Άλλα σπορ

Η Ελλάδα στο δρόμο για τα ημιτελικά

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 - 06:14

Η Εθνική αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ (14:00) και μπορεί να πάρει τη νίκη-πρόκριση που θα τη φέρει στη ζώνη των μεταλλίων.

Η Ελλάδα στο δρόμο για τα ημιτελικά

Η εθνική Γυναικών δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ολλανδία. Έτσι, θα περιοριστεί στη διεκδίκηση μιας θέσης ανάμεσα στην 5η και την 8η. Σήμερα, όμως, είναι η σειρά των Ανδρών. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αντιμετωπίζει στις 14:00 τις ΗΠΑ. Με στόχο τη νίκη που θα την στείλει στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Έχοντας ως «σύμμαχο» την καλή παράδοση τον τελευταίο χρόνο απέναντι στους Αμερικανούς.

Ελλάς μπορείς, μπορείς να προκριθείς

Μέσα σε ένα χρόνο οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές. Τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Βόλο, στο πλαίσιο της κοινής προετοιμασίας των δύο ομάδων. Εκεί, η «γαλανόλευκη» επικράτησε 16-13. Τον περασμένο Αύγουστο, Ελλάδα και ΗΠΑ αναμετρήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στη φάση των ομίλων του τουρνουά. Η ομάδα του Βλάχου έπαιξε εξαιρετικά, είχε από την αρχή τον έλεγχο και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση με 14-5! Το σημερινό είναι ένα άλλο ματς. Διότι θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που δίνει μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση. Ωστόσο, μπορεί να φτάσει στο στόχο της. Στη νίκη-πρόκριση στην 4άδα του Παγκοσμίου.

Η άμυνα το «κλειδί»

Οι ΗΠΑ στο πιο δύσκολό τους ματς, ηττήθηκαν 17-13 από τη Σερβία. Σε ένα ματς που κρίθηκε στο τελευταίο οκτάλεπτο. Διότι στο φινάλε του τρίτου, το σκορ ήταν 11-10 για τους Σέρβους. Συνεπώς, για να μπορέσει η Ελλάδα να κάνει τη δουλειά και να περάσει στα ημιτελικά, είναι αναγκαίο να παίξει καλά στην άμυνα. Μόνο έτσι μπορεί να περάσει στην 4άδα. Η Εθνική δέχθηκε 8 γκολ από την Κροατία και τη Γερμανία και 7 γκολ από την Ιαπωνία. Αν καταφέρει να κρατήσει τους Αμερικανούς σε αυτά τα επίπεδα, θα περάσει σίγουρα στον επόμενο γύρο. Ποντάροντας στο +10 γκολ από την Ελλάδα. Εντούτοις, εμείς ψάχνουμε γκολ το OVER 18,5 στο ματς.

Παραδοσιακό ντέρμπι

Σερβία Vs Κροατία. Μια από τις πιο μεγάλες «μάχες» στο πόλο. Τέσσερις φορές έχουν αναμετρηθεί στο πλαίσιο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων. Τελευταία στο τουρνουά του 2017, στη Βουδαπέστη. Με τους Κροάτες να επικρατούν12-11 στον ημιτελικό και στη συνέχεια να κατακτούν τον τίτλο. Ποτέ, όμως, δεν κοντραρίστηκαν σε προημιτελικό Παγκοσμίου. Τρεις ημιτελικοί και ένας τελικός, με δύο νίκες για την καθεμία. Επίσης, ο νικητής του ζευγαριού στα τέσσερα προηγούμενα ματς κατέκτησε τον τίτλο. Το τελευταίο τους ματς ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την Κροατία νικήτρια με 14-12. Η Σερβία έχει προβάδισμα, αλλά εκτιμώ πώς στο ματς θα μπουν πάνω από 19,5 γκολ.

Αμφίρροπη αναμέτρηση

Το ζευγάρι των Ούγγρων με τους Ιταλούς έχουν πολύ παρελθόν. Διότι σε επίπεδο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 11 φορές. Η πρώτη, στο μακρινό 1973, στην πρώτη διοργάνωση που είχε γίνει στο Βελιγράδι. Η παράδοση είναι ελαφρώς υπέρ της «σετεμπέλο» με 5 νίκες, καθώς οι Μαγυάροι έχουν 4, ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλο. Το ένα εξ αυτών, πριν 5 χρόνια (2017) επίσης στη Βουδαπέστη (9-9). Σε επίπεδο προημιτελικών μόλις μια φορά, το 2015 στο Καζάν με νικητές του Ιταλούς. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν πέρσι, στο Τόκιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το ματς να λήγει 5-5! Δύσκολο να κριθεί το ματς στην άμυνα, οπότε ψάχνουμε το OVER 20,5

Παρακολουθείστε ΕΔΩ στο tostoixima.gr τα livescores, με live στατιστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων.

Π.Σ.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:

Ελλάδα - ΗΠΑ OVER 18,5

Σερβία - Κροατία OVER 19,5

Ουγγαρία - Ιταλία OVER 20,5