Άλλα σπορ

Η Ελλάδα ψάχνει την υπέρβαση

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022 - 14:02

Κόντρα στην Ιταλία οι διεθνείς θέλουν να κάνουν το πιο αποφασιστικό βήμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας το μετάλλιο.

Η Ελλάδα ψάχνει την υπέρβαση

Το απόγευμα της Παρασκευής, στις 17:00, η Ελλάδα έχει «ραντεβού» με την ιστορία. Αντιμετωπίζει την Ιταλία στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Με στόχο την πρόκριση στον τελικό. Αν έρθει θα συνιστά τεράστια επιτυχία. Μέσα σε ένα χρόνο, τελικό Ολυμπιακών Αγώνων και τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί, αυτή είναι η Εθνική του Θοδωρή Βλάχου.

Η άμυνα δίνει την πρόκριση

Τα πράγματα είναι απλά. Σε ένα τόσο μεγάλο ματς, η άμυνα είναι αυτή που θα παίξει τον πρώτο ρόλο. Αν η Ελλάδα θέλει να περάσει στον τελικό, μόνο μέσα από την άμυνα μπορεί να το πετύχει! Ας δούμε ακριβώς το γιατί… Η Ιταλία έχασε 14-12 από την Ισπανία στον όμιλο. Με το ματς να κρίνεται στην άμυνα των Ισπανών στο τέταρτο οκτάλεπτο. Εκεί έκαναν επί μέρους 4-0! Με τη «φούρια ρόχα» να έχει 45% στα σουτ, ενώ η «σετεμπέλο» ήταν στο 40%! Υψηλά και για τις δύο ομάδες, αλλά το καλύτερο ποσοστό έπαιξε ρόλο. Στον προημιτελικό με την Ουγγαρία, η Ιταλία νίκησε 11-10. Είχε 39% στα σουτ, ενώ οι Μαγυάροι μόλις 31%! Σε αμφότερα τα ματς, όποιος είχε καλύτερο ποσοστό τον παραπάνω πήρε και τη νίκη.

Θετική παράδοση

Στα τέσσερα τελευταία μεγάλα τουρνουά που αναμετρήθηκε η Ελλάδα με την Ιταλία, ο συντελεστής είναι θετικός. Πέρσι στο Τόκιο, το ματς στον όμιλο έληξε 6-6. Στο Παγκόσμιο της Γκουαντζού, το 2019, η «σετεμπέλο» επικράτησε 7-6 στα προημιτελικά. Το 2015 στο Καζάν, η «γαλανόλευκη» επικράτησε 11-10 στον όμιλο και 11-9 στα πέναλτι (κ.α. 7-7) στον μικρό τελικό. Από την άλλη, όμως, η απουσία του Ζερδεβά είναι πλήγμα. Θα πρέπει όλη η άμυνα να κάνει εξαιρετική δουλειά στα μπλοκ, αλλά και ο Τζωρτζάτος να κάνει τη δική του υπέρβαση! Όλα οριακά ανάμεσα στις ομάδες του Θοδωρή Βλάχου και του Σάντρο Καμπάνια. Θα επιλέξουμε τα γκολ. Το όριο είναι 18,5 και εμείς θα πάμε με το OVER 18,5.

Τους έχουν πάρει τον… αέρα

Στο δεύτερο ημιτελικό, η Ισπανία αντιμετωπίζει την Κροατία. Σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η «φούρια ρόχα» έχει το απόλυτο. Τρεις φορές αναμετρήθηκαν, πέτυχε ισάριθμες νίκες: 6-5 (2019), 6-4 (2001) και 11-6 (1994). Ταυτόχρονα, πέρσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες νίκησε 8-4, ενώ το 2020 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με 9-8! Οι Κροάτες μετρούν μια νίκη τα τελευταία χρόνια, στα Play Off του World League, με 10-8 το 2019! Η «φούρια ρόχα» έχει ψυχολογικό προβάδισμα από τις συνεχόμενες νίκες και τον πρώτο λόγο για να περάσει τον τελικό.

Ματς χωρίς σκοπιμότητες

Στο βραδινό ματς για τις θέσεις 5-8, η Ουγγαρία αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ. Ένα ματς που για τους διοργανωτές είναι δύσκολο από πνευματικής άποψης. Οι στόχοι ήταν υψηλοί, έφταναν ως την κατάκτηση του τίτλου και τώρα οι Μαγυάροι πρέπει να συγκεντρωθούν για να κατακτήσουν την 5η θέση. Από την άλλη, οι Αμερικανοί είναι μια ομάδα που δεν αλλάζει αγωνιστικό πλάνο. Θα παίξουν ελεύθερα, θα επιδιώξουν να πάει το ματς σε μεγάλο σκορ. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Οι Ούγγροι έχουν στόχο να παίξουν και για τον κόσμο τους. Συνεπώς περιμένουμε ένα «ελεύθερο» ματς και OVER 21,5 γκολ.

Παρακολουθείστε ΕΔΩ στο tostoixima.gr τα livescores, με live στατιστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων.

Π.Σ.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:

Ιταλία - Ελλάδα OVER 18,5

Ισπανία - Κροατία 1

Ουγγαρία - ΗΠΑ OVER 21,5