Άλλα σπορ

Η Ελλάδα με «όπλο» την άμυνα

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 - 05:20

Η Εθνική έχει την ευκαιρία κόντρα στην Ιαπωνία να σημειώσει την πρώτη της νίκη, αλλά το ματς θέλει προσοχή.

Η Ελλάδα με «όπλο» την άμυνα

Η πρεμιέρα για την εθνική πόλο κόντρα στην Κροατία έδειξε πώς η αργυρή Ολυμπιονίκης του Τόκιο είναι σε καλή κατάσταση. Έχει δυνατότητες παρά τη μεγάλη ανανέωση στο δυναμικό και μπορεί να κάνει κάτι καλό και φέτος, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ουγγαρίας. Απόψε κόντρα στην Ιαπωνία, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να σημειώσει την πρώτη της νίκη. Μετά το ισόπαλο ματς με την Κροατία, τα γκολ θα παίξουν ρόλο. Συνεπώς ο στόχος είναι διπλός. Καταρχάς να επικρατήσει και ύστερα, να το κάνει με αρκετά γκολ διαφορά.

Η άμυνα είναι το «κλειδί»

Η Ελλάδα κράτησε την Κροατία στα 8 γκολ, μόλις τρία στο δεύτερο ημίχρονο. Από την άλλη, η Ιαπωνία νίκησε 12-11 τη Γερμανία. Δείγμα ομάδας που δεν δίνει το μεγαλύτερος βάρος στην άμυνα. Κι αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου. Διότι έχει μια καλή ευκαιρία για το πρώτο δίποντο. Μια φορά στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πριν από πέντε χρόνια, στη Βουδαπέστη. Η ελληνική ομάδα είχε νικήσει 14-4 στη φάση των ομίλων. Το ίδιο θέλει να επαναλάβει και τώρα. Έχει την ευκαιρία να το πράξει. Το χάντικαπ είναι τα 5,5 γκολ. Ωστόσο εκτιμώ πώς αν η Ελλάδα εμφανιστεί όπως στην πρεμιέρα κόντρα στην Κροατία, μπορεί να νικήσει με τουλάχιστον 6 γκολ διαφορά.

Διαφορά δυναμικότητας

Σε ό,τι αφορά τα άλλα ματς, έχουμε επιλέξει την Ουγγαρία και την Ιταλία. Οι οποίες κοντράρονται με τη Βραζιλία και τον Καναδά, αντίστοιχα. Όπως φάνηκε στην πρεμιέρα, τόσο η «σετεμπέλο» όσο και οι Μαγυάροι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Επιλέξαμε, εντούτοις, τα δικά τους ματς. Με προτίμηση στις άνετες νίκες και για τις δύο ομάδες. Στην μεν Ιταλία αναζητούμε το +12, στη δε Ουγγαρία το +11 στις αποψινές αναμετρήσεις. Μπορούν να μας επιβεβαιώσουν στις εκτιμήσεις μας και ελπίζουμε να το κάνουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:

(5,5) Ιαπωνία - Ελλάδα 2

Ιταλία - Καναδάς (11,5) 1

Ουγγαρία - Βραζιλία (10,5) 1