Άλλα σπορ

Ζόρικη πρεμιέρα για την αργυρή Ολυμπιονίκη του Τόκιο

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 - 06:42

Η εθνική Ανδρών της Ελλάδας αντιμετωπίζει την Κροατία στο πρώτο της ματς στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας

Ζόρικη πρεμιέρα για την αργυρή Ολυμπιονίκη του Τόκιο

Η εθνική Γυναικών της Ελλάδας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας. Νίκησε 28-1 την Ταϊλάνδη. Σε αντίθεση με τις Γυναίκες, όμως, οι Άνδρες πέφτουν στα… βαθιά από την αρχή. Πρεμιέρα απόψε (20:30) για την αργυρή Ολυμπιονίκη του Τόκιο. Η «γαλανόλευκη» δίνει το πιο δύσκολό της ματς στον όμιλο με το… καλημέρα στο τουρνουά. Κόντρα στην Κροατία, με την οποία θα «μονομαχήσει» για την πρώτη θέση του γκρουπ.

Η τελευταία κόντρα

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στο κολυμβητήριο του Πειραιά για τον όμιλο του World League. Σε ένα ματς που η Ελλάδα είχε μια πολύ σημαντική απουσία ελέω Covid. Ο κορονοϊός δεν επέτρεψε στον Θοδωρή Βλάχο να κοουτσάρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Με τον Δημήτρη Κραβαρίτη να είναι στον πάγκο. Απόντες την τελευταία στιγμή με πρόβλημα οι Ντίνος Γενηδουνιάς και Κωνσταντίνους Γκιουβέτσης.

Στο πρώτο ματς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και χωρίς το δίδυμο των φουνταριστών, του Μουρίκη και του Κολόμβου! Με αλλαγές και οι Κροάτες, αλλά εκεί βρήκαν περισσότερες λύσεις και επικράτησαν 12-11. Με το σκορ να είναι ισόπαλο 9-9, στα 5'23'' πριν το τέλος. Το αποψινό ματς, όμως, είναι μια άλλη ιστορία. Οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, γιατί η πρωτιά στον όμιλο καθορίζει και το… μονοπάτι στη συνέχεια του τουρνουά.

Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες

Θα είναι κλειστό ματς. Όπως και τα προηγούμενα ανάμεσα στις δύο ομάδες, στο πλαίσιο των προηγούμενων Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων. Στο Καζάν το 2015, ισοπαλία 10-10 και στα πέναλτι 15-13 οι Κροάτες. Το 2005 στο Μόντρεαλ 9-9 και 11-10 στην παράταση για την Ελλάδα. Ακόμα, το 2001 στη Φουκουόκα νίκη 12-11 για την Ελλάδα. Συνολικά, πάντως, σε 57 ματς με την Κροατία ο απολογισμός είναι 9 νίκες, 8 ισοπαλίες και 40 ήττες. Το ματς θα έχει πολλή τακτική. Τόσο ο Θοδωρής Βλάχος όσο και ο Ίβιτσα Τούτσακ παρουσιάζουν ομάδες ανανεωμένες. Αυτό θα επηρεάσει τη συνοχή αμφότερων, ειδικά στην άμυνα. Με το όριο του σκοραρίσματος να είναι στα 20,5 γκολ. Εκτιμώ πώς το περάσουν.

Τα φαβορί θα «καθαρίσουν»

Σε ό,τι φορά τα άλλα ματς της πρώτης ημέρας στο τουρνουά των Ανδρών, επιλέξαμε δύο ματς όπου μετέχουν ομάδες με υψηλές βλέψεις. Η ανανεωμένη Σερβία του Ντέγιαν Σάβιτς αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ. Με το χάντικαπ να είναι στα 3.5 γκολ. Παρά την ανανέωση, οι Σέρβοι παραμένουν σε τοπ επίπεδο. Στην τελική φάση του πρόσφατου World League νίκησαν 12-9 τους Ιταλούς, στον τελικό, ενώ στον ημιτελικό τους Ισπανούς 11-10. Δεν θα έχουν πρόβλημα και η νίκη τους θα είναι από 4 γκολ και πάνω. Σε ό,τι αφορά την Ισπανία, εκείνη αντιμετωπίζει τον Καναδά. Η «φούρια ρόχα» είναι ομάδα που δίνει έντονο ρυθμό στα ματς της. Όσο κι αν οι Καναδοί παλέψουν, τα ματς θα έχουν πολλά γκολ. Περιμένουμε να σημειωθούν τουλάχιστον 24 στην αναμέτρηση.

Π.Σ.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:

Ελλάδα - Κροατία OVER 20,5
(3.5) ΗΠΑ - Σερβία 2
Καναδάς - Ισπανία OVER 23,5