Άλλα σπορ

Η πιο δύσκολη αποστολή των Γυναικών

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 - 05:31

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ισπανία στο ματς που κρίνει την πρωτιά στον όμιλο. Από το 2011 έχει η «γαλανόλευκη» να νικήσει τη «φούρια ρόχα» σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η πιο δύσκολη αποστολή των Γυναικών

Η πρεμιέρα του τουρνουά ήταν ιδανική για την Ελλάδα. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου νίκησαν 28-1 την Ταϊλάνδη και έκαναν το πρώτο βήμα για τη συνέχεια. Απόψε αντιμετωπίζουν την Ισπανία. Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα καθορίσει την κατάταξη στον όμιλο. Με την παράδοση να μην είναι με το μέρος της Εθνικής. Διότι η «φούρια ρόχα» έχει περισσότερες νίκες από την «γαλανόλευκη» τόσο στα μεταξύ τους ματς σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου όσο και συνολικά. Μικρή μεν η διαφορά, αλλά υπάρχει. Η τελευταία ματς αναμέτρηση, προ τριετίας στο Παγκόσμιο της Γκουανκτσού ήταν… εφιαλτική. Ήττα 14-4 στον όμιλο!

Οι Ισπανίδες έχουν προβάδισμα

Το Πάσχα οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην Τενερίφη, στο πλαίσιο της τελικής φάσης του World League. Με την Ισπανία να επικρατεί 13-9, σε ένα ματς που το σκορ του ημιχρόνου ήταν 3-2 για τη «φούρια ρόχα». Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να σημειώσουμε. Η Ισπανία είναι ομάδα που μπορεί ξαφνικά, μέσα σε ένα ματς, να ανεβάσει στροφές και να σκοράρει αρκετά. Στο ματς εκείνο πέτυχε από 5 γκολ σε τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο, με την Ελλάδα να σκοράρει επτά στο αντίστοιχο διάστημα. Ειδικότερα, τα ματς μεταξύ των δύο χωρών στο πόλο Γυναικών συνήθως κρίνονται από την επίθεση. Εξαίρεση η αναμέτρηση στους ομίλους, στο Παγκόσμιο του 1998 στο Περθ, που έληξε 4-3 για την ελληνική ομάδα!

Το ερώτημα είναι η ανανεωμένη εθνική Γυναικών, με έξι παίκτριες να κάνουν ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική κόντρα στην Ισπανία, καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Αυτό θα φανεί στην πισίνα του Σέγκεντ. Εκεί θα κριθούν όλα. Πάντως, η αποστολή είναι δύσκολη και ο παράγοντας απειρία της Ελλάδας -υπερέχει σε εμπειρία η «φούρια ρόχα»- θα μετρήσει πολύ και θα καθορίσει την έκβαση του ματς. Με τις Ισπανίδες να έχουν τον πρώτο λόγο, βάσει όσων περιγράψαμε παραπάνω.

Η παράδοση μετράει

Το «ντέρμπι» της Ωκεανίας ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι Αυστραλές έχουν σημαντικό αβαντάζ. Όχι μόνο γιατί είναι καλύτερη ομάδα. Αλλά διότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Το έδειξαν και στα ματς του World League τον Μάρτιο στο Περού. Εκεί είχαν το απόλυτο και νίκησαν, μεταξύ άλλων, 11-4 τις ΗΠΑ και 14-11 τον Καναδά. Σε Παγκόσμια έχουν νικήσει τρεις φορές τη Νέα Ζηλανδία και θα το επαναλάβουν. Εμείς, όμως, θα πάμε με τα γκολ στο ματς και το όριο είναι 20,5 όπου ψάχνουμε τουλάχιστον 21!

Τέλος, σε μια από τις πιο παραδοσιακές κόντρα στο πόλο Γυναικών. Ουγγαρία και Ιταλία κοντράρονται στη Βουδαπέστη. Οι Ιταλίδες έχουν πολύ κακή παράδοση κόντρα στις Ουγγαρέζες στα Παγκόσμια. Στα τελευταία έξι ματς μετρούν 5 ήττες και μια ισοπαλία. Δύσκολα θα αποφύγουν την ήττα από τις διοργανώτριες. Κι αυτή θα είναι με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά.Το γεγονός ότι νίκησαν στον μικρό τελικό της φετινού World League με 10-9, δεν αλλάζει την ουσία.

Π.Σ.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:

Ισπανία [Γ] - Ελλάδα [Γ] (2.5) 1

Αυστραλία [Γ] - Νέα Ζηλανδία [Γ] OVER 20,5

(1.5) Ιταλία [Γ] - Ουγγαρία [Γ] 2