Άλλα σπορ

Η Ελλάδα με το... δεξί, αλλά με «2»

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 - 10:17

Πρεμιέρα για το πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ουγγαρίας. Η εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει την Ταϊλάνδη (19:00).

Η Ελλάδα με το... δεξί, αλλά με «2»

Σήμερα Δευτέρα (20/6) ξεκινά το πρόγραμμα των αγώνων στο πόλο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας. Αφετηρία με το τουρνουά των Γυναικών, ενώ αύριο Τρίτη θα πέσουν στην πισίνα και οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες του Τόκιο.

Το ανανεωμένο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου έχει βλέψεις για μια καλή παρουσία στο τουρνουά. Ωστόσο, βήμα-βήμα θα προχωρήσει.

Παιχνίδι-παιχνίδι για να δει πού μπορεί να φτάσει και τί θα μπορέσει να «κυνηγήσει» στις πισίνες του Σέγκεντ αρχικά και μετά της Βουδαπέστης.

Μετά την 8η θέση στο Παγκόσμιο του 2019 στην Γκουαντσού, στόχος είναι κάτι καλύτερος. Στον όμιλο η Ελλάδα δεν μπορεί να τερματίσει κάτω από τη δεύτερη θέση και θα παλέψει με τις Ισπανίδες για την πρώτη.

Κάθε αρχή και δύσκολη

Η πρεμιέρα σε ένα τουρνουά, όπως είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κρύβει εκπλήξεις. Στο πρώτο ματς πρέπει μια ομάδα να δει πού βρίσκεται. Να διαπιστώσει την αγωνιστική της κατάσταση. Να βρει τα πατήματά της, τους ρυθμούς στο κολύμπι. Για παράδειγμα, το ματς με την Ταϊλάνδη (19:00) είναι το πιο εύκολο στον όμιλο για την εθνική Γυναικών. Ωστόσο είναι πρεμιέρα.

Είναι αρκετά πιθανό η Αλεξία Καμμένου να μην ανεβάσει με το... καλημέρα την ένταση, στο παιχνίδι της Ελλάδας, στο μέγιστο βαθμό. Όταν, μάλιστα, το χάντικαπ για τη νίκη της ελληνικής ομάδας είναι τα 26.5 γκολ δεν αποκλείεται οι Ελληνίδες να μην το ξεπεράσουν. Ακόμα και με 26 γκολ διαφορά αν επικρατήσουν, στοιχηματικά το ματς θα είναι «2». Αυτή είναι και η πρότασή μας για τον πρώτο αγώνα της Ελλάδας, στις Γυναίκες, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ουγγαρίας.

Με «σύμμαχο» την παράδοση

Από το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας διαλέξαμε άλλα δύο ματς. Το πρώτο διότι η παράδοση παίζει το ρόλο της. Βραζιλία και Νέα Ζηλανδία θα κοντραριστούν για 6η φορά στην ιστορία τους, σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η «Σελεσάο» έχει το απόλυτο στα 5 ματς που έχουν προηγηθεί. Με πιο πρόσφατο το ματς στο Παγκόσμιο του 2015, στο Καζάν, όπου επικράτησε 12-10 στα πέναλτι (κ.α. 9-9). Στα τέσσερα παλαιότερα ματς οι νίκες της κόντρα στις Νεοζηλανδές κυμαίνονταν από 3 ως 9 γκολ. Σήμερα η ιστορία θα επαναληφθεί.

Κάτι αντίστοιχο περιμένω και στο ζευγάρι του Καναδά με την Ιταλία. Οι δύο ομάδες έχουν παράδοση αναμετρήσεων σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα είχαν κοντραριστεί και στο Παγκόσμιο του 2017, το οποίο επίσης είχε διεξαχθεί στη Βουδαπέστη. Με την Ιταλία να επικρατεί 10-4. Η μοναδική νίκη για τον Καναδά είναι το 2005, στο τουρνουά που είχε διοργανώσει στο Μόντρεαλ!

Π.Σ.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Ελλάδα [Γ] – Ταϊλάνδη [Γ] (26.5) 2

Νέα Ζηλανδία [Γ] – Βραζιλία [Γ] 2

Καναδάς [Γ] – Ιταλία [Γ] (1.5) 2