Άλλα σπορ

Οι «οράνιε» έχουν καλή παράδοση

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 - 05:55

Η αναμέτρηση του Καναδά με την Ολλανδία ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των Play Offs που οδηγούν στην 8άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι «οράνιε» έχουν καλή παράδοση

Η φάση των νοκ άουτ ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βουδαπέστης έφτασε. Με την αρχή να γίνεται από το τουρνουά των Γυναικών. Τα ματς έχουν ενδιαφέρον. Ειδικά εκείνο που θα ξεκινήσει στις 15:00. Καναδάς Vs Ολλανδία. Διότι ο νικητής θα είναι ο αντίπαλος της Ελλάδας στον προημιτελικό της Τρίτης. Συνεπώς εκεί θα πέσει το βάρος της ανάλυσης για τις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν σήμερα Κυριακή.

Η Ολλανδία με «όπλο» την παράδοση

Οι «οράνιε» έχουν… παρελθόν κόντρα στις Καναδές. Το σημερινό είναι το όγδοο μεταξύ τους ματς στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Με την Ολλανδία να μετράει έξι νίκες, ενώ ο Καναδάς μόλις μία. Αυτή το 2001, στο τουρνουά που είχε γίνει στη Φουκουόκα. Σε μια διοργάνωση που ο Καναδάς έφτασε ως το φινάλε, αγωνίστηκε στον μικρό τελικό και νίκησε τις ΗΠΑ, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, είτε εύκολα, είτε δύσκολα (σ.σ.: τελευταία) η Ολλανδία είναι εκείνη που πανηγυρίζει τη νίκη.

Στους ομίλους, ο μεν Καναδάς είχε απολογισμό μια νίκη, μια ισοπαλία, μια ήττα και τερμάτισε τρίτος στον πρώτο όμιλο. Η δε Ολλανδία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον β’ όμιλο πίσω από την ομάδα των ΗΠΑ. Αυτό ήταν και το μοναδικό ματς στο οποίο ηττήθηκε, με 11-7. Η Ολλανδία έχει και στο φετινό τουρνουά τον πρώτο λόγο για να πάρει τη νίκη και να περάσει στην προημιτελική φάση. Ωστόσο στοιχηματικά θα ψάξουμε τα γκολ. Διότι τα δύο δύσκολα ματς του Καναδά με Ιταλία και Ουγγαρία είχαν 14 και 18 γκολ, αντίστοιχα. Το ίδιο και της Ολλανδίας με την Αμερική (σ.σ.: 18 γκολ).

Η ευκαιρία της Γαλλίας

Στα άλλα δύο ματς που οδηγούν στην 8άδα, το πρώτο είναι κάπως αμφίρροπο ζευγάρι. Η Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζει τη Γαλλία. Τις Γαλλίδες τις είδαμε κόντρα στην Ελλάδα. Δεν είναι και τόσο κακή ομάδα. Πάλεψε και το ματς με την Ισπανία όπως και το ματς με την ελληνική ομάδα, όσο μπορούσε. Αντίθετα, οι Νεοζηλανδές ήταν σε έναν όμιλο που πλην Αυστραλίας οι άλλες δύο ομάδες (σ.σ.: Καζακστάν και Βραζιλία) ήταν αρκετά αδύναμες. Η Γαλλία έχει κάνει σημάδια προόδου, ενώ νίκησε τη Νέα Ζηλανδία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017. Βλέπω να το επαναλαμβάνει.

Σε ό,τι αφορά το ματς της Ισπανίας με το Καζακστάν, υπάρχει απόλυτο φαβορί. Είναι η «φούρια ρόχα» που έχασε στην ισοβαθμία με την Ελλάδα την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο. Νίκησε 18-8 τη Γαλλία και 30-2 την Ταϊλάνδη. Αλλά η Εθνική επικράτησε 15-4 της Γαλλίας, με +11, και πήρε την πρώτη θέση. Σίγουρα αυτό έχει πειράξει τις Ισπανίδες. Μην ξεχνάμε ότι στα δύο τελευταία Παγκόσμια ήταν φιναλίστ, το 2015 αποκλείστηκαν από τις ΗΠΑ που πήραν τον τίτλο. Επίσης, το 2013 κατέκτησαν τον τίτλο. Το ματς θα έχει ισπανικό ξέσπασμα.

Π.Σ.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:

Καναδάς [Γ] - Ολλανδία [Γ] UNDER19,5

Νέα Ζηλανδία [Γ] - Γαλλία [Γ] 2

(12,5) Καζακστάν [Γ] - Ισπανία [Γ] 2