Άλλα σπορ

Η Ελλάδα το στόχο της, οι ΗΠΑ την κούπα

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022 - 08:05

Η Εθνική θα κλείσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νικηφόρα, ενώ οι Αμερικανίδες πάνε ολοταχώς για το 4ο σερί τρόπαιο.

Η Ελλάδα το στόχο της, οι ΗΠΑ την κούπα

Τελευταία ημέρα για το τουρνουά στο πόλο Γυναικών. Πιο σωστά ημέρα κατάταξης η σημερινή. Τέσσερις αναμετρήσεις ώστε να μάθουμε τη σειρά των ομάδων στις θέσεις 7-8 και 5-6, ποιά ομάδα θα κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο αλλά και πού θα καταλήξει το τρόπαιο. Τέσσερις αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον. Ωστόσο, εμείς θα ασχοληθούμε στοιχηματικά με τις τρεις εξ αυτών. Ξεκινάμε με αυτόν που μας ενδιαφέρει περισσότερο ως χώρα.

Φινάλε με 7η θέση

Βάσει δυναμικής ομάδας, δεν τίθεται καν ερώτηση για το αποτέλεσμα. Η Ελλάδα θα νικήσει τη Γαλλία. Απλά υπάρχουν ορισμένες σκέψεις για το μεσημεριανό (14:00) ματς. Θα είναι η ελληνική ομάδα αποφασιστική; Θα παίξει το ίδιο καλά σε άμυνα και επίθεση, όπως στον όμιλο; Μπορεί η Γαλλία να τελειώσει το ματς με μια τιμητική ήττα και λίγα γκολ διαφορά; Σε όλα τα ερωτήματα αυτά υπάρχουν απαντήσεις. Απλά κανείς δεν ξέρει ποιά ταιριάζει! Ας τα βάλουμε κάτω…

Στοιχηματικά… OVER

Στον όμιλο η Ελλάδα έψαχνε το +10 και το πήρε το φινάλε, τώρα δεν υπάρχει η ίδια πίεση για αυτό! Την κατάσταση της ελληνικής ομάδας ουδείς μπορεί να την προβλέψει. Όμως, οι ήττες από Ολλανδία και Αυστραλία έχουν πεισμώσει τα κορίτσια! Βέβαια, η Γαλλία μπορεί να φτάσει σε μια τιμητική ήττα. Θα αφήσουμε τις σκοπιμότητες στην άκρη. Οι κοπέλες της Εθνικής θα τελειώσουν το τουρνουά με μια νίκη και θα πάρουν την 7η θέση. Σε μια αναμέτρηση που δεν ξεφύγει το σκορ. Ειδικότερα ως 23 γκολ!

Ιταλική φινέτσα

Στα ημιτελικά, η Ιταλία ηττήθηκε 14-6 από τις ΗΠΑ, ενώ η Ολλανδία 13-12 από την Ουγγαρία. Σίγουρα, όμως, η ήττα που πόνεσε περισσότερο είναι για τις Ολλανδέζες. Έφτασαν τόσο κοντά στον τελικά και τον έχασε στις λεπτομέρειες. Αντίθετα, οι Ιταλίδες δεν είχαν αυταπάτες μπροστά στις Αμερικανίδες. Στο μικρό τελικό αντίπαλοι η «σετερόσα» και οι «οράνιε». Στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που αναμετρήθηκαν, το 2019, οι Ιταλίδες έκαναν… πάρτι (σ.σ.: 10-5)! Μετά από αυτό ακολούθησαν δυο ματς στο EURO 2020 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια ισοπαλία και μια νίκη για τις Ολλανδέζες. Σήμερα; Η Ιταλία έχει την παράδοση των Παγκοσμίων με το μέρος της και θα την εμπιστευτούμε και λόγω απόδοσης.

Καρέ τίτλων

Το βράδυ με τον τελικό των ΗΠΑ κόντρα στην Ουγγαρία θα ολοκληρωθεί το τουρνουά στις Γυναίκες. Οι «οικοδέσποινες» θέλουν να μην είναι… φιλικές και να χαλάσουν τα όνειρα που κάνουν οι Αμερικανίδες για τον τέταρτο σερί τίτλο και έβδομο συνολικά. Οι Ουγγαρέζες από την πλευρά του, επιθυμούν την επιστροφής τους τίτλους μετά από 16 χρόνια. Είναι, πάντως, ομάδα που έχει κάνει πολλές ζημιές στις ΗΠΑ. Μια φορά έπαιξαν σε τελικό, το 2005 στον Μόντρεαλ και οι Μαγυάρες πανηγύρισαν την κούπα, έστω και στην παράταση με 10-7 (κ.α. 7-7)! Νίκησαν πέρσι στο Τόκιο, στη φάση των ομίλων (10-9)! Μετά το τελικό του 2005, όμως, οι Αμερικανίδες έχουν 3/3 σε Παγκόσμια και 3/4 σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα το επαναλάβουν και απόψε, αλλά εμείς θα αναζητήσουμε τα γκολ και το +19.

Παρακολουθείστε ΕΔΩ στο tostoixima.gr τα livescores, με live στατιστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων.

Π.Σ.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:

Γαλλία [Γ] - Ελλάδα [Γ] UNDER 23,5

Ιταλία [Γ] - Ολλανδία [Γ] 1

ΗΠΑ [Γ] - Ουγγαρία [Γ] OVER 19,5