Ποδόσφαιρο

Β' Σουηδίας: Παιχνίδια που θα κριθούν στα σημεία!

Κυριακή, 26 Μαΐου 2024 - 08:37

Έντονη η παρουσία της Σουπερετάν στο σημερινό κουπόνι, με πέντε παιχνίδια να διεξάγονται το μεσημέρι. 

Β' Σουηδίας: Παιχνίδια που θα κριθούν στα σημεία!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Β' Σουηδίας.

ΣΚΟΒΝΤΕ - ΕΣΤΕΡ

Η Σκόβντε ενεπλάκη σε ισορροπημένο ματς απέναντι στη Χέλσινμποργκ, κόντραρε την πιο ποιοτική αντίπαλό της και πήρε τη νίκη με το γκολ του Μόρο. Δεύτερη διαδοχική επιτυχία, αμυντικά είναι αρκετά δυνατή και αυτό της δίνει τη δυνατότητα να κινείται πιο ψηλά στη βαθμολογία από το αναμενόμενο. Σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη τριάδα, το θέμα είναι να μην παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό (δεν διαθέτει έμπειρους παίκτες το ρόστερ). Εκτός οι Μερκ (μ. 3/1), Φόρσγκαρντ (μ.), αναμένεται να απουσιάσει και ο Λίντελ (τ.).

Η Εστερ δέχθηκε γκολ στο πρώτο τέταρτο από την πρωτοπόρο και μέχρι πρότινος αήττητη Λαντσκρόνα, αλλά σήκωσε μανίκια, δούλεψε πολύ και αφού ισοφάρισε σχετικά άμεσα, βρήκε τη νίκη με γκολ στο παρά τρία. Δεύτερη νίκη στα τελευταία τρία, μείωσε την απόσταση από την κορυφή στο «-2» και αποδεικνύει ότι με βάση την ποιότητα από τη μέση και μπροστά, έχει κάθε λόγο να ελπίζει στην άνοδο στα σαλόνια. Δεν αναφέρθηκαν αγωνιστικά προβλήματα, αναμένεται να παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο ματς με την Έστερ να είναι το απόλυτο φαβορί, αλλά όχι σε αυτές τις τιμές, αφού δεν πείθει με την εικόνα της. Under 2.5 (1.94) στη Betshop.

ΓΚΕΦΛΕ - ΕΡΕΜΠΡΟ

Η Γκέφλε ενεπλάκη σε ματς... ροντέο στην έδρα της Οστερσαντς, ωστόσο δεν κράτησε καλά στο αμυντικό σκέλος και... κατάφερε να σημειώσει τρία τέρματα και να μείνει σε άδεια χέρια. Πρώτη ήττα έπειτα από αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων (2-2-0), παραμένει σε οριακή απόσταση από την τελευταία τετράδα και πληρώνει κυρίως τα κενά στα μετόπισθεν. Εκτός δράσης από τη χειμερινή προετοιμασία οι Ερικσον και Ασπγκρεν, πρόκειται για μονάδες που έχει ανάγκη το τεχνικό τιμ.

Η Ερεμπρο υποδεχόταν την Ούτσικτενς το βράδυ της Πέμπτης. Έψαχνε τη νίκη που θα πιστοποιούσε ακόμη μία φορά τη βελτίωσή της, καθώς δεν χάνει στα τελευταία πέντε (3-2-0) και οι τρεις αποτυχίες του ξεκινήματος μοιάζουν με μακρινή ανάμνηση. Δεν είναι ομάδα που σκοράρει εύκολα, πλην όμως εσχάτως αμύνεται όλο και πιο αποτελεσματικά. Προβληματίζει εκτός έδρας (0-2-2), καλείται να διορθώσει αυτή τη συγκομιδή. Απουσιάζουν οι Μπάκμαν (μ. 7/0) και Αλπερουντ (μ.), δεν αναφέρθηκαν έτερα αγωνιστικά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γκέφλε έχει δείξει μέχρι στιγμής πως έχει αμυντικά προβλήματα που την ταλανίζουν. Η Έρεμπρο δυσκολεύεται στο σκοράρισμα, αλλά πρέπει να ψάξει τη νίκη. Goal/goal (1.74) στη Betshop.

ΟΝΤΕΒΟΛΤ - ΟΣΤΕΡΣΑΝΤΣ

Η Οντεβολντ έπαιζε στην έδρα της Βάρμπεργκς το βράδυ της Πέμπτης. Βρισκόταν στο μέσο της κατάταξης πριν από το συγκεκριμένο ματς, προς το παρόν δεν έχει βρει το απαραίτητο σταθερό βήμα και αν δεν βελτιωθεί, δεν θέλει και πολύ να κινδυνεύσει με εμπλοκή σε επικίνδυνα μονοπάτια. Εντός έδρας παραμένει αήττητη (2-2-0), έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ και θέλει να κρατήσει «άσφαιρη» και την Οστερσαντς. Δεν αναφέρθηκαν αγωνιστικά προβλήματα πριν από το ματς της Πέμπτης, ωστόσο είχε τρεις παίκτες στο όριο καρτών.

Η Οστερσαντς ήταν το φαβορί στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Γκέφλε, αλλά η αλήθεια είναι ότι «έφτυσε αίμα» για να το επιβεβαιώσει, σε ένα... θεότρελο ματς. Το ουσιαστικό είναι ότι βρήκε το 4ο γκολ στο παρά πέντε. «Στοπ» στο μίνι σερί των δύο ηττών, πανηγύρισε μόλις τη δεύτερη νίκη, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έβαλε τέσσερα γκολ και ενώ είχε άλλα τόσα σε οκτώ αναμετρήσεις. Ανεβασμένο το ηθικό. Οι Σίνιαν (α.) και Στολτ (ε.) δεν αναμένεται να αγωνιστούν, το σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν αναφέρθηκαν «φρέσκα» προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε πολύ καλές τιμές ο άσος που δεδομένα είναι ελκυστικός, αφού η γηπεδούχος είναι ομάδα που παλεύει και αντιδράει μετά από κακές εμφανίσεις. 1 (2.12) στη Betshop.

ΣΑΝΤΙΒΙΚΕΝ - ΕΡΓΚΡΙΤΕ

Η Σαντιβίκεν ενεπλάκη σε ισορροπημένο ματς στην έδρα της Σούντσβαλ, όσο η ώρα περνούσε, τόσο συμβιβαζόταν με την ισοπαλία και από τη στιγμή που αποδείχθηκε σοβαρή στα μετόπισθεν, δεν έχασε τον βαθμό. Αήττητη στα τελευταία τρία (1-2-0), το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι παρουσιάζεται ανταγωνιστική ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και αυτό αναμένεται να τη βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει να μην εμπλακεί δυσάρεστα. Εξέτισε ο Σόντεμπεργκ (μ. 7/0), εκτός δράσης λόγω τραυματισμού παραμένει ο Τερν (α.).

Η Εργκριτε μπήκε δυνατά στο ματς με την Τρέλεμποργκ, προηγήθηκε πριν καν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά την ανάπαυλα ανέβασε στροφές ο δυνατός αντίπαλος και την υποχρέωσε σε ήττα. Τρίτη αποτυχία στα τελευταία τέσσερα, επιθετικά βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά ανασταλτικά δεν βρίσκει τη λύση και μοιραία παραμένει χαμηλά στην κατάταξη, κινδυνεύει άμεσα. Εξέτισε ο Σβένσον (μ. 7/0), εκτός δράσης αναμένονται οι Μόλιν (τ.), Ντίρεσταμ (α. 2/0), Στίφε (α. 2/1), Σάνα (μ. 2/0) και Πάουλσον (μ. 7/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν και νεοφώτιστη έχει δείξει πως μέσα στην έδρα της μπορεί να κάνει ζημιές. 1 (1.94) στη Betshop.

ΧΕΛΣΙΝΜΠΟΡΓΚ - ΛΑΝΤΣΚΡΟΝΑ

Η Χέλσινμποργκ ήταν το απόλυτο φαβορί, τουλάχιστον στη θεωρία, κόντρα στη Σκόβντε, αλλά σκόνταψε στην απρόσμενα καλή αμυντική συμπεριφορά του αντιπάλου και από τη στιγμή που δεν σκόραρε, έμεινε με άδεια χέρια. Το αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων (1-3-0) τερματίστηκε, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι δεν έχει αποκτήσει σταθερό βήμα σε κάποιο σημείο φέτος και η επιστροφή στα σαλόνια δείχνει όλο και πιο δύσκολη. Εξέτισε ο Ερν (μ. 6/0), δεν αναφέρθηκαν απουσίες ή προβλήματα λόγω τραυματισμών.

Η Λαντσκρόνα κατάφερε να αιφνιδιάσει την Εστερ, βρήκε γκολ στο πρώτο τέταρτο από την άσπρη βούλα, αλλά δεν κράτησε για ώρα το προβάδισμα και μάλιστα, μετά την ανάπαυλα δεν ανταποκρίθηκε στην περίσταση, ηττήθηκε με ανατροπή. Δεν χάνει τη θέση της στην κορυφή, αλλά υπέστη την πρώτη ήττα και επί της ουσίας έχασε μία σημαντική ευκαιρία να πάρει μία ανάσα παραπάνω από τον άμεσο ανταγωνισμό. Εκτός δράσης λόγω τραυματισμού ο Μπρουζέλιους (α. 3/0), στη μοναδική απουσία που προβληματίζει το τεχνικό τιμ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το παιχνίδι είναι ντέρμπι για τη περιοχή και αναμένεται να είναι αρκετά κλειστό. Οι δύο ομάδες θα θελήσουν να αποφύγουν την ήττα. 2-3 γκολ (2.01) στη Betshop.

Βαθμολογία -

26/05/2024Superettan
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Λαντσκρόνα Λαντσκρόνα 18 9 5 3 1 15 6 9
2 Έστερ Έστερ 16 9 4 4 1 13 7 6
3 Ούτσικτενς Ούτσικτενς 16 9 4 4 1 12 7 5
4 Ντέγκερφορς Ντέγκερφορς 15 9 4 3 2 15 11 4
5 Μπράγκε Μπράγκε 15 9 4 3 2 10 8 2
6 Σκόβντε Σκόβντε 14 9 4 2 3 6 9 -3
7 Τρέλεμποργκ Τρέλεμποργκ 12 9 3 3 3 8 8 0
8 Σαντβίκεν Σαντβίκεν 12 9 3 3 3 10 12 -2
9 Όντεβολντ Όντεβολντ 12 9 3 3 3 8 10 -2
10 Χέλσινμποργκ Χέλσινμποργκ 11 9 2 5 2 9 9 0
11 Έρεμπρο Έρεμπρο 11 9 3 2 4 9 10 -1
12 Γκέφλε Γκέφλε 10 9 2 4 3 13 13 0
13 Όστερσαντς Όστερσαντς 9 9 2 3 4 8 11 -3
14 Σούντσβαλ Σούντσβαλ 8 9 2 2 5 6 10 -4
15 Βάρμπεργκ Βάρμπεργκ 7 9 2 1 6 9 15 -6
16 Έργκριτε Έργκριτε 6 9 1 3 5 10 15 -5
Promotion - Allsvenskan
Promotion - Allsvenskan (Promotion)
Superettan (Relegation)
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr