Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Europa League: Η Σερίφ μάς οδηγεί εκ του ασφαλούς

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 - 02:11

Πολύ δυνατό ματς στη Μολδαβία με την έμπειρη Σερίφ Τιρασπόλ να υποδέχεται τη Ζίρα από το Αζερμπαϊτζάν και να έχει σαφές προβάδισμα που συνδυαστικά με γκολ μας δίνει υψηλή απόδοση

Προκριματικά Europa League: Η Σερίφ μάς οδηγεί εκ του ασφαλούς

ΠΑΞΙ - ΧΙΟΥΝΕΝΤΟΑΡΑ

Πρώτο ματς για τον πρώτο προκριματικό. Μόλις η 2η ευρωπαϊκή συμμετοχή για την Πάξι με την πρώτη να ήταν στην ίδια διοργάνωση τη σεζόν 2011-12 όπου αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό. Κατέκτησε το κύπελλο νικώντας 2-0 την Φερεντσβάρος. Δύο νίκες και μια ήττα έχει στα 3 τελευταία φιλικά.

Τι έκανε πέρυσι

Δεν συμμετείχε σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Δεύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή για την Χιουνεντοάρα, με την πρώτη να ήταν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1982-'83. Το 2021 άλλαξε ιδιοκτησία και εμπλέκεται μεταξύ άλλων ο Μιρτσέα Λουτσέσκου ενώ τη σεζόν που τελείωσε κατέκτησε το πρώτο κύπελλο Ρουμανίας της ιστορίας της. Προέρχεται από ήττα 3-0 από την Στεάουα στον τελικό του Σούπερ Καπ.

Τι έκανε πέρυσι

Δεν συμμετείχε σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: «Kινούμενη άμμος» το συγκεκριμένο ματς, με τις δύο ομάδες να αποτελούν ερωτηματικό. Μπορούμε να πιαστούμε βέβαια από τη νίκη της γηπεδούχου στον τελικό Κυπέλλου επί της Φερεντσβάρος. Δεν είναι λίγο.
1 και under 3,5 στο 2,30 από την Betsson

ΡΟΥΖΟΜΠΕΡΟΚ - ΤΟΜΠΟΛ ΚΟΣΤΑΝΑΪ

Πρώτο ματς για τον πρώτο προκριματικό. Η Ρουζόμπεροκ επιστρέφει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από ένα χρόνο. Κατέκτησε το κύπελλο Σλοβακίας, τη σεζόν που τελείωσε, νικώντας 1-0 την Σπάρτακ Τρναβα στον τελικό. Ο τεχνικός Σμετάνα έμεινε στον πάγκο. Έβγαλε με 4 ισοπαλίες τα 5 φιλικά της όπου όλα ήταν γκολ – γκολ.

Τι έκανε πέρυσι

Δεν συμμετείχε σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η Τομπόλ έχει εμπειρία στην Ευρώπη, αλλά τις περισσότερες φορές «κολλάει» στα προκριματικά. Έχει 17 νίκες και 22 ήττες στα 48 ευρωπαϊκά ματς. Το πρωτάθλημα Καζακστάν είναι σε εξέλιξη νίκησε 4-3 εκτός την Ακτόμπε στις 30/6, που ήταν το τελευταίο ματς. Η ομάδα του Ζουμασκαλίεφ είναι αήττητη με 2 νίκες στα 3 τελευταία.

Τι έκανε πέρυσι

Αποκλείστηκε στα πλει οφ του από την Βικτόρια Πλζεν με ήττες 2-1 εντός και 3-0 εκτός έδρας.

EKTIMHΣΗ: Η Ρουζόμπεροκ επέστρεψε πιο δυνατή φέτος και μόνο αυτό το γεγονός αρκεί για να της δώσει ελαφρύ προβάδισμα έναντι μιας ομάδας που έχει επίσης ευρωπαϊκές εικόνες. Το ματς πάντως θα είναι ντέρμπι. 1Χ και under 2,5 στο 2,17 από την Betsson

ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ - ΖΙΡΑ

Πρώτο ματς για τον πρώτο προκριματικό του. Η Σερίφ Τιρασπόλ είναι η πλέον πετυχημένη ομάδα της Μολδαβίας, με συμμετοχή και σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει 166 ευρωπαϊκά ματς (50 νίκες, 70 ήττες) ενώ πέρσι τερμάτισε 2η κι έχασε τον τίτλο του πρωταθλήματος μετά 3 σερί κατακτήσεις

Τι έκανε πέρυσι

Ήταν στους ομίλους του όπου τερμάτισε τελευταία στον δικό της με μια ισοπαλία στα 6 ματς.

Για τη Ζίρα αυτή θα είναι η 3η ευρωπαϊκή συμμετοχή, με την προηγούμενη να ήταν τη σεζόν 2022-23 στο Κόνφερενς Λιγκ. Τη σεζόν που τελείωσε έφτασε στον τελικό του κυπέλλου στο Αζερμπαϊτζάν όπου ηττήθηκε 2-1 από την Καραμπάγκ. Ο τεχνικός Ρασάντ Σαντίκοφ παραμένει στον πάγκο της. Με δύο μεταγραφές άλλαξε την αριστερά πτέρυγα της.

Τι έκανε πέρυσι

Δεν συμμετείχε σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμέτρηση υψηλότερου επιπέδου από αυτό του 1ου προκριματικού. Η Σερίφ έχει προβάδισμα λόγω έδρας αλλά η Ζίρα δεν θα της κάνει τη ζωή εύκολη. Εχει τα μέσα για να το πετύχει.
1 και under 3,5 στο 2,42 από την Betsson

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr