά αμφίρροπο βάσει κυρίως της όχι καλής εικόνας των φιλοξενούμενων. Πάντως οι αποδόσεις τους αδικούν ξεκάθαρα και θα πάρουμε την διπλή ευκαιρία Χ2 στο 2,07 της Betshop.

Βαθμολογία -

26/05/2024Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 23 10 7 2 1 23 7 16
2 Μπραν Μπραν 21 10 6 3 1 17 8 9
3 Φρέντρικσταντ Φρέντρικσταντ 20 9 6 2 1 19 7 12
4 Μόλντε Μόλντε 17 10 5 2 3 20 13 7
5 Βίκινγκ Βίκινγκ 15 9 4 3 2 13 11 2
6 KFUM Όσλο KFUM Όσλο 14 10 3 5 2 12 12 0
7 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 13 9 4 1 4 10 13 -3
8 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 10 10 2 4 4 13 10 3
9 Κρίστιανσουντ Κρίστιανσουντ 10 9 2 4 3 12 15 -3
10 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 10 9 3 1 5 12 16 -4
11 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 10 9 3 1 5 8 13 -5
12 Λίλεστρομ Λίλεστρομ 10 9 3 1 5 10 16 -6
13 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 10 9 3 1 5 12 19 -7
14 Οντ Οντ 9 10 2 3 5 9 20 -11
15 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 7 8 2 1 5 10 13 -3
16 Τρόμσο Τρόμσο 6 8 2 0 6 10 17 -7
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Eliteserien (Relegation)
Relegation - OBOS-ligaen

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr