Άλλα σπορ

Η Ελλάδα θέλει να «πετάξει» για την οκτάδα

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 - 05:40

Η εθνική Ανδρών ξέρει τι χρειάζεται κόντρα στη Γερμανία για να περάσει απευθείας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα θέλει να «πετάξει» για την οκτάδα

Η εθνική Γυναικών έκανε τη δουλειά. Νίκησε με +11 τη Γαλλία και πέρασε απευθείας στην ομάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στα χνάρια της θέλει να βαδίσει απόψε και η εθνική Ανδρών. Η αργυρή Ολυμπιονίκης του Τόκιο αντιμετωπίζει στις 20:30 τη Γερμανία. Βεβαίως θα έχει προηγηθεί το ματς της Κροατίας με την Ιαπωνία. Εκεί η Ελλάδα δεν θέλει οι Κροάτες να νικήσει με περισσότερα από 11 γκολ τους Ιάπωνες.

Συγκέντρωση και πλάνο

Η Ελλάδα κόντρα στην Ιαπωνία έκανε αυτό που έπρεπε. Πολύ καλή δουλειά στην άμυνα. Οι Ιάπωνες είναι ομάδα που παίζουν γρήγορα και οι παίκτες του Βλάχου κατάφεραν να τους «σταματήσουν». Έτσι έφτασαν σε αυτό το 18-7 που σημαίνει πολλά για τη συνέχεια. Εκτός κι αν οι Κροάτες νικήσουν απόψε στο ματς που ξεκινά στις 19:00 την ομάδα της Άπω Ανατολής με +11 γκολ! Δύσκολο μεν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις δε. Ωστόσο η αργυρή Ολυμπιονίκης του Τόκιο δεν πρέπει να σκέφτεται τί θα συμβεί πριν το δικό της ματς.

Οι Έλληνες διεθνείς οφείλουν να «κλείσουν» τα αυτιά τους και να διατηρήσουν την προσήλωση στο στόχο. Να κάνουν ένα ακόμα καλό παιχνίδι, με αφετηρία την άμυνα. Να δείξουν σοβαρότητα, να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο. Πράγματι, αν τα κάνουν όλα αυτά σωστά, θα έχουν πετύχει το σκοπό τους. Εντούτοις όλα ξεκινούν από την άμυνα. Αυτό θα είναι το «κλειδί» ξανά. Συνεπώς με αυτό πρέπει να πορευτούν και να το κάνουν, η νίκη με 7 γκολ διαφορά και πάνω είναι πιθανή.

Ντέρμπι κατάταξης

Στον τρίτο και το τέταρτο όμιλο υπάρχουν ματς που θα κρίνουν την τελική κατάταξη. Στον μεν τρίτο θα κριθεί η πρωτιά στον όμιλο, στο δε τέταρτο η δεύτερη και η τρίτη θέση. Καταρχάς στον τρίτο αντίπαλοι είναι η Ιταλία με την Ισπανία. Δηλαδή, το ζευγάρι του τελικού του 2019 όπου έληξε με την Ιταλία να κατακτά τον τίτλο, καθώς νίκησε 10-5 την Ισπανία στην Γκουαντσού. Η «σετεμπέλο» μετρά τρεις σερί νίκες σε Παγκόσμια Κύπελλο κόντρα στη «φούρια ρόχα» που παλαιότερα είχε τέσσερις διαδοχικές από την πλευρά της. Η αίσθηση είναι πώς η Ιταλία έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Επιπλέον, στο γκρουπ 4 αναμετρώνται οι Αμερικανοί με τους Αυστραλούς, με το διακύβευμα να είναι η κατάταξη στις θέσεις 2-3. Οι ΗΠΑ είναι ομάδα με επιθετικό ταλέντο, η Αυστραλία παίζει πιο οργανωμένα. Με «όπλο» την άμυνα. Δέχθηκε 4 γκολ από το Καζακστάν και 5 από τη Σερβία. Φέτος έπαιξαν άλλες δύο φορές για το World League. Αρχικά στα προκριματικά με το ματς να λήγει 12-11 για τους Αυστραλούς. Όμως, στη συνέχεια και στον τελικό του τουρνουά, το ματς έληξε 7-6 για τους Αμερικανούς. Κλειστό παιχνίδι και χαμηλό, σχετικά, σκορ.

Π.Σ.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:

Ελλάδα - Γερμανία (6,5) 1

ΗΠΑ - Αυστραλία UNDER 19,5

(1,5) Ιταλία - Ισπανία 1