Άλλα σπορ

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα…

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 - 11:32

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ολλανδία (20:30) και έχει «σύμμαχο» μια… παράξενη παράδοση.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα…

Στις 20:30 απόψε, στην πισίνα «Alfréd Hajós», στο νησί της Μαργαρίτας, στη Βουδαπέστη, Ελλάδα και Ολλανδία αναμετρώνται με έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ένα ζευγάρι με πολύ… παρελθόν, αλλά όχι και τόσο καλές μνήμες πρόσφατα. Ωστόσο, υπάρχει και ένα αισιόδοξο… σημάδι από το παρελθόν. Για να δούμε!

Κακός «δαίμονας» της Ελλάδας

Η Ολλανδία ως αντίπαλος στο πόλο Γυναικών δεν μας φέρνει θετικές αναμνήσεις. Διότι τα τελευταία σημαντικά ματς που δώσαμε κόντρα στις «οράνιε» συνδυάστηκαν με οδυνηρές ήττες. Τον Ιανουάριο του 2021, στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά, ήττα 7-4 και εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Επίσης, τον Ιούλιο του 2018 στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Βαρκελώνη, ήττα 6-4. Στην πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο εθνικών ομάδων Γυναικών, τον Μάρτιο του 2022, ήττα 13-7 για το World League.

Κακή παράδοση αδιαμφισβήτητα. Ωστόσο υπάρχει και ένα… σημάδι αισιοδοξίας πέραν από την καλή εικόνα της Ελλάδας στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην ιστορία της διοργάνωσης, μια φορά αναμετρήθηκαν οι δύο χώρες σε προημιτελικά Παγκοσμίου. Και τί ματς ήταν αυτό! Το 2011 στην Σανγκάη. Εκεί όπου η Ελλάδα επικρατούσε 12-10, περνούσε στα ημιτελικά και κατακτούσε, τότε, τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.

Τα ποσοστά θα κρίνουν πολλά

Στο φετινό τουρνουά, η Ελλάδα τερμάτισε πρώτη στον 4ο όμιλο. Έχασε στις λεπτομέρειες τη νίκη κόντρα στην Ισπανία. Σε ένα ματς που οι Ελληνίδες παίκτριες έδειξαν χαρακτήρα. Κάτι πολύ σημαντικό για ένα τουρνουά όπως είναι το Παγκόσμιο. Από την άλλη, οι Ολλανδές έχουν ήδη μια ήττα. Από τις ΗΠΑ με 11-7. Στο ματς αυτό είχαν μόλις 7/34 σουτ (21%)! Στα Play Off με τον Καναδά, όπου επικράτησαν 10-7, είχαν 10/33 σουτ (30%). Συνεπώς, η άμυνα θα καθορίσει το ματς. Η ελληνική ομάδα έχει πλούσιο ταλέντο και πρέπει να το αξιοποιήσει ανάλογο. Έχει και άριστη ψυχολογία. Ήρθε η ώρα να κάνει την πρώτη της υπέρβαση και να βρεθεί στη ζώνη των μεταλλίων. Δεν θα επιλέξουμε σημείο, αλλά το OVER 18,5 στα γκολ. Τα τρία τελευταία, μεταξύ των δύο χωρών, ματς στα Παγκόσμιο ξεπέρασαν αυτό το όριο.

Τελικός πρόκρισης

Εν τω μεταξύ, πριν το ματς της Ελλάδας, θα γίνει ο πιο δυνατός προημιτελικός. Το ζευγάρι των δύο τελευταίων τελικών στα Παγκόσμια και πάλι αντιμέτωπες. ΗΠΑ Vs Ισπανία. Οι Αμερικανίδες επικράτησαν 11-6 στην Γκουανγκτζού το 2019 και 13-6 στην Βουδαπέστη το 2017. Σε προημιτελικό έχουν να κοντραριστούν από το 2015 στο Καζάν, όπου ξανά νικήτριες ήταν οι ΗΠΑ. Οι Ισπανίδες νίκησαν στα προημιτελικά του 2013, 9-6, στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης. Η παράδοση είναι ξεκάθαρα με τις Αμερικανίδες. Η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στη διοργάνωση. Η απόδοση για τις ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλή, το χάντικαπ (3,5) «περίεργο», οπότε θα πάμε και εδώ στα γκολ και OVER 18,5.

Μακρινό παρελθόν

Κλείνουμε με το ματς της Αυστραλίας με την Ουγγαρία. Εάν η Ελλάδα αποκλείσει την Ολλανδία, θα μας ενδιαφέρει ο νικητής. Διότι θα είναι ο αντίπαλος της εθνικής Γυναικών στον ημιτελικό. Επίσης ένα ζευγάρι με μεγάλη παράδοση. Η οποία στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ξεκινά από το πρώτο, το… μακρινό 1986 στη Μαδρίτη. Εκεί όπου η Αυστραλία είχε κατακτήσει τον τίτλο! Στα επτά προηγούμενα μεταξύ τους ματς, οι Αυστραλές έχει ισχνό προβάδισμα με 4-3 νίκες. Μια φορά κοντραρίστηκαν σε προημιτελικό. Το 1998 στο Περθ με την οικοδέσποινα χώρα να νικά 8-5, όπως και το 2019, στον μικρό τελικό. Παρόλα, θα είναι το πρώτο σοβαρό τεστ στο φετινό Παγκόσμιο. Στον όμιλο δέχθηκαν 13 γκολ σε τρία ματς. Τώρα είναι διαφορετικά. Οπότε και εδώ είμαστε με το OVER 18,5.

Παρακολουθείστε ΕΔΩ στο tostoixima.gr τα livescores, με live στατιστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων.

Π.Σ.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:

Ελλάδα [Γ] - Ολλανδία [Γ] OVER 18,5

ΗΠΑ [Γ] - Ισπανία [Γ] OVER 18,5

Αυστραλία [Γ] - Ουγγαρία [Γ] OVER 18,5